Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie oszaleć. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 18:57   #841
araczki
Zadomowienie

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Margo, GRATULACJE

Basiak, ja tez luzik, nie myje okien bo ich za duzo i wogole sniezyca sie rozpetala, na wiosne cos wykombinuje. Firan nie mam. Zaslony wygladaja na czyste wiec odkurze i umyje podlogi jak zawsze, chonke postawie do stolu nakryje...

Bydgos, wlasnie przeczytalam o polpasciu. Zdrowiej szybko i aby Luiza sie nie zarazila..

Olivka, nie od poniedzialku, od jutra

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 19:46   #842
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
udało się dzięki za moce i kciuki
teściowej już nie było jak wróciłam

szczegóły wieczorkiem.
SUPER. GRATULUJĘ

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30972502]Margo gratulacje!!!

Ja na chwilę tylko, nie wiem czy źle spałam czy zawiało - lewym ramieniem nie mogę cholera ruszać. Od dłoni do łokcia ok, od łokcia do barku - masakra. I sam bark nieruchomy.[/QUOTE]

Może sobie to rozgrzej.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Bydgos, wlasnie przeczytalam o polpasciu. Zdrowiej szybko i aby Luiza sie nie zarazila..
Basiak

Podsuńcie pomysł na prezent dla teścia
( lat 55 )

Ale mam katar

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-12-09 o 19:47
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 19:53   #843
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

szczegóły wieczorkiem.
GRATULUJE SERDECZNIE.

Do nas przyszła paczka z pl.
Zamówiłam Oli sanki drewniane-badziew jak nic.Może jeden sezon wytrzymaja.
Powiem,że teściowa sie postarała i fajne nam prezenty posłała.Zresztą, o ile pamietam zawsze trafiała w nasze gusta.
Mama dała kase i ma nas z głowy.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 20:15   #844
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Wyszła wreszcie prawa górna dwójka. Mamy 8 zębów
muszę Wiktorowi powiedzieć może coś przyspieszy

Cytat:

szczegóły wieczorkiem.
gratuluję!

silpe zdrówka dla Gabi i oby jak najszybciej przebił się ząb

jutro jedziemy z tż-tem do ikei po stolik i krzesełka dla młodego, mam nadzieję, że będą
Stary 2011-12-09, 20:23   #845
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

kardashi, jak zbierasz jeszcze koniki My Little Pony, to w Rossmannie są w promocji za 10 zł.

Luiza

Stary 2011-12-09, 21:38   #846
velluto
Zadomowienie

Margo gratlacje
Basiak - dziekuje
Dzieki za oświecenie o tym lapisowaniu, nawet nie wiedziałam ze możma takie zabiegi stosowac Dla mnie tragicznie to wyglada... Oby moje dziecko nie miało takich problemów z zębami...
Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

jutro jedziemy z tż-tem do ikei po stolik i krzesełka dla młodego, mam nadzieję, że będą
sprawdz sobie dostępność tych rzczy na stronie internetowej ikei zebys niepotrzbnie nie jechala
Jakie kupujesz?

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 22:04   #847
margo80
Zakorzenienie

jeszcze raz dzięki.

poszło błyskawicznie. poprosili mnie do sali o 8.58. o 9.08 było po wszystkim, podziękowali, wyprosili na korytarz i kazali czekać. myślałam, że największy stres to samo czekanie na rozmowę i rozmowa, a okazało się, że mało na zawał nie zeszłam przy czekaniu na wynik, bo słyszałam za drzwiami burzliwą dyskusję i byłam pewna, że ktoś się do czegoś przyczepił i nie chce mi dać tego awansu.
zawołali mnie po 15 minutach, do tego momentu zdążyłam wydeptać ścieżkę na korytarzu. przewodnicząca komisji odczytała, że uzyskałam pozytywną opinię komisji i zaczęły się gratulacje. podpisałam jakieś papiery, podziękowałam i wyszłam, a dyra jeszcze chwilę została w środku, bo w komisji były jej znajome (co nie znaczy, że miałam z tego tytułu jakieś ulgi).

jak się później dowiedziałam, burzliwa dyskusja wcale nie dotyczyła mojej osoby. ot, taki tam mały spór dyrektorek z różnych miast.

