Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 22:16   #841
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość

Iwka powiem Ci, że w ogóle nie widać że urodziłaś niedawno Ja mam tendencję do tycia, boję się że jak kiedyś zajdę w ciążę to będę wyglądać jak mała kuleczka
E tam, byle potem karmić piersią, to najlepsza dieta: najpierw tylko bułeczki, rosołek i pierś kury, nie da się na tym nie schudnąć.
Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
5 kg i 5 miesiąć (za tydzień już będzie zaczynał sie 6)
Ja tez tak miałam, nawet gin się martwił że mało tyje a skończyłam na +16. Teraz 3 miesiące po porodzie jestem na 0
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 22:19   #842
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Iwfka - już na 0?? super! a karmisz jeszcze piersią?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 22:50   #843
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Iwfka - już na 0?? super! a karmisz jeszcze piersią?
No na 0, karmię piersią a no noc jeszcze butle daję co by pare godzin pospać
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-05-24, 00:06   #844
malinana
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Wybaczcie że się tak wbijam nagle w wątek, ale może Wy mnie poratujecie. Słyszałyście może o zespole Demeters z Rzeszowa? Albo o Kindersach? Proszę o pomoc
malinana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 08:09   #845
RoXi_7
Zadomowienie

kate u mnie na stażu też luzik, tylko już mnie to trochę zaczyna wkurzać bo chciałabym coś robić, a nie robię prawie nic
Ifwka super, że już wróciłaś do dawnej wagi Ja od ślubu przytyłam jakieś 3 kg i wyglądam jakbym była w ciąży muszę w końcu coś z tym zrobić
malinana nie słyszałam o takich zespołach
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 08:51   #846
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
E tam, byle potem karmić piersią, to najlepsza dieta: najpierw tylko bułeczki, rosołek i pierś kury, nie da się na tym nie schudnąć.

Ja tez tak miałam, nawet gin się martwił że mało tyje a skończyłam na +16. Teraz 3 miesiące po porodzie jestem na 0
Ifwka mam nadzieje ze też tak szybko wróce do formy
a co do karmienia i odpowiedniej diety to wiesz co ci powiem tyle co sie osłuchałam od dziewczyn to nie wszystkie tak pilnie przestrzegają że pierwsze tylko bułeczki itd. a później sie dziwia ze jak wszystko jedza to nic im nie spada;p juz nie mowie o tym na jaką próbę wystawiają brzuszek maluszka
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 08:56   #847
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoXi_7 Pokaż wiadomość
Ja od ślubu przytyłam jakieś 3 kg i wyglądam jakbym była w ciąży
ja też 3 tak ogólnie to jakoś bardzo nie widać, ale właśnie brzuch mam straszny i uda (uda to w ogóle moja największa zmora. W spodniach wyglądają ok, ale w stroju już np bardzo kiepsko - i to serio - w ogóle nie są jędrne i nigdy nie były nawet jak ćwiczyłam ). ALe się z tym pogodziłam, bo nie chce mi się odchudzać zwyczajnie Jeśli te 3 kg mają być karą za jedzenie na co się ma ochotę , to chętnie ją poniosę, bo wcinam teraz wszystko co chce, a w ogóle pomad te 3 - 4 kg nie wychodzę

lecę się zbierać do dentysty a później odebrać zdjęcia i lecę do urzędu z wnioskiem o paszport

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:32   #848
RoXi_7
Zadomowienie

talk no u mnie też tego jakoś bardzo nie widać, tylko czuję się taka ciężka i ten brzuch najgorszy, bo uda mam szczupłe Zaczynam dopiero teraz zauważać, że moja figura upodabnia się do figuty mojej mamy, która jak tyje to tylko w brzuchu. Pamiętam, że panie w sklepie zawsze chciały wciskać moją mamę w ubrania o 1 lub dwa rozmiary mniejsze niż nosiła, a potem były zdziwione, że jednak nosi większy rozmiar Mnie też nie chce się odchudzać, lubię jeść i jakoś nie wyobrażam sobie, że miałabym z czegoś zrezygnować Np. wczoraj wieczorem po basenie naszła nas ochota na smażoną mozzarelle
Powodzenia w załatwianiu spraw!
Stary 2013-05-24, 09:36   #849
paula54
Zakorzenienie

