|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Margo, GRATULACJE
![]() ![]() Basiak, ja tez luzik, nie myje okien bo ich za duzo i wogole sniezyca sie rozpetala, na wiosne cos wykombinuje. Firan nie mam. Zaslony wygladaja na czyste wiec odkurze i umyje podlogi jak zawsze, chonke postawie do stolu nakryje... Bydgos, wlasnie przeczytalam o polpasciu. Zdrowiej szybko i aby Luiza sie nie zarazila.. Olivka, nie od poniedzialku, od jutra ![]()
![]() |
#842 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30972502]Margo gratulacje!!! Ja na chwilę tylko, nie wiem czy źle spałam czy zawiało - lewym ramieniem nie mogę cholera ruszać. Od dłoni do łokcia ok, od łokcia do barku - masakra. I sam bark nieruchomy.[/QUOTE] Może sobie to rozgrzej. ![]() Cytat:
![]() Podsuńcie pomysł na prezent dla teścia ![]() Ale mam katar ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-09 o 19:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nas przyszła paczka z pl. Zamówiłam Oli sanki drewniane-badziew jak nic.Może jeden sezon wytrzymaja. Powiem,że teściowa sie postarała i fajne nam prezenty posłała.Zresztą, o ile pamietam zawsze trafiała w nasze gusta. Mama dała kase i ma nas z głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() silpe zdrówka dla Gabi ![]() jutro jedziemy z tż-tem do ikei po stolik i krzesełka dla młodego, mam nadzieję, że będą ![]()
![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
kardashi, jak zbierasz jeszcze koniki My Little Pony, to w Rossmannie są w promocji za 10 zł.
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Margo gratlacje
![]() Basiak - dziekuje ![]() ![]() Dzieki za oświecenie o tym lapisowaniu, nawet nie wiedziałam ze możma takie zabiegi stosowac ![]() Cytat:
Jakie kupujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dzięki.
poszło błyskawicznie. poprosili mnie do sali o 8.58. o 9.08 było po wszystkim, podziękowali, wyprosili na korytarz i kazali czekać. myślałam, że największy stres to samo czekanie na rozmowę i rozmowa, a okazało się, że mało na zawał nie zeszłam przy czekaniu na wynik, bo słyszałam za drzwiami burzliwą dyskusję i byłam pewna, że ktoś się do czegoś przyczepił i nie chce mi dać tego awansu. zawołali mnie po 15 minutach, do tego momentu zdążyłam wydeptać ścieżkę na korytarzu. ![]() jak się później dowiedziałam, burzliwa dyskusja wcale nie dotyczyła mojej osoby. ot, taki tam mały spór dyrektorek z różnych miast. ![]() w ciągu 10 minut odpowiedziałam na 3 pytania związane z tym, co miałam opisane w mojej teczce, więc w zasadzie mnie niczym nie zagięli. dostałam też dodatkowe pytanie od przewodniczącej o moje plany na przyszłość. tak jak się spodziewałam, zostala poruszona kwestia mojego młodego wieku (po mnie i przede mną były kobiety z dłuuuugim stażem pracy). dyra zadowolona z mojego występu. w obie strony ją wiozłam bez uszczerbku na zdrowiu i tak sobie "normalnie" pogadałyśmy, nie jak szefowa i pracownik. potem szybki wypad do pracy, zdanie relacji i do domu, a w domu spokój i cisza. SAME-WIECIE-KTO zniknął ![]() Ewa pół dnia szalała na zjeżdżalni. od wczoraj widać znaczną poprawę, katar w zaniku, więc i kszle coraz rzadziej. basen odpuszczamy do końca kursu, spróbujemy w styczniu/lutym ponownie. ja zdrowotnie też lepiej, małż chyba pojdzie do lekarza w poniedziałęk, bo u niego bez zmian. Olivko - trzymam kciuki za zafasolkowanie ![]() Buziaczku - śliczna córa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
cześć
margo wielkie gratulacje !!! bydgoś współczuję ci, ja miałam półpaśca więc wiem jaka to przyjemność. jak wysypka mi minęła to potem jeszcze ze 2 mies. bolały mnie mięśnie przy skręcie tułowia. miałam też wtedy kontakt z osobą, która nie chorowała na ospę i nie zaraziłam . może i u Was się uda i Lusia będzie zdrowa. trzymam kciuki ![]() silpe zdrówka dlaGabi ![]() justin ale się uśmiałam , chłopak sobie wymyślił gdzie się schować przed fridą i syropem ![]() velluto aparaty przy zębach mlecznych zakłąda się żeby np. kośc szybciej rosła jak prognozuje się za mało miejsca dla zz. stałych, gdy trzeba ustawić prawidłowo żuchwę w stosunku do szczęki, wyeliminowac przetrwały niemowlęcy typ połykania, który spowoduje wychylenie siekaczy , to tak w skrócie. i prośba ode mnie, wyślesz mi gadającą córę na prw ? ![]() kropka jak tam nocki,poprawiło się? edzia dzięki za odpowiedź, widzisz