w ciągu 10 minut odpowiedziałam na 3 pytania związane z tym, co miałam opisane w mojej teczce, więc w zasadzie mnie niczym nie zagięli. dostałam też dodatkowe pytanie od przewodniczącej o moje plany na przyszłość. tak jak się spodziewałam, zostala poruszona kwestia mojego młodego wieku (po mnie i przede mną były kobiety z dłuuuugim stażem pracy).

dyra zadowolona z mojego występu. w obie strony ją wiozłam bez uszczerbku na zdrowiu i tak sobie "normalnie" pogadałyśmy, nie jak szefowa i pracownik.

potem szybki wypad do pracy, zdanie relacji i do domu, a w domu spokój i cisza. SAME-WIECIE-KTO zniknął

Ewa pół dnia szalała na zjeżdżalni.
od wczoraj widać znaczną poprawę, katar w zaniku, więc i kszle coraz rzadziej. basen odpuszczamy do końca kursu, spróbujemy w styczniu/lutym ponownie.
ja zdrowotnie też lepiej, małż chyba pojdzie do lekarza w poniedziałęk, bo u niego bez zmian.

Olivko - trzymam kciuki za zafasolkowanie
Buziaczku - śliczna córa

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 22:30   #848
Papierowka1
Raczkowanie

cześć
margo wielkie gratulacje !!!
bydgoś współczuję ci, ja miałam półpaśca więc wiem jaka to przyjemność. jak wysypka mi minęła to potem jeszcze ze 2 mies. bolały mnie mięśnie przy skręcie tułowia. miałam też wtedy kontakt z osobą, która nie chorowała na ospę i nie zaraziłam . może i u Was się uda i Lusia będzie zdrowa. trzymam kciuki
silpe zdrówka dlaGabi
justin ale się uśmiałam , chłopak sobie wymyślił gdzie się schować przed fridą i syropemzdrówka dla Was również
velluto aparaty przy zębach mlecznych zakłąda się żeby np. kośc szybciej rosła jak prognozuje się za mało miejsca dla zz. stałych, gdy trzeba ustawić prawidłowo żuchwę w stosunku do szczęki, wyeliminowac przetrwały niemowlęcy typ połykania, który spowoduje wychylenie siekaczy , to tak w skrócie. i prośba ode mnie, wyślesz mi gadającą córę na prw ?
kropka jak tam nocki,poprawiło się?
edzia dzięki za odpowiedź, widzisz a ja byłam przekonana że to kredki były, ale rzeczywiście, przypomniałaś mi że o farbach była wtedy dyskusja
kumkura, jeśli nadal chcesz kupić wózek, to wiem kto chce sprzedać mclarena dla bliźniąt spacerówkę, z wkładką dla niemowląt, używka oczywiście
buziaczku ostatnie zdjęcie jak dla mnie świetne!!

dziewczyny jak wasze dzieciaki trzymają długopis/ ołówek/ kredkę? chwytem pisarskim?

a pod choinkę bym chciała:
piżamę
podkład estee lauder albo guerlain
mikrodermabrazję
depilację laserową( nienawidzę się golić)
jakiś fajny kryminał(książkę)
cały dzień dla siebie , bez Tymona i małża, ale bez uczucia tęsknoty za nimi w pakiecie

małżowi kupię chyba rękawiczki, bo mu się zniszczyły i nie ma

Edytowane przez Papierowka1
Czas edycji: 2011-12-09 o 22:44
Papierowka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 22:43   #849
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papierowka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak wasze dzieciaki trzymają długopis/ ołówek/ kredkę? chwytem pisarskim?
różnie. czasem chwyta między kciuk a palec wskazujący, resztę palców odginając, co wygląda jak takie "paniusiowate" trzymanie filiżanki za uszko. czasem w pięść, czasem jakoś tak, że wygląda prawie normalnie, a czasem totalnie dziwnie ma rękę powykręcaną.

teraz dopiero mam czas pomyśleć, co bym chciała dostać:
piżamę
portfel
torebkę
sweterek (mam upatrzony)
porządne żelazko
i pewnie jeszcze coś dołożę do listy

ale przede wszystkim chcę spokojnych, bez S-W-K świąt.

