Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 21:18   #841
studentx118
BAN stały

Dot.: MAM Pytanie.

Cytat:
Napisane przez Annabella_ Pokaż wiadomość
Zabezpiaczałaś sie? Bo poki co niewiele z twojej wypowiedzi wynika

Nie zabespieczylam sie..
studentx118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:21   #842
20160901857
Konto usunięte

Skoro się nie zabezpieczałaś i jak twierdzisz miałaś dni płodne to chyba logiczne, że mogłaś zajść w ciążę. Czekaj na okres, jak nie będzie to rób test i tyle. Nie zabezpieczaliście się, więc chyba powinnaś się liczyć z możliwością wpadki...
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:23   #843
Annabella_
Raczkowanie

W takim razie prawdopodobienstwo ciaży jest, i to spore. Zrób test 14 dni od stosunku.
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:25   #844
studentx118
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Skoro się nie zabezpieczałaś i jak twierdzisz miałaś dni płodne to chyba logiczne, że mogłaś zajść w ciążę. Czekaj na okres, jak nie będzie to rób test i tyle. Nie zabezpieczaliście się, więc chyba powinnaś się liczyć z możliwością wpadki...

Jasne ze wiedzialam o tej sprawie. Ale nie wiem o myslec.. Nie kazdy tak szybko zachodzi dlatego sie pytam
Stary 2012-06-27, 21:26   #845
Frutti
Zakorzenienie

Możesz być w ciąży. Poza tym przenoszę wątek, bo od takich pytań jest wątek zbiorczy
Stary 2012-06-27, 21:28   #846
studentx118
BAN stały

Cytat:

liczylam sie z tym ale nie kazdy tak szybko za pierwsYm razem zachodzi, wiec dlatego sie pytam
Stary 2012-06-27, 21:30   #847
alli78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez studentx118 Pokaż wiadomość
Powiem krotko.. Robilam to z moim chlopakiem w dni plodne, mam zoltobialy sluz z pochwy i troooszke wypchany brzuch no i piersi obolale. Poza tym nie mam zadnych objawow. Powinnam dostac juz wczoraj @ ale nic. I prosze o wasze odp co wy myslicie. Wiem ze mnostwo jest postow na ten temat ale nie wiem co myslec
Też powiem krótko: DOUCZ SIĘ!
alli78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 21:41   #848
studentx118
BAN stały

Cytat:

Jasne ze wiedzialam o tej sprawie. Ale nie wiem o myslec.. Nie kazdy tak szybko zachodzi dlatego sie pytam
Stary 2012-06-27, 21:48   #849
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez studentx118 Pokaż wiadomość
liczylam sie z tym ale nie kazdy tak szybko za pierwsYm razem zachodzi, wiec dlatego sie pytam
Ale my nie jesteśmy wróżkami, nie wiemy czy zaszłaś w ciążę. Skoro wczoraj miała przyjść miesiączka, to zrób jutro test z porannego moczu
Stary 2012-06-27, 21:54   #850
puchatek344
Przyczajenie

Question Czy do cholery jestem w ciąży.?

Mam 17 lat. 4 dni temu uprawiałam seks z moim chłopakiem od tamtej pory strasznie bolą mnie wargi sromowe, są opuchnięte i czerwone pomimo tego wydziela się śluz wraz z białymi kropkami. Co to może być.? ii w ciąży raczej nie jestem.?
puchatek344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:04   #851
lala2506
Zakorzenienie

Dot.: Czy do cholery jestem w ciąży.?

Cytat:
Napisane przez puchatek344 Pokaż wiadomość
Mam 17 lat. 4 dni temu uprawiałam seks z moim chłopakiem od tamtej pory strasznie bolą mnie wargi sromowe, są opuchnięte i czerwone pomimo tego wydziela się śluz wraz z białymi kropkami. Co to może być.? ii w ciąży raczej nie jestem.?
Zbiorczy!
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 22:04   #852
syrenka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez puchatek344 Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie masz infekcję i to w dodatku grzybiczą. Bez lekarza tego się nie wyleczy. A co do sexu: za wcześnie żeby mówić o ciąży. Trzeba czekać na okres.
Stary 2012-06-27, 22:05   #853
segregator1
Raczkowanie

matko i córko, ręce opadają....

a teraz do rzeczy: za wcześnie jeszcze na stwierdzenie czy w ciąży jesteś czy nie. napisz lepiej kiedy prawidłowo powinnaś dostać okres (prawie wcale nie ma szans na ciążę po okresie i przed - zależy od kobiety, jej długości cykli i tak dalej). test zrób jeśli przyjdzie dzień w którym powinnaś dostać okres. a co do dolegliwości, to opuchlizna i zaczerwienienie może jest wynikiem ocierania w czasie seksu, a ten śluz może być grzybiczy. ale to sobie można możować do skutku...

po prostu zapisz się do ginekologa

Start -->96,9kg - 91,5kg
- Cel--> 69kg

segregator1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:19   #854
karina0dziewczyna
Przyczajenie

Exclamation Tabletki antykoncepcyjne a ciąża

Witam. Mam 18 lat i od 3 miesięcy biore tabletki antykoncepcyjne. Za każdym razem gdy kochamy sie z chlopakiem stosujemy stosunek przerywany. Wczoraj doszedl on we mnie. Sa to moje pierwsze tabletki dlatego panicznie obawiam sie ciazy. Podczas przyjmowania 2 opakowania w 2 tygodniu zwymiotowalam tabletke ale krwawienie podczas 7 dniowej przerwy dostalam. Przerwa trwala od 12 czerwca (ostatnia tabletke wzielam 11 czerwca) miesiaczke dostalam 15 czerwca a Tabletke z nowego opakowania wzielam 19 czerwca. W 3 opakowaniu nie pominelam zadnej tabletki ani nie zwymiotowalam. Przyjmowalam o stalej godzinie. Strasznie panikuje minal dopiero dzien a ja juz mam wszystkie objawy ciazy .. Okres powinnam dostac 13 lipca. Czy jesli wystapi to moge miec pewnosc ze w ciazy nie jestem ? Dodam ze od dzisiaj bola mnie jajniki.
I mam jeszcze pytanie czy amfetamina ma jakis wplyw na dzialanie tabletek ? Jesli nie wystapily po niej wymioty ani biegunka? Prosze o konkretne odpowiedzi. Dziekuje z gory.

Edytowane przez karina0dziewczyna
Czas edycji: 2012-06-27 o 22:21
karina0dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:45   #855
anegdotka
Raczkowanie

nie wiesz jak się zabezpieczać nie uprawiaj seksu!
poraża mnie jak małolaty uprawiają seks nie wiedząc nic o swoim ciele, cyklu, zagrożeniach jakie niesie, to nie zabawka, nabawiłaś się grzybicy i teraz będziesz się z tym męczyć, a następnym razem użyj gumki!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 22:50   #856
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a ciąża

Nie zabieraj się za seks, skoro prawidłowo (bo to pominięcie się tak jakby już nie liczy, poza tym ta tabletka na pewno się wchłonęła, a ty sobie wkręcasz inaczej ) stosujesz hormony, a pewniejszej metody właściwie nie ma i nie ma żadnych szans na ciażę.
Nie wiem czy wiesz na jakiej zasadzie działają tabletki anty, ale radzę się doszkolić. W każdej sferze. Po dniu nikt jeszcze nigdy nie miał objawów ciąży

Amfetamina :O na Twój mózg i zachowanie na pewno.

ps. nie masz czegoś takiego jak "okres" przy tabletkach, ponieważ masz sztuczny cykl. Dostajesz krwawienia z odstawienia.

Edytowane przez Frutti
Czas edycji: 2012-06-27 o 23:08
Frutti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:03   #857
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a ciąża

Cytat:
Napisane przez karina0dziewczyna Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie czy amfetamina ma jakis wplyw na dzialanie tabletek ?
Tak, może osłabiać działanie tabletek antykoncepcyjnych.
Stary 2012-06-27, 23:27   #858
Kaaef
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez segregator1 Pokaż wiadomość
po prostu zapisz się do ginekologa
Ginekologa pewnie się wstydzi, bo przecież trzeba mu pokazać 'co nieco' a gdzie to tak mieć 17 lat i obcym ludziom siedzenie w pełnej okazałości pokazywać. Przecież to nawet nieładnie.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
Napisane przez karina0dziewczyna Pokaż wiadomość
Witam. Mam 18 lat i od 3 miesięcy biore tabletki antykoncepcyjne. Za każdym razem gdy kochamy sie z chlopakiem stosujemy stosunek przerywany. Wczoraj doszedl on we mnie. Sa to moje pierwsze tabletki dlatego panicznie obawiam sie ciazy. Podczas przyjmowania 2 opakowania w 2 tygodniu zwymiotowalam tabletke ale krwawienie podczas 7 dniowej przerwy dostalam. Przerwa trwala od 12 czerwca (ostatnia tabletke wzielam 11 czerwca) miesiaczke dostalam 15 czerwca a Tabletke z nowego opakowania wzielam 19 czerwca. W 3 opakowaniu nie pominelam zadnej tabletki ani nie zwymiotowalam. Przyjmowalam o stalej godzinie. Strasznie panikuje minal dopiero dzien a ja juz mam wszystkie objawy ciazy .. Okres powinnam dostac 13 lipca. Czy jesli wystapi to moge miec pewnosc ze w ciazy nie jestem ? Dodam ze od dzisiaj bola mnie jajniki.
I mam jeszcze pytanie czy amfetamina ma jakis wplyw na dzialanie tabletek ? Jesli nie wystapily po niej wymioty ani biegunka? Prosze o konkretne odpowiedzi. Dziekuje z gory.
Co ma piernik do wiatraka? Nawet gdyby to było 55 opakowanie i tak byś się bała. Wiesz dlaczego? Bo nie jesteś gotowa na seks.
Jaką masz przyjemność z tego, że najpierw się kochacie i mimo, że zabezpieczacie się hormonami nie pozwolisz chłopakowi dojść w sobie, a później kalkulujesz wszystko po 1000 razy?
Odpuść sobie, bo to na pewno jeszcze nie Twój czas. Tak nie zachowują się kobiety gotowe na współżycie. Oj, na pewno nie.
Stary 2012-06-28, 07:26   #859
karola991
Zakorzenienie

matko boska rozkładam ręce
a czy jak moj chlopak śpi ze mna w jednym łózku to mogę być w ciązy??-dodam, ze biore tabletki tak na wszelki wypadek... może w nocy plemniki mu wyjdą i się na mnie rzucą?? :strach:
Stary 2012-06-28, 10:27   #860
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
matko boska rozkładam ręce
a czy jak moj chlopak śpi ze mna w jednym łózku to mogę być w ciązy??-dodam, ze biore tabletki tak na wszelki wypadek... może w nocy plemniki mu wyjdą i się na mnie rzucą?? :strach:
Padłam mistrzu
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 20:05   #861
studentx118
BAN stały

MAM Pytanie..

Czesc to znowu ja bo nie wiem gdzie jest ten moj poprzedni watek :/ Wiec mam taki problem Nie wiem co myslec. Kochalam sie z moim chlopakiem ( 13.06 ) i skonczyl we mnie. No wiec.. mam wypchany brzuchol ale nie zeby nie wiadomo jak. Miesiaczke powinnam dostac 25.06 ale dostalam ja dzis i jest calkiem inna bo zawsze mialam normalna. Byla obfita a teraz jest strasznie zadka i nie jest obfita. Piersi sa obolale i wieksze, straaaszne mam bole podbrzusza. Dzis nie wiedzialam jak mam siedziec ani lezec taki dostalam bol, ale teraz jest mniejszy.. I mam pytanie czy miala tak ktoras z was dziewczyny? Co to moze byc? Martwie sie i nie wiem co sie dzieje
Stary 2012-06-28, 20:18   #862
alli78
Raczkowanie

Dot.: MAM Pytanie..

https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=31028652
myślenie nie boli
alli78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 20:21   #863
studentx118
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alli78 Pokaż wiadomość

Ale to nic takiego? Jak czytalam to pisalo ze moze byc poronienie dlatego ptam sie was dziewczyny bo sama nie wiem co myslec

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 20:22   #864
Lia89
Zakorzenienie

Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 20:25   #865
studentx118
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lia89 Pokaż wiadomość

Napiszcie jak wy mialyscie czy tez tak u was bylo i bylyscie w ciazy?
Stary 2012-06-28, 20:26   #866
paula78
Zakorzenienie

Kazdy seks bez zabezpieczenia moze zakonczyc sie porodem

Poczekaj na okres lub zrob test za tydzien -dwa.
Gratuluje.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 20:27   #867
studentx118
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Kazdy seks bez zabezpieczenia moze zakonczyc sie porodem

Poczekaj na okres lub zrob test za tydzien -dwa.
Gratuluje.

Ja mam okres jezeli idzie to tak nazwac.. Ale jak pisalam wczesniej jest inny niz mam zawsze.

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 20:52   #868
201610310857
Konto usunięte

Ciąża
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:09   #869
paula78
Zakorzenienie

Masz okres a okres nie zawsze jest taki sam więc zacznij uzywać zabezpieczenia i już.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:21   #870
Frutti
Zakorzenienie

po raz kolejny przesuwam do zbiorczego + masz ostrzeżenie, bo nie trzeba milion razy zakładać identycznego wątku

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości