|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
nam minął pierwszy rok w maju i akurat uważam go za mega udany
powiem więcej - przed ślubem tak dobrze się nie dogadywaliśmy ze sobą jak teraz ![]() chociaż przed dosyć dobrze się poznaliśmy, bo chodziliśmy ze sobą prawie 7 lat, także za wiele niespodzianek po zamieszkaniu razem nie było ![]() grunt to mówić o tym co nas boli i wypracować jakiś tam swój system |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem chyba dzis zrobie mlode ziemniaczki moze kaszanke do tego albo cos.albo jajka sadzone chociaz ostatnio mam wstret do jajek nie wiem czemu
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale może wspólny wyjazd byłby super rozwiązaniem.Ja też chciałabym wyjechać,najlepiej nad morze,chociaż na weekend,ale niestety teraz nie mamy czasu,najwcześniej w lipcu.
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i tz mnie uswiadomil ze wlochy tu grajano na tydzien wynajmiemy znajac tza na pewno cos wymysli ale ja wole wczesniej wiedziec a on zawszena ostatnia chwile
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, połapałam dzień skupienia. 9 czerwca
Miałam wtedy jechać do domu... no ale cóż ...
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczy przenosimy do piwnicy, meble zstaja i tak nei sa szcegolnie nowe, poza tym tz chce kaucji od tych ludzi wiec jak cos zniszcza to nie zwrocimy, a sprzety wyniesiemy do piwnicy
|
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ło Matko jak wy pędzicie!!! ale to dobrze przynajmiej się nie nudzę ![]() Dziewczyny z plamieniami napiszcie mi proszę jakie leki bierzecie? Wychodzi na to, że po odstawieniu cyclonamine i no- spa forte został mi tylko duphasti 3x2. W sobotę odstawiłam cyclonaminę i w niedzielę pojawił się brązowy śluz ( dzisiaj boje się zaglądać) dzwoniłam do ginka ale kazał się nie przejmować a ja wiem, że nawet taki brązowy śluz czasami daje złe objawy... a wizytę mam 6 czerwca... chyba zwariuję do tego czasu Kochane przwrócie mnie na listę( obiecuję poprawę we frekfencji): Biedroneczkaolga (Olga 29 lat) - Mamusia Wojtusia ur 17.09.2009,? tp. 19.11.2012
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plamienia miałam 2 razy jednodniowe brunatne jak dzwoniłam do położnej to kazała leżeć i brać leki, zgłosić się gdyby były krwawe ale na szczęście samo przeszło |
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
ja bralam 2 razy duphaston przez 10 dni plus wtedy 1 raz luteina, luteine wogole biore od 5 tygodnia mimo zekrwawien nie mialam ale mialam silne skurcze
plamienie mialam raz po stosunku 12 maja , leciala krew i brunatne ale przeszlo odpukac, teraz biore tylko luteine ale lekarz mi jzu nie chce dac wiecej wiec za tydzien ja tez odstawiam chyba..jeszcze zapytam na wizycie |
|
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
w końcu was nadrobiłam, wczoraj mnie zmogło i już o 22 spałam. przez to czytanie głodna się zrobiłam, więc odpisze wam tak ogólnie i lece jeść ; p gratuluję synusia napisania pracy mgr i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, swoją też i was też proszę o kciuki dla siebie, bo dziś w końcu ta przezierność... mam nadzieję że będzie wszystko dobrze : ) co to jest ten dzień skupienia? pierwsze o tym słysze... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- aaa i miałam was podpytać co kupić na chrzciny dla półrocznego chłopca? nie chce przesadzić cenowo z prezentem... |
|
|
|
#854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie dobrze |
|
|
|
|
#855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. jezeli do godziny po wstaniu nie zjemy zadnego posilku to tyjemy! ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
)a brzuszek sliczny |
||
|
|
|
#857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje
) i co szykujesz cos "ekstra" na ta okazje??? my za 2 tyg mamy 2 latka;p ale moj idzie do pracy wtedy i to na noc;/ ale co sie odwlecze to nie uciecze )
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
dekajka-ty kupujesz juz na dzien dziecka ja tam nic nie kupuje moje dziecko ejst leniwe i nawet mnie smyrac nie chce
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znow pedzicie i nie wiem co pisac
