![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- A co do storczyków to piękne kwiaty... ja miałam dwa... Piękne fioletowe (piękne przez pierwsze dwa tygodnie).... Potem zaczęły opadać płatki no i zostały dwa badyle ![]() ![]()
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Ból bólem ale jeśli nie istnieje żadne zagrożenie to poród naturalny jest lepszy bo...naturalny, fizjologiczny?? CC to zawsze poważna operacja... Tak myślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Black - mam pytanko. Bo Ty robiłaś sobie okłady z liści kapusty na piersi tak?? Jak to robiłaś ?
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Jezu, Was nadrobić!!! :MDLEJE:
Ale nadrobiłam ![]() Basiu cieszę się, że jesteście już w domku ![]() ![]() Lenova najlepszego ![]() ![]() ![]() Nam przyszedł wczoraj wózek i leżaczek, Daduś właśnie wibruje dupkę ![]() Dziewczyny powiedźcie mi.. Odstawiliśmy Infacol i kupka od trzech dni codziennie, a tak nie było ![]() chyba @ przylazła ![]() Evel, czy ja dobrze czytałam? robiłaś test? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny po cc tez wam tak włosy wypadaja bo podobno po znieczuleniu tak bywa ?? Fewcia zapomniałam dziekuje za porade
![]() |
#846 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A potem przy rozszerzaniu diety - jeśli chcesz słoiczki, to bardzo uważnie czytaj składy, bo podane np. szpinak z ziemniakami, a w środku również mleko lub masło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skoro już o witaminkach mowa, to ja mam do oddania Bobik K trzy blistry
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nawijka, tak jak mówisz, widzialam babki co przyszły z porodówki same o własnych siłach po sn. Ja dopiero wstałam o 12 h po, ledwo. Nikt mi nie pomogł w niczym no ale cóż. Jeszcze zwalała sie salowa co taka sala zajechana;] Bo we dwie z kompanką byłysmy po cc i o tej samej porze musiałysmy wstać. No a po 5 dniach od cc zaczęłam chodzić w miare normalnie co prawda zgięta jeszcze no ale juz było lepiej ;p Dzidzią się zajmowałąm sama mimo mega bólu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39718385] Ja mam wakacje zawodowo ![]() Ja nie wiem jak to ze mną bedzie. Studia koncze, znaczy sie licencjat. Pracy juz nie bede miala. Musze na magisterke isc, mają otworzyć ale nie wiadomo. Tylko nie wiem czy isc zaocznie czy dziennie. A jak w mojej miescinie nie bedzie to musze zaocznie do innego miasta, myśle o Wawie/Lublinie/Kielcach ;p najblizej ;p Chciałabym się załapać już do jakiejś job, złapać doświadczenia. Ajć.
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, mojego malego tez wysypalo na policzkach. I w sumie nie wiem czy to tradzik czy skaza. Za/na uszach nic nie ma. Jedynie wlasnie policzki - sporo krostek, czesc widac tylko pod swiatlo. Na zimnie raczej robia sie mniej widoczne, ale potem znow to samo.
No nic, obserwujemy... Po jakim czasie (jak nie przejdzie) powinnam wybrac sie do lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie rodziłam w Pl, więc troszkę inne realia. I mimo tego wszystkiego nie mogę narzekać na personel, położne i ogólnie szpital. Z tego co czytałam głównie w sumie u nas na wątku to naprawdę różnica jest w podejściu do pacjenta. Ja rodziłam w salce jedno osobowej, od początku do końca była przy pomnie położna tak naprawdę na każde moje skinienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39718385]Lenova, na 99% obstawiam skazę białkową. Obie moje skazowce
![]() ![]() A potem przy rozszerzaniu diety - jeśli chcesz słoiczki, to bardzo uważnie czytaj składy, bo podane np. szpinak z ziemniakami, a w środku również mleko lub masło.[/QUOTE] no to u nas to samo, ide do lekarza na 12.20, wiec zobaczymy co orzecze... a karmiac piersia jak to wyglada??
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-03-12 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Konto usunięte
|
Nawijko, spróbuj myś to krochmalem, jeśli zejdzie, to skaza raczej nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Mówicie, że blizna jest na brzuchu... Ale co z tego. Ja nikomu brzucha nie pokazuję i nie jest mi on do niczego potrzebny, poza tym jest ona bardzo nisko, więc i tak jej nie widać, nawet na plaży... W niczym nie przeszkadza... A blizna w kroku? Jest gorsza, bo może przeszkadzać podczas seksu.
Ja nie chciałam rodzić sn, o czym same wiecie, bo miałam mieć tę cesarkę i dupa z tego wyszła... Na początku byłam w miarę zadowolona ze swojego porodu, bo był łatwy, szybki i ból był do zniesienia, no i od razu byłam na nogach, ale potem przez wiele dni bolało mnie krocze, szwy nie chciały odejść, dopiero kilka dni temu je sobie wyciągnęłam, no i mam tam jakieś twarde zgrubienie... Nie wiem, czy to się rozejdzie, bo jestem już zagojona, sama w sobie blizna mnie nie boli... Jestem zła, mam dopiero 20 lat i już mam spieprzony krok. ![]() Do dupy z tym. Drugie dziecko urodzę przez cc i nie ma innej opcji, choćbym nawet miała za tę pieprzoną cesarkę zapłacić. ![]() A propos bólu - dzisiaj rano robiliśmy z TŻem podejście do seksu. ![]() ![]() ![]() ![]() Onaella, to podobnie, jak u mnie, z wyjątkiem tego menu - a ja przecież w Polsce mieszkam. Zależy od szpitala. Nie wyobrażam sobie porodu na sali wieloosobowej, tragedia... Ja miałam salę całkiem sama, z prysznicem, workiem sako, kanapą i innymi duperelami, moja położna zajmowała się tylko mną, co chwilę do mnie przychodziła, ogólnie szpital i personel na medal, tylko brzydko mnie zszyli i to mam im za złe. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-12 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Mika, włosy ogólnie u niektórych kobiet wypadają po ciąży, nie tylko po cc.
Silver, robisz tak: wkładasz kapuchę do lodówki i tam ją trzymasz. Po karmieniu odrywasz taką ilość, która pokryje Twoje piersi, potem tłuczesz to (ja używałam tłuczka do mięsa), żeby kapusta wypuściła soki, no i potem sobie wkładasz do stanika. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Konto usunięte
|
Wiecie co, jak tak was czytam ( i inne mamy też) to mam wrażenie, że ta rozklapiocha w necie opisywana to takie coś, jak... człowiek-yeti: wszyscy słyszeli, nikt nie widział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Twojej blizny, to myślę, że z czasem ona zrobi się niezauważalna i co najważniejsze niewyczuwalna. A dziewczyny też tak macie, że jak odkładacie za małe ubranka Dzieciaczków to tak Wam szkoda ![]() ![]() fakt, mam ogrom ubranek (tutejsze wyprzedaże skutecznie zachęcały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Szaja, też mam takie wrażenie, bo nikt, kto już urodził z moich znajomych czy rodziny, nie potwierdził tego mitu, no i ja sama też uważam, że to g. prawda, skoro pierwszy seks po porodzie boli jak cholera, bo jest za ciasno.
![]() Onaella, mam nadzieję, że coś się poprawi, bo naprawdę nie jestem z tego, jak mnie zszyli, zadowolona. ![]() No i mam tak samo z ciuszkami, niektórych nawet nie zdążyłam małej ani razu założyć, bo szybko rośnie i już 56 za małe są. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-12 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- też jestem tej opinii i jak widać większość lekarzy w PL też
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz który mnie szył...zrobił to paskudnie. Moja ginka aż potem na wizycie pytała kto mnie szył!! Bo tak brzydko ![]() ![]() Przy pierwszym razie tez bolalo cholrnie i nic z tego nie wyszło ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Ja powiem tak, nie urażając oczywiście nikogo: opinia jest jak dupa, każdy ma swoją.
![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-12 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale cóż - każdy jest inny i co innego mu przeszkadza i uważa swoje
![]() |
#864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ninnag też coś takiego miała Cytat:
chcesz w zamian pieluszki nr 2? bo mam kilkanaście sztuk ? kilka pampersow reszta dada |
||
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Gocha, nie wmawiaj mi.
![]() ![]() ![]() Mogłabyś mi to zarzucić, gdybym przez to nie przeszła, ale przeszłam i dziękuję bardzo. Więcej nie chcę. I jak widać, wiele dziewczyn zgadza się z moim zdaniem, więc nie jestem jedyną, dla której poród sn nie był przyjemnym przeżyciem, lub też nie chciałyby go w ogóle przeżyć. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-12 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Idę kupić kapuste ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja odkładam je dla siostry bo chyba będą się o druga dzidzie starać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zluzuj się bejbe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.