|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta 3d chili
Do tych sklepów które wymieniacie mam niestety dosyć nie po drodze, ale do tesco się wybieram na dniach, więc w końcu kupię tą mięte ( po 25 dniach, w porę
) Mi zostały tylko 4 dni, przez piątek i sobotę jeszcze będę jadła dietowo, a w święta zamierzam jeść dania świąteczne Postaram się jednak z rozsądkiem i umiarem, chociaż powiem szczerze, że już doczekać się nie mogę słodkości świątecznych a po świętach wracam na dobre tory i lecę z diętą od początku A czy zrobię cały miesiąc to zależy od tego, w którym momencie uznam, że już jest ok. Nie spodziewam się w drugim miesiącu takiego spadku jak w pierwszym, więc pewnie pociągnę do końca - wolę schudnąć troszke więcej niż zamierzałam, bo liczę się z tym, że ze 2kg pewnie mi wróci po zakończeniu diety ( oby nie więcej )
|
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćwiczyć to może nie (ewentualnie skakanka, brzuszki, ale żadne zestawy ćwiczeń), ale biegam 2-3 razy w tygodniu.
|
|
|
#843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile chciałaś zrzucić a ile Ci się udało do tej pory?Cytat:
Bieganie to też ćwiczenie |
||
|
|
|
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#845 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno powiedzieć ile chciałam, ale marzyło mi się 6kg, może dobiję do 6, zobaczymy ![]() Cytat:
Ja przed świętami zrobie 2 dni, ale nie będę ich liczyć, po świętach wystartuję od 1 dnia. Chciałabym zacząć od wtorku, ale nie wiem czy uda mi się zrobić gdzieś zakupy, więc możliwe, że zacznę dopiero w środę
|
||
|
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak już, to też jestem za środą, bo we wtorek pewnie będę miała małe co nieco ze świątecznego stołu od Rodziców. Chociaż nie ukrywam, że lubię diety zaczynać od poniedziałku, ale chyba nie wytrzymamy do 8. kwietnia? Byłby weekend na mały alkohol (mój Tata ma urodziny) no i poświąteczne jedzonko.... Co myślisz?
|
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mi nie bardzo wylałam sos i zjadłam samego kurczaka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wczoraj, sos wyszedł trochę za rzadki - nie ma to jak sos ze śmietaną z dodatkiem mąki
A w smaku taki sobie - nie lubię curry
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3997766 2]robiłyście tego kurczaka w sosie jogurtowym? wyszedł Wam?
mi nie bardzo wylałam sos i zjadłam samego kurczaka robiłam i zawsze mi się jogurt zważył, mimo, że dodawałam najpierw sos do jogurtu, żeby się nie zważył i dupa i zagości do mojego jadłospisu na co dzień
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja raczej nie będę czekać do poniedziałku, wolę kontynuować, póki jestem w 'ciągu' :P Będzie łatwiej Mi nie robi różnicy dzień tygodnia :PMi też ten sos się zważył jak miałam tego kurczaka, ale smakował mi bardzo
Edytowane przez kenya_ Czas edycji: 2013-03-26 o 00:51 |
|
|
|
|
|
#851 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie mi wyszedł rzadki i zważony
pachniał ładnie, ale wygląd zniechęcił więcej nie będę próbowała |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wy obieracie imbir przed utarciem? I na jakiej tarce go ucieracie - o małych/dużych oczkach? Te wiórki po wypiciu zjadacie czy wyrzucacie?
Kupiłam dopiero dzisiaj imbir i herbata z nim jest przepyszna ![]() A serki wiejskie z różnymi kombinacjami oraz jogurty naturalne na stałe zagoszczą w moim jadłospisie ![]() Tylko póki co na obiad jadam ciągle kurczaka z warzywami i brązowym ryżem, bo jutro wyjeżdżam z mieszkania studenckiego i nie robiłam innych zakupów bo by się tutaj zepsuło. Myślicie, że to nie wpłynie na efekty diety? |
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Ja serek wiejski najczęściej jadłam z kukurydzą z puszki i pieprzem, albo z rzodkiewką i ogórkiem
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jadam z pomidorami, papryką, szczypiorkiem No i oczywiście dużo pieprzu i ziół prowansalskich
|
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie dzisiaj dzień 22 jakiś niedietowy. Nie zjadłam nic z dzisiejszego jadłospisu. Noc całą spędziłam w pociągu, rano bułkę razową z serkiem i polędwicą z kurczaka. Jako przekąska maślany rogal z wodą i zamiast obiadu sucha bułka razowa, bo niestety jestem na wyjeździe i dziś mój brat miał operację, więc moje "gotowanie" musiałam odstawić....
Chyba jutro powtórzę ten 22 dzień. Miałam się dzisiaj zważyć, ale też nie dałam rady, więc zrobię to jutro na spokojnie. |
|
|
|
|
#856 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny ciesze sie bardzo dzis 5 dzien na diecie i 4 kilo mniej
|
|
|
|
|
#858 |
|
Przyczajenie
|
u mnie dziś mija 23 dzień i -4,6kg na wadze
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() U mnie mija dzisiaj 26 dzień, końcóweczka Ale później lece dalej z koksem Dzisiaj pierwszy raz jadłam indyka z pieczarkami i imbirem i choć imbiru nie lubie, to nawet nieźle się komponował w tym daniu A na jutro już mam gotową zupe brokułową. Wczoraj i dzisiaj przepadło mi kilka posiłków, z braku czasu, ale ratuję się zawsze jakimś owocem gdzieś w biegu. Ciekawa jestem efektu końcowego
|
|
|
|
|
|
#860 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
No widocznie ... mi już idzie o wiele wolniej niż na początku - po 8 dniach mam -2,5 kg.
4kg przy dobrych wiatrach daje godzinny pobyt w saunie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-03-27 o 08:35 |
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku leci zawsze najłatwiej
Kwestia też ile kto ma wody, bo jak nie masz dużo, to aż tak dużo Ci nie spadnie ![]() Co do sauny, to ja nie mogę A szkoda, bo sauna fajna rzecz, zwłaszcza na cerę. |
|
|
|
|
#865 |
|
Przyczajenie
|
widzę ze jesteście w szoku ale ja tez jestem ze tak szybko poszło wydaje mi sie ze to jeszcze była zgromadzona
woda po ciąży !!maluszek ma 3 miesiące wiec najwyższa pora wrócić do normy !!!
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak będzie dalej. Jak na moje potrzeby to śniadania powinnam jeść większe, natomiast kolacje są duże, a ja i tak ich nie jem (po obiedzie nie jestem już później głodna).
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jak patrzę na jadłospis, to jak dla mnie śniadania zdecydowanie za małe
Po kefirze i kiwi byłabym głodna za godzinę
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mam juz dietkę ( ) Planuję zacząć od po świętach (tj 2.04, najdalej 3.04 ) ![]() Juz od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek ![]() Przepatrzyłam dzis jadłospis i... troszkę sie przestraszyłam tym wszystkim Mam jednak nadzieję że dam radę i jakoś to ogarnę ![]() Zastanawiam się tez z czego zrezygnować: czy z kolacji czy 2 przekąski, bo z 5 posiłkami się nie wyrobię (zaczynam jeść zwykle ok 10 ). Śniadanie wydają mi się wystarczające, niektóre przekąski mnie przerażają (w sensie że mogę nie wytrwać do obiadu), ale może będę zamieniać 1 z 2 itd
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaczynasz o 10 to śmiało możesz zrezygnować z kolacji. Ja śniadanie jem po 7 a i tak rezygnuję z kolacji bo obiad jem najwcześniej o 16.40 (wczoraj jadłam przed 18
)Obie przekąski jem w pracy, czyli między śniadaniem a obiadem.
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie wypadało by mi: śniadanie ok 10, 1 przekąska ok 13, obiad ok 17 i kolacja/ druga przekąska ok 20. Nie wszystkie śniadania będę mogła robić (te na ciepło na co dzień nie), ale tu pozamieniam. Póki co zrobiłam liste produktów na 1 tydzień. Zastanawia mnie jeszcze serek ziarnisty Cóż to takiego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

)
Postaram się jednak z rozsądkiem i umiarem, chociaż powiem szczerze, że już doczekać się nie mogę słodkości świątecznych
a po świętach wracam na dobre tory i lecę z diętą od początku
A czy zrobię cały miesiąc to zależy od tego, w którym momencie uznam, że już jest ok. Nie spodziewam się w drugim miesiącu takiego spadku jak w pierwszym, więc pewnie pociągnę do końca - wolę schudnąć troszke więcej niż zamierzałam, bo liczę się z tym, że ze 2kg pewnie mi wróci po zakończeniu diety ( oby nie więcej
)

Ja po pierwszym dniu czuję się ciężka, ale w sumie to uświadomiłam sobie, że zbliża mi się okres więc to pewnie dlatego. Także utraty kilogramów też pewnie nie zobaczę...
mi nie bardzo
wylałam sos i zjadłam samego kurczaka 

)
)
Cóż to takiego