|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
emotikona- witamy, gdyby było łatwo nie byłoby nas tu na forum
![]() co do alkoholu to jestem za, rozluźnia i odpręża wyłączając głowę. W trakcie starań wypicie nie jest toksyczne dla zarodka/płodu/dziecka? bo i tak implantacja i "podłączenie" do naczyń matki następuje ok 7-9 dnia po zapłodnieniu. I wtedy nie należy pić alkoholu. No chyba że ktoś ma problem i pije codziennie i dużo, to wtedy organizm jest wyniszczony i na ciążę jeszcze mniejsze szanse. No chociaż jak się popatrzy czasem na ulicy jakie kobiety mają dzieci to......
|
|
|
|
#842 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Cytat:
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem
Cytat:
a co alkoholu,ja odkad zaczelismy sie starac i zaczelam brac kwas foliowy,nie pije alkoholu w ogole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,p
Cytat:
jedyne na co sobie pozwalam to piwko w niedziele wieczorem a i tego wczoraj nie mogłam wypić ...moja szwagierka która jest w 4mc popijała karmi...??? I szybciej jej to poszło a ja dalej meczyłam swoje ...a w ty. Czasie to chyba 3 razy siku poszłam ...A tak swoją droga trochę sie jej dziwie ze tak spokojnie piwko popijała niby słabe ale jednak ...co o tym myślicie ? |
|
|
|
|
#845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(probl
Cytat:
Dla mnie,odkad podjelismy decyzje o dziecku,normalna rzecza jest fakt,ze odstawiam alkohol w koncu w tym momencie przyszle dzieciatko jest najwazniejsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:
kingulla111 myślę że warto zrobić update na 1 stronie bo ostatnie dane mamy:
kasiapyra............Kasi a.........28 lat................7 cykl anyaG25.............Ania. ..........29 lat................16 cykl Malinka1984...... Ania...........29 lat................11cykl Linka1984...........Pauli na........29 lat...............13 cykl kingula111............Kin ga.........27 lat................7 cykl pirisand................K asia..........29lat...... ..........6 cykl pszczola189..........Ania ............23lata....... .......3 cykl aniulla206............Ani a........... 28 lat ...............7 cs.- Fasolinka terrence................. ......................... ......................3 cykl Goraleczka84............. ......................... ...................3cs zalamana-girl..................... ......................... ........... czarownica_tea........... ......................... ................. NaamaH6669............... ......................... ................ anna_588................. ......................... .................... Pradip................... ......................... ........................ emotikona................ ......................... .................... Dziewczyny Goraleczka84,zalamana_gir l,czarownica_tea,NaamaH66 69,anna_588,Pradip,emotik ona wyślijcie na priva kinguli info jak powyżej, a pozostałe dziewczynky może wyślijcie info w sprawie updatu cykli starań bo są lekko nieaktualne
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo cze
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
tak tak mialam wam to pisac czekam na wiadomosci
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co siedze zamiast sprzatac
i ogladam ten procec Katarzyny W-matki Madzi z Sosnowca, OBRONCA JUZ GADA 2,5 GODZINY szkoda slow ,jest na zywo.Obronca chce uniewinnienia a prokurator dozywocia
|
|
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Zalamana_girl Czas edycji: 2013-09-02 o 13:50 |
|
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie słyszałam w radiu, jestem bardzo ciekawa jaki będzie wyrok, w zupełności zgadzam sie z prokuratorem ...ale znając polskie sady to może być różnie.....
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(probl
ten obranca juz tak bez sensu gada,ze szok,paranoja jak on to powiedzial ''body z dlugimi nozkami''padlam
![]() .dozywocie i nie ma dyskusjiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Zalamana_girl Czas edycji: 2013-09-02 o 13:50 |
|
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:
Dokładnie tak jak piszesz...ale wydaje mi sie ( mam nadzieje ze nikogo nie uraże) ze kobiety ktore nie musiały sie bardzo starać i ciąża przyszła im bez trudu...maja trochę swobodniejsze podejście .....
|
|
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo cze
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
dokladnie on gada juz zeby tylko gadac,zaraz ta cala kaska bedzie gadac hmm watpie zeby sie juz dzxis skonczylo wyrokiem ale jak najbardziej dozywociwe.Szkoda ze w Polsce niema kary smierci ehhh
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
aktualizacja danych podesłana.
Ja też nie ogarniam że z tej całej Katarzyny zrobili celebrytkę. Nóż się w kieszeni otwiera, dziecko nie żyje a ta pozuje w gazecie i tańczy na rurze. A słynny "detektyw" opłaca jej chatę. Boże widzisz i nie grzmisz!!!! I jeszcze ten jej obrońca i teoria skurczu krtani u dziecka. |
|
|
|
#858 |
|
Rozeznanie
|
dokladnie niewiem czy sie smiac czy plakac .ale powiedzcie mi ile mozna gadac juz dobre 3 godziny gada,czekam tylko jak ona bedzie mowic i wyrok ale watpie czy zapadnie
dane zapisane
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie i kciuki ale beta spadła
temperatura trochę też więc spodziewałam się tego od rana... smutno mi nie powiem ale liczyłam się z tym. Teraz tylko nie wiem czy mogę po prostu nie brać kolejnej tabletki dupka i @ sama przyjdzie?Ania gratuluję II kreseczek Za wszystkie staraczki mocno trzymam kciuki |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj sie :-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo mi przykro...
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
pradip- na razie nie odstawiaj. Dużo beta spadła? biegnij do gina żebyś sobie nie narobiła biedy. Gorąco Cię wspieram
|
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Beta <1,2 tempka też o ponad stopień w dół poszła tylko jajnik czuję wiec myślałam ze jak odstawie już dupka to w tym tygodniu jeszcze się @ wyrobie bo w przyszłym lecimy na wakacje. Myślicie ze nie powinnam? ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Progesteron spadł dziś do 1,80 myślisz że @ niedługo będzie? |
|||
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio miałam małe wyrzuty sumienia kiedy wypiłam drinka, że może nie udaje się przez alko... że może to jakoś źle wpływa na jajeczko czy owulację... no ale bez przesady... muszę się ogarnąć tak się dopytuję co i jak bo w czasie kiedy będę miała owulację idziemy na wesele i dzień później M ma urodziny, więc od alko na pewno nie będę stronić
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() To teraz mały skrót co i jak u mnie ![]() Na studiach (2006 rok), przy okazji innych spraw zdrowotnych okazało się że mam wysoką prolaktynę - jeszcze nie hiperprolaktynemię, ale znacznie przekroczony poziom. I zaczęło się żmudne leczenie bromergonem, comiesięcznymi badaniami itd itp. Leczenie oczywiście niewiele dawało. Prolaktyna wysoka się utrzymywała, nie było prawidłowej reakcji po metoklopramidzie, gruczolaka nie wykryli, pozostałe badania w normie. To też usłyszałam, że taka moja uroda i do ciąży mam zażywać bromergon, a potem może się samo ustabilizuje. No to łykam pół tabletki dziennie. I po tylu latach wreszcie prolaktynę mam w normie od około roku Ale regularność moich cykli to niekończąca się opowieść. Moja endokrynolog kazała mi uznać, że moje cykle są regularne, bo jest ich dziesięć w roku i pojawiają się w tych samych odstępach czasu czyli od 31-36 dni i z tym się nic nie da zrobić. To uwierzyłam... dlaczego miałabym nie wierzyć? Zapiski dotyczące długości cykli i krwawień prowadzę już 6 lat. Raz mój cykl trwał 30 dni, innym razem 42, jeszcze innym 54.... mój ostatni cykl - 80 dni! Kiedy ustaliłam w ok. 6o dniu cyklu, że nie jestem w ciąży, wybrałam się do ginekologa. Obejrzał dokładnie wszystkie badania i odkrył, że w 2007 roku miałam niski progesteron. Ja wywaliłam wielkie oczy i mówię, że nic mi nikt o tym do tej pory nie mówił. Zbadał, dał luteinę dopochwowo 2 razy dziennie i okres się pojawił. Mówił też coś o tym że mam torbiel na jajniku ale nie chciał odpowiadać na moje pytania i zbył mnie "nie przejmuj się nią, to nic wielkiego". Przepisał mi duphaston do zażywania od obecnego cyklu przez 10 dni (16-25 dc). Na pytanie czy mogę mieć problem z zajściem w ciążę odpowiedział: "Starajcie się trzymam kciuki, niczym się nie przejmuj". W 17 dc poszłam do innego lekarza - Pani ginekolog. Torbieli już nie widziała. Sprawdziła wyniki, potwierdziła niski progesteron. Powiedziała, że nie mam owulacji i w tym cyklu nic z ciąży nie będzie bo duphaston zbyt wcześnie podany, no ale "w Pani przypadku to i tak nie wiadomo kiedy podać". Kazała dupka zażywać dalej, dodała cyclodynon. Na moje pytanie czy będę mieć problemy z zajściem w ciążę odpowiedziała: "Sczerze powiem, to wydaje mi się, że przy Pani wynikach, ułożeniu jajników i długości cyklu nie dochodzi do owulacji. Będziemy musiały zrobić badania i podjąć leczenie, żeby wywołać u Pani owulację." W przyszłym cyklu mam zrobić badania FSH i Estradiolu w 13-15 dc. A mężowi kupić Androvit.... Z badaniami mam przyjść na kolejną wizytę. Gin mówiła, że wtedy dopiero będzie wiedziała jakie leczenie będzie dla mnie najlepsze - i że mam na razie się nie przejmować... Jeżeli któraś to wszystko ogarnęła, i potrafi mi coś mądrego na to wszystko powiedzieć, to byłabym bardzo wdzięczna. Bo sama nie wiem co mam myśleć - to wszystko to duża przeszkoda... czy do przejścia? |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
anna_588 byłaś na becie ?
Pradip jak progesteron spada to i @ powinna się pojawić jeszcze w tym tyg. emotikona myślę że Twój przypadek jest do przejścia tylko musisz znaleźć dobrego lekarza, który będzie szroko patrzył na Twój przypadek, przeanalizuje wszystkie badania, zrobi dodatkowe i będzie się starał unormować cykle i oby były owulacyjne.
|
|
#868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Na razie staram się nie świrować, dopiero zaczynam. Mam tylko nadzieję, że gin się myliła co do tych cykli... bez badań nie można mieć przecież żadnej pewności... prawda? |
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda.
|
#870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co?uwazam ze nie powinnas sie dołowac bo akurat Twoja przypadłość jest bardzo prosta do wyleczenia,a ciąza łatwa do utrzymania gdy sie wie ze masz niedomoge wystarczy od nowego cyklu isc według wskazówek ktore wzesniej pisałam..daj sobie 1-3 cykle na dupku spokojnie zajdziesz w ciązeCytat:
ja tam pije zawsze jak jest okazja,czasem nawet 2-3 razy w miesiącu ! nigdy by byc pijana ale 1-2 drinki piję i nawet sie nie przejmuje czy moge byc w ciazy czy nie..rok czasu sie przejmowałam..pracy nie chcialam zmienic,auto zmieniłam na kombi , alkoholu unikałam i co ?NIE WARTO! bo jak zajde w ciążę ( o ile..) to od terminu @ bede o siebie dbałaCytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

troszkę mnie tu nie było bo czułam potrzebę żeby się troszkę zdystansować od problemów z tym zajściem.. ostatnia @ tak mnie zdołowała że nie miałam już siły na nic... myślałam że po hsg to tylko kwestia czasu.. a tu lipa :/

temperatura trochę też więc spodziewałam się tego od rana... smutno mi nie powiem ale liczyłam się z tym. Teraz tylko nie wiem czy mogę po prostu nie brać kolejnej tabletki dupka i @ sama przyjdzie?