|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
ale jak widac niekotrzy wola taplać się w bzdurach agrafka TY juz przynajmniej wiesz co bedziesz miec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny!
![]() Dziś wszystko mnie cieszy, co nie znaczy, że po południu nie zdążyłam posprzeczać sie z meżem... o to, że nie może przynieść laptopa z muzyka do kuchni, bo mi będzie za głośno ![]() ![]() ![]() ![]() Naprawdę, dobija mnie to, kim się stałam. Mam nadzieję, że z dniem porodu wrócę dawna ja ![]() Podbudowałam sie jednak, bo dzis w tym szpitalu, czekające w kolejce 3 na 4 pary tam obecne sprzeczały się z równie "ważnych" powodów. I wtedy dopiero tak naprawde uświadomiłam sobie, że mój maż jest kochany i naprawdę wyrozumiały, bo jestem ostatnio okrrropna ![]() ![]()
#753 |
Zakorzenienie
|
powiedz powiedz:P
Dziewczyny a jak to jest z wit. A spozywana w czystej postaci w pokarmach?? w tych owocach ktre jem jest jej duzo nie zaszkodze maluchowi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Rozeznanie
|
jak z Wami rozmawiam i mogę się pozalic to od razu mi lepiej
![]() tak sobie przypomniałam, że pytałam mojej ginki o sutki, bo kiedyś była na forum jakaś dyskusja na ten temat, i mi powiedziała że mogę zacząć je "hartować" tzn. mocniej przecierać po kąpieli ręcznikiem, smarować tłustym kremem i "wyciągać", uciskać itp żeby były mniej wrażliwe, ale jak ich dotknę zaledwie kilka razy to aż mnie trzącha brrr, nie wiem jak mam to robić kiedy one są takie wrażliwe, ale muszę chyba się przemóc bo jak maluch się do nich przyssie i zacznie ciągnąć to dopiero będzie ból ![]()
#755 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Niestety w szpitalu przeważnie spotyka się pacjetki, które mają jakieś problemy w ciąży, garstka to te przed porodem. Pomyślmy lepiej o tych wszystkich kobietkach w ciąży, które rodzą zdrowe maluszki!!! Na szczęście jest ich o niebo wiecej !!! Ale Ci fajno.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ......................... ............... Dziewczyny! Praca magisterska napisana ! Jutro oprawa ! ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Rozeznanie
|
idę oglądać "Twierdzę" na tvp 2
![]() ![]() ![]() dobrej nocki ![]()
#757 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie, te które już znam i te nowe
![]() Zacznę od tego, że dziś zaczynamy z maleństwem 18 tydzień łiiiiiiiiii !!! ![]() I koniec tych dobrych wiadomości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czarnamadonna - doskonale Cię rozumiem, co prawda nie na taką skalę ale za to od swojego taty.... bo cywilny to kontrakt wg niego więc.... właściwie nieważnym i ile by tak planujemy w grzechu....aaa jeszcze dużo innych rzeczy usłyszałam ale staram się to zapomnieć. Myślałam, że mając stałego faceta, dobrą pracę, 26 lat na karku nie potraktuje mnie jak gówniary a jednak :/ ale.... w stresie facet był więc udaję że pewnych rzeczy po prostu nie było i żyję dalej. Chociaż Twoja teściowa - mega przegięcie!! babsko zołzowate takie że szok! i masz rację, co z tego że przeprosi jak i tak swoje będzie myśleć :/ aaaa..... oooooolej babsko |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście trzymam kciuki za jutro ! No i współczuje dzisiejszego przeżycia.. mi często tak sie robi, wiec wolę sama sie nigdzie nie ruszac a tym bardziej na czczo.. ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje, echh praca mgr kiedy to było ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Też oglądam "Twierdzę" ![]() Dobrej nocy!
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największym cierpieniem jest dla mnie pobranie krwi.. trzeba byc niestety na czczo.. ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Jak to na czczo? Ja miałam już kilka razy pobrane i jeszcze ani razu nie kazali mi być na czczo - czasami pobierali mi po południu nawet, więc tym bardziej ciężko by było..
#763 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a my dzis w minizoo bylismy a jutropo pracy basen rodzinnie bo u nas świeto ;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie ma badania na poziom cukru to nie trzeba być na czczo, ale i tak my mamy zazwyczaj z poziomem cukru :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten szpital jest ginekologiczno-położniczy i z tego, co widze, czesto maja tam jakieś akcje: wykłady, spotkania, akademie róznego typu. Nie wiem, jak jest w innych, wczesniej się nie interesowałam ![]()
![]() |
#767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ......................... . Idę spac !!! Słodkich snów Kochane ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak bardzo się boicie, to weźcie ze soba pół cytryny. Można ją wkropić do roztworu, żeby zmienić smak. Ja miałam przy sobie cytrynkę, ale nawet jej nie musiałam wkrapiać, bo nie czułam potrzeby. Tak więc SPOKOJNIE. ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() przeleciałam Was szybciutko. Dziś jadę odebrać wyniki (krew, mocz) Pojutrze wizyta ![]() ![]() Do ślubu zostało 2 miesiące!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Dy wyprowadzki 33 dni ![]() ![]()
#771 |
Zadomowienie
|
Czeeść
![]() już poniedziałek, to pewnie kilka dobrych stron naprodukujemy ![]() piję sobie inkę, schną mi włosy i doczytuję Wasze posty z wczoraj ![]() czarnamadonna jestem w szoku, koszmar nie kobieta ![]() meiadeleite gratuluję poznania płci ![]() ![]() kaaamila1 o jak fajnie, gratki, że już skończyłaś pisanie ![]() miłego dnia życzę wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomożecie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=325557&page=4
#773 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Nie było mnie od czwartku, ale wszystko nadrobiłam ![]() ![]() Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt i poznania płci ![]() ![]() Współczuję przejść z TŻ, teściowymi etc.. Niestety tak jest, że kobiety w ciąży są bardziej wrażliwe, a większość facetów najzwyczajniej w świecie nie zaprząta sobie tym głowy. Mnie mój mąż tak wczoraj wkurzył jak wracaliśmy do domu, że myślałam, że go wysadzę 30 km przed naszym miastem ![]() ![]() Mówię mu, że trzeba pomału myśleć nad wyprawką, że jak rozłożymy zakupy typu mebelki, łóżeczko, materac, wózek na kilka miesięcy to nie odczujemy tego finansowo. Produkuję się, a on nawet nie mruknie. To pytam go co o tym sądzi, a on:"Jak będzie trzeba to się kupi" Ku*wa myślałam, że urwę mu łeb. Jestem prawie w połowie ciąży, a on z takim tekstem. Jak może nie być potrzeby ![]() ![]() ![]() ![]() To moje pierwsze, wymarzone, długo oczekiwane maleństwo i NIKT mi nie zepsuje tego czasu!! Z pozytywnych wiadomości to dziś z maleństwem rozpoczęliśmy 18 t.c. czyli piąty miesiąc ![]() ![]() Cały czas czuję jego ruchy, raz słabsze, raz mocniejsze. Czuję, że maluszek będzie bardzo żywym dzieckiem ![]() Pisałyście jeszcze o brzuszkach. Martaj nie martw się,ja też raz mam pokaźny brzuszek, a innym razem prawie płaski ![]()
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez sie wkurzam cały czas na TŻ ehhh biedny.. ![]() Aa zapomniałąm Wam powiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam napisać, że we czwartek z mamą posegregowałyśmy ciuszki dla maleństwa oddzielnie dla dziewczynki i chłopaka oraz takie, które mogą być dla jednego i drugiego ![]() ![]() jejku ile tego mam. Ze 30 reklamówek - nie przesadzam ![]() ![]()
![]() |
#776 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Kasia, justa gratuluję 18 tygodnia ![]() ![]() dziś już humor mam lepszy ![]() ![]() ![]() ja mam plan kupić pierwszą rzecz dla malucha na Dzień Dziecka ![]() a to zdjęcie mojego brzuszka 17t 4d ![]() ![]()
#777 |
Zadomowienie
|
Oj drogie, drogie. Ostatnio patrzę w tesco na dział z niemowlęcymi rzeczami, bo wyprzedaż jakaś i heh, jeden bodziak 33zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
agrafka85 tak zimno u Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Dawno mnie nie było tutaj. To wszystko z braku czasu- zaliczenia w szkole, ogólnie duuużo pracy. Nie mam nawet chwilki, żeby nadrobić wasze posty. Witam nowe mamusie ![]() ![]() U mnie wszystko w porządku zaraz zaczynam 15 tydzień. W czwartek i piątek troszkę się zaniepokoiłam bo brzuch mnie bolał- takie dziwne uczucie. Teraz jest ok. A wizyta dopiero za tydzien Poni ![]() DeKajka czy miałaś już wizytę?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.