|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogaduchy Huncwotek - rozmowy o Harrym Potterze i nie tylko :)
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28531432]
Właśnie wypiłam Frugo pierwszy raz odkąd ponownie wprowadzili mniam ![]() A białego albo nie produkują (w jakiejś reklamie były pokazane czarne, zielone, różowe i jakieś tylko) albo jest, nie wiem, dla wybranych. Nie mogę znaleźć białego, a tylko to lubię! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Konto usunięte
|
Ejj, łatwa była dzisiaj zagadka, nawet nie trzeba było szukać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzeniona
|
Ja się buntowałam bardzo... Strasznie się kłóciłam z mamą, nie było dnia, żebym się na nią nie wydzierała. Wszystko wiedziałam najlepiej
![]() ![]() W temacie buntu i dojrzewania, to podoba mi się, jak to zostało opisane w Harrym. Widać, że Harry dorastał, buntował się, uważał, że jest nieomylny... Rowling dobrze poprowadziła tę postać. |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Konto usunięte
|
Udało mi się zarejestrować
![]() No ja piłam zielony i tez nie widziałam białego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Konto usunięte
|
Ja w gimnazjum nie chodziłam na imprezy. W liceum zaczęłam i to nieźle, ale i tak jakoś mama nic nie mówiła, chociaż wiem, że po nocach nie spała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28531488]mi wszystko przeszkadza i wolałabym mieć ze 20 kg mniej... no, ale takie życie
![]() A frugo znowu jest w sprzedaży? nie widziałam u mnie ![]() Oj, też marze o 20 mniej ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#847 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja jestem najmłodsza w rodzinie, więc już się pogodziłam z faktem, że i tak zawsze będę traktowana jak dziecko. Nawet dziecięcej ksywki nie mogę mamy oduczyć- wciąż jej się zdarza mówić do mnie Misiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzeniona
|
1. tom HP jest strasznie krótki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha tez jestem najmłodsza, tez zawsze wiem najmniej i ciągle mówią na mnie Lisku :P
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie dorwałam tylko czarne i różowe Frugo, też poluję na białe ale nie spotkałam jeszcze
![]() Siedziałam na kompie i czekałam na zagadkę, poszłam w końcu poćwiczyć, wróciłam i już zamknięta rejestracja, buuu! ![]()
![]() |
#851 | ||||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta i nadrabiam wasze pisanie
![]() ![]() ![]() [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28529814]ja mam takiego fajnego szewca ze na pewno zrobił by to od reki ![]() Na szczeście udało mi się znaleźć szewca dość niedaleko (akurat miałam sprawę do załatwienia kilka osiedli obok a tu niespodzianka - szewc ![]() ![]() Swoją drogą kurde, zauwazyłyście, jak mało zakładów szewskich jest na świecie...? Dla mnie to jest szok, w ogóle nie rozumiem, czemu w takim dużym centrum handlowym nie ma puntu szewskiego, przecież taki człowiek by zarabiał krocie... A tak to trzeba szukać po osiedlach, nawet w Internecie ciężko, bo zwykle są to malutkie, osiedlowe zakładziki prowadzone przez starszych już panów. Nie skończyłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28530225]też bym wolała właśnie z kimś.. zresztą boję się, że sobie w ogóle nie poradzę sama w innym mieście :/[/QUOTE] Nie martw się o to. Czasem taki skok na głęboką wodę potrafi zdziałać cuda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I w sumie u mnie w klasach to była raczej norma, że dzieci miały używanie podręczniki, co rok organizowany był kiermasz książek, gdzie dzieci ze starszych klas sprzedawały swoje podręczniki, to nie dość, że ekologiczne to jeszcze opłacalne. Mało kto miał nowe książki. Cytat:
Kurde, tak szczerze, dziewczyny, nie macie wrażenia, że to Frugo jest takie jakieś... bez smaku? Takie wodniste? Bo szczerze mówiąc ja wielkiej różnicy między czarnym a zielonym nie czułam, może różowe, jak znajdę, będzie lepsze... Mam wrażenie, że to dawne Frugo było bardziej soczyste. Cytat:
Jak ja teraz widze, że dla piętnastolatki normą jest impreza czy picie alkoholu to jestem przerażona! U mnie osoby, które przyznawały się w tym wieku do skorzystania z jakiejś używki były potępiane i wyrzucane z grona przyjaciół, a szczytem dreszczyku emocji było spijanie pianki z piwa dziadka... A teraz dzieciaki w tym wieku nie wyobrażają sobie np. urodzin koleżanki czy sylwestra bez alkoholu, co dla mnie jest, przepraszam, ale chore. Te dzieci nie zdają sobie sprawy, że wyrządzają sobie koszmarną krzywdę, taki młodziutki organizm nie jest w stanie dobrze znieść takich akcji... tylko że skutki nie będą natychmiastowe, a często dopiero po latach... Smutne to bardzo. Cytat:
No i w sumie co... w sumie to śliczna pgoda dzisiaj, pójde sobie na rower ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#853 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie da się zaplanować prawniczej przyszłości przed rozpoczęciem studiów,bo w tym momencie ty, choćbyś nie wiem, jak chciała, tak naprawdę nie masz pojęcia, czym to się je (i żadne "opowieści znajomych" tego nie zmienią, musisz sama doświadczyć). Dlatego się nie stresuj, na razie nie musisz mieć planów, one ci sie wytworzą w trakcie studiowania. A o czym ewentualnie myślisz, o jakiej specjalizacji?
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na razie nie skupiam się na specjalizacji, póki co muszę się mocno przyłożyć do nauki i poprawić oceny, bo za rok zmieniam uczelnię, a dziekan WPiA UW już mi zapowiedział, że bez średniej 4,3 nie mam szans. Póki co mam 4,0 z dwóch lat, więc trochę mi brakuje. Na razie wiem tylko tyle, że nie interesuje mnie ani adwokatura ani sędziowanie. Najbardziej kręci mnie cywil, więc postaram się coś w tym kierunku, mam nadzieję, że się uda. Będę startować na aplikację radcowską, ale bez wielkiego ciśnienia- jak przez 3 lata z rzędu się nie dostanę to dam spokój. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2011-08-03 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Konto usunięte
|
Nareszcie pojawił się u mnie kurier i mam swoje zamówione bluzeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Nie nadążam za Wami, tyle stron produkujecie!
![]() większości tutaj chyba udało się dostać na pottermore... a mi się nie udało, bo jak wracam z pracy to już za późno ![]() Ej słuchajcie, mam też takie pytanie, czy któraś z Was uczy/uczyła/będzie uczyć w szkole językowej? tak z ciekawości ![]()
![]() |
#860 | |
Zakorzeniona
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28533941]Nareszcie pojawił się u mnie kurier i mam swoje zamówione bluzeczki
![]() Jakie bluzeczki? ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzeniona
|
Śliczne, szczególnie ta pierwsza. I cena bardzo przystępna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28535036]https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2906
takie ![]() śliczne ![]()
#864 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. ciemny niebieski 3. Turkus i bardzo żałuje ze nie wzięłam jeszcze koralowej i wrzosowej ![]() materiały bardzo fajne w dotyku wydaja się solidne nie szmatkowate. tylko właśnie na jednej z nich jest skaza o czym napisali po tym jak już złożyłam zamówienie i wybrałam kolor ale w sumie nie widać tego aż tak bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzeniona
|
A rozmiarówka "normalna" czy zawyżona/zaniżona?
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Konto usunięte
|
Normalna. Zawsze można się zmierzy bo są podane wymiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzeniona
|
Czytam od początku 1. tom i jest mowa McGonagall, która mówi, że uczniowie z jednego domu mają razem lekcje... Faktycznie tak było? Bo mnie się wydaje, że np. eliksiry mieli ze Ślizgonami, a niektórych Gryfonów nie było... Może się mylę, jak to było?
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że uczniowe z jednego domu zawsze mają razem lekcje, w zależności od przedmiotu razem z jakimś innym domem, ale chyba mogli wybierać albo zrezygnować z jakiegoś przedmiotu w danym roku, np. Draco w ogóle nie chodził na mugoloznawstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Może byli, ale nie zostali opisani.
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzeniona
|
Jeśli chodzi o wiek, to dziwi mnie, jak młodzież chce szybko czuć się dorosła... Mi jakoś nie wstyd było w podstawówce, gimnazjum, a potem w liceum wyczekiwać nowych książek i filmów o Harrym, na ostatnie części filmu czekałam już studiując, oprócz tego nadal z przyjemnością chodzę na bajki typu "Kung Fu Panda"... A nieraz widziałam opinie: "mam 15 lat, wyrosłam z Harry'ego", moja 16-letnia siostra cioteczna uważa, że bajki są dla dzieciaków. Ja w podobnym jej wieku czytałam gazetki typu "Dziewczyna" czy "Twist", a ona się z nich wyśmiewa, bo piszą, że na 1. randce tylko pocałunek, a jej koleżanki już dawno nie są dziewicami i kupują "Cosmopolitan"... Dziwne to wszystko dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.