![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65
Czarna, gratuluję!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Przecież pisałam, a do Was to chyba nie doecierało jakoś
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Dzięki ![]()
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
gratuluje
![]() i mogłabyś sobie darować tą uszczypliwość bo owszem pisałaś że planujecie ślub ale chyba nie pisałaś o konkretnej dacie z tego co pamiętam - ale mogę źle pamiętać ![]() więc nie ma co się dziwić że Arra jest zaskoczona że już w piątek ![]() i takie posty właśnie zniechęcają do zwracania uwagi na to co piszesz - sorry ale taka prawda ![]()
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Czarna, gratulacje
![]()
#846 |
Zakorzenienie
|
Czarna ja też nie kojarzę żebyś pisała że tak szybko będziesz brała ślub
![]() ale oczywiście gratuluję ![]() ja uciekam na spotkanie z TŻ ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale brzydka pogoda... BLE!!! Ale By jutro się rozpakowuje, więc jakoś tak mi szczęśliwo z tego powodu ![]() ![]() No a w tym temacie to ja bym chciała mieć bejbika już tak teraz... rili rili ![]() I myślę Aleks że czasem trochę przesadzasz z tym narzekanieme że Was na coś nie stać albo czegoś nie macie... Macie gdzie mieszkać, macie za co żyć, jesteście małżeństwem więc jak na moje realia jesteście w bardzo dobrej sytuacji ![]() ![]() I z tego co kojarzę to już długo szukasz pracy nie? A można wiedzieć w jakiej branży ![]() Pomyśl sobie, że ja nie mam gdzie mieszkać, nie mam za co wyprawić wymarzonego ślubu i wesela i mimo tego, że mam pracę na nic mnie nie stać... Nie wspominając o tym, że ta praca skutecznie obniża poczucie mojej wartości a moje życie momentami doprowadza mnie do płaczu i depresji ![]() Także ciesz się z tego co masz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ogólnie to dzieczynom pewnie ciężko ogarnąć, bo taki mały dość szał był, nie tak dużo przygotowań i w ogóle. Pewnie dlatego ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
snieg pada
![]()
![]() |
#850 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o! miałam to samo pisać. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |||||
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Pierwszy dzień pracy dla dwóch firm, na szczęście nie muszę jeszcze siedzieć w biurze i póki co nie będę musiała, bo nie mam tam warunków... Mój B dostał dzisiaj mały awans, ale się cieszę ![]() Cytat:
Cytat:
Pociesze do początków kwietnia może być mróz i śnieg ![]() ![]() Wczoraj się śmiałam, że wiosna czeka aż schudnę i dopiero przyjdzie ![]() WSZYSTKIEGO NAJ!!!! dziewczyno młodziutka jesteś!!! chciałabym być w Twoim wieku ;p Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę ogarnąć ustawę, bo póki nie rozkręcimy firmy muszę robić za asystentkę, prawnika, kadrową etc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie Tobie jest przykro, że nie stać was na budowę domu a mnie, że nie mogę kupić mieszkania. Obie chciałbyśmy zrealizować całkiem podsawową potrzebę. I wg. mnie to normalne. Ja nie mam aspiracji typu dom z wielkim ogrodem albo wypasiony apartament. No ale po 9 latach mieszkania "na wynajmowanym" mam potrzebę stabilizacji. A co ważniejsze chciałabym ją zapewnić mojemu przyszłemu dziecku dlatego chcę najpierw kupić mieszkanie. Dla mnie to normalna kolej rzeczy. I owszem trzeba się cieszyć z tego co się ma. Ja się cieszę osobiśce z wielu rzeczy (może nie widac w postach ale to prawda). To nie znaczy jednak, że mam przestać chcieć czegoś więcej. Tak jak cieszył mnie związek z tż ale chciałam czegoś więcej i zostałam zazdrośnicą pierścionkową. Co d pracy to trudne pytanie. Szukam pracy biurowej. Przekładanie papierów z prawa na lewo. Konkretnie nie wiem. W jakimś dziwnym kierunku poszła ta dyskusja. Odpisałam, że też chciałam mieć dziecko przed 30 ale zweryfikowałam plany a nagle wyszła z tego dyskusja pt. Alex kontra reszta świata. A to nie o mnie chodziło przecież. I nie wiedzieć czemu czuję się po tej rozmowie okropnie źle. Uciekam na angielski. Mam dziś test a nie mogę zebrac myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja akurat uważam, że przy dziecku samochód 3drzwiowy jest dobrym rozwiązaniem, takie większe dziecko może sobie samo otwierać drzwi i może być niebezpiecznie...ale może się mylę... Powodzenia na teście!
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Aleks nie rozumiem tej frustracji od razu
![]() Chodziło mi tylko o to, że nie widać, że się cieszysz z tego co masz ![]() Ja odbieram Twoje posty tak, że jest Ci źle i jesteś okropnie niezadowolona zarówno z tego co masz jak i z tego czego nie masz. W skrócie obojętnie jak by nie było i tak znajdziesz jakąś dziurę w całym ![]() Nie wiem po co te emocje ![]() Niepotrzebnie się człowiek wtrąca do dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleks powodzenia na tescie i nie doluj sie ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Zuken napisałam rano ze mam zły humor. Nie dziw się więc ze ta dyskusja nastroju mi nie poprawiła. I nie bierz tego do siebie bo był to komentarz na koniec rozmowy a nie do ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
aleks Myślę, że to nie jest aleks kontra reszta świata, tylko Twoje podejście po prostu nasuwa od razu na myśl, że wszystko byś chciała mieć idealnie, zanim zdecydujecie się na dziecko. Rozumiem, że chcecie, aby miało jak najlepiej, ale mówiąc tak trochę w prostocie: ono najpierw wolałoby się pojawić
![]() ![]() Ale rozumiem jak najbardziej Twoją chęć stabilizacji - mieszkanie na wynajmowanym też by mi bardzo przeszkadzało. Tylko dobrze, by było, żebyście pamiętali, że czas szybko leci i ani się obejrzycie, a minie z 5 lat i może się robić trochę za późno ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Muszę się Wam antypochwalić, że po tym jak promyk napisałam o muffinach.... musiałam zrobić swoje ![]() ![]() ![]() W każdym bądź razie... obżeram się muffinami jak świnia ![]() ![]() ![]()
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na to patrzę inaczej... Wiem jak wygląda obecnie sytuacja u mnie i jest to ostatnio tak bardzo dołujące, że mnie przerasta także jestem lekko "podkurzona" ![]() Wiem, że w Twojej sytuacji zdecydowałabym się na dziecko ![]() ![]() Co nie zmienia jednak faktu, że myślę, że trzeba jak najwięcej działać, żeby dążyć do swoich marzeń oraz pragnień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że 5drzwiowy jest praktyczniejszy, ale póki dziecko jest małe to chyba nie ma większej różnicy, plusy i minusy wychodzi w praktyce... A ja morduję się z umową, nie wiem co pisać nie jestem prawnikiem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
wiesz...da sie i autobusami wszedzie jezdzic - kwestia wygody i mozliwosci - jak jest mozliwosc to lepiej wieksze auto ale jak nie ma mozliwosci to i z moja micra bym sobie poradzila z fotelikiem i wozkiem zapewne jakbym musiala.... ale wiadomo,z e lepsze, wieksze i wygodniejsze auto jest zdecydowanie lepsza opcja jesli jest mozliwosc by je miec...
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, zgadzam się! ja wiem, że u nas będzie musiało być drugie auto żeby było wygodnie wsadzić wózek etc albo kupimy mały wózek ![]() Ja nie napiszę mu tej umowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleks ![]() ![]() ![]() ![]() Nie traktuj tego jak dodatkowego dołowacza, to w dobrej intencji piszemy ![]() ![]()
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak nie uważam tego za rzecz pierwszorzędną przy podejmowaniu decyzji o dziecku ![]() ![]() Ale jak już pisałam każdy ma inne potrzeby i priorytety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
a ja się zgadzam z aleks. w sensie mam podobne zdanie.
nie wyobrazam sobie starać się o dziecko nie mając pracy i wynajmując mieszkanie wiadomo, jakby się zdarzyła wpadka to ok, ale świadomie nie ja też jestem w innej sytuacji, bo mąż aleks miałby możliwość utrzymać rodzinę, a moj tż niebardzo, więc u mnie byśmy po prostu biedowali... dużo było już rozmów o tym kiedy najlepiej mieć dziecko... człowiek zawsze sobie poradzi jak będzie musiał, ale co to za życie dla mnie finanse i stabilność to ważna sprawa w podejmowaniu takiej decyzji echhh ciężki temat... najlepiej wpaść i sprawa rozwiązana ![]() czarna gratuluję daty ![]() u nas biało Edytowane przez peach_passion Czas edycji: 2013-03-18 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zreszta wiadomo, ze kazdy chcialby miec na wszystko zeby sie nie ograniczac, zeby starczylo na wszystko dla dziecka co chcemy i uwazamy,z e jest potrzebne, nie musiec sie ograniczac, zyc spokojnie i w luksusie albo przynajmniej w dostatku - ale nie zawsze tak sie da - kto by wtedy te dzieci miał jakby to wszystko kazdy chcial koniecznie zapewnic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
no tak, są pary które mają dzieci, zarabiają najniższą krajową, łacznie mają lekko ponad 2000zł miesiącznie i kredyt na ileś tam lat,ale ja sobie takiego życia nie wyobrażam
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze, to wolałabym jednak żyć skromniej, ale szcześliwiej, niż z kasą, ale żeby życie przeciekało między palcami i żeby na nic nie mieć czasu (jak będzie, pokaże czas). Mój TŻ w ogóle nie bierze pod uwagę czekania z dzieckiem na jakąkolwiek okazję/dużą kasę/świetną pracę, czy cokolwiek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.