|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Oj dziewczyny współczuję Wam tych teściowych, ja ze swoją mam spokój chociaz mieszkamy pod jednym dachem
Oprócz małych problemików w związku z jej pamięcią, reszta jest spoko. Dzisiaj za to teściowa robi pierogi: kapuściane, ziemniaczane i jak się uda kupic to z płucek. Całe szczęscie bo ja jestem do pierogów lewa, a jej lekarz zalecał żeby jak najwięcej takich drobnych rzeczy robiła, oczywiście nie przemęczające się.Trinette trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Ja bym chciała już plany o dziecku wcielić w żecie ale ostatanio cały czas się kłócimy z Tż albo mamy ciche dni więc nie ma atmosfery na takie rozmowy
|
|
#842 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli ma się przedszkole niepubliczne, to są takie same prawa i wymagania, jak w przypadku publicznego. Tzn. dostaje się z budżetu dopłatę na każde dziecko, poza tym co płacą rodzice, ale trzeba też spełnić wszystkie wymagania: określoną liczbę dzieci na określoną powierzchnię, bezpieczeństwa, przeciwpożarowe, sanepidu itp. No i trzeba być po studiach, dających uprawnienia pedagogiczne. Moja znajoma otworzyła takie przedszkole, z UE dostała 20 tys., ale przystosowanie całego lokalu do wymogów kosztowało 70 tys. Takich restrykcyjnych przepisów nie ma za to wobec ognisk domowych, ale jest ograniczona liczba dzieci i nie ma dopłat. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję teściowych
![]() Trinette a spróbuj pójsć do innego gina i ciekawe co Ci powie, bo czasem co gin to innae zdanie. |
|
|
|
|
#844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dopiero prezent![]() Co do biznesu przedszkolnego, to tez o tym kiedys myslalam. Jednak przerazila mnie ilosc pieniedzy potrzebna na rozkrecenie interesu. ![]() Cytat:
![]() No ale skoro i tak nie ma na to rady...... Cytat:
Oczywiscie nie ma sie co zniechecac na wstepie. Takie wyniki trzeba potwierdzic u innego lekarza....Poza tym, skoro powiedzieli ze 'mozesz miec problem' to nie znaczy odrazu, ze tak wlasnie bedzie. Trzeba byc dobrej mysli
|
|
|
|
#845 | |||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Adopcji nie biore pod uwagę. Cytat:
Cytat:
Cieszy mnie bardzo, że TŻ mnie wspiera i stara się zrozumieć. Tuli, gdy mam ochotę się poryczeć i uspokaja. Ja chyba bym jakoś to przeżyła, jednak TŻ bardzo chce mieć dzieci. Powiedziałam mu o wszystkim co myślę i stwierdził, że w żadnym wypadku ode mnie nie odejdzie.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2011-12-05 o 13:43 |
|||
|
|
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Razem sobie poradzicie nawet jeśli wyniki badań nie będą najlepsze... Zresztą na tym polega małżeństwo, aby wspierać się i pomagać w ciężkim chwilach i trudnych sytuacjach. Będę trzymać kciuki, aby jednak diagnoza się nie potwierdziła.
|
||
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Trinete na wątku mamusiowym jest jedna dziewczyna (znasz ją też pewnie z wątku kieleckiego - kubusewa), która ma przegrodę w macicy i póki co ciąża przebiega prawidłowo. Ja trzymam kciuki, żeby się udało
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłyście pisać o ciąży i problemach zdrowotnych, my już myśleliśmy o dziecku, ale... zaraz potem znowu zaczęłam mieć problemy ze zdrowiem, które ciągną mi się z przerwami od wielu lat (choć nie ginekologiczne), i lekarz kazał mi się póki co wstrzymać z myśleniem o ciąży, dobrze, że nie zaczęliśmy się wtedy starać, bo mogłoby nie być różowo... Ale jak łapałam doła z tego powodu to zaczynałam myśleć, że mnie mąż zostawi jak nie będziemy mogli mieć dziecka, ale on tylko powtarzał, że mamy jeszcze czas, że jest jeszcze adopcja i wiele dzieci potrzebujących miłości i w ogóle, że będzie dobrze. Eeh.. ale mi i tak źle.. A jeszcze ostatnio się dowiedzieliśmy, że kuzynka męża jest w ciąży, starali się przez 2,5 roku i w końcu im się udało, choć nie do końca naturalnie.
|
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
Muszę się czymś zająć, bo im bliżej terminu badania tym więcej o tym myślę...