a ja byłam przekonana że to kredki były, ale rzeczywiście, przypomniałaś mi że o farbach była wtedy dyskusja kumkura, jeśli nadal chcesz kupić wózek, to wiem kto chce sprzedać mclarena dla bliźniąt spacerówkę, z wkładką dla niemowląt, używka oczywiście buziaczku ostatnie zdjęcie jak dla mnie świetne!! dziewczyny jak wasze dzieciaki trzymają długopis/ ołówek/ kredkę? chwytem pisarskim? a pod choinkę bym chciała: piżamę podkład estee lauder albo guerlain mikrodermabrazję depilację laserową( nienawidzę się golić ![]() jakiś fajny kryminał(książkę) cały dzień dla siebie , bez Tymona i małża, ale bez uczucia tęsknoty za nimi w pakiecie ![]() małżowi kupię chyba rękawiczki, bo mu się zniszczyły i nie ma Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2011-12-09 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz dopiero mam czas pomyśleć, co bym chciała dostać: piżamę portfel torebkę sweterek (mam upatrzony) porządne żelazko i pewnie jeszcze coś dołożę do listy ale przede wszystkim chcę spokojnych, bez S-W-K świąt. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Konto usunięte
|
Margo, to już Lord Voldemort lepszy?
![]() Z egzaminem miałaś tak, jak ja - ogromny stres, który absolutnie nie jest tego wart ![]() Papierówko, nawet nie wiem jak, bo na taki chwyt jest jeszcze czas ![]() A propos trzymania paniusiowatego - od razu mi się to nasunęło :d http://video.google.com/videoplay?do...40758035753228 A to widziałyście? Byłam w kinie z dzieciakami i nam puścili, smarkałam ze śmiechu (ale ja lubię takie absurdalne poczucie humoru - a tak poza tym filmik ma głębsze dno i ryczeń też mi się chciało): DRŻĄCE TRĄBY Ale KONIECZNIE z głosem. Na 11 z matkokrzesno jesteśmy z Agatką umówione. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Konto usunięte
|
I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Tośka tez lubi te sznurkowe zabawki ,sąsiedzi pewnie mniej
![]() Szaja-Agutka śliczna ![]() ![]() Margo-gratulacje! ![]() Ona-gratki dla Michała-wow! ![]() Panna-dawno nie widziałam Twojej ślicznotki ,cudna śmiechotka ![]() Justin-cieszę się,że już nie śpisz na sofie ![]() idę posłuchać Natalki _________ a u mnie obie na antybiolach,porażka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Ewcia zachwyciła się Agatką
![]() ![]() u nas też ostatnio zachwyt zabawkami na sznurku. dopiero teraz nauczyła się je prowadzić, bo wcześniej trzymala rękę w górze i zabawki wisiały, a teraz jadą za nią, a ona ma frajdę. i tak - Voldi lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Linka do filmiku zaraz wyśle ![]() Moja córa kredki trzyma na kilka trudnych do opisania sposobów ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30980453]I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie ![]() śliczne ma te loczki ![]() ojej... niech zdrowieją szybko ![]() Dziewczyny mam propozycję: Może byśmy zrobiły (tzn Szaja jako założycielka) świateczne porządki w klubie? Przyjrzałam sie kto do niego należy i niektórych ników w ogóle nie kojarzę. Niektóre osoby nie odzywają sie od poczekalni... Do klubu należy np. eniggma, która ma ban stały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30980453]I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie ![]() Alez ona do Ciebie podobna! ![]() ![]() Blance co jakiś czas się przypomina że można coś ciągnąć ![]() Ale ostatnio bardzo zainteresowała się że cień za nią chodzi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Zapisałam sie dziś z Blanka na zajęcia taneczne dla dzieci. Są niby od 2 rż ale to tam te pół roku ![]() Jakieś zabawy w kółku, przy muzyce.. 22 pierwsza wizyta, przyjeżdża Ania Głogowska z TzG. Zobaczymy jak będzie fajnie to będziemy chodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Papierowka,
![]() veluto, jestem za Twoją propozycja ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Szaja ale cudo z tej twojej córci
![]() Margo ![]() Ja dziś się wyrwałam z domu na zakupy świąteczne. Kupilam sobie prezent-torebkę i golf. Prezent dla męża, teściowej, rodziców. W re kids są fajne promocje na kurtki, za 50 zł, kupiłam Szymonowi bo tą co niedawno kupiłam okazała się za mała, głupia zamiast ją oddać to mu założyłam raz i teraz muszę sprzedać jako używkę:/No i nową czapkę kupiłam Szymonowi, to nic, że ma trzy plus dwie po bracie ![]() Zmykam dzieci usypiać, jeszcze szaleją...
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Nowa ja w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Margo-gratulacje a co do tesciowej to ja chyba ksiazkę napiszę ![]() Szaja -Agatka świetna wogóle taka poważna i duża mi sie wydaje ![]() My w trakcie remontu-nienawidze remontów i kosztow 3 rok z rzedu ciagle cos remontujemy mam nadzieje ze teraz juz osiądziemy na stałe ![]() A co do zabawek na sznurku to Adrian odkrył je we wakacje i ciągał,za sobą grającego Dinozaura ![]() lustro rowniez jest ciagle hitem ![]() Obecnie najlepszą zabawką na sznurku jest pies ![]() Adrian jednak ma dostać klocki drewniane od teściowej na gwiazdkę -z konia nici,ale będzie pies na biegunach.... ![]() A powiedzcie mi macie dla dzieci zabawkowe kasy?na wakacjach u kolezanki to był szal...no i mam dylemat czy kupic mu kasę....bo na punkcie pieniążków ma hopla ![]()
![]() |
![]() |
#860 | ||||
Konto usunięte
|
szaja,
![]() ![]() Cytat:
![]() ja akurat w tej części wątku porządku na liście nie zrobilam, bo nie wiem jak... ![]() ![]() Cytat:
![]() Obserwując maluszki w moim przedszkolu zauważyłam, że dzieciom młodszym- 1,5-2 letnim łatwiej przychodzi uczestnictwo w zabawach taneczno-muzycznych. ![]() Cytat:
![]() podoba mi się tam jedna dla Maksia na przyszły rok, musiałabym skoczyć... ![]() wolę Cie jako blondynkę. ![]() Cytat:
![]() ![]() tak, mam kasę zabawkową, po mojej siostrze, Tymek czasem cos ponaciska, a najchętniej zabiera ten przyrząd do odbijania kodów, no wiecie, to co robi "pi, pi,pi" ![]() ![]() Mamy nowe słowa: miś, drzwi, i kocha. ![]() Jak coś przeskrobie, albo mu się wymsknie , że mnie walnie łapką, i widzi moją dezaprobatę w wzroku, to od razu się przytula do mnie i gada: "kocha, kocha" ![]() Od jakiegoś czasu jak go odbierałam od babci, to pytam: "Byłeś grzeczny?" On odpowiada z przekonaniem "Taaak" , wtedy ja pytam: "A co fajnego robiłeś z babcią?" a on wtedy :Baba beeee"- ![]() No i załapał, i teraz babcia też jest "kocha". ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30991997]
wolę Cie jako blondynkę. ![]() Mamy nowe słowa: miś, drzwi, i kocha. ![]() Jak coś przeskrobie, albo mu się wymsknie , że mnie walnie łapką, i widzi moją dezaprobatę w wzroku, to od razu się przytula do mnie i gada: "kocha, kocha" ![]() Od jakiegoś czasu jak go odbierałam od babci, to pytam: "Byłeś grzeczny?" On odpowiada z przekonaniem "Taaak" , wtedy ja pytam: "A co fajnego robiłeś z babcią?" a on wtedy :Baba beeee"- ![]() No i załapał, i teraz babcia też jest "kocha". ![]() ![]() Blondynka już odpadała.Moje włosy by tego nie przeżyły.Ten mocny kolor zejdzie po 2 umyciach i zostanie piekny kolor,ktory można zobaczyć na czubku głowy. Oj jak zazdroszcze tego kocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
lea
![]() Szymonowi granatową kupiłam, Michałowi szarą. Szymon ma fajną na za rok po Michale też z re kids- zdaje się, że Tymek chyba taką samą ma, taką ciemną niebieską ![]() Darianna wow, odważnie ![]()
![]() |
#863 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Maksiu też biega w ich kurtce- lubię je po prostu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o to chyba musisz poprosić Osobę, której imienia nie wolno wymawiać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30980453]I dzisiejsze poranne zabawy - Agatka czasem zachwyca się i zdumiewa takimi prostymi rzeczami, które teoretycznie zna, że szok. Dzisiaj na przykład - oczy ogromne ze zdumienia, że ona trzyma za sznurek a lokomotywa za nią jedzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zdrówka dla dziewczyn ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() lea ![]() ![]() kupiłam w ikei foremki do pierniczków ale w jakich kształtach: renifer, wiewiórka, jeż, lis, niedźwiedź i ślimak ![]() ![]() a z chcianych prezentów jak na razie dominują piżamki ![]()
![]() |
![]() |
#865 |
Konto usunięte
|
Zrobiłam czystkę w klubie, sprawdźcie proszę czy jeszcze kogoś usunąć.
Dil, zaproszenie czeka ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post30994612 ciekawy temat, ale zdanie niektórych jest szokujące. Niewiedza czy aż taka naiwność? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30991997]
![]() Mamy nowe słowa: miś, drzwi, i kocha. ![]() Jak coś przeskrobie, albo mu się wymsknie , że mnie walnie łapką, i widzi moją dezaprobatę w wzroku, to od razu się przytula do mnie i gada: "kocha, kocha" ![]() Od jakiegoś czasu jak go odbierałam od babci, to pytam: "Byłeś grzeczny?" On odpowiada z przekonaniem "Taaak" , wtedy ja pytam: "A co fajnego robiłeś z babcią?" a on wtedy :Baba beeee"- ![]() No i załapał, i teraz babcia też jest "kocha". ![]() ![]() cudnie ![]() szaja Agu śliczna z tymi oczetami ![]() U nas dziec dalej chory - katar i kaszel , kaszel mokry odksztuszający wiec to chyba dobrze - gorączki brak - lekarstwa serwuje - zobaczymy . na spacer krótki moge nie ![]() jak sie bedzie kaszel nasilał to jutro pojedziemy do lekarza . wczoraj młoda spała tylko godzinke w ciągu dnia - masakra dziec zasmarkany , kaszlący zmeczony i do tego wychodzi bolesnie ząb ![]() wieczorem juz nie miałam sumienia jej przetrzymywac i połozyłam spac przed 19stą. w nocy - pełnia była ![]() ![]() Ale pobudka dzis o 5.30 ![]() padam po takiej nocy i pobudce. teraz młoda padła . a mnie też chyba coś bierze bo zaczynam kaszlec ![]() Też mamy nowe słowa - babiba i mamima ![]() ![]()
![]() |
#867 |
Konto usunięte
|
Dziękujemy za ochy i achy
![]() A u nas w nocy histeryczny płacz - stawiam na zęby. Aż łkała, nie mogła przestać, z kwadrans to trwało, dałam czopka, posmarowałam dziąsła dentinoxem i w momencie smarowania - nagle cisza, normalnie ja nie wiem, czy to tak nagle zaczęło działać czy moje paluchy ją uspokoiły ![]() I odszczekuję z pokorą - mikołajki u teściów były wczoraj ![]() ![]() http://www.e-dzieciaczki.pl/smily-pl...b12a6b68294113 Jakość... powiedzmy, że zadowalająca. Obawiam się, że ta plansza długo nie wytrzyma, ale same kołeczki wyglądają na dość mocne, fajnie się je wpina (mała spokojnie sobie radzi, chociaż nie zawsze trafi w dziurkę), łatwo je wyjąć (ale same nie wypadają). Ale się ze szwagierką wkurzyłyśmy, bo miało być 6 plansz z obrazkami a jest jedna (dwustronna), ale już stwierdziłam, by nie jechała wymieniać, nie ma sensu, mała teraz i tak nie na plansze patrzy, a jak będzie na etapie patrzenia, to już i kołeczki mniejsze kupię ![]() Od teściowej lalę szmaciankę dostała i komórkę zabawkową (z litości nad sobą zostawiłam ją u nich, niech mała ma czym się bawić, bo głośna ![]() ![]() ![]() A wiem, że szwagierka na gwiazdkę kupiła klocki drewniane z literkami - cieszę się, bo to też na długo zabawka a widzę, że mała radochę ma jak jej np. obrazki podpisuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
juz po drzemce - młodą złapał kaszel i zwymiotowała całą flegme na siebie mnie i podłoge
![]() ale w sumie dobrze bo pozbyła sie tego gluta co jej po nocy zalegał , nawet mniej kaszle . wiec nie ma tego złego .. ![]() a ha Gabi stała sie bardzo muzykalna - ciągle tanczy , uwielbia muzyke , śpiewa i wygrywa sobie rytmy na swoich grających zabawkach a do tego od paru dniu ciągnie mnie albo babcie żeby tanczyc z nią w kółeczku - cudnie to robi - jak podryguje ![]()
![]() |
#869 |
Konto usunięte
|
To kółeczka u nas od dawna są, ale faktycznie zabawa cudna
![]() A w ogóle to ostatnio pokazuje, by wyłączyć tv (rano np mąż przy śniadaniu ogląda), drażni ją, za to muzyka musi być. Teraz lecą nam świąteczne i kolędy. A, miałam pisać - usunęłam konto na nk i tak mi lekko jakość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30994558]Zrobiłam czystkę w klubie, sprawdźcie proszę czy jeszcze kogoś usunąć.
Dil, zaproszenie czeka ![]() [/QUOTE] to ja prosze, żebyście zerknęły na pierwszą stronę wątku i powiedziały kto się wieki nie udzielał, to usunę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.