Ewcia
Przemek
Stary 2011-12-10, 07:08   #850
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Margo, to już Lord Voldemort lepszy?

Z egzaminem miałaś tak, jak ja - ogromny stres, który absolutnie nie jest tego wart

Papierówko, nawet nie wiem jak, bo na taki chwyt jest jeszcze czas Owszem, podaję do trzymania w prawidłowy sposób lub jeśli widzę, że (czasem) totalnie od czapy trzyma i jej niewygodnie, ale nie wie, co z tym zrobić - poprawiam, ale na luzie.

A propos trzymania paniusiowatego - od razu mi się to nasunęło :d
http://video.google.com/videoplay?do...40758035753228

A to widziałyście? Byłam w kinie z dzieciakami i nam puścili, smarkałam ze śmiechu (ale ja lubię takie absurdalne poczucie humoru - a tak poza tym filmik ma głębsze dno i ryczeń też mi się chciało):
DRŻĄCE TRĄBY

Ale KONIECZNIE z głosem.

Na 11 z matkokrzesno jesteśmy z Agatką umówione.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 07:12   #851
Konto usunięte

I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 09:53   #852
annLee
Zakorzenienie

Tośka tez lubi te sznurkowe zabawki ,sąsiedzi pewnie mniej

Szaja-Agutka śliczna a trąby genialne! aż musiałam wrzucić na fejsa

Margo-gratulacje!

Ona-gratki dla Michała-wow!

Panna-dawno nie widziałam Twojej ślicznotki ,cudna śmiechotka

Justin-cieszę się,że już nie śpisz na sofie zdrówka dla Was!

idę posłuchać Natalki

_________

a u mnie obie na antybiolach,porażka

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 11:01   #853
margo80
Zakorzenienie

Ewcia zachwyciła się Agatką może jej się przypomniało, że się "znają"

u nas też ostatnio zachwyt zabawkami na sznurku. dopiero teraz nauczyła się je prowadzić, bo wcześniej trzymala rękę w górze i zabawki wisiały, a teraz jadą za nią, a ona ma frajdę.

i tak - Voldi lepszy

Ewcia
Przemek
Stary 2011-12-10, 12:10   #854
velluto
Zadomowienie

Cytat:

velluto aparaty przy zębach mlecznych zakłąda się żeby np. kośc szybciej rosła jak prognozuje się za mało miejsca dla zz. stałych, gdy trzeba ustawić prawidłowo żuchwę w stosunku do szczęki, wyeliminowac przetrwały niemowlęcy typ połykania, który spowoduje wychylenie siekaczy , to tak w skrócie. i prośba ode mnie, wyślesz mi gadającą córę na prw ?

Dzieki za oświecenie Ile to człowiek ciekawych rzeczy może sie dowiedzieć
Linka do filmiku zaraz wyśle
Moja córa kredki trzyma na kilka trudnych do opisania sposobów

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30980453]I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie [/QUOTE]
śliczne ma te loczki
Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
ojej... niech zdrowieją szybko

Dziewczyny mam propozycję:
Może byśmy zrobiły (tzn Szaja jako założycielka) świateczne porządki w klubie? Przyjrzałam sie kto do niego należy i niektórych ników w ogóle nie kojarzę. Niektóre osoby nie odzywają sie od poczekalni... Do klubu należy np. eniggma, która ma ban stały A po licznych prosbach do mnie o wysłanie linka do filmiku z moja córa widać, ze nie ma tam wielu dziewczyn, które mniej lub bardziej regularnie odzywają się. Może by uaktualnić liste członków klubu tak jak to raz na jakiś czas robi lea z lista na pierwszej stronie?

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 15:04   #855
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Tak.. Zauważyłam ze Blanka tak trzyma jakiś czas temu. i nie zgina ręki w łokciu tylko w nadgarstku jak coś maluje.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30980453]I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie [/QUOTE]

Alez ona do Ciebie podobna!

Blance co jakiś czas się przypomina że można coś ciągnąć

Ale ostatnio bardzo zainteresowała się że cień za nią chodzi

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Może byśmy zrobiły (tzn Szaja jako założycielka) świateczne porządki w klubie? Przyjrzałam sie kto do niego należy i niektórych ników w ogóle nie kojarzę. Niektóre osoby nie odzywają sie od poczekalni... Do klubu należy np. eniggma, która ma ban stały A po licznych prosbach do mnie o wysłanie linka do filmiku z moja córa widać, ze nie ma tam wielu dziewczyn, które mniej lub bardziej regularnie odzywają się. Może by uaktualnić liste członków klubu tak jak to raz na jakiś czas robi lea z lista na pierwszej stronie?
Jestem zaaaa..

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Zapisałam sie dziś z Blanka na zajęcia taneczne dla dzieci. Są niby od 2 rż ale to tam te pół roku
Jakieś zabawy w kółku, przy muzyce.. 22 pierwsza wizyta, przyjeżdża Ania Głogowska z TzG.
Zobaczymy jak będzie fajnie to będziemy chodzić

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 15:12   #856
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Papierowka,

veluto, jestem za Twoją propozycja

Cytat:

dyra zadowolona z mojego występu. w obie strony ją wiozłam bez uszczerbku na zdrowiu i tak sobie "normalnie" pogadałyśmy, nie jak szefowa i pracownik.

potem szybki wypad do pracy, zdanie relacji i do domu, a w domu spokój i cisza. SAME-WIECIE-KTO zniknął
No jak to. Nie czekała na Ciebie z szampanem i pękiem kwiatów? Nie spisała sie teściowa

Luiza

Stary 2011-12-10, 19:44   #857
ona1981
Zakorzenienie

Szaja ale cudo z tej twojej córci
Margo

Ja dziś się wyrwałam z domu na zakupy świąteczne. Kupilam sobie prezent-torebkę i golf. Prezent dla męża, teściowej, rodziców. W re kids są fajne promocje na kurtki, za 50 zł, kupiłam Szymonowi bo tą co niedawno kupiłam okazała się za mała, głupia zamiast ją oddać to mu założyłam raz i teraz muszę sprzedać jako używkę:/No i nową czapkę kupiłam Szymonowi, to nic, że ma trzy plus dwie po bracie

Zmykam dzieci usypiać, jeszcze szaleją...
Stary 2011-12-10, 19:55   #858
Darianna25
Zakorzenienie

Nowa ja w klubie

Stary 2011-12-10, 20:09   #859
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Tak.. Zauważyłam ze Blanka tak trzyma jakiś czas temu. i nie zgina ręki w łokciu tylko w nadgarstku jak coś maluje.

Alez ona do Ciebie podobna!

Blance co jakiś czas się przypomina że można coś ciągnąć

Ale ostatnio bardzo zainteresowała się że cień za nią chodzi

Jestem zaaaa..

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Zapisałam sie dziś z Blanka na zajęcia taneczne dla dzieci. Są niby od 2 rż ale to tam te pół roku
Jakieś zabawy w kółku, przy muzyce.. 22 pierwsza wizyta, przyjeżdża Ania Głogowska z TzG.
Super pomysł-muszę sprawdzic czy u mnie cos takiego jest bo Adrian uwielbia tany tany
Margo-gratulacje a co do tesciowej to ja chyba ksiazkę napiszę
Szaja -Agatka świetna wogóle taka poważna i duża mi sie wydaje

My w trakcie remontu-nienawidze remontów i kosztow 3 rok z rzedu ciagle cos remontujemy mam nadzieje ze teraz juz osiądziemy na stałe
A co do zabawek na sznurku to Adrian odkrył je we wakacje i ciągał,za sobą grającego Dinozaura
lustro rowniez jest ciagle hitem

Obecnie najlepszą zabawką na sznurku jest piesciaga tego yorka po całym mieszkaniu-również zabawa w rzucanie piesiowi piłki jest na pierwszym miejscu...

Adrian jednak ma dostać klocki drewniane od teściowej na gwiazdkę -z konia nici,ale będzie pies na biegunach....
A powiedzcie mi macie dla dzieci zabawkowe kasy?na wakacjach u kolezanki to był szal...no i mam dylemat czy kupic mu kasę....bo na punkcie pieniążków ma hopla

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 20:56   #860
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

szaja,

Cytat:
jestem zdecydowanie ZA!
ja akurat w tej części wątku porządku na liście nie zrobilam, bo nie wiem jak... nie wiem, jak ją wyczyścic...

Cytat:
fajna sprawa.
Obserwując maluszki w moim przedszkolu zauważyłam, że dzieciom młodszym- 1,5-2 letnim łatwiej przychodzi uczestnictwo w zabawach taneczno-muzycznych. starsze dzieciaki częściej się wstydzą, krępują, a te maluszki nie.

Cytat:
Ja dziś się wyrwałam z domu na zakupy świąteczne. Kupilam sobie prezent-torebkę i golf. Prezent dla męża, teściowej, rodziców. W re kids są fajne promocje na kurtki, za 50 zł, kupiłam Szymonowi bo tą co niedawno kupiłam okazała się za mała, głupia zamiast ją oddać to mu założyłam raz i teraz muszę sprzedać jako używkę:/No i nową czapkę kupiłam Szymonowi, to nic, że ma trzy plus dwie po bracie
ale tak wybiórczo czy wszystkie kurtki taniej?
podoba mi się tam jedna dla Maksia na przyszły rok, musiałabym skoczyć...

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Nowa ja w klubie
wolę Cie jako blondynkę.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Obecnie najlepszą zabawką na sznurku jest piesciaga tego yorka po całym mieszkaniu-również zabawa w rzucanie piesiowi piłki jest na pierwszym miejscu...

A powiedzcie mi macie dla dzieci zabawkowe kasy?na wakacjach u kolezanki to był szal...no i mam dylemat czy kupic mu kasę....bo na punkcie pieniążków ma hopla
żywy pies..?
tak, mam kasę zabawkową, po mojej siostrze, Tymek czasem cos ponaciska, a najchętniej zabiera ten przyrząd do odbijania kodów, no wiecie, to co robi "pi, pi,pi" , on myśli że to telefon i gada do niego.

Mamy nowe słowa: miś, drzwi, i kocha.
Jak coś przeskrobie, albo mu się wymsknie , że mnie walnie łapką, i widzi moją dezaprobatę w wzroku, to od razu się przytula do mnie i gada: "kocha, kocha"
Od jakiegoś czasu jak go odbierałam od babci, to pytam: "Byłeś grzeczny?" On odpowiada z przekonaniem "Taaak" , wtedy ja pytam: "A co fajnego robiłeś z babcią?" a on wtedy :Baba beeee"- więc ja za każdym razem mu mówiłam : "Nieładnie tak o babci mówić, babcia Cię kocha i tak fajnie razem spędzacie czas, babcia jest kochana".
No i załapał, i teraz babcia też jest "kocha". a tak fajnie to gada, gdy go spytać jaka babcia/mama/tata jest, to on przechyla główkę, rączkę na policzek kładzie i tak przymilnie gada "kocha".
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-10, 21:16   #861
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30991997]

wolę Cie jako blondynkę.

Jak coś przeskrobie, albo mu się wymsknie , że mnie walnie łapką, i widzi moją dezaprobatę w wzroku, to od razu się przytula do mnie i gada: "kocha, kocha"
Od jakiegoś czasu jak go odbierałam od babci, to pytam: "Byłeś grzeczny?" On odpowiada z przekonaniem "Taaak" , wtedy ja pytam: "A co fajnego robiłeś z babcią?" a on wtedy :Baba beeee"- więc ja za każdym razem mu mówiłam : "Nieładnie tak o babci mówić, babcia Cię kocha i tak fajnie razem spędzacie czas, babcia jest kochana".
No i załapał, i teraz babcia też jest "kocha". a tak fajnie to gada, gdy go spytać jaka babcia/mama/tata jest, to on przechyla główkę, rączkę na policzek kładzie i tak przymilnie gada "kocha". [/QUOTE]

Blondynka już odpadała.Moje włosy by tego nie przeżyły.Ten mocny kolor zejdzie po 2 umyciach i zostanie piekny kolor,ktory można zobaczyć na czubku głowy.

Oj jak zazdroszcze tego kocha

Stary 2011-12-10, 21:42   #862
ona1981
Zakorzenienie

lea dla Tymcia za nowe slowa. Co do kurtek to niestety nie wszystkie w promocji. Były te: http://www.reserved.com/pl#/kids-col...-jackets/P9483, http://www.reserved.com/pl#/kids-col...-jackets/P9030. Weź na ich stronie zerknij, tam można dostepność sprawdzić.
Szymonowi granatową kupiłam, Michałowi szarą. Szymon ma fajną na za rok po Michale też z re kids- zdaje się, że Tymek chyba taką samą ma, taką ciemną niebieską

Darianna wow, odważnie
Stary 2011-12-10, 22:10   #863
Konto usunięte

Cytat:
lea dla Tymcia za nowe slowa. Co do kurtek to niestety nie wszystkie w promocji. Były te: http://www.reserved.com/pl#/kids-col...-jackets/P9483, http://www.reserved.com/pl#/kids-col...-jackets/P9030. Weź na ich stronie zerknij, tam można dostepność sprawdzić.
Szymonowi granatową kupiłam, Michałowi szarą. Szymon ma fajną na za rok po Michale też z re kids- zdaje się, że Tymek chyba taką samą ma, taką ciemną niebieską

Darianna wow, odważnie
tak, Tymek ma taką, kupioną na zeszłorocznej wyprzedaży.
Maksiu też biega w ich kurtce- lubię je po prostu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-10, 22:27   #864
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
sprawdz sobie dostępność tych rzczy na stronie internetowej ikei zebys niepotrzbnie nie jechala
Jakie kupujesz?
wzięłam stolik lack ten jasny (chyba brzoza), krzesełka mamut zielony i niebieski, i żółty taboret

Cytat:
dziewczyny jak wasze dzieciaki trzymają długopis/ ołówek/ kredkę? chwytem pisarskim
oj u nas to przeróżnie te chwyty wyglądają

Cytat:
ale przede wszystkim chcę spokojnych, bez S-W-K świąt.
o to chyba musisz poprosić Osobę, której imienia nie wolno wymawiać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30980453]I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie [/QUOTE] śliczna i Agatka i lokomotywa

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Panna-dawno nie widziałam Twojej ślicznotki ,cudna śmiechotka

_________

córcia jest Szalonego Buziaczka ja się jeszcze córki "nie dorobiłam"

zdrówka dla dziewczyn

Cytat:
jestem za!

Cytat:
ale fajnie u mnie nie znalazłam takich zajęć

lea za nowe słówka. A tego "kocha: to zazdraszczam

kupiłam w ikei foremki do pierniczków ale w jakich kształtach: renifer, wiewiórka, jeż, lis, niedźwiedź i ślimak i stół z krzesłami do kuchni (całkiem nieplanowany zakup )

a z chcianych prezentów jak na razie dominują piżamki
Stary 2011-12-11, 07:49   #865
Konto usunięte

Zrobiłam czystkę w klubie, sprawdźcie proszę czy jeszcze kogoś usunąć.
Dil, zaproszenie czeka

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post30994612

ciekawy temat, ale zdanie niektórych jest szokujące. Niewiedza czy aż taka naiwność?
Stary 2011-12-11, 07:56   #866
Silpe
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30991997]

No i załapał, i teraz babcia też jest "kocha". a tak fajnie to gada, gdy go spytać jaka babcia/mama/tata jest, to on przechyla główkę, rączkę na policzek kładzie i tak przymilnie gada "kocha". [/QUOTE]

cudnie

szaja
Agu śliczna z tymi oczetami

U nas dziec dalej chory - katar i kaszel , kaszel mokry odksztuszający wiec to chyba dobrze - gorączki brak - lekarstwa serwuje - zobaczymy .
na spacer krótki moge nie z katarem zawsze wychodziłam , kaszel jest ale chyba raczej nawet wskazany spacer - mamy cudne słonce i zero wiatru - wczoraj wziełam ją na chwile . Dwa dni i tak siedziała w domu bo wiało i lało.
jak sie bedzie kaszel nasilał to jutro pojedziemy do lekarza .
wczoraj młoda spała tylko godzinke w ciągu dnia - masakra
dziec zasmarkany , kaszlący zmeczony i do tego wychodzi bolesnie ząb
wieczorem juz nie miałam sumienia jej przetrzymywac i połozyłam spac przed 19stą.
w nocy - pełnia była wierciła sie i wybudzała co pare min, troszke pokasływała dałam jeszcze ibum bo stekała i pokazywała że ząb boli, nos był raczej drożny bo dałam przed snem -Nasivin.
Ale pobudka dzis o 5.30
padam po takiej nocy i pobudce.
teraz młoda padła .

a mnie też chyba coś bierze bo zaczynam kaszlec

Też mamy nowe słowa - babiba i mamima w tłumaczeniu - babunia i mamusia

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 08:47   #867
Konto usunięte

Dziękujemy za ochy i achy

A u nas w nocy histeryczny płacz - stawiam na zęby. Aż łkała, nie mogła przestać, z kwadrans to trwało, dałam czopka, posmarowałam dziąsła dentinoxem i w momencie smarowania - nagle cisza, normalnie ja nie wiem, czy to tak nagle zaczęło działać czy moje paluchy ją uspokoiły Obstawiam albo dalsze przebijanie się 3 górnych, albo lewa dolna 3.

I odszczekuję z pokorą - mikołajki u teściów były wczoraj Agatka dostała od szwagierki mozaikę dużą (uff, już nie muszę wybierać ) taką:
http://www.e-dzieciaczki.pl/smily-pl...b12a6b68294113

Jakość... powiedzmy, że zadowalająca. Obawiam się, że ta plansza długo nie wytrzyma, ale same kołeczki wyglądają na dość mocne, fajnie się je wpina (mała spokojnie sobie radzi, chociaż nie zawsze trafi w dziurkę), łatwo je wyjąć (ale same nie wypadają). Ale się ze szwagierką wkurzyłyśmy, bo miało być 6 plansz z obrazkami a jest jedna (dwustronna), ale już stwierdziłam, by nie jechała wymieniać, nie ma sensu, mała teraz i tak nie na plansze patrzy, a jak będzie na etapie patrzenia, to już i kołeczki mniejsze kupię
Od teściowej lalę szmaciankę dostała i komórkę zabawkową (z litości nad sobą zostawiłam ją u nich, niech mała ma czym się bawić, bo głośna ), a lalę delikatnie olała Największą frajdę sprawiła piłka kauczukowa, jakieś 10cm średnicy, w środku dioda która zaczynała migać po rzuceniu piłką. Dziecko na piłkarza mi rośnie

A wiem, że szwagierka na gwiazdkę kupiła klocki drewniane z literkami - cieszę się, bo to też na długo zabawka a widzę, że mała radochę ma jak jej np. obrazki podpisuję.
Stary 2011-12-11, 09:16   #868
Silpe
Zadomowienie

juz po drzemce - młodą złapał kaszel i zwymiotowała całą flegme na siebie mnie i podłoge
ale w sumie dobrze bo pozbyła sie tego gluta co jej po nocy zalegał , nawet mniej kaszle .
wiec nie ma tego złego ..

a ha Gabi stała sie bardzo muzykalna - ciągle tanczy , uwielbia muzyke , śpiewa i wygrywa sobie rytmy na swoich grających zabawkach a do tego od paru dniu ciągnie mnie albo babcie żeby tanczyc z nią w kółeczku - cudnie to robi - jak podryguje

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 09:26   #869
Konto usunięte

To kółeczka u nas od dawna są, ale faktycznie zabawa cudna
A w ogóle to ostatnio pokazuje, by wyłączyć tv (rano np mąż przy śniadaniu ogląda), drażni ją, za to muzyka musi być. Teraz lecą nam świąteczne i kolędy.

A, miałam pisać - usunęłam konto na nk i tak mi lekko jakość Jeden balast mniej.
Stary 2011-12-11, 09:27   #870
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30994558]Zrobiłam czystkę w klubie, sprawdźcie proszę czy jeszcze kogoś usunąć.
Dil, zaproszenie czeka
[/QUOTE]
to ja prosze, żebyście zerknęły na pierwszą stronę wątku i powiedziały kto się wieki nie udzielał, to usunę.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości