|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
można założyć takie jeansy
![]()
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie czytam o tym bezpieczeństwie, i się zastanawiam, jaki związek z nim mają spodenki kolarskie. Wygodne pewnie są, ale czy niezbędne - nie wiem tak samo rękawiczki Bo o ile kaski, ochraniacze i wygodne buty są bardzo wskazane, tak co do reszty nie jestem pewna, zwłaszcza jak się jedzie do sklepu po bułki na przykład.
|
|
|
|
|
#843 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w miasteczku nie ma tramwajów, autobusów mpk, taksówki też się zlikwidowały. Ludzie normalnie na targ, na miasto, do pracy, do kościoła jeżdżą rowerem. Mój tata jezdzi do pracy, w spodniach z kantem i mokasynach, mama po chleb i inne drobiazgi też jezdzi rowerem.
|
|
|
|
#844 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widziałam kiedyś taką trĘdi niewiastę, która na jazdę konną założyła szorty i sandałki - co z tego, że lonża, skoro miała ślicznie zdartą skórę na nogach od siodła, a co dopiero by było, gdyby koń jej się zerwał. To samo tutaj - idąc na rolki czy rower powinno się przewidzieć, że możemy zaliczyć konfrontację z podłożem i w najlepszym przypadku się ubrudzić. Jeśli ktoś pragnie się lansować na rolkach czy desce w krępującej ruchy minispódniczce, to życzę mu później powodzenia w zaklejaniu nóg plastrami, albo i gorzej. Nieważne, czy robimy to rekreacyjnie, czy "profesjonalnie".Cytat:
i wyjdę na staromodną, ale jak się zanadto obrzuca pociechy drogimi prezentami czy astronomicznym kieszonkowym, to nie zdziwię się, jak potem będzie mieć problemy z oszczędzaniem czy znalezieniem sobie pracy. Bo przecież tatuś zapłaci.
|
||
|
|
|
#845 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
slodki Jezu
.Cytat:
), a dzieki rekawiczkom (spocone) dlonie nie slizgaja sie po raczkach kierownicy.
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowa o tym w czym kto ma na czym jeździć, jest identyczna, jak rozmowa o wyższości np.baletek nad tenisówkami i odwrotnie.
Jak wsiadam na rower miejski, jadę np. na lody ścieżką rowerową to zakładam sukienkę, baletki, mam ze sobą torebkę i jest fajnie Jak jadę do lasu zakładam inny strój, ale też taki żeby mi było wygodnie, a nia patrzącym na mnie I w żadnym rowerze nie używam rękawiczek, bo mam wzmocnienia miękkie pod dłonie, więc nie ma co się też przyczepiać do szczegółów typu spodnie takie, czy siakie, rękawiczki obowiązkowo, czy nie. Czytając ten wątek każdy wie, że nawet tak bezpieczny temat, jak temperatura i jej odczuwanie, wywołuje emocje
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież nikt nie pisał, że spodenki kolarskie są niezbędne. A w rękawiczkach ja zawsze jeżdżę, bo jest mi wygodniej i już siętak przyzwycziłam, że jak chwytam kierownicę gołymi rękoma, to jest mi jakoś dziwnie.To, jak ja się ubieram na rower było odpowiedzią na pytanie. A ogólnie uważam, że do jazdy na czymkolwiek powinno się wygodnie ubierać, a nie stroić w przedstawione ciuchy. Dla mnie to jest niepraktyczne i absurdalne zupełnie, jakby autor przedstawionych stylizacji nie wiedział, o czym w ogóle pisze. |
|
|
|
#848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że to, czy się wyrąbiemy na tych (już trzymajmy się przykładu) rolkach nie zależy tylko od nas - niech jakiś mały łepek straci panowanie nad rowerkiem i wpadnie na osobę poruszającą się tempem spacerowym - przy szybkich łożyskach szansa utrzymania się na nogach jest bliska zeru, zwłaszcza gdyby dzieciak podciął od tyłu I wtedy zadzieram kiecę i lecęęę |
|
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś jednak bardziej rozumiem bryczesy do jazdy konnej, także dla początkujących, bo wtedy instruktor najlepiej widzi ułożenie nóg, poza tym nikt mi nie wmówi, że jazda na rowerze to taki sam dyskomfort jak jazda konna bez dobrych spodni To z autopsji. |
|
|
|
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozna by rzec, ze ja rowniez bylam w ocenie srodowiska obrzucana prezentami (chcoiaz nie az tak drogimi) i wyroslam na raczej normalna osobe. nienawidze takiego generalizowania, jakby wsrod biedniejszych wszyscy byli mega oszczedni i bez problemu znajdowali prace.
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już wydawać kasę to na coś naprawdę wartościowego... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kazdy rodzic chce dac dziecku wszystko, co najlepsze, chce, zeby jego dziecko bylo najlepsze, najladniejsze, najlepiej sie uczylo, wyroznilalo sie posrod innych i stwarza mu ku temu wszelkie mozliwosci. zarabiajac powiedzmy 30 tysiecy miesiecznie oczywiste jest, ze nie sepi sie na tak prozaicznej rzeczy, jak ubranie i zamiast kupowac w F&F wybiera sie, powiedzmy, zare. zreszta to jest dla mnie dosc logiczne, bo do grobu tych pieniedzy nie wezmie, i przede wszystkim - stac go na to. najgorsi sa ci rodzice, ktorzy mimo ograniczonych mozliwosci finansowych biora dziwne pozyczki, byle by spelniac zachcianki dzieci - to jest dopiero chore.zreszta zara to jest normalny, standardowy sklep, chodzi raczej o kupowanie tak mlodej dziewczynie torebek czy ciuchow, ktore sa, mowiac bez ogrodek, skierowane do starych bab. niech nosi torebki LV czy rzeczy zary, tyle ze z kolekcji skierowanych do jej grupy wiekowej.
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak rodzice chcą dać dziecku coś najlepszego to niekoniecznie muszą to być tandetne szmatki rodem z Zary, prawda? To już jest zaspokajanie snobizmu głupiego dzieciaka, z którego potem bardzo prawdopodobnie wyrośnie zadufany w sobie dupek Bo mamusia z tatusiem dają wszystko na tacy, niekoniecznie z pojęciem o tym co robią. |
|
|
|
|
#854 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomijam już dyskusję na temat deski ale na Boga czapka z napisem totally sexy? Co oni biorą w redakcji? ![]() ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piszesz bzdury i oklepane slogany, tyle. nie uwazam za snobizm ubieranine sie w zarze (sorry, nie mam zamiaru Cie obrazic czy cos - ale domyslam sie, ze nie dorastalas w zamoznym domu? bo inaczej nie powielalabys zaslyszanych tekstow o "zadufanych w sobie dupkach"
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chodzi także o robienie za kogoś wszystkiego. Wierz mi, w większości przypadków te dzieci potem są okropne i to bardzo wcześnie widać Nie musisz się bać się o to, że tylko powtarzam coś, co usłyszałam, bo jest to jedna z ostatnich rzeczy, które robię i które znoszę, także u innych ![]() Minthema, mi chodzi o wzmianki na temat konieczności posiadania spodenek kolarskich do jazdy, bez wnikania w to, kto o czym pisał ![]() Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2012-07-11 o 09:43 |
|
|
|
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadło mi coś do głowy ! zastanawia mnie czasem (jak je zobaczę), dlaczego Prażanki (nie obrażając mieszkańców Pragi; one mogą mieszkać też w innych dzielnicach) mają takie upodobanie do jaskrawych ? oczo***ych ubrań ?! lepiej podkreślają opaleniznę ?
![]() :brzyda l: kilka razy się z czymś takim spotkałam i dla mnie jest to wielce niepojęte !kilka przykładów poniżej.. ![]()
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja często jeżdzę na rowerze w spódnicy/sukience i nie uwazam, zeby to było cos rozwalającego. Nie jezdzę tak po to, żeby się lansować, ale dlatego , że tak mi jest po prostu wygodnie. Oczywiście nie każda sukienka się nadaje, jakieś za długie albo za krótkie broń Boże, ale luźne do kolan jak najbardziej. Wcale mi nic nie podwiewa, a czuję się swobodna i niczym niesrępowana. zwłaszcza jak jest mega upał to taka spódnica to wręcz wybawienie-przewiewna, luźna. Nie widzę w tym nic niestosownego.
|
|
#860 |
|
Żona Gargamel
|
Zazwyczaj lubię te małe wojenki tutaj ale tym razem wybrałyście sobie wyjątkowo nudny temat
![]() Tzn dla mnie, bo ja jestem leń patentowy i nie interesują mnie żadne sporty ani ubrania z nimi związane ![]() Za to jeanso-stringi boskie! |
|
|
|
#861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bardzo trudno znaleźć coś klasycznego, za to większość "kolekcji" jest jaskrawa, krzykliwa, w jakieś durne nadruczki. A im więcej tego na ulicy to automatycznie staje się modne, możliwe, że też idą z prądem, Zośka ma, Kryśka ma, to i ja też muszę
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większym snobizmem jest jak dla mnie płacz nastek, które na swoje supersłodkie urodziny zamiast białego mercedesa dostają czarny - i jest ryk i wtedy to można rozpatrywać w kategoriach rozpuszczenia dziecka. Ale zwykłe spodnie w Zarze czy w innych sieciówkach ? Chyba tylko u nas Zara traktowana jest jak luksus dla wyższych sfer.
|
|
#863 | |
|
beach please
|
Cytat:
![]() W dodatku te wszystkie "cuda" produkowane są w jednym, najczęściej nie największym rozmiarze, więc nie dziwota, że Zośce się brzuch wylewa, a Kryśka ma boczki |
|
|
|
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
A teraz coś z zupełnie innej beczki: http://seaofshoes.typepad.com/sea_of...fall-2010.html
|
|
|
|
#866 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 | |
|
beach please
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#869 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tą solidnością Zary się nie zgodzę - mają lepsze i gorsze ubrania, ale za te pieniądze można kupić coś znacznie solidniejszego. No chyba, że ktoś lubi szastać gotówką i mu tam rybka, czy dana rzecz się rozpadnie za dwa lata czy dwa miesiące ![]() Cytat:
a tak serio, to pewnie faktycznie przez to, że zwykle ubierają się na bazarkach, gdzie raczej ciężko o coś stonowanego - chyba, że mówimy o ubraniach dedykowanych starszym paniom. Mieszkam wprawdzie w innej dzielnicy, ale i tutaj widuję takie odblaskowe, dobrze wysmażone przypadki. Zastanawia mnie...skąd przekonanie, że taki wygląd skóry jest atrakcyjny? Przecież nawet na Pudelku więcej jest celebrytek z jasną karnacją...
|
||
|
|
|
#870 | ||
|
and cigarettes
|
Nie, nie. Zawsze, gdy jadę po bułki do piekarni na rowerze ubieram się tak: http://www.fotothing.com/photos/20a/...da151c9e85.jpg Ot, co. Bezpieczeństwo ponad umiejętność ocenienia własnych umiejętności i prawdopodobieństwa wpadnięcia pod tramwaj (szczególnie, gdy do piekarni jadę właściwie tylko między blokami, raz przejeżdżam przez ulicę, którą nie jeżdżą tramwaje).
