wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 21:44   #841
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

j,
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Debrah (nie mogę się przyzwyczaić to Twojego nicku ), gratulacje! Ja w ciąży przytyłam 8kg. Waga zaczęła mi rosnąć dopiero od 18tc, wtedy też dopiero można było zobaczyć, ze jestem w ciąży (pod warunkiem, że miałam obcisłą bluzkę).

Co do objawów, to jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży przestały smakować mi słodycze, które zawsze uwielbiałam a miałam ochotę na mięso, które mogłam jeść bardzo rzadko. Z kolei po zrobieniu testu miałam okropnie wrażliwe piersi (trwało to cały 1 trymestr).

Niu
, gratulacje i życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Synka. Trzymam także kciuki, aby Oliwka jak najszybciej przestała być zazdrosna o brata (ja też byłam o siostrę ale mi szybko przeszło. Duża tu zasługa dziadków, którzy poświęcili mi dużo uwagi, abym nie odczuła tak drastycznie zmian po narodzinach siostry).

Emilko, zdrowia dla Męża. Oby jak najłagodniej przeszedł ospę.

Sanetko, Haniu mój Synek też nosi ubrania w rozmiarze 74 a niektóre 68. Mój Sz. waży Sanetko więcej niż Twój Bartek bo 8,5kg. Także Twój Synek musi być szczypiorkiem, bo mój do grubasków zdecydowanie nie należy a jest sporo młodszy

Nie wiem jak kiedyś mogłam kochać upały, takie jak te które obecnie panują Dziś nawet Synek musiał spać w wózku n balkonie, bo w mieszkaniu zrobiło się zbyt duszno i biedaczek nie dawał rady tam spać.
Ja w dodatku po mojej chorobie przebytej w ciąży muszę nosić grube pończochy przeciwżylakowe, w których się gotuję
Ojejj dopadła Cię zakrzepica?? Jak długo się jeszcze będziesz musiała męczyć??

Dziękuję za podzielenie się doświadczeniami!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:52   #842
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
j,
Ojejj dopadła Cię zakrzepica?? Jak długo się jeszcze będziesz musiała męczyć??

Dziękuję za podzielenie się doświadczeniami!
Niestety tak. Leczenie ma trwać rok, czyli do września mam zastrzyki + pończochy a potem po wizycie się okaże co dalej.
Stary 2012-06-19, 22:14   #843
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak. Leczenie ma trwać rok, czyli do września mam zastrzyki + pończochy a potem po wizycie się okaże co dalej.
Oj to bardzo mi przykro...mam nadzieję, że szybko uda się cholerstwo wyleczyć!

Ja się bardzo boję tej choroby, muszę chyba pogadać z lekarzem i może jakieś badania zrobić skoro mniej się ruszam..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:27   #844
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to bardzo mi przykro...mam nadzieję, że szybko uda się cholerstwo wyleczyć!

Ja się bardzo boję tej choroby, muszę chyba pogadać z lekarzem i może jakieś badania zrobić skoro mniej się ruszam..
Wiesz, obecnie jestem już w stanie po zakrzepicy i usg pokazują znaczną poprawę. Ja nie odczuwam już żadnych dolegliwości.

No własnie a propo ruchu, to ja przed ciążą się dużo ruszałam, regularnie ćwiczyłam, nie brałam już parę lat hormonów, nie byłam obciążona genetycznie a i tak się "przypałętało". Lekarze twierdzą, że to przez ciążę i że nie byłam jedynym takim przypadkiem. Pogadaj koniecznie z lekarzem (ja np. w ewentualnej 2 ciąży będę musiała brać najmniejszą dawkę zastrzyków z heparyną i nosić pończochy. wiem też, że osoby chore, które leżą dostają takie zastrzyki profilaktycznie).
Ale koniec marudzenia, bo wyszłam z tego cało, mogę chodzić no a przede wszystkim, mimo wszystko, urodziłam zdrowe dziecko
Stary 2012-06-20, 06:27   #845
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Czyli coś gdzieś krąży

Podobno niektórzy tak robią, ale dla mnie to brzmi strasznie - świadome narażanie na chorobę, której konsekwencje wcale nie muszą być przewidywalne... Jak złapie w swoim czasie i okolicznościach przypadkowych, to jednak jakoś łatwiej to przełknąć... moim zdaniem.
No ja bym świadomie tak nie zrobiła. Zresztą nie pomyślał o mnie, ospę miałam ale może się z tego półpasiec zrobić.