imieniny udane dostalam doniczki do nowego domu taaakie zelazne strasznie sie mi podobaja jeszcze 2 musze kupic i bedzie pelna kolekcja do kuchni ![]() co do tz my prawie juz 3 lata i czasem dalej klocimy sie jak .... nie powiem cooo zapamietalam jedynie czarnamadonna brak slow do twojej tesciowej wiec nie bede sie rozpisywac judkama judkamaPoni ja z gabrysia lezalam w spzitalu i cooo czlowiek tam zobaczy to masakra mialam na sali 1 dziewczyne zaaz po zabiegu tragedia tu sie z toba zgodze ze ciaza to okres w ktorym powinnysmy byc spokojne i wogole ale jak kazda z nas zdaje sobie sprawe ze sie nie da kazda sie boi kazda przezywa jakies wewnetrzne leki ale najwazniejsze o myslec poytywnie ja poki cooo tak sie staram chociaz czasem dopadaja mnie zle dni wtedy biore moja niunie i tule noi to byloby tyle bo nie pamietam co komu pisac my jak niunia sie wyspi jemy obiadek i jedziemy do miasta po prezent dla mamusi |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
mystique gratuluje rocznicy
|
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Plamienia na szczęście się nie powtórzyły. Dziwne to, może nie powinnaś jeszcze odstawiać ![]() Albo faktycznie to nic groźnego
|
||
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jakoś tak po 2-3 miesiącach się dotarliśmy może dlatego że mój mąż problemu nie ma z obowiązkami typu zakupy czy sprzątanie więc łatwo się wszystkim dzielimy teraz jak nie mogę za wiele robić to on wziął na siebie głównie porządki wcześniej jak była kłótnia to się nie odwiedzaliśmy tydzień a teraz pod jednym dachem nie dajemy rady godzinę się do siebie nie odzywać i siłą rzeczy musimy od razu się pogodzić ![]() barszczyk się robi ale zapachy
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
dokaldnie;p do poki nie zacznie brykac w brzuszku to zero prezentow;p
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy podzielone obowiazki ja zajmuje sie glownie mala i domem ale z racji tego zze jego nie ma od 7 do 18 wiec zakupy porzadki sa na mojej glowie chociaz hjak poprosze to zrobi
ja mam barszyk w lodowce od mamy i do niego taakie pyszne rogaliki drozdzowe z pasztetem |
|
|
|
#867 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy zasadę, że nigdy nie kłócimy się przy Marcie. Więc nim ona pójdzie spać, na tyle ochłaniamy, że jesteśmy w stanie na spokojnie sobie wszytko wyjaśnić a nie krzykami Cytat:
Mi się trochę nie uśmiecha jechać ponad 300km tylko na mecz ![]() Cytat:
Biorę je mocno pod uwagę, wiec: jak mówili do Ciebie znajomi? jakie zdrobnienia?Cytat:
Nie mogę Marty z domu wyciągnąc siedzi obłożona prezentami i się bawi
|
||||
|
|
|
#868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
30 sekund bez papierocha nie wytrzymaGratuluję i życzę kolejnych lat udanego związku 15 tygodnia też gratulujęMy z moim TŻ bardzo dobrze sie dogadujemy. Wiem że ostatnio jestem kapryśna ale wybacza mi to. Myślę, że wszystkie pretensje i nieporozumienia trzeba sobie na gorąco wyjaśniac. Na mojego męża nie mam co narzekac- może to zasługa tego, że jest ode mnie starszy o 11 lat? I nie musiałam go bardzo niańczyc
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Ale może wspólny wyjazd byłby super rozwiązaniem.Ja też chciałabym wyjechać,najlepiej nad morze,chociaż na weekend,ale niestety teraz nie mamy czasu,najwcześniej w lipcu.
Tylko, że ja nie wiem czy mi się chce tak jechac
znajac tza na pewno cos wymysli ale ja wole wczesniej wiedziec a on zawszena ostatnia chwile
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Będzie dobrze
Poleciałam sobie rano do kościoła, a że się spieszyłam to bez śniadanka, głodna nie byłam więc luz.... i stoję sobie na zewnątrz mimo zimna coś mi się słabiutko robi, gorąco, dresczyk przeszedł niedobrze się zrobiło, myślę będzie wstyd jak się
tak przy ludziach, poszłam do mamy po kluczyki, pyta czy iść ze mną i myślałam że będę twarda ale jednak musiała mnie za rękę prowadzić :/ wylądowałam w samochodzie i jakoś mi w końcu przeszło ale trochę się stracha najadłam..... i dziś jakoś tak słabo, głowa mnie ostatnio częściej boli.....ehhh
leci nam 5 miesiąc 

ale zapachy 
30 sekund bez papierocha nie wytrzyma
28.08 2010 Nasz Dzień