Dieta 3d chili - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 10:00   #841
kenya_
Raczkowanie

Dot.: Dieta 3d chili

Do tych sklepów które wymieniacie mam niestety dosyć nie po drodze, ale do tesco się wybieram na dniach, więc w końcu kupię tą mięte ( po 25 dniach, w porę )

Mi zostały tylko 4 dni, przez piątek i sobotę jeszcze będę jadła dietowo, a w święta zamierzam jeść dania świąteczne Postaram się jednak z rozsądkiem i umiarem, chociaż powiem szczerze, że już doczekać się nie mogę słodkości świątecznych a po świętach wracam na dobre tory i lecę z diętą od początku A czy zrobię cały miesiąc to zależy od tego, w którym momencie uznam, że już jest ok. Nie spodziewam się w drugim miesiącu takiego spadku jak w pierwszym, więc pewnie pociągnę do końca - wolę schudnąć troszke więcej niż zamierzałam, bo liczę się z tym, że ze 2kg pewnie mi wróci po zakończeniu diety ( oby nie więcej )
kenya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 10:11   #842
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Gratulacje, świetny wynik Ja po pierwszym dniu czuję się ciężka, ale w sumie to uświadomiłam sobie, że zbliża mi się okres więc to pewnie dlatego. Także utraty kilogramów też pewnie nie zobaczę...

Ćwiczysz dodatkowo?
Ja jestem przed okresem i dlatego teraz nie będę się ważyć, dopiero po - głównie woda sie kumuluje co może zawyżyć wynik.

Ćwiczyć to może nie (ewentualnie skakanka, brzuszki, ale żadne zestawy ćwiczeń), ale biegam 2-3 razy w tygodniu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 10:30   #843
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kenya_ Pokaż wiadomość
Do tych sklepów które wymieniacie mam niestety dosyć nie po drodze, ale do tesco się wybieram na dniach, więc w końcu kupię tą mięte ( po 25 dniach, w porę )

Mi zostały tylko 4 dni, przez piątek i sobotę jeszcze będę jadła dietowo, a w święta zamierzam jeść dania świąteczne Postaram się jednak z rozsądkiem i umiarem, chociaż powiem szczerze, że już doczekać się nie mogę słodkości świątecznych a po świętach wracam na dobre tory i lecę z diętą od początku A czy zrobię cały miesiąc to zależy od tego, w którym momencie uznam, że już jest ok. Nie spodziewam się w drugim miesiącu takiego spadku jak w pierwszym, więc pewnie pociągnę do końca - wolę schudnąć troszke więcej niż zamierzałam, bo liczę się z tym, że ze 2kg pewnie mi wróci po zakończeniu diety ( oby nie więcej )
Fajnie, że wytrzymałaś i zbliżasz się ku końcowi Ile chciałaś zrzucić a ile Ci się udało do tej pory?

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja jestem przed okresem i dlatego teraz nie będę się ważyć, dopiero po - głównie woda sie kumuluje co może zawyżyć wynik.

Ćwiczyć to może nie (ewentualnie skakanka, brzuszki, ale żadne zestawy ćwiczeń), ale biegam 2-3 razy w tygodniu.
U mnie właśnie jest tak samo... Koniec okresu to u mnie będzie akurat Wielkanoc, więc obawiam się, że na efekty będę musiała jeszcze poczekać...

Bieganie to też ćwiczenie
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 11:41   #844
stokra83
Raczkowanie

Cytat:
a po świętach wracam na dobre tory i lecę z diętą od początku A czy zrobię cały miesiąc to zależy od tego, w którym momencie uznam, że już jest ok. Nie spodziewam się w drugim miesiącu takiego spadku jak w pierwszym, więc pewnie pociągnę do końca - wolę schudnąć troszke więcej niż zamierzałam, bo liczę się z tym, że ze 2kg pewnie mi wróci po zakończeniu diety ( oby nie więcej )
Kenya - ja po Świętach też wracam na dietkę na drugi miesiąc, więc może umówmy się na wspólny start??
stokra83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 12:00   #845
kenya_
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie, że wytrzymałaś i zbliżasz się ku końcowi Ile chciałaś zrzucić a ile Ci się udało do tej pory?
Do tej pory schudłam 5,5kg Trudno powiedzieć ile chciałam, ale marzyło mi się 6kg, może dobiję do 6, zobaczymy

Cytat:
Napisane przez stokra83 Pokaż wiadomość
Kenya - ja po Świętach też wracam na dietkę na drugi miesiąc, więc może umówmy się na wspólny start??
Jasne Ja przed świętami zrobie 2 dni, ale nie będę ich liczyć, po świętach wystartuję od 1 dnia. Chciałabym zacząć od wtorku, ale nie wiem czy uda mi się zrobić gdzieś zakupy, więc możliwe, że zacznę dopiero w środę
Stary 2013-03-25, 12:20   #846
stokra83
Raczkowanie

Cytat:
Do tej pory schudłam 5,5kg Trudno powiedzieć ile chciałam, ale marzyło mi się 6kg, może dobiję do 6, zobaczymy
Jasne Ja przed świętami zrobie 2 dni, ale nie będę ich liczyć, po świętach wystartuję od 1 dnia. Chciałabym zacząć od wtorku, ale nie wiem czy uda mi się zrobić gdzieś zakupy, więc możliwe, że zacznę dopiero w środę
Kenya, a możesz powiedzieć ile ważyłaś przed dietą? Wynik super!!!!!!!!
Jak już, to też jestem za środą, bo we wtorek pewnie będę miała małe co nieco ze świątecznego stołu od Rodziców. Chociaż nie ukrywam, że lubię diety zaczynać od poniedziałku, ale chyba nie wytrzymamy do 8. kwietnia? Byłby weekend na mały alkohol (mój Tata ma urodziny) no i poświąteczne jedzonko.... Co myślisz?
Stary 2013-03-25, 20:52   #847
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Jak już, to też jestem za środą, bo we wtorek pewnie będę miała małe co nieco ze świątecznego stołu od Rodziców. Chociaż nie ukrywam, że lubię diety zaczynać od poniedziałku, ale chyba nie wytrzymamy do 8. kwietnia? Byłby weekend na mały alkohol (mój Tata ma urodziny) no i poświąteczne jedzonko.... Co myślisz?
robiłyście tego kurczaka w sosie jogurtowym? wyszedł Wam? mi nie bardzo wylałam sos i zjadłam samego kurczaka
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 21:27   #848
Hosenka*
Zakorzenienie

Miałam wczoraj, sos wyszedł trochę za rzadki - nie ma to jak sos ze śmietaną z dodatkiem mąki
A w smaku taki sobie - nie lubię curry

Instagram

Stary 2013-03-25, 21:45   #849
stokra83
Raczkowanie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3997766 2]robiłyście tego kurczaka w sosie jogurtowym? wyszedł Wam? mi nie bardzo wylałam sos i zjadłam samego kurczaka [/QUOTE]
robiłam i zawsze mi się jogurt zważył, mimo, że dodawałam najpierw sos do jogurtu, żeby się nie zważył i dupa ale mimo, że nie wyglądał za dobrze, to w smaku był dla mnie pyyyyyyyyyyszny i zagości do mojego jadłospisu na co dzień
Stary 2013-03-26, 00:50   #850
kenya_
Raczkowanie

Cytat:
Ważyłam 64,3, teraz 58,8 ( przy ostatnim ważeniu), ciekawe co będzie po zakończeniu
Ja raczej nie będę czekać do poniedziałku, wolę kontynuować, póki jestem w 'ciągu' :P Będzie łatwiej Mi nie robi różnicy dzień tygodnia :P

Mi też ten sos się zważył jak miałam tego kurczaka, ale smakował mi bardzo

Edytowane przez kenya_
Czas edycji: 2013-03-26 o 00:51
Stary 2013-03-26, 01:00   #851
Konto usunięte

no właśnie mi wyszedł rzadki i zważony
pachniał ładnie, ale wygląd zniechęcił więcej nie będę próbowała
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 13:17   #852
zywieczdroj
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wy obieracie imbir przed utarciem? I na jakiej tarce go ucieracie - o małych/dużych oczkach? Te wiórki po wypiciu zjadacie czy wyrzucacie?

Kupiłam dopiero dzisiaj imbir i herbata z nim jest przepyszna

A serki wiejskie z różnymi kombinacjami oraz jogurty naturalne na stałe zagoszczą w moim jadłospisie

Tylko póki co na obiad jadam ciągle kurczaka z warzywami i brązowym ryżem, bo jutro wyjeżdżam z mieszkania studenckiego i nie robiłam innych zakupów bo by się tutaj zepsuło. Myślicie, że to nie wpłynie na efekty diety?
Stary 2013-03-26, 13:20   #853
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja serek wiejski najczęściej jadłam z kukurydzą z puszki i pieprzem, albo z rzodkiewką i ogórkiem

Instagram

Stary 2013-03-26, 13:57   #854
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Ja serek wiejski najczęściej jadłam z kukurydzą z puszki i pieprzem, albo z rzodkiewką i ogórkiem

Ja jadam z pomidorami, papryką, szczypiorkiem No i oczywiście dużo pieprzu i ziół prowansalskich
Stary 2013-03-26, 16:10   #855
MalgorzataD
Zadomowienie

A u mnie dzisiaj dzień 22 jakiś niedietowy. Nie zjadłam nic z dzisiejszego jadłospisu. Noc całą spędziłam w pociągu, rano bułkę razową z serkiem i polędwicą z kurczaka. Jako przekąska maślany rogal z wodą i zamiast obiadu sucha bułka razowa, bo niestety jestem na wyjeździe i dziś mój brat miał operację, więc moje "gotowanie" musiałam odstawić....

Chyba jutro powtórzę ten 22 dzień.
Miałam się dzisiaj zważyć, ale też nie dałam rady, więc zrobię to jutro na spokojnie.
MalgorzataD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 17:25   #856
aga872
Przyczajenie

hej dziewczyny ciesze sie bardzo dzis 5 dzien na diecie i 4 kilo mniej j estem bardzo zadowolona z tego powodu !!!! a jak u was idzie !! cieszmy sie naszym sukcesem !!!
aga872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 17:44   #857
Hosenka*
Zakorzenienie

Ehhh za chwilę dopiero będę jadła obiad

Instagram

Stary 2013-03-26, 22:25   #858
marcelia89
Przyczajenie

u mnie dziś mija 23 dzień i -4,6kg na wadze
marcelia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 23:49   #859
kenya_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga872 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ciesze sie bardzo dzis 5 dzien na diecie i 4 kilo mniej j estem bardzo zadowolona z tego powodu !!!! a jak u was idzie !! cieszmy sie naszym sukcesem !!!
wow! Strasznie dużo jak na 5 dni, aż nie do wiary :P gratuluje i oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez marcelia89 Pokaż wiadomość
u mnie dziś mija 23 dzień i -4,6kg na wadze
Gratulacje!

U mnie mija dzisiaj 26 dzień, końcóweczka Ale później lece dalej z koksem Dzisiaj pierwszy raz jadłam indyka z pieczarkami i imbirem i choć imbiru nie lubie, to nawet nieźle się komponował w tym daniu A na jutro już mam gotową zupe brokułową. Wczoraj i dzisiaj przepadło mi kilka posiłków, z braku czasu, ale ratuję się zawsze jakimś owocem gdzieś w biegu. Ciekawa jestem efektu końcowego
Stary 2013-03-27, 00:16   #860
Konto usunięte

Cytat:
Ja jadam z pomidorami, papryką, szczypiorkiem No i oczywiście dużo pieprzu i ziół prowansalskich
oo, z pomidorami jeszcze nie próbowałam, ale ogólnie uwielbiam serek wiejski, nawet bez dodatków
Stary 2013-03-27, 07:15   #861
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga872 Pokaż wiadomość
5 dni aż 4 kg?

Instagram

Stary 2013-03-27, 08:21   #862
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
5 dni aż 4 kg?
To możliwe, widocznie miała dużo wody w organizmie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 08:29   #863
Hosenka*
Zakorzenienie

No widocznie ... mi już idzie o wiele wolniej niż na początku - po 8 dniach mam -2,5 kg.

4kg przy dobrych wiatrach daje godzinny pobyt w saunie.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-03-27 o 08:35
Stary 2013-03-27, 08:41   #864
Dotka90
Zakorzenienie

Na początku leci zawsze najłatwiej Kwestia też ile kto ma wody, bo jak nie masz dużo, to aż tak dużo Ci nie spadnie

Co do sauny, to ja nie mogę Poszliśmy kiedyś z TŻtem po squashu do sauny, nie byliśmy długo, jakieś hmmm 20 minut i strasznie mi naczynka popękały, nawet na plecach
A szkoda, bo sauna fajna rzecz, zwłaszcza na cerę.
Stary 2013-03-27, 11:35   #865
aga872
Przyczajenie

widzę ze jesteście w szoku ale ja tez jestem ze tak szybko poszło wydaje mi sie ze to jeszcze była zgromadzona woda po ciąży !!maluszek ma 3 miesiące wiec najwyższa pora wrócić do normy !!!
aga872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 12:10   #866
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Na początku leci zawsze najłatwiej Kwestia też ile kto ma wody, bo jak nie masz dużo, to aż tak dużo Ci nie spadnie

Co do sauny, to ja nie mogę Poszliśmy kiedyś z TŻtem po squashu do sauny, nie byliśmy długo, jakieś hmmm 20 minut i strasznie mi naczynka popękały, nawet na plecach
A szkoda, bo sauna fajna rzecz, zwłaszcza na cerę.
Widać nie miałam dużo, bo jak po 2 dniach miałam -1,6 kg tak dalszy spadek był o wiele wolniejszy.

Zobaczymy jak będzie dalej.

Jak na moje potrzeby to śniadania powinnam jeść większe, natomiast kolacje są duże, a ja i tak ich nie jem (po obiedzie nie jestem już później głodna).

Instagram

Stary 2013-03-27, 12:17   #867
Dotka90
Zakorzenienie

No ja jak patrzę na jadłospis, to jak dla mnie śniadania zdecydowanie za małe
Po kefirze i kiwi byłabym głodna za godzinę
Stary 2013-03-27, 14:00   #868
arnama
Zakorzenienie

Witajcie
Mam juz dietkę ( )
Planuję zacząć od po świętach (tj 2.04, najdalej 3.04 )
Juz od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek

Przepatrzyłam dzis jadłospis i... troszkę sie przestraszyłam tym wszystkim Mam jednak nadzieję że dam radę i jakoś to ogarnę
Zastanawiam się tez z czego zrezygnować: czy z kolacji czy 2 przekąski, bo z 5 posiłkami się nie wyrobię (zaczynam jeść zwykle ok 10 ).

Śniadanie wydają mi się wystarczające, niektóre przekąski mnie przerażają (w sensie że mogę nie wytrwać do obiadu), ale może będę zamieniać 1 z 2 itd

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 15:27   #869
Hosenka*
Zakorzenienie

Jak zaczynasz o 10 to śmiało możesz zrezygnować z kolacji. Ja śniadanie jem po 7 a i tak rezygnuję z kolacji bo obiad jem najwcześniej o 16.40 (wczoraj jadłam przed 18 )
Obie przekąski jem w pracy, czyli między śniadaniem a obiadem.

Instagram

Stary 2013-03-27, 15:37   #870
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zaczynasz o 10 to śmiało możesz zrezygnować z kolacji. Ja śniadanie jem po 7 a i tak rezygnuję z kolacji bo obiad jem najwcześniej o 16.40 (wczoraj jadłam przed 18 )
Obie przekąski jem w pracy, czyli między śniadaniem a obiadem.
Dobra uwaga z przekąskami, jak bym np akurat wcześniej zaczynała dzień.
Normalnie wypadało by mi: śniadanie ok 10, 1 przekąska ok 13, obiad ok 17 i kolacja/ druga przekąska ok 20.
Nie wszystkie śniadania będę mogła robić (te na ciepło na co dzień nie), ale tu pozamieniam. Póki co zrobiłam liste produktów na 1 tydzień.

Zastanawia mnie jeszcze serek ziarnisty Cóż to takiego

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości