|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
ja nie dawno robiłam truskawkową z pomarańczami
![]() i również kukam na xfaktor ![]() idę zaraz wziąć kąpiel, potem podłogę umyć jeszcze, a później położyć się i może książkę poczytać ![]() dobrej nocki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#842 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej! Ja tu wchodzę z myślą ile mam nadrabiana po całym dniu, a tu tylko dwie strony ![]() ![]() A tymczasem oczywiście Mravki Robercik znów u mnie w domu furorę zrobił ![]() Byłam dziś praktycznie cały dzień poza mieszkaniem ![]() ![]() Kupiłam sobie jedną tuniczkę w New Yorkerze, buty na wiosnę (numer buta 40! masakra, ale to dlatego, że mam spuchnięte stopy ![]() ![]() Od wczoraj zatykają mi się strasznie uszy ![]() ![]() uciekam na mejla i potem się kąpać, i spać ![]() ![]() Miłego wieczorku ![]()
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
karo_z odpisala że neurolog nie znalazł nic podejrzanego i jeśli sytuacja się nie powtórzy to jutro ją wypuszczą do domu bardzo dziekuje wszystkim za kciuki i pozdrawia a co do X-factora widziałyście kolesia który spiewał brunetki blondynki...? w garniturze? to mój nauczyciel angielskiego z liceum ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś nawet zamiast do sklepu poszłam dalej do marketu ![]()
![]() |
#846 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Wystepuje w 3,6 tygodniu oraz 3 i 9 miesiacu.I jest to normalne.Minie. Cytat:
O to dobrze,ze nic jej nie jest!
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś nie umiałam chodzić na spacerze. Miałam takie kłucia w dole...i dodatkowo chyba skurcze przepowiadające. W końcu coś się zaczyna dziać i u mnie
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- To oby się już nie powtórzyło, bo brzmi nieciekawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Gosia, własnie u nas dopiero leci 2 tydz. Także kryzys już tak wcześnie? Hm, też coś o tym już słyszałam, muszę się zagłębić w temat bardziej. Idę karmić Matyldę, zobaczymy, czy po karmieniu sama zaśnie ( w momencie gdy wypuszcza cyca z ust to śpi, ale po 5 minutach odłożona do łózeczka wyczuwa, ze mamy nie ma obok i sie budzi) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A smoczka dajesz?Moze to by pomoglo?
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Hallo hallo
ja dzis dzień poza domkiem miałam ,więc tak późno wpadam ![]() Dziewczyny zdjęcia na e mailu piękne, dzieciaczki słodkie , a brzuszki okrąglutkie ![]() Gosia i Aalegna widzę,że żyrafa rządzi, a Gosia karuzelę też mamy taką. Emigra i Julka piękne z Was Dziewczyny ![]() Moniahan Tatuś jak Małą żongluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka śliczna z Was Rodzinka, a Ty Mamuśka to masz nogi fiu fiu niezła z Ciebie Dżaga ![]() A teraz ostrzeżenie dla posiadaczek wanienki perłowej ( beżowej) w misie, zauważyłam,że przy myciu wanienki bardzo gorącą wodą jak się dotknie czymś te miśki to się ścierają ![]() Karo Z zdrówka zyczę Kochana ![]() Ewelajna a może Matylda nie jest głodna tylko właśnie ma potrzebę ssania dużą , a może tak jak moja Kaja ( tak mi się wydaje na podstawie obserwacji) ma potrzebę cycania jak Ją boli brzuszek. Mi też się wydawało,że chce jeść , no i początkowo Jej dawałam na zawołanie aż mi zwymiotowała z przejedzenia, w użycie wszedł smok ( wiem wiem, smok samo zło ![]() My dzisiaj zaliczyliśmy 3, 5 godziny spacerku, Mała odziana lekko ,kombinezonu już nie używamy,my w krótkich rękawkach, a ludzie w czapkach i zimowych kurtkach , tż się zastanawiał czy ludzie nie mają termometrów w domach?Normalnie uwielbiam taką pogodę. Później imieniny Babci mojej (na szczęscie już zdrowa jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Konia, zaktualizuj sobie podpis ![]()
![]() |
#852 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To ladny spacerek mieliscie,super!No i fajnie,ze nie trzeba sie juz grubo ubierac.Ale bym juz tez chciala smigac z wozkiem na spacer! Ale jednoczesnie zaczelam sie bac porodu,a czuje ze jest blisko przez te moje bole.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-03-17 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod[is wiem ze przeterminowany , zaraz go ciachnę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Gang Iren
|
Dobranoc dziewczynki!