Jodie dasz sobie radę

Nocko
miłego wyjazdu
Twin współczuję zakrzepicy

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 06:56   #846
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Od rana mam wrażenie, że wszystko mnie swędzi.

Nie wiem, jak wytrzymam tydzień w takim chorobowym klimacie w domu. Mam wrażenie, że wszędzie są wirusy, mam ochotę cały dom oblać chlorem...

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

Ospę w tym wieku? Gdzie on się uchował?
Zdrowia dla tż
Nie mam pojęcia!
Dzięki, naprawdę przechorowywanie tego w takim wieku jest strasznie męczące!

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
No ja bym świadomie tak nie zrobiła. Zresztą nie pomyślał o mnie, ospę miałam ale może się z tego półpasiec zrobić.

Jodie dasz sobie radę

Nocko
miłego wyjazdu
Twin współczuję zakrzepicy
Właśnie wczoraj miałam już fazę "mam półpaśca", bo coś mi wyskoczyło na żebrach... ale chyba jeszcze mnie nie dopadło. Podobno w tym wieku zaczyna się też jak ospa od objawów przeziębienia, wysokiej gorączki i bólu...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:39   #847
jodie
Zakorzenienie

hej,
emilko - zdrówka dla męża
a bluzka taka z kokardkami lub piórami - Asiuk pisała że zakupiła , a ja chwilę wcześniej sie nimi interesowałam

sanetko - dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 07:56   #848
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:59   #849
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Od rana mam wrażenie, że wszystko mnie swędzi.

Nie wiem, jak wytrzymam tydzień w takim chorobowym klimacie w domu. Mam wrażenie, że wszędzie są wirusy, mam ochotę cały dom oblać chlorem...

Nie mam pojęcia!
Dzięki, naprawdę przechorowywanie tego w takim wieku jest strasznie męczące!

Właśnie wczoraj miałam już fazę "mam półpaśca", bo coś mi wyskoczyło na żebrach... ale chyba jeszcze mnie nie dopadło. Podobno w tym wieku zaczyna się też jak ospa od objawów przeziębienia, wysokiej gorączki i bólu...
Mój TŻ miał półpaśca będąc na studiach. Nie miał właśnie w ogóle gorączki.Jedynie bolały go plecy a po paru dniach wyskoczyły takie pęcherzyki na wysokości żeber. Trwało to ze 2 tygodnie ale przeszedł go dość łagodnie. Jego brat zniósł znacznie gorzej i miał właśnie gorączkę i taki ból, że ledwo się ruszał.

Sanetko kiedyś w DDTVN mówili o tym, że niektóre mamy urządzają "ospa party", żeby ich dzieci się zaraziły... pediatra zdecydowanie odradzał takie postępowanie. Mówił, że lepiej jak dziecko samo złapie "przypadkiem" ospę a jeszcze lepiej jest się zaszczepić przeciwko niej. Nie zdawałam sobie sprawy, że szczególnie u dzieci do 1 r.ż. ospa może dawać dużo niebezpiecznych powikłań i dlatego też lepiej jej unikać.
Stary 2012-06-20, 08:00   #850
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 08:01   #851
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Właśnie tak się czułam, jak na nadchodzącą mega @ Ja jakoś tak wiedziałam, przed testowaniem że to już
Ja też wiedziałam, ale dlatego, że staraliśmy się. Gdyby to była wpadka, pewnie nie pomyślałabym nawet, że mogę być w ciąży.

Cytat:
A to ja znowu ciążowo zapytam : dużo przytyłyście w ciąży?
Kiedy zaczęła Wam rosnąć waga?
Ja przytyłam 17 kg, z tym że byłam po diecie, więc może mnie dodatkowo efekt jo-jo obdarował

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Lata świetlne się nie odzywałam ale byłam odcięta od netu. Mój synek przyszedł na świat 10 czerwca a dopiero wczoraj zlądowaliśmy w domu.

Opis porodu.
W niedzielę, 10 czerwca, miałam stawić się na patologii ciąży w celu powtórzenia usg i jeśli potwierdzi się wielkość malucha to ustalamy termin cc. Bardzo mi się nie spieszyło, pojechałam na spokojnie po obiedzie ok. godz 14. Tam trochę mnie poganiali po schodach z papierami, ustaliliśmy termin cc na poniedziałek i położna podłączyła mnie pod ktg (standardowa procedura). Po jakichś 20 minutach zajrzała do mnie i mówi, że mam skurcze co 3 minuty i czy coś czuję. Czułam napinanie się macicy ale do skurczy porodowych to im było daleko no ale stwierdziła, że i tak pokaże zapis lekarzowi niech myśli. Lekarz wziął mnie jeszcze na usg, pomiary nie obejmowały w ogóle młodego jego waga wychodziła 4850 albo i więcej, a potem na "samolota" gdzie się okazało, że rozwarcie na 3 cm. Stwierdził, że nie ma na co czekać i cc będzie jeszcze tego samego dnia o 19. Założyli mi cewnik, kroplówa i o 19 powieźli na salę. Dobrze, że zabrali mi okulary bo nie widziałam tych wszystkich okropnych narzędzi. Przylazł anestezjolog i tu zaczęła się masakra bo w ogóle nie mógł wbić się w kręgosłup. Próbował chyba ze 40 razy i nic, ostatecznie zdecydował o podaniu narkozy i o 20.20 urodził się Dawid. Ważył 5050 i mierzył 60 cm. Dostał tylko 7 punktów w skali Apgar bo miał siną skórę i zaburzenia oddychania. Urodził się w zielonych wodach, do tego z wrodzonym zapaleniem płuc i przez 1 godzinę życia wymagał tlenoterapii. Ja leżałam na pooperacyjnej jak kłoda a mój biedny synek po drugiej stronie ściany w inkubatorze. Ale przez to, że on leżał tam to szybko rozchodziłam i wstałam po cc i dzisiaj tylko od czasu do czasu coś mnie pobolewa. We wtorek dali mi młodego na salę, miał tylko naświetlania bo podwyższony poziom żółtaczki. Od tej pory miałam dziecko anioła. Jadł i spał i srał na potęgę ;p aż do dzisiaj, kiedy to od rana spał 1,5 godziny Wyszliśmy w poniedziałek, po zrobieniu rtg, które pokazało już czyste płucka. A w domu czekała nas masakra bo Oliwka jest okropnie zazdrosna o braciszka. Trzeba dużo cierpliwości, tłumaczenia i czasu. Mam nadzieję, że to się unormuje bo inaczej chyba dostanę na głowę. Na razie mam jeszcze pomoc męża ale po max dwóch tyg ojcowskiego musi wrócić do pracy.

aaaa i żeby nie było tak pesymistycznie to zważyłam się w niedzielę, tydzień po porodzie i waga pokazała 18 kg mniej.
Gratuluję, Niuniu! Wielkolud z Twojego synka
Sama widzisz - cesarka nie taka straszna

Biedactwo z Dawidka, Ewa przechodziła to samo - wrodzone zapalenie płuc i bardzo zielone wody. Też wymagała tlenoterapii (biernej, nCPAP - to zupełnie co innego, niż respirator), dostała tylko 3 punkty w pierwszej minucie, a więc znacznie gorzej z nią było - teraz jest wszystko dobrze, świetnie się rozwija
Mój lekarz powiedział, że znacznie częściej wrodzone zapalenie płuc występuje u dzieci rodzonych przez CC.

Cytat:
Mój TŻ był u lekarza. Ma ospę wietrzną.
Całe ciało w krostach, gorączka. Mam nadzieję, że jakoś mu łagodnie minie, bo poczytałam o powikłaniach
Zdrowia dla męża!

Cytat:

Ale w ogóle wygląda strasznie!
Dostał gencjanę (fioletową) na te krosty i sam się wysmarował... wacikiem, więc ma wielkie fioletowe plamy na całym ciele!
Ja po powrocie z pracy używałam patyczka do uszu, więc są zgrabne kropeczki Najgorsze jest to, że to nie schodzi po umyciu mydłem, trzeba użyć wody utlenionej albo spirytusu salicylowego.
A bo to tak szybko nie schodzi Ale z ciuchów po 1-2 praniach. Fioletu używałam do pępka młodej i gdy ma problemy z gardłem.

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Asiuk dzięki za opinie o bluzce, dalej dumam nad nią -chyba za premie sobie kupię :
Kup sobie!

Cytat:
Jaką bluzkę?
Taka: http://www.pakamera.pl/bluzki-inne-b...e-nr644858.htm

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 08:12   #852
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
w kwietniu minął rok odkąd biegam i póki co nie było jeszcze sytuacji, żeby pogoda powstrzymała mnie od biegania
ruch duży, do tego dodałam sobie pilotowanie i nie wyrabiam

najlepiej wybrać hotel składający się z budynku głównego i oddalonych od niego apartamentów, i rodziców wsadzić do drugiego typu zakwaterowania
Gratuluje wytrwałosci z bieganiem. Teraz to już pewnie uzależniona jesteś.

Pomysł z hotelem świetny.
Tylko weź mi taki znajdz na Kalabrii
W ogóle mam lęki przed wakacjami z powodu pogody. Powinnam na Maderę lecieć żeby być pewną że upałów nie dośwadczę...ale znowu za dalek lot.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jednym samochodem do jednego apartamentu. Mój mąż się nawet cieszy na taki wyjazd - moi rodzice są serio spoko

Ale z teściami to mam tak samo jak Ty, z resztą wiecie
Jak bym pojechała z teściem, to bym musiała być non stop wstawiona
Wybrałaś już coś?? Planujecie zwiedzać?

heh..no nawalona i to mocno. Tylko kurna ja mam dziecko i nie mogę od rana nawalona chodzić

Cytat:
Właśnie tak się czułam, jak na nadchodzącą mega @ Ja jakoś tak wiedziałam, przed testowaniem że to już
Ja nie czułam do 12 tygodnia

Cytat:
A to ja znowu ciążowo zapytam : dużo przytyłyście w ciąży?
Kiedy zaczęła Wam rosnąć waga?

Mnie bardzo wkurzają rozmowy typu : "wreszcie będziesz miała cycki!" ;/ - jestem drobna ale proporcjonalna i nie mam ochoty na wmawianie mi kompleksów...

Jestem niska i drobna, zdziwiłabym się szczerze gdybym dużo przytyła bo nigdy nie byłam w stanie
Jak wiesz ja dużo 2 kg co miesiąc.
Pewnie nie przytyjesz. Moja kumpela też taka drobna przytyla podstawowe minimum. Persi podczas karmiena lekko się powiekszyły tylko. Jak dla mnie to duży plus..nie ma stresu że zwisy się zrobią
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Lata świetlne się nie odzywałam ale byłam odcięta od netu. Mój synek przyszedł na świat 10 czerwca a dopiero wczoraj zlądowaliśmy w domu.

aaaa i żeby nie było tak pesymistycznie to zważyłam się w niedzielę, tydzień po porodzie i waga pokazała 18 kg mniej.
GRATULACJE raz jeszcze. Współćzuję tak długiego pobytu w szpitalu. Dobrze że to już za wami i synek zdrowy

Cytat:
Niu, gratuluję urodzenia synka, dobrze, że już jesteście w domku

------------

Mój TŻ był u lekarza. Ma ospę wietrzną.
Całe ciało w krostach, gorączka. Mam nadzieję, że jakoś mu łagodnie minie, bo poczytałam o powikłaniach
Zdrowia dla TŻ.

Cytat:
Sanetko, Haniu mój Synek też nosi ubrania w rozmiarze 74 a niektóre 68. Mój Sz. waży Sanetko więcej niż Twój Bartek bo 8,5kg. Także Twój Synek musi być szczypiorkiem, bo mój do grubasków zdecydowanie nie należy a jest sporo młodszy

Nie wiem jak kiedyś mogłam kochać upały, takie jak te które obecnie panują Dziś nawet Synek musiał spać w wózku n balkonie, bo w mieszkaniu zrobiło się zbyt duszno i biedaczek nie dawał rady tam spać.
Ja w dodatku po mojej chorobie przebytej w ciąży muszę nosić grube pończochy przeciwżylakowe, w których się gotuję
Moje dziecko uroslo jak na drozdzach. Najbardzej przybrała w pierwszych 2 miesiącach. Teraz już się uspokoila. Sądzę że przy rozmarze 74 zostaniemy na dłużej
Moja też nie sypia w dzień..raz że upały, dwa że ma fazę obserwowania wszystkiego. Nawet na spacerze liście ogląda zamast spać.
W domu ją rozbieram do golasa... i jakoś daje radę. A na zewnątrz tylko sukienka. Teściowa wczoraj w panice byla ze skarpet jej nie założyłam i okna zamykała żeby dzecku zimno nie było

Non stop musisz w nich chodzić?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 08:15   #853
jodie
Zakorzenienie

Miśkowa - a jak Ty się czujesz? zdiagnozowali coś u Ciebie ?
Stary 2012-06-20, 08:19   #854
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Miśkowa - a jak Ty się czujesz? zdiagnozowali coś u Ciebie ?
Nie zdiagnozowali właśnie Resztę badań muszę robić na własną rękę, lekarze tylko powiedzieli, co ew. mogę zrobić jeszcze i co warto sprawdzić, ale wydałam w tym miesiącu dużo ponad normę na sprawy lekarskie i leki, więc na razie odpuszczam. Czuję się całkiem ok już, wszystko jem. Dziwne to wszystko.

A u ciebie?
Stary 2012-06-20, 08:19   #855
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Mój lekarz powiedział, że znacznie częściej wrodzone zapalenie płuc występuje u dzieci rodzonych przez CC.
Zdrowia dla męża!
Ja o tym czytałam. Podczas naturalnego woda z płuc dziecka wydostaje się bo jest po prostu wypąpowywana podczas przeciskana się przez kanal rodny. Przy cesarce ta woda w płuckach może zostać i zapalenie gotowe.
---------

Dziewczyny kojarzycie kiedy zaczynają się wyprzedaże??
Kurde mamy z mężem braki w garderobie letniej..a póki co ceny szalone. Kupiłam wczoraj szorty..ale to za mało na cale lato
Stary 2012-06-20, 08:23   #856
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja o tym czytałam. Podczas naturalnego woda z płuc dziecka wydostaje się bo jest po prostu wypąpowywana podczas przeciskana się przez kanal rodny. Przy cesarce ta woda w płuckach może zostać i zapalenie gotowe.
---------

Kurde mamy z mężem braki w garderobie letniej..a póki co ceny szalone. Kupiłam wczoraj szorty..ale to za mało na cale lato
Ja też się właśnie zastanawiałam, bo na wyprzedaże jechałam sobie zawsze gdzieś do cywilizacji na zakupy jakieś większe.
Niby jak byłam przedwczoraj w ch to były szyldy prawie wszędzie, że sale i sale, ale czy to tylko ściema to nie wiem, bo nie wchodziłam nigdzie, ale myślę, że jak jeszcze nie ma prawdziwych przecen, to się zaczną lada chwila. Chyba w kolejny weekend się już wybiorę na shoping
Stary 2012-06-20, 08:28   #857
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zdiagnozowali właśnie Resztę badań muszę robić na własną rękę, lekarze tylko powiedzieli, co ew. mogę zrobić jeszcze i co warto sprawdzić, ale wydałam w tym miesiącu dużo ponad normę na sprawy lekarskie i leki, więc na razie odpuszczam. Czuję się całkiem ok już, wszystko jem. Dziwne to wszystko.

A u ciebie?
dobrze że zdrówko wraca, tylko brak diagnozy jest dołujący i weź tu choruj ktoś słusznie zauważył - trzeba mieć dużo zdrowia aby chorować
u mnie bez zmian - na szczęscie wszystkie badania serca potwierdziły ze zdrowe - ale też nie wiedzą co mi jest resztę badań przełożyłam na lipiec z dwóch względów - finanse - to co zrobiłam tak jak i u Ciebie jest dużo ponad normę i mam dołek finansowy przez to a po drugie brak czasu
Stary 2012-06-20, 08:31   #858
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że zdrówko wraca, tylko brak diagnozy jest dołujący i weź tu choruj ktoś słusznie zauważył - trzeba mieć dużo zdrowia aby chorować
u mnie bez zmian - na szczęscie wszystkie badania serca potwierdziły ze zdrowe - ale też nie wiedzą co mi jest resztę badań przełożyłam na lipiec z dwóch względów - finanse - to co zrobiłam tak jak i u Ciebie jest dużo ponad normę i mam dołek finansowy przez to a po drugie brak czasu
ale czujesz się dobrze już, czy odczuwasz jakieś symptomy?
Stary 2012-06-20, 08:55   #859
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Wybrałaś już coś?? Planujecie zwiedzać?

heh..no nawalona i to mocno. Tylko kurna ja mam dziecko i nie mogę od rana nawalona chodzić
Nie, jeszcze nic nie wybrałam...cięzko znaleźć coś fajnego
Chcemy pozwiedzać troszkę..

No wiesz, nawet nie mając dziecka nie bardzo tak z tym nawaleniem non stop

Cytat:
Już są przeceny. W reserved np. do 50%, w C&a też.
Nie wiem jak w innych sklepach, bo nie mam za bardzo czasu...ale z Reserved już skorzystałam

Hania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 09:02   #860
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, jeszcze nic nie wybrałam...cięzko znaleźć coś fajnego
Chcemy pozwiedzać troszkę..

No wiesz, nawet nie mając dziecka nie bardzo tak z tym nawaleniem non stop

Już są przeceny. W reserved np. do 50%, w C&a też.
Nie wiem jak w innych sklepach, bo nie mam za bardzo czasu...ale z Reserved już skorzystałam
No z Chorwacją cieżko bo dużo tego jest ale często standard podły.
Oj tam na wakacjach można non stop

W reserved też już skorzystałam
Co kupiłaś?

Ja czaję sę na Pull& Bear i Zarę. A tam ni widu ni słychu

Poczekam do week tak jak Miskowa pisze może się ruszy coś
Stary 2012-06-20, 09:26   #861
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
ale czujesz się dobrze już, czy odczuwasz jakieś symptomy?
samopoczucie różnie, ale generalnie męczy mnie wszystko i najgorsze są ataki w których tracę oddech i padam

Hania w mohito widziałam że są promocje - wyskoczyło mina fb
Stary 2012-06-20, 09:27   #862
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No z Chorwacją cieżko bo dużo tego jest ale często standard podły.
Oj tam na wakacjach można non stop

W reserved też już skorzystałam
Co kupiłaś?

Ja czaję sę na Pull& Bear i Zarę. A tam ni widu ni słychu

Poczekam do week tak jak Miskowa pisze może się ruszy coś
No właśnie standard jest raczej nieciekawy.
A wymagań kurna wszyscy mają 100... moja mama, że ma być piasek, M. że ma być płycizna itp itd...jezusie...

A w reserved kupiłam dwie bluzeczki i sandały

Hania

Stary 2012-06-20, 09:27   #863
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
samopoczucie różnie, ale generalnie męczy mnie wszystko i najgorsze są ataki w których tracę oddech i padam
no to faktycznie nieprzyjemnie. Mam nadzieję, że uda się w miarę szybko znaleźć przyczynę. Zdrowia!
Stary 2012-06-20, 10:52   #864
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko uroslo jak na drozdzach. Najbardzej przybrała w pierwszych 2 miesiącach. Teraz już się uspokoila. Sądzę że przy rozmarze 74 zostaniemy na dłużej
Moja też nie sypia w dzień..raz że upały, dwa że ma fazę obserwowania wszystkiego. Nawet na spacerze liście ogląda zamast spać.
W domu ją rozbieram do golasa... i jakoś daje radę. A na zewnątrz tylko sukienka. Teściowa wczoraj w panice byla ze skarpet jej nie założyłam i okna zamykała żeby dzecku zimno nie było

Non stop musisz w nich chodzić?
Moje dziecko w 1 2 miesiącach tylko wagowo rosło, bo urodził się kurczaczkiem 2780g więc g szybko szły w górę na długość wolniej. Długo chodził w rozmiarze 56 a potem długo nosił 68 (niektóre ubrana do teraz).

U mnie balkon był wybawieniem, bo mamy od 13 cień, wiał lekki wiaterek i spał nieprzerwanie 2 godz u nas od dawna prababcie i czasem babcie panikują jak od małego nasze dziecko jest ubierane. Trafił nam się gorący chłopak, co musi chodzić ubrany tak lekko jak my, bo inaczej zaraz potówki się pojawiają. Na spacerze zawsze jest jednym z najlżej ubranych dzieci i nieraz mi jakieś babcie zwracały uwagę jakbym lepiej znała swoje dziecko. A już brak czapki przy 15 stopniach (w ciepły ale niesłoneczny dzień) zawsze nie zostanie bez komentarza

W pończochach muszę chodzić od wstania do pójścia spać. Na noc ściągam na całe szczęście

Cytat:
Mój Synek opił się wód płodowych podczas naturalnego porodu musieli mu odciągać. TŻ mówił, że było tego naprawdę sporo. Potem prze jakieś 3 dni jeszcze jakimiś resztami potrafił się krztusić ale lekarz mówili, ze samo przejdzie i przeszło. Na szczęście żadnych powikłań nie miał.
Stary 2012-06-20, 10:55   #865
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Hania w mohito widziałam że są promocje - wyskoczyło mina fb
Jodie, a może to astma?

Hania

Stary 2012-06-20, 12:03   #866
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
no to faktycznie nieprzyjemnie. Mam nadzieję, że uda się w miarę szybko znaleźć przyczynę. Zdrowia!
dzięki

Cytat:
Jodie, a może to astma?
to wykluczyła moja rodzinna niby ale może przebadam sie i na to gdzieś dokładnie dzięki za podpowiedź.
Stary 2012-06-20, 12:26   #867
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

to wykluczyła moja rodzinna niby ale może przebadam sie i na to gdzieś dokładnie dzięki za podpowiedź.
No tak mi to przyszło do głowy, jak napisałaś, że nie masz siły i problemy z oddychaniem... ja też tak miałam...

Hania

Stary 2012-06-20, 15:14   #868
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
No tak mi to przyszło do głowy, jak napisałaś, że nie masz siły i problemy z oddychaniem... ja też tak miałam...
A czy astma może wiązać się z atakiem kaszlu, zaczynającym się drapaniem w gardle? Atak wygląda tak, że czerwienieję, nie umiem oddychać, kaszlę jak wściekła, oczy mi mocno łzawią. Raz w trakcie takiego ataku zwymiotowałam, na szczęście w domu.

Mam takie ataki najczęściej gdy nieco za długo mówię i bardzo często w nocy, gdy się położę (okresowo, na początku lata).

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:39   #869
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
A czy astma może wiązać się z atakiem kaszlu, zaczynającym się drapaniem w gardle? Atak wygląda tak, że czerwienieję, nie umiem oddychać, kaszlę jak wściekła, oczy mi mocno łzawią. Raz w trakcie takiego ataku zwymiotowałam, na szczęście w domu.

Mam takie ataki najczęściej gdy nieco za długo mówię i bardzo często w nocy, gdy się położę (okresowo, na początku lata).
Moze. Dlugie, niekontrolowane ataki kaszlu, takie, ze az wszystko boli w srodku,szczegolnie jak soe rozgrzeje np. Pod pierzyna, albo przy naglej zmianie temperatur. Do tego drapanie albo swiszczenie w gardle, troche oddech a la lord vader... Tak bylo u mnie...

Jakby cos,sluze informacja....

Hania

Stary 2012-06-20, 17:54   #870
jodie
Zakorzenienie

Butter a jakie badania najlepiej zrobić aby zweryfikować astmę ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości