![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Problem z mężem...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#842 | ||
High Quality Since 2007
|
olkie sorry, ale jak dla mnie prezentujesz myślenie kobiece a nie męskie
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko przeliczył się myśląc, że trafił na naiwną żonę... Autorko śledzę wątek i trzymam kciuki za doprowadzenie sprawy do końca.
![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
Małżeństwo raczej nie było nacisków, choć może trochę sugestii od rodziców. Zamieszkaliśmy razem dopiero w chwili ustalenia daty ślubu czyli jakiś rok przed ślubem, ale to była moja decyzja.
Dziś rano zadzwonił do mnie z wyrzutami, że coś kombinuję, bo jego kolega złożył wniosek po nas i już ma termin rozprawy, a my nie. Powiedział, że ja na pewno odebrałam te papiery i nic mu nie powiedziałam, że coś ukrywam.... Nie miałam siły nawet z nim rozmawiać, spokojnie mu odpowiedziałam, że na takim piśmie jest do rąk własnych i po pierwsze ja nie mogę tego odebrać, a po drugie powiedziałam naszej listonoszce, że wszystkie listy do niego ma zostawiać u jego mamy, więc jak coś to tam to będzie i pewnie i tak zostawi mu awizo i będzie musiał sam to odebrać. Tak mu się śpieszy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z mężem...
aleksa85 przeczytałam cały wątek i również jestem z Ciebie dumna! Jesteś niesamowicie dzielna
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Raczkowanie
|
pewnie mu nowa pani dziurę w brzuchu wierci o ten rozwód. Ciekawe jak jej się będzie żyło z takim gnojkiem kiedy juz minie miesiąc miodowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
Albo się nie przyznał, że ma żonę... I teraz się obawia, że się wyda...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | ||
High Quality Since 2007
|
Dziewczyny, ona raczej mu współczuje, że ma taką wredną żonę
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
mam termin rozprawy
29 LIPIEC właśnie dostałam list, powiem wam, że jakoś tak cała się roztrzęsłam.... dziwne uczucie... bardzo, ale cieszę się że to już za miesiac bo moja adwokatka mówiła mi że moze to być nawet we wrześniu. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- mam przedstawić zaświadczenie o zarobkach za ostatnie 6 miesięcy nie wiem czy to normalna procedura, już wysłałam maila do mojej adwokatki z tym pytaniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
o tym samym pomyślałam, że dopiero co mnie ochrzanił i już przyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o zarobki to to chyba normalne, moja mama tez musiala przyniesc ten dokument na rozprawe
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Tak zaświadczenie o zarobkach to rutynowa procedura.
Dziś dostałam maila od mojej adwokatki, iż otrzymała odpowiedź mojego męża na pozew. Napisała, że jest ona tak klarowna, iż śmiało możemy się spodziewać zakończenia na pierwszej rozprawie. Oby się nie myliła, bo mam jakiś tam niepokój, że on coś powie nie tak jak trzeba.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
BAN stały
|
Hej, jak tam sobie radzisz z oczekiwaniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
Różnie, zależy od dnia, ale ogólnie raczej w porządku. Staram się wypełniać każdą wolną chwilę jakimiś zajęciami, żeby za dużo nie myśleć. Bo mam naprawdę nadmiar czasu i chwilami jest mi ciężko się do tego przyzwyczaić. Kiedyś cały czas "coś" miałam do zrobienia w mieszkaniu, a od czasu jak się wyprowadził raczej nie mam co robić, no bo nie będę codziennie kurzu ścierać, a sama raczej sobie bałaganu nie robię
![]() Jakiś czas temu znajoma pożyczyła ode mnie pieniądze i oddała mi kilka dni temu. Moja przyjaciółka podpowiedziała mi że mam za tą kasę gdzieś jechać. I taki mam zamiar. Znalazłam sobie mega wypasiony hotel ze spa i takimi tam cudeńkami. Zawsze szkoda mi było kasy na takie rzeczy, ale raz w życiu można. Tak więc ten weekend spędzam na pełnym relaksie, masażach, peelingach, saunach itp. I cieszę się jak małe dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Z Toba nic nie jest nie tak i nie poplenilas zadnego bledu, to z nim jest cos nie tak i to nawyrazniej od samego poczatku...
takze lepiej pozno nic wcale ''ze wyszlo szydlo z worka'' ![]() baw sie dobrze w Weekend-nalezy Ci sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | ||
High Quality Since 2007
|
Masz głupiego męża, ale za to mądrą przyjaciółkę
![]() Zakochana byłaś, to mu wierzyłaś. Nie skupiaj się na przeszłości tylko raczej skupiaj się na mówieniu sobie "od teraz jestem bardziej doświadczona, mądrzejsza, daję sobie radę". Odbierasz sobie siły takim zastanawianiem się, które już NICZEGO nie zmieni - czasu nie cofniesz. Na szczęście już się z nim żegnasz, więc happy end tej historii też jest ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
Wyjazd bajeczny. Na początku trochę dziwnie się czułam i miałam wrażenie, że wszyscy się na mnie patrzą, ze tak sama, ale szybko mi przeszło. A moja skóra - rewelacja, a ciało jakie odprężone. Naprawdę fantastyczna sprawa. Choc chwilami brakowało kogoś do towarzystwa (jestem straszną gadułą) to ogólnie wrażenia dobre. Nawet do kina sobie poszłam
![]() No a teraz trzeba wrócić do rzeczywistości i czekać na 29.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
aleksa85 - podziwiam cię! Czytam ten wątek od paru tygodni i ze zdumienia wyjść nie mogę, że trafiłaś na takiego palanta. (bez urazy) . Ale ty jesteś super babeczka i tak trzymaj! Świetnie sobie radzisz i jesteś przykładem mądrej kobiety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
Nawet nie wiem jak zacząć. Cała noc nie spałam. Wczoraj przyjechała do mnie moja kuzynka, niby ot tak na kilka dni. Mamy bardzo słaby kontakt, więc byłam bardzo zaskoczona, ale miło mi się zrobiło. Jak to w rodzinie szybko się rozniosło o moim rozwodzie. Wieczorem jakoś tak nawiązała do tego. Ja nawet nie bardzo chciałam, bo staram się żyć dalej i nie żalić się na każdym kroku. A ona mi powiedziała boskie nowiny, że jakieś pół roku temu pisał do niej na fb, że ja jestem taka zła, że robię mu krzywdę, że go nie doceniam i nim pomiatam, że on przygarnął legwana którego znalazł na śmietniku, a ja krzyczałam o to (kupił go nawet widziałam paragon!!!!!!), że nie mam serca, później zapraszał ją tutaj, że mogą razem jeździć na basen i takie różne, albo lepiej on przyjedzie do niej i mogą iść na piwo, czy dyskotekę.... aż doszedł do haseł typu schrupałbym Cię. Ona szybko ucięła te rozmowy. Powiedziała, że bardziej myślała że był pijany, czy pokłócił się ze mną, ale teraz powinnam wiedzieć...
Dużo było tego co mi mówiła i nie wiem czemu wyczuwam, ze oszczędziła mi większości szczegółów, a jak ja się czuję teraz. Moja kuzynka, bliska rodzina... co on sobie myślał??? Nie potrafię tego zrozumieć. Nie mieści mi się to w głowie... To nawet nie chcę wiedzieć co z kim on jeszcze mógł robić, a co musi mówić na mój temat.... Nie potrafię się dziś na niczym skupić, czuję się bardzo źle, taka rozbita. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Problem z mężem...
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#864 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Problem z mężem...
Cytat:
![]() Tyle lat razem i nic nie widziałam, tyle lat wierzyłam w coś co nigdy nie istniało, czuję się jak skończona idiotka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | ||
High Quality Since 2007
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Problem z mężem...
Brak mi już słów na tego pana... a raczej "to coś"...
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Rozeznanie
|
Aleksa, a może kuzynka ma te rozmowy internetowe zapisane i mogłaby to zeznać w sądzie? Tak na wszelki wypadek..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Brak słów w naszym słowniku żeby to skomentować, a nie będę się zniżać do jego poziomu. Owszem nie jest to miłe, wręcz nawet boli, ale chyba bardziej moja naiwność i to jaka byłam głupia. Byłam, bo już nie jestem... Wczoraj i dziś rano miałam mętlik, działały emocje. Ogarnęłam się w miarę. Kiedyś sobie obiecałam, że on już nigdy nie będzie się bawił moimi uczuciami i emocjami - tego mam zamiar się trzymać i wiem, czuję że dam radę ![]() Muszę dać radę - to sobie powtarzam cały czas. Teraz albo nigdy. Wygra on, albo ja. Muszę ja - bo nie dm mu już nigdy satysfakcji... To mnie motywuje, może samolubne myślenie, ale ten jeden raz w życiu mam zamiar myśleć tylko o sobie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zapewne chiala z orzeczeniem o winie dzialac, dowodow masz duzo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Problem z mężem...
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.