#855 | |||||
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() U nas nocka spokojna, az sie zastanawiam czy tak to moze byc? ![]() Maly zjadl po kapieli na noc dosc duzo i stwierdzilam ze dam cyca jak sie sam obudzi. Ale o 5 rano jeszcze spal ![]() I jadl o 5:00 ok. 40 minut potem maly odpoczynek i o 6:30 30 minut. Moze nadrabial nocke? Ale zupelnie nie wiem czy moze tak dlugo spac? Niby polozna mowila, ze karmienie na żądanie i zeby nie budzic malca w nocy, ale czy moze byc taka przerwa? 7 godzin? Monia sliczne zdjecia ![]() karolcia piekny brzus a Ty dalej laseczka ![]() ![]() aalegna ale brzuszeczek juz duzy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja to mam zamiar znow zaczac cwiczyc z plyta w domku ![]() ![]() OStatnie zdjecie ciazowe sliczne ![]() ![]() Filipek juz lepiej ![]() ![]() Dziekujemy za mile slowa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie raz jest tak ze jest najedzony i szuka wiec mowie no moze glodny a tu dwa possania i kimonko ![]() Czasem mam wrazenie ze go zje tak mocno go ssie ![]()
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
![]() patrzcie co dzisiaj robie ![]() SHREK ![]() zapraszam ![]() w ogóle wczoraj powiedziałam sobie "dość użalania się nad sobą" wszystko mnie boli, bo boli... ale nie mam zamiaru siedzieć na dupie i tylko jojczeć jak mi źle... wracam do normalnego życia ![]() ![]() Maluch i tak nie wyjdzie wcześniej, niż po świętach ![]() miłej niedzieli dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe... widziałam ![]() ![]() Dzień dobry ale piękna pogoda u Nas termometr w słońcu pokazuje 24stopnie ![]() Mam pytanie do mamuś kwietniowych - zamierzam przygotować ciuszki na wyjście dla maluszka. Raczej będzie już dość ciepło więc nie wiem co wziąść. Czy: 1. kaftanik+śpioszki+kombine zon polarowy+ przykryć kocykiem w nosidełku 2. kaftanik+śpioszki+ spodnie+sweterek z cieńszego polarku +przykryć kocykiem Jak Wy zamierzacie ubrać dzidzie?? Oczywiście to pytanie też może być do mam rozpakowanych - jak byście ubrały dzidzie gdybyście rodziły w kwietniu?? adaikaka od rana o słodkościach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ajjj ![]() ![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj w nocy aż się wystraszyłam bo z łóżka normalnie mogłam wstac pachwiny nie bolały kolano też nie czyżby cisza przed burzą? niech sobie posiedzi jeszcze ze 2,5 tygodnia minimum w brzusiu ![]() no i postanowiłam dzisiaj torbę zacząc pakowac do szpitala ![]() a zaraz na kawusię do babci potem na obiadek do mamusi ale sama bez męża mężu pojechał ze swoją mamą na wieś do rodziny odwiedzic( mama wczoraj z Holandii przyjechała i dawno tam nie była) a mnie sie nie chciało prawie 200 km w aucie siedziec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i kupiłam wczoraj buty ![]() KLIK coś w ten deseń troszke podobne tez na koturnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Info od karo_z Dzisiaj jej nie wypuszcza jeszcze jednak zdjęli jej krążek ma skurcze na razie próbują zachamowac ale jak się nie da to rodzi i prosi o trzymanie kciuków ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o ubranie maluszka... biorę body z krótkim i długim rękawem (ubiorę w zależności czy bedzie ciepło czy zimno), skarpetki, pajacyk welurowy, czapeczka i kocyk grubszy lub cieńszy w zależności czy bedzie ciepło czy zimno... gdyby było poniżej 15 st. skłonna jestem jeszcze wziąć kurteczkę welurową ![]() ![]() zapraszam wszystkie ![]() cziqua to dla Ciebie specjalnie zrobię jakiś koktajl bananowy do tego ciasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oooo ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my dziś na obiadek imieninowy do mamy śmigamy i dobrze bo nie byłabym w stanie chyba dziś stac w kuchni i pichcić bo już mam stresa odnośnie jutrzejszego dnia... ![]()
![]() |
#862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to kciuki za karo ![]() Ja tak szczerze mowiac to jeszcze nie mam ubranek na wyjscie, byc moze poprosze mame albo siostre zeby cos dobraly w zaleznosci od pogody bo moze by 10 stopni a mze tez byc 25 ![]() Aguska no 7 godzni to faktycznie straszliwie dlugo, napewno bylo to wygodne, ale tez bym sie zastanawiala czy tak moze byc, nie wiem w sumie ![]() Aguska wlasnie nie bardzo rozpierala mnie energia, bardziej czulam sie zmuszona wszystko zrobic i straszliwie zdolowana bo wszystko mi juz jak po grudzie idze ![]() Tyle bym chciala a zabiera mi to 3x wiecej czasu niz powinno, nie znosze tego! Wow Konia, jaki fajny, slugi spacerek! Mala nadal grzeczna podczas spaceru? Ewelajna, mi to tez tak wynika z Twojego opisu ze malutka chce sbie possac,a nie chcesz dawac smoka? No i najwyrazniej chce sie tez poprzytulac, potrzebuje bliskosci ![]() Karolca, jutro do szpitala! Dlugo juz nie bedziesz czekac! Dzien Dobry!
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aalegna a Tobie jutro będą wywoływać poród na 100% ?? Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-18 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Ojej, jaka cisza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Raczkowanie
|
Hej kobitki!
Śliczna pogoda! Kciuki za karo_z ![]() U mnie dziś ikea i pewnie coś jeszcze. Muszę kupic czajnik elektryczny i suszarkę do prania rozkładaną. Potem po obiedzie może wyciągnę męża na spacer. Odpoczywajcie!
#866 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() MoniaHan, Emigra i Aguśka Wy mamuśki to wyglądacie jakbyście rodziły dobrych kilka m-cy temu, a nie kilka dni! Widać, że dzieciaczki tylko Wam służą ![]() ![]() U mnie dziś TŻ gotuje rosół ze swojskiej kury tzn. wyhodowanej przez mojego dziadka ![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam tragiczną noc ![]() ![]() ![]() Udanej niedzieli ![]() ![]()
![]() |
#867 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() ![]() u mnie troche twardnien nocnych, a to juz cos, bo wczesniej w nocy spokój byl ![]() Karo obys wiecej takich niespodzianek nie miala ![]() ![]() ![]() Evcia ,ale sie obkupiłas ![]() ![]() jak tak czytam o waszych spacerkach np 3,5 godzinnych Koni to mam powazne watpliwosci i obawy co do mojego TZ, chyba bedziemy z synkiem sami chodzic ![]() A ja juz sobie marze o 5-7 km spacerach ![]() Cziqa ładne buciki ![]() ![]()
#868 |
Wtajemniczenie
|
mam nadzieję że tak, przynajmniej tak się nastawiam
![]() choc moja lekarka mi mówiła że jakby nie było warunków (nie wiem może chodziło że jakby były jakieś rodzące) to we wtorek się mną zajmą, ale tej myśli nie dopuszczam do wiadomości ![]()
#869 |
Zadomowienie
|
Aleegna, Karolca
![]() ![]()
#870 |
Zakorzenienie
|
![]() wstaliśmy po 8 ![]() ![]() zaraz wybieram się na miasto na zakupy i na obiadek będzie grill !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.