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=megamag;30891457]Niż faktycznie idzie, ale po niżu przychodzi zwykle wyż, a przedszkole to inwestycja długoterminowa. Nie spisywałabym ich tak łatwo an straty. Poza tym fundusze unijne dostaje się tylko na rozkręcenie interesu, nikt nie będzie Ci dopłacał w trakcie.
Jeśli ma się przedszkole niepubliczne, to są takie same prawa i wymagania, jak w przypadku publicznego. Tzn. dostaje się z budżetu dopłatę na każde dziecko, poza tym co płacą rodzice, ale trzeba też spełnić wszystkie wymagania: określoną liczbę dzieci na określoną powierzchnię, bezpieczeństwa, przeciwpożarowe, sanepidu itp. No i trzeba być po studiach, dających uprawnienia pedagogiczne. Moja znajoma otworzyła takie przedszkole, z UE dostała 20 tys., ale przystosowanie całego lokalu do wymogów kosztowało 70 tys. Dlatego ja myślę o Klubie Malucha, bo jest przy tym mniej formalności niż przy przedszkolu a ni wymagania nie są aż tak restrykcyjne. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale widziałam, że pisałyście o niskim ciśnieniu też mam ale ostatnio mam w normie 110/65 a i lekarz mi polecił Glucardiamid - polecam teraz zamierzam wrócić do teg0
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#852 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie napiszę nie myśl o tym, bo wiem, że to nie działa. Zajmij się jakąś robotą, porządkami przedświątecznymi? To zawsze odwraca uwagę. |
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tam? U kogo był Mikołaj?
Mój Tż jak zobaczył czekoladowy motocykl to ![]() Ja oczywiście dostałam nowść kinga "Dallas 63" Teraz tylko czas wolny na czytanie by się przydał
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie był
Dostałam kolczyki serduszka. A TŻ całą noc przespał na stercie słodyczy pod poduszką i nic nie poczuł , a tak szeleściły, że całą noc się budziłam a on nic Dopiero rano dokonał odkrycia :P
|
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przed moim to ciężko słodkie schować bo od razu wywącha![]() a ja dostałam duużego czekoladowego mikołaja i żelki Haribo moje ulubione śmiałam się że mikołaja to chyba dla siebie kupił ... łakomczuch
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2011-12-06 o 17:18 |
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam bluzkę i czekoladę, a mąż tylko czekoladę Mikołaj był, że tak powiem mamusiowy. Natomiast z mężem zrobiliśmy sobie wspólny prezent - akurat dziś przyszedł zakupiony uchwyt do tv
|
|
|
|
|
|
#859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#860 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Dopytam się o to jak tylko pójdę do lekarza. Dzięki Ja to samo Tylko, że my nie obchodzimy mikołajek Cytat:
Ja bym TŻ nigdy nie zostawiła i on również stwierdził to samo. Mój wujek nie ma dzieci, bo ciocia nie może. Są do tej pory razem. Z kolei dziadek powiedzial, że on nie mógłby być z taką kobietą (to jest delikatna wersja tego co powiedział). Także, co człowiek to inne priorytety. Dokładnie.
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
widzę, że żony2011 to niskociśnieniowce
witam w klubie u mnie wiecznie 90/60 lub mniej ![]() mój mąż nic ode mnie nie dostał niestety, a ja dostałam zestawik DOVE, o który go poprosiłam bo był wczoraj w sklepie i od razu mi go dał nie wrzucał do buta.
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę sporo nas
|
|
|
|
|
|
#863 |
|
Rozeznanie
|
a ja tak z innej beczki
bo widzę że tylko o zdrowiu piszecie![]() co kupujecie swoim mężom na prezent pod choinkę? może dzięki Wam wpadnę na jakiś fajny pomysł, bo póki co pustka ![]() chciałam kupić audiobooka dla niego do słuchania w aucie , ale okazało się że radio musi mieć opcję odtwarzania mp3 a nasze niestety jest starsze i nie ma więc pomysł się rypnął...
|
|
|
#864 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wracając do Mikołaja, wracam sobie wczoraj do domu i słyszę od męża "znalazłem Ci ten słownik, który chciałaś dostać na allegro, ale musisz sobie sama zamówić, bo ja nie mam konta". Sweet.
|
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faceci...![]() a ja kupiłam mojemu bluze, wzięłam ją przy okazji zamawiania kurtki zimowej dla siebie. I co się okazało ?... zakłada bluzę i ledwo się zapiął bluzę niestety muszę zwrócić ale tyle się namierzyłam i wzięłam nawet numer większy niż normalnie nosi ale te egzemplarze chyba mają jakąś kosmiczną numerację
|
|
|
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znacie jakieś fajne zapachy?
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam słodycze
![]() No właśnie ja też myślę nad perfumami dla Męża. ale też nie mam pomysłu. Do tej pory zawsze dostawaliśmy od Jego siostry. ale Ona pracuje w Douglasie a mnie nie stać na perfumy z tego sklepu. Myślałam, że pochodzę z Mężem po sklepach i może Mąż coś sam wybierze... albo na allegro coś znajdzie.A ja miałam wczoraj sądny dzień. Najpierw pojechałam do biura podróży pytać o pracę, ale nie było dyrektora już 2 czy 3 raz. Więc w tym tygodniu sobie odpuszczam spotkania z Nim. Potem kłótnia z Mężem - że zabrał moje 200 zł i wydał je na nowe dywaniki do samochodu, nie pytając się mnie o zdanie, a 100 zł było na mikołajki od babci i chciałam coś kupić na sylwestera za to, albo zrobić prezent dla rodziców. Jak się między Nami ułożyło, dzwoni ojciec pijany, że mama wyszła, że się pokłócili ze sobą i czy jest u Nas. Nie było Jej. to do mamy dzwonię, a Ona u babci. przy okazji Mama się pokłóciła z dziadkiem, ja też troszkę się z Nim przez telefon ścięłam. Potem ojciec nie odbierał więc Mąż pojechał sprawdzić co z tatą jest. Na szczęśćie wszystko było ok, teraz tata śpi i ma wszystko gdzieś... ![]() A ja po prostu już wymiękam...
|
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
u mnie perfumy odpadają
jak kupiłam mu flakonik 2-3 lata temu na gwiazdkę (tak dawno że nie pamiętam ) tak ma do teraz zużył dopiero 2/3 z 50ml . Fakt że nie perfumuje się codziennie do pracy, więc ma i ma. Niewiem jakie zapachy lubicie i wasi mężowie ale my najbardziej takie świeże, lekkie. Mój ma PUMĘ flowing, uwielbiam ten zapach ale pamiętam że jak szukałam zapachu to też jeden z lacoste był fajny, chyba essential w ciemnozielonym pudełku, ale nie jestem pewna.Przede wszystkim szukajcie zapachu który Wam się podoba, bo tak naprawdę kobieta kupuje nie dla faceta zapach tylko dla siebie i na odwrót.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2011-12-07 o 12:58 |
|
|
|
|
#869 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie śmiałam bo wróciła ze sklepu i było piwo w promocji i kupiłam mojemu 6-pak
Jak go zobaczył to powiedział Jaki kochany spóźniony Mikołaj No a mnie Mikołaj olał hahah
|
|
#870 | |||||
|
Rozeznanie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Jak macie wybór, to polecam kombi- my mamy focusa MK1 w takiej wersji nadwozia, i jak na początku bałam się że niby dłuższy, tak teraz nie wyobrażam sobie sedana czy hatchbacka: pojawi się dziecko, to bez problemu się zapakujemy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przemyśleliśmy z mężem sprawę, i być może niebawem będziemy mieli nowego członka rodziny
|
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Oprócz małych problemików w związku z jej pamięcią, reszta jest spoko. Dzisiaj za to teściowa robi pierogi: kapuściane, ziemniaczane i jak się uda kupic to z płucek. Całe szczęscie bo ja jestem do pierogów lewa, a jej lekarz zalecał żeby jak najwięcej takich drobnych rzeczy robiła, oczywiście nie przemęczające się.
22.05.2008
14.08.2011

Razem sobie poradzicie nawet jeśli wyniki badań nie będą najlepsze... Zresztą na tym polega małżeństwo, aby wspierać się i pomagać w ciężkim chwilach i trudnych sytuacjach. Będę trzymać kciuki, aby jednak diagnoza się nie potwierdziła.