Ja też powoli zaczynam sylwetką przypominać swoją mamę. Pomijając fakt, że i tak jesteśmy bardzo podobne (nie wyparłaby się mnie za żadne skarby świata ). Zaczynają mi się robić takie bułeczki na udach z boku. Niefajne to jest bo powoli widzę, że mnie spodnie wszystkie w tym miejscu trzymają. Talię mam wąską, biodra żadne i tylko te buły. Będę miała wieeelki problem ze spodniami i spódnicami... Poza tym trochę mi się wandzioszek robi ale taki na samym dole, pod pępkiem i raczej na razie nie wypływa, więc nie jest źle. Tak sobie obiecuję, że jak się dorobię kawałka podłogi (bo na razie takowego nie mam) to będę coś z nim robić
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 10:36   #850
RoXi_7
Zadomowienie

Moja mama też miałaby problem, żeby się mnie wyprzeć Paula to u nas sprawdza się przysłowie: "Chcesz wiedzieć jaka za 20 lat będzie Twoja żona - spójrz na jej matkę" Mój mąż mi mówi, że chciałby, żebym w wieku mojej mamy wyglądała tak jak ona
Stary 2013-05-24, 10:50   #851
paula54
Zakorzenienie

moja mama też się trzyma, chociaż wiem, że bardzo w d.pę jej praca dała. Ale za to wiem, że mam jeszcze spokojnie z 10-15 lat luzu bez żadnych diet i będę wyglądać ok
Stary 2013-05-24, 11:56   #852
talkative2
Zakorzenienie

uwielbiam Krosno! 2 godzinki i wszystko załatwione hehehe Niestety aż dwa zęby do leczenia dzisiaj już jeden zrobilam i na lipiec, jak juz zjedziemy do Kro, zapisałam się na drugi.

O nie! Ja w życiu bym nie chciała tak jak moja mama wyglądac! Tzn nie jest jakaś gruba czy coś, ale ma lekką nadwagę. A do nadwagi w życiu nie chcę u siebie dopuścić. Póki co jako tako te przemianę materii mam (chociaż jest kiepska, jak porównuje z niektórymi moimi koleżankami), ale z biegiem lat będzie coraz gorsza i wtedy będzie czas, żeby sie ograniczać jeśli chodzi o chipsiki, słodycze czy cokolwiek takiego postawiłam sobie za punkt honoru, że nie chce mieć żadnych zbędnych kg i BMI zawsze w normie (wiem, że ono nie jest też wymierne do końca, ale zawsze jakaś taka odnośnia i granica do której się można ustosunkować) Nie wiem czy to się uda, ale wierzyć zawsze warto TŻ siostra ma 42 lata a figurę modelki, więc jak się chce to można!

A popołudniu umówiłam się z moją mamą , bo stwierdziła, ze chce mnie "wyprawić" za granicę i chce mi kupić tę porządną kurteczkę przeciwdeszczową o której już tyle smęcę!

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-05-24 o 11:57
Stary 2013-05-24, 18:49   #853
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
kate u mnie na stażu też luzik, tylko już mnie to trochę zaczyna wkurzać bo chciałabym coś robić, a nie robię prawie nic
Dlatego, że jesteś stażystką? Bo mnie szefowa tyra jak normalnego pracownika. Dzisiaj w dziele obok odbyła się głośna dyskusja na temat praktykantów (mamy ich non stop) Konkluzja: powinni się cieszyć, że mogą adresować koperty.
Tylko jedna babka co ma syna w wieku praktykantek, stwierdziła, że wolałaby by jej syn coś z tego wyniósł, a z drugiej strony sama wie, że nie może ich dopuścić do danych.

Moja mama jest bardzo szczupła, tata też, więc waga powinna być u mnie ok. Jak bym troszeczkę przytyła to nie będę narzekać

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-05-24 o 18:50
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 19:18   #854
paula54
Zakorzenienie

Powiem Wam szczerze, że ja swoje praktyki ze studiów wspominam bardzo miło - owszem, czasem spędzałam pół dnia na pierdołach (wpisywanie danych do kompa, segregowanie dokumentacji, przygotowywanie sprzętu do pracy) ale drugie pół dnia spędzałam na oznaczeniach i doświadczeniach. Podczepiałam się do osób, które robiły ciekawe rzeczy a nie "rzucały się" bo praktykant to darmowa siła robocza. Tym sposobem nauczyłam się hodować prątka gruźlicy, pracowałam na super sprzętach, robiłam nowoczesne i bardzo skomplikowane analizy. Bo najfajniejsze rzeczy robią osoby, które najmniej się z tym afiszują - wystarczyło zapytać, zaproponować pomoc

Ależ mam dziś lenia - chyba przez taką pogodę paskudną. Tyle co wróciłam z uczelni, zamówiliśmy pizzę na obiad i zabieramy się za słodkie lenistwo
Stary 2013-05-24, 19:28   #855
Kate Noir
Zakorzenienie

Paula - miałaś szczęście, ja na moich praktykach zajmowałam się wyłącznie katalogowaniem dokumentów. Ci nasi praktykanci adresują koperty i roznoszą listy, co zupełnie mija się z ich kierunkiem. Fajnie jak by ktoś im pokazał na czym polega praca w biurze, z drugiej strony zdarzają się przypadki, że nie potrafią zaadresować koperty, więc z drugiej strony lepiej nie ryzykować.

Ja czekam na powrót tż'a, a żeby umilić sobie czas to kupiłam browary

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 19:32   #856
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Małgoś: właśnie się troche obawiam tych przyssawek, by się wszystko dobrze trzymało, bo słyszałam też że one się wogóle nie przyczepiają do np wypolerowanego samochodu Mój kolor przewodni to amarand z białym Buty w realu wyglądają przepięknie kolor mi się strasznie podobaDziękuje za info napewno zerknę tam i poszperam troche
Aż musiałam sobie wpisać co to za kolor bo takich zaawansowanych to ja nie rozróżniam a tak ogólnie chyba pisze się ten kolor przez "t" na końcu? czy coś pomyliłam?
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Witajcie spowrotem Przepraszam, że mnie nie było tak długo. Ogółem to nie ogarniam ostatnio tego co się dzieje W pracy w tym tyg miałam luzik, boję się co będzie jak pewna jędza wróci z urlopu Mam nadzieję, że mnie przeniosą do innego działu. Przygotowania do ślubu stanęły w martwym punkcie, ale mamy już namierzonego kolejnego kucharza.

Są też plusy - np stanie w kolejce "vip" przy przylocie do strefy Schengen Jak ostatnio wlatywaliśmy to byłam 3 w kolejce a do punktu z paszportami bez odcisków palców stała ponad setka.

Nadal próbuję przeczytać grę o tron - jestem w połowie drugiej części. Mogę czytać jedynie jak jadę do i z pracy.

Tż wybył na konferencję - więc ja dzisiaj zamierzam obejrzeć Magic Mike'a W sumie pierwszy raz od dawien dawna jestem bez tż'a na kilka dni w wawie i nawet "wygodnie mi" (zajęłam jego ulubione miejsce )
lanie,lanie i jeszcze raz lanie za taką nieobecność się należy

Cytat:
Napisane przez malinana Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Wybaczcie że się tak wbijam nagle w wątek, ale może Wy mnie poratujecie. Słyszałyście może o zespole Demeters z Rzeszowa? Albo o Kindersach? Proszę o pomoc
niestety nie słyszałam

Cytat:
Moja mama też miałaby problem, żeby się mnie wyprzeć Paula to u nas sprawdza się przysłowie: "Chcesz wiedzieć jaka za 20 lat będzie Twoja żona - spójrz na jej matkę" Mój mąż mi mówi, że chciałby, żebym w wieku mojej mamy wyglądała tak jak ona
dobrze, że mój tż na moją mamę nie patrzył bo by mnie nigdy za żonę nie chciał... niestety w rodzinie tendencje do tycia

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
uwielbiam Krosno! 2 godzinki i wszystko załatwione hehehe Niestety aż dwa zęby do leczenia dzisiaj już jeden zrobilam i na lipiec, jak juz zjedziemy do Kro, zapisałam się na drugi.

O nie! Ja w życiu bym nie chciała tak jak moja mama wyglądac! Tzn nie jest jakaś gruba czy coś, ale ma lekką nadwagę. A do nadwagi w życiu nie chcę u siebie dopuścić. Póki co jako tako te przemianę materii mam (chociaż jest kiepska, jak porównuje z niektórymi moimi koleżankami), ale z biegiem lat będzie coraz gorsza i wtedy będzie czas, żeby sie ograniczać jeśli chodzi o chipsiki, słodycze czy cokolwiek takiego postawiłam sobie za punkt honoru, że nie chce mieć żadnych zbędnych kg i BMI zawsze w normie (wiem, że ono nie jest też wymierne do końca, ale zawsze jakaś taka odnośnia i granica do której się można ustosunkować) Nie wiem czy to się uda, ale wierzyć zawsze warto TŻ siostra ma 42 lata a figurę modelki, więc jak się chce to można!

A popołudniu umówiłam się z moją mamą , bo stwierdziła, ze chce mnie "wyprawić" za granicę i chce mi kupić tę porządną kurteczkę przeciwdeszczową o której już tyle smęcę!
powiem ci, że ja sobie tak zawsze obiecywałam ale niestety nie wszystko jest takie proste, a jeszcze to jedzonko tutaj też na pewno dobrze nie wpływa. Kiedyś w PL nie musiałam się pilnować a teraz jeszcze tak po 26-tym roku zdecydowanie zwolnił mi metabolizm ot i taki tego efekt.

I korzystaj jak mama chce kupić kurtkę, bo zdecydowanie się przyda
Stary 2013-05-24, 21:18   #857
Kate Noir
Zakorzenienie

Malgos nie bij

coś jest z tą zmianą metabolizmy zagranicą. Ja przytyłam 5-6 kg przez trzy miesiące. z 48 do ok 54 kg - co nigdy wcześniej mi się nie przydarzyło. Jak wróciłam to w dwa miesiące zgubiłam to co przytyłam. Teraz próbuję od dwóch lat przebić 50 ale nie mogę. Może czym bardziej na północ tym gorszy metabolizm?
Stary 2013-05-24, 21:52   #858
RoXi_7
Zadomowienie

Kate Napiszę Wam jutro w klubie jak to wszystko u mnie na stażu wygląda
Małgosiu Chodziło mi w tym przysłowiu nie tylko o wygląd, ale również o charakter i to jest najważniejsze! Palnęłam trochę z tym przysłowiem... Jeśli zrobiło Ci się przykro, to przepraszam
A z tym jakie jest jedzenie za granicą to nie ma co się dziwić, że człowiek tyje
Stary 2013-05-24, 22:25   #859
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
Ifwka mam nadzieje ze też tak szybko wróce do formy
a co do karmienia i odpowiedniej diety to wiesz co ci powiem tyle co sie osłuchałam od dziewczyn to nie wszystkie tak pilnie przestrzegają że pierwsze tylko bułeczki itd. a później sie dziwia ze jak wszystko jedza to nic im nie spada;p juz nie mowie o tym na jaką próbę wystawiają brzuszek maluszka
U mnie najważniejszy był właśnie maluszek, bałam się kolek, i tego że Mała się będzie darła a ja nie będe mogła jej pomóc i jeszcze ta świadomość że to moja wina bo coś tam zjadłam. Nawet teraz jak się mękoli czasem nad qupą to analizuję co zjadłam nowego i się lituję nad nią.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-05-24, 23:23   #860
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Kate Napiszę Wam jutro w klubie jak to wszystko u mnie na stażu wygląda
Małgosiu Chodziło mi w tym przysłowiu nie tylko o wygląd, ale również o charakter i to jest najważniejsze! Palnęłam trochę z tym przysłowiem... Jeśli zrobiło Ci się przykro, to przepraszam
A z tym jakie jest jedzenie za granicą to nie ma co się dziwić, że człowiek tyje
no co ty! ja to wszystko na śmiechy wzięłam
Stary 2013-05-25, 07:38   #861
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze, że mój tż na moją mamę nie patrzył bo by mnie nigdy za żonę nie chciał... niestety w rodzinie tendencje do tycia
u mnie też

Cytat:

I korzystaj jak mama chce kupić kurtkę, bo zdecydowanie się przyda
skorzystałam! ale mama się rozhulała i w rzeczywistości wydała na mnie fortunę dostałam kurtkę z 4F (już z takimi parametrami, że można mnie z wiadra lać a nie zmoknę :P ) , do niej polar też z 4F-a i podkoszulek

a dzisiaj idę odwiedzić teściową i jutro już do Krk! Jak szybko zleciało ...

Pozdrawiam znad mamowego ciasta

Stary 2013-05-25, 08:52   #862
paula54
Zakorzenienie

Przywieź trochę tego ciasta!

W końcu widzę niebo! Myślicie, że dziś nie będzie padało?
Stary 2013-05-25, 10:57   #863
Malgos_12
Zakorzenienie

Talk - to jeszcze spodnie sobie kup do kolekcji i gumiaki hahah super, że zakupy udane
Stary 2013-05-25, 11:16   #864
asiulka_22
Zakorzenienie

Witam !!!!
w końcu słoneczko wyszło i piękny dzionek mamy w Rzeszowie>> bo wczoraj tragedia , w dzień rano ok 10 st tylko było. mą na wyjeżdzie , ale w pon, wraca
Pozdrawiam.
p.s a ja się bieram i na jakieś zakupki z siostrą jade
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:43   #865
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Ja chyba powoli wracam do zdrowia. Przynajmniej odzyskuje głos
Jem śniadanie i muszę ogarnąć mieszkanie, później na zakupy, obiad i do pracy.

Talk, super, że zakupy udane To jesteś przygotowana na irlandzkie warunki

Jeszcze takie pytanko mam, do dziewczyn z Krosna, znacie jakiegoś dobrego kardiologa, który przyjmuje prywatnie i w szpitalu też?
Stary 2013-05-25, 12:39   #866
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Talk - to jeszcze spodnie sobie kup do kolekcji i gumiaki hahah super, że zakupy udane
a wiesz, że moja mama pytała czy może jeszcze jakichś spodni nie kupić! ja się z niej śmieję cały czas, że ona chyba myśli, że jedziemy na jakąś Syberię, a nie do Irlandii to tak jak jej mówiłam, że mamy jakiś samolot, który wylatuje ok 21 z Rz-wa i jest na 23 w IE, a mama , ze jak to tak w środku nocy i w ogóle... Ja jej tłumaczę, że to nie jest dzikie plemię afrykańskie i może nas nie nadzieję na kij w środku nocy i nie usmażą nad ogniskiem :P

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość

Jeszcze takie pytanko mam, do dziewczyn z Krosna, znacie jakiegoś dobrego kardiologa, który przyjmuje prywatnie i w szpitalu też?
Ja nie znam, ale zapytam moich rodziców jak wrócą. Oni czasami wiedzą jakieś dziwne rzeczy a poza tym mój dziadek chodzi do jakiegoś kardiologa prywatnie, więc może mogą polecić

Stary 2013-05-25, 12:42   #867
bluesky89
Zakorzenienie

Talk, dziękuję
Stary 2013-05-25, 20:11   #868
nunny
Wtajemniczenie

Dziewczyny miała któraś na weselu buty firmy La Boda?
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 21:40   #869
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja chyba powoli wracam do zdrowia. Przynajmniej odzyskuje głos
Jem śniadanie i muszę ogarnąć mieszkanie, później na zakupy, obiad i do pracy.

Talk, super, że zakupy udane To jesteś przygotowana na irlandzkie warunki

to dobrze, że ci już przechodzi, ja już też wróciłam do żywych

a komu potrzeba kardiologa?

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
a wiesz, że moja mama pytała czy może jeszcze jakichś spodni nie kupić! ja się z niej śmieję cały czas, że ona chyba myśli, że jedziemy na jakąś Syberię, a nie do Irlandii to tak jak jej mówiłam, że mamy jakiś samolot, który wylatuje ok 21 z Rz-wa i jest na 23 w IE, a mama , ze jak to tak w środku nocy i w ogóle... Ja jej tłumaczę, że to nie jest dzikie plemię afrykańskie i może nas nie nadzieję na kij w środku nocy i nie usmażą nad ogniskiem :P
padłam hahahahah choć czasami będziesz się tak czuła jak zobaczysz jak jedzą frytki z octem, ich ulubione chipsy to o smaku soli i octu, jedzenie bułki z chipsami itd itd

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Dziewczyny miała któraś na weselu buty firmy La Boda?
dziewczyny z innego wątku na pewno miały i były bardzo zadowolone, a co planujesz zakupić?
Stary 2013-05-25, 23:16   #870
Wiolinkax
Zadomowienie

A my dziś z Tż-tem kupiliśmy dla niego garnitur ślubny, buty, koszule teraz poluje dla niego muszke w odpowiednim kolorze ale powiem wam że ciężko... już chyba łatwiej by było uszyć gdzieś...

Był dziś u mnie mój kuzyn prosić nas na ślub i wesele, także kolejne weselisko nam się szykuje w czerwcu

Idę spać bo jutro rano jedziemy z Tż-tem do Zakopanego słodkich snów wszystkim
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości