|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje Beatko ![]() ![]() Z ciekawości: ile płacicie za wizytę???Ja za takie genetyczne,czyli połówkowe i np.wczoraj gdzie sprawdzał znów narządy,serduszko,zrobił mi zdjęcia w 4d dałam 140zł.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Już spieszę z odpisywaniem.
Wczoraj od 7 rano na nogach wróciliśmy do domu po 19.00 i już nie miałam sił na nic,nogi mi do ![]() Poczytałam tylko posty ,coś sobie zaznaczyłam do odpisywania i kimono. Z perspektywy wczorajszego dnia tak to wyglądało ![]() Jestem w☠☠☠☠.. może bardziej smutna..Pod górę ostatnio ze wszystkim,ale do rzeczy. Po wizycie średnio się czuje.Lekarz tak mnie rozregulował że nie mogłam się uspokoić .Jestem zła sama na siebie.Ale mam nauczkę na przyszłość ![]() Dzieć zdrowy to najważniejsze jak wierzyć zapewnieniom lekarza. Jak się już położyłam na kozetce i zaczął oglądać,sprawdzać itd. i pytam się go bo oczywiście nic się nie odezwał i miał posępna minę: Ja:czy wszystko w porządku Gin: tak. Ja: chciałabym poznać płeć Gin: zaraz nie sprawdzałem I jeździ, ogląda(minę ma jakby się coś działo mi już serce wali jak młot) ale słyszałam serduszko,sprawdził przepływy,serce(tż widział na monitorze jak badał dokładnie zastawki). Ale nic nie pokazał i nie mówił tż jak mierzył.Zero słowa choć się tż domagał.A mówiliśmy że nam bardzo zależy bo to nasze 1 wspólne usg.To jeszcze cham tak to olał. Zero empatii nie ma się co dziwić kut…z niego i tyle ![]() Ale wyboru nie mam ,bo tam jest 2 lekarzy i ten akurat jest o wiele dokładnieszy jeśli chodzi o badanie,ale człowieka w nim nie widzę zupełnie ![]() Gin: chyba chłopak(przyłożył głowicę na 0.5 sekundy i zaraz wrócił z powrotem).Nie pokazał mi na monitorze nic a nic ani mnie ani tż. A i jeszcze wyskakuje do mnie z tekstem że pasowałoby na jakiś trójwymiar przyjść(czytaj: do niego do przychodni-190 zł zapłacić i będzie milusi wtedy). Wiecie co słowa nie wydusiłam.Chciałam jak najszybciej stamtąd wyjść i dać upust emocjom.Mogę sobie teraz w brodę pluć że mu nie powiedziałam co o nim sądzę. Po prostu odwalił swoją robotę,masówkę i tyle. Nie wiem dlaczego ja jeszcze wierzę w ludzi.Naiwna ![]() W tej sytuacji nie czekam na koniec lipca na 3d tak jak chciałam tylko uderzam szybciej,prawdopodobnie do Krakowa na usg żeby być pewnym w 100 % zdrowia i płci naszego dzieciaczka. Bo dla mnie połówkowe trwające niecałe 15 minut to kpina!!!! Mya ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
Mi na początku nie przyszło do głowy żeby się u rodzinnego prosić o przepisanie badan ale w poprzedniej ciąży jak poszłam pierwszy raz do labo pani która pobiera powiedziała że mam iśc do rodzinnego po receptę na nfz bo po co mam płacić, zabiła mnie wtedy stwierdzeniem że "on i tak siedzi i nie ma nic do roboty" .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zadomowienie
|
Ja na każdej wizycie mam robione usg i zawsze płacę 150 zł. Jak miałam połówkowe to też tyle zapłaciłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz też chodzę na NFZ i moja lekarka to anioł ![]() ![]() Nemosku, a nie masz możliwości pójścia gdzieś indziej do lekarza? Bo szkoda żebyś się męczyła z takim człowiekiem ![]() a na TSH dostałaam skierowanie od ginka a teraz od neurologa... mszę w poniedziałek jechać i zrobić i od neurologa badania i tą nieszczęsną glukozę ![]() a właśnie powiedzcie mi, czy przy tej glukozie normalnie pobierają krew ze zgięcia ręki czy z palca?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-05 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
nemosku ja bym poszła do innego lekarza
![]() ![]() oleńka czyli to 150zł to standard. Mnie też glukoza czeka ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym: ja sobie leżałam na kozetce, TŻ trochę dalej siedział, bo akurat tak wyszło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41645778] A moja mała ma 3 lata i od kilku dni budzi się z krzykiem o 4 rano, leci do nas i mówi, że chce spać ze mną. Dziś poszłam spać do niej do pokoju bo jak śpi, a raczej tłucze się u nas to nie wysypiam się ani ja, ani mąż, a wstaje rano do pracy... Spała spokojnie, ale nad ranem krzyczała "nie chcę wędlinki!" ![]() Wkurzają mnie teściowie... Olczka ma próchnicę i wizytę u dentysty umówioną dopiero na 31 lipca. Tłumaczę, żeby nie dawali jej tyle słodyczy, ale nic nie dociera! Dziadek podsuwa tabliczkę czekolady, babcia lizaki i jeszcze dziś mi powiedziała, że to na pewno nie od słodyczy popsuły jej się ząbki... Mam ochotę ich ![]() ![]() ![]() Moj ma 2 lata i 7 miesiecy. Od czasu do czasu ma zle sny. A teraz to bylo zapalenie ucha.Dopiero dzis poszlam do lekarza, bo w dzien na nic sie nie skarzyl.A w nocy jest jednak mniejszy prog bolu. Mam nadzieje, ze po dzisiejszych kroplach bedzie lepiej spal, bo nie mam na nic sily. W tym wieku prochnica???A kurcze. U nas na szczescie zeby ok, ale on nie je slodyczy praktycznie wogole.Uwielbia ryby, krewetki, miecho,warzywa i owoce.Je wszystko co mu dam. Wie, ze jak nie zje to nic innego nie dostanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajne uczucie zobaczyc swoje dziecie, prawda? ![]() nemosek- moje polowkowe trwalo jeszcze krocej. Moja gin nie ma dobrego sprzetu i niedlugo ide do swojego poprzedniego gina na dokladniejsze badania. Ale to 600 km w jedna strone, ale i tak bede w moim starym miescie wiec do niego podskocze. Zrob moze prywatnie? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-05 o 10:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie dziecko zobaczyć ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Gratki za tygodnie,miesiące i kilogramy bo to kg dla naszych dzidzioli
![]() Cytat:
![]() LineczkaTak czytam o ślubach.My daliśmy 300 zł do koperty ,a tutaj 800 ![]() Dzisiaj dałabym tyle samo ![]() Coral Uważaj na siebie. Kyte Bezczelny ten ksiądz normalnie ![]() Ktosiula Rośnie sobie rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam kalafiorową ![]() ![]() Ależ ja uwielbiam te bomby kalafiorowe ![]() Newtrend Skoro lekarz tak mówi to znaczy że jest oki. Idź do endo najwyżej jeszcze ![]() Dzidzia Bo tak jej dobrze że się od rodziców uwolniła ![]() Ja teraz będę robić gdzieś po 2 miesiącach od ostatniego badania.Musze ginkę poprosić bo w sierpniu mam wizyte w Krakowie u endo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała szaleje. Nemosku przytulam z powodu wizyty. Ale ten komentarz do mojej młodej tooooo.... ![]() ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-07-05 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Wtajemniczenie
|
moja siostra cioteczna na dniach ma urodzić córeczkę. Ze względu na to że ciuszków ma multum i nie było sensu kupować kolejnych kupiłam coś takiego.Co o tym sądzicie?Wybrałam kolor żółty.
http://allegro.pl/tort-z-pampersow-k...346865097.html |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Wtajemniczenie
|
Hej,ja na szybko z telefonu. Czekam z mężem na rentgen bo ponad miesiąc temu miał uraz kolana i łaskawie wresZcie dostał się do lekarza.
Ja po głupocie spokojnie,krew miałam pobierana ze ugięcia i nawet z dwóch rak bo mi się po pierwsZym pobraniu zrobil silnika. Ogólnie badanie ok,owszem słodkie ale do wypicia nie wolni duszkiem a tak to naprawdę nie ma tragedii. Nemosek ja mogę Ci polecić gabinet harmonia w krakowie byliśmy w środę z mężem,zdjęcia Zuzi pokazałam lekarz naprawdę badał mnie z 40-50 minut bardzo dokładnie wszystko mnie i mężowi opowiadał. Płeć sprawdził,z początku jak nie mógł dobre zobaczyć to powiedział że na 85 %nam mówi,później już wiedział na pewno. A co do opłat za ślub nam ksiądz powiedział że co laska,tyle tylko żeby na jakieś kwiaty na ołtarz wystarczyło za to organista sam krzyknął 200 zł otwarcie
#861 |
Rozeznanie
|
Marzenia się spełniają, dostałam od teściowej swojski domowy twaróg więc na obiad dziś NALESNIKI Z SEREM NA SŁODKO zapraszam!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po prostu chciałam skorzystać i z tego funduszowego bo jak za darmo to czemu nie i iść potem prywatnie na 3d. Ale ewidentnie doktorek nie miał wczoraj dnia.Niech się buja,ja już mu opinie wystawię. Cytat:
![]() ![]() Kasa w tym momencie nie ma dla mnie znaczenia.Liczy się nasz spokój. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam te kocyki i są ok. ale żółtego nie widzę ![]()
![]() |
#864 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a przeczucia... wydwalo mi się cały czas, jak do tej pory że to chłop ![]() ![]() ja robie schab, ziemniaki puree i surowkę z kiszonej (chociaż ciągnie mnie w strone buraczków) Cytat:
mam nadzieje że wszystko po Twojej myśli i że dziecko zdrowe ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-07-05 o 11:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko tyle kosztuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Nemosek, ja też z czystym sercem mogę Ci polecić swój gabinet. Pierwsza wizyta u nich w ciąży kosztuje 150 zł, za USG genetyczne płaciłam 200 zł. Ale zarówno mój lekarz prowadzący jak i ten drugi na którego trafiłam bardzo dokładni, ładnie tłumaczą co się dzieje na ekranie zarówno mamie jak i tatusiowi, my jesteśmy bardzo zadowoleni. Chodzę na Floriańską do dr Opławskiego, genetyczne robił mi dr Opalski (mniej sympatii we mnie wzbudził, ale w czasie badania profesjonalnie i też jak dziewczyny pisały wcześniej liczyliśmy w czasie USG paluszki, słuchaliśmy serca, opowiadał o innych narządach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja żaluję że na połówkowym męża nie było ![]() bo to na na prawdę zaje.bistym sprzęcie mam badane ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale smaczne ciasta tu wklejacie ![]() a co do kulinariów to mam pytanie, cy któraś robi/robiła kiedyś kapustę meksykańską? i jakieś roladki ale inne niż dewolaje ( nie wiem jak to sie pisze wiec wy baczcie ![]() ![]()
![]() |
#868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mama też niech nabierze nowych sił dla drugiego malucha ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Słabo mi dzisiaj... przy robieniu obiadu zrobiło mi się ciemno przed oczami więc idziemy spać a obiadu wyjątkowo nie będzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie pierogi z borówkami ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.