Cytat:
2) Jeśli sukienka krępuje ruchy, to nie nadaje się do chodzenia - może warto było kupić większy rozmiar? Podjeżdża do góry? Więc w czasie chodzenia też będzie. Ruch nóg w trakcie chodzenia i leniwego przebierania nogami w trakcie jazdy na rolkach jest taka sama. Ot. Jak Ty chodzisz, że Ci sukienka w odpowiednim rozmiarze podchodzi do góry? Szpagaty w trakcie chodzenia? Czy: http://www.youtube.com/watch?v=OgV4iBQVNyU ?3) Wysiłek na rowerze jest mniejszy niż na rolkach? Współczuje Ci spacerów pieszych, bo skoro pocisz się po dwukilometrowym spacerze na rolkach, to zapewne podobnie jest w obuwiu bez kółek. Może dobry antyperspirant? 4) Uwierz, że niektórzy przemieszczają się na rolkach. Niejednokrotnie jechałam do znajomych na rolkach w zwykłym, codziennym stroju. Nie można tak? Winnam dres założyć? 5) No, jak te wszystkie debilne tenisistki mogą grać w sukienusiach. Przecież wyglądają jak debile! A to debile. Szorty i t-shirt są wygodne, ale żadna sukienka już wygodna być nie może? Ależ my się wszystkie biedne kobietki musimy męczyć w tych wszystkich niewygodnych sukienkach, biedne, biedne! 6) Mała torebusia przewieszona przez ramię jest fe, zwykła torba zawieszona na ramię jest fe. Gdzie więc mam włożyć wodę, klucze do mieszkania i jeśli to dłuższa wyprawa - tenisówki na przebranie, jeśli nie mam w domu ni jednego plecaka odpowiednio małej wielkości? [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;35222774]U mnie w miasteczku nie ma tramwajów, autobusów mpk, taksówki też się zlikwidowały. Ludzie normalnie na targ, na miasto, do pracy, do kościoła jeżdżą rowerem. Mój tata jezdzi do pracy, w spodniach z kantem i mokasynach, mama po chleb i inne drobiazgi też jezdzi rowerem.[/QUOTE] A to niedobrzy ludzie! No jak tak można? Cytat:
Z tego co piszesz, okazuje się, że nigdy nie można założyć na siebie spódnicy. Przecież zawsze można się potknąć, samochód może potrącić i niestety majty mogą ujrzeć światło dzienne, a to przecież niedopuszczalne. No, powala mnie ta Twoja logika, szarri. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Bo o ile kaski, ochraniacze i wygodne buty są bardzo wskazane, tak co do reszty nie jestem pewna, zwłaszcza jak się jedzie do sklepu po bułki na przykład.
widziałam kiedyś taką trĘdi niewiastę, która na jazdę konną założyła szorty i sandałki - co z tego, że lonża, skoro miała ślicznie zdartą skórę na nogach od siodła, a co dopiero by było, gdyby koń jej się zerwał. To samo tutaj - idąc na rolki czy rower powinno się przewidzieć, że możemy zaliczyć konfrontację z podłożem i w najlepszym przypadku się ubrudzić. Jeśli ktoś pragnie się lansować na rolkach czy desce w krępującej ruchy minispódniczce, to życzę mu później powodzenia w zaklejaniu nóg plastrami, albo i gorzej. Nieważne, czy robimy to rekreacyjnie, czy "profesjonalnie".
widze, ze czesto wymienia sie ciuchami/dodatkami z siostra, moze z mama rowniez? zreszta niepotrzebne wydaje mi sie tu dyskutowanie o tym, kto co mial w jej wieku, bo logiczne, ze jesli ma sie zamoznych rodzicow korzysta sie z tych pieniedzy, kupujac np. spodnie w zarze za 400 zl. nie robi tym nikomu krzywdy, nic mi do tego, wazne ze ona jest zadowolona
.
), a dzieki rekawiczkom (spocone) dlonie nie slizgaja sie po raczkach kierownicy.

Zwłaszcza, że to, czy się wyrąbiemy na tych (już trzymajmy się przykładu) rolkach nie zależy tylko od nas - niech jakiś mały łepek straci panowanie nad rowerkiem i wpadnie na osobę poruszającą się tempem spacerowym - przy szybkich łożyskach szansa utrzymania się na nogach jest bliska zeru, zwłaszcza gdyby dzieciak podciął od tyłu
I wtedy zadzieram kiecę i lecęęę 

Szpagaty w trakcie chodzenia? Czy: