|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Brawa, że zdrowo rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedziałam do TŻ "ooo już dwóch mężów dziewczyn z forum grają w GTA V", a on na to... "widać mają dobre żony ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
http://www.youtube.com/watch?v=FEbRU...ature=youtu.be
inaczej nie umiałam stawić zdjęć :P Dwa ostatnie są z dziś, oddzielne bo patrzył każdego oddzielnie do mierzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że one jakoś koło siebie leżą i się tulą, a okazuje się, że każde ma swoją dziurę
![]()
#844 |
Przyczajenie
|
moje są dwujajowe, mają wszystko oddzielnie. W czasie jednego cyklu zeszły dwie komórki i obie zostały zapłodnione. Jakby były jednojajowe, czyli bliźniaki "xsero" to by się tuliły do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
BAN stały
|
Chyba wpadam w depresje... mój tż zrobil juz ze mnie 100% "mamuske" nadaje się tylko do prania,sprzatania,gotowan ia i nic ponad to. Wyobraźcie sobie że wrócił z pracy o 16.40 zjedliśmy obiad skoczył przywiez ziemniaki (bo kupilismy już na zimę) przylazl, pokółciliśmmy się o sobotni wyjazd do moich rodziców u których ostatni raz byl ze mna w lutym! Poszedl się wykapać przylazł, położył się ja chciałam jakoś zagadać a on tylko milczał wkoncu jak się w☠☠☠☠iłam i podniesionym głosem zapytałam czy już zawsze będzie mnie tak olewał to tylko zapytal czy możemy skonczyć ta rozmowe i poszedł spac... Ale najgorsze jest to że ostatnio tak jest codziennie, już nie pamiętam kiedy ostatnio spędziliśmy czas "razem", wyszliśmy gdzieś czy coś a o seksie to już nie wspomne... Wyobrażcie sobie że "od zawsze" codzien wieczorem kąpaliśmy się razem a od dluższego czasu nawet kąpac się ze mną nie chce bo sobie jakieś wykręty znajduje... Normalnie wymiękam już :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Raczkowanie
|
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2...
Cytat:
![]() No nic to, dziś tez zasililam prywatne laboratorium i zrobiłam mocz i tsh no i wyszła mi nadczynnosc tarczycy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cobra115 mieszkasz w jednym z piękniejszych miasteczek w Polsce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale coś mi się przypomniało z tym wspólnym kąpaniem i mi się od razu humorek poprawił ... na początku naszego związku Tż zaprosił mnie na wesele do kuzynki. Troszkę się zasiedzieliśmy u mnie w domu (w łóżku ![]() ![]() ![]() ![]() więc bardzo fajny pomysł z tym wspólnym kąpaniem. Buźka dla was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja już od rana na nogach bo zab mnie boli niemiłosiernie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
uu.. współczuje gdyby mnie zabolał ząb to chybabym umarła ze strachu.. prze okropnie boję się dentysty..
![]() |
#853 |
Raczkowanie
|
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2...
Dość późno, ale melduję sie w drugiej części wątku
![]() Jestem teraz na tydzien w Polsce, mam masę spaw na głowie, ale chce Wam opowiedzieć o mojej OSTATNIEJ wizycie u gin. na NFZ. Odbyła sie ona w poniedziałek i wtedy tez usłyszałam ze moje dziecko jest za małe jak na 18 tydzien, ze zatrzymało sie na 16 i prawdopodobnie sie nie rozwija od tego czasu. Wyobraźcie sobie moja panikę w reakcji na te słowa. Doktor zlecił badanie hormonu tarczycy bo podejrzewał ze może przez problemy z tarczyca ja nie tyje a dzidek nie rośnie (ale pomiarów dziecka nie zrobił ze względu na kiepski sprzęt USG). Poza tym stwierdzil ze lozysko jest polozone za nisko. Spanikowana, zaplakana wyszłam od lekarza i zadzwoniłam do prywatnej kliniki gin., umowilam wizytę na środę. We wtorek odebrałam wyniki - hormon tarczycy w normie. W środę na wizycie okazało sie, ze istotnie jest rozbieżność TP z OM i USG ale wynosi ona 1 dzień!!! Dziecko ma 13,2 cm i rozwija sie prawidłowo, nawet mi pomachalo, poplakalam sie ze szczęścia i ostatecznie pozegnalam sie z gin. na NFZ z którymi nie chce mieć już nic wspólnego... Z moim lozyskiem tez jest wszystko w porządku. ImageUploadedByWizaz Forum1380262463.562478.jpg zdjęcie z USG ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba na moim laptopie nie pójdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super historia ![]() Cytat:
Ja ostatnio szłam do mojego gina (na nfz) po receptę. Miał zacząć pracę o 13.00 a zaczął o 13.50 ![]() Cytat:
![]() Wiem co to ból zęba ![]() Muszę też iść do dentysty Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
![]() dziewczyny, ciesze sie, ze wasze wizyty udane ![]() Cytat:
Co do mojego jedzenia, to kaszy niestety nie lubie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() uparta swietna historia ![]() Do mojej wizyty jeszcze 3 dlugieee dni Teqiba mozesz mi wpisac 30 wrzesnia 17.20 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Wtajemniczenie
|
23 Paula a może twój partner widzi teraz w tobie głównie matkę i nie potrafi sobie jakoś z tym poradzić?
Mój niby się nie zmienił, poza tym, że mi więcej pomaga, wziął na siebie sprzątanie z użyciem detergentów, ale za to w kwestii łóżkowej... od czasu pamiętnego poczęcia pod koniec lipca, następne zbliżenie było pod koniec sierpnia ![]() Ale co tam, zmuszę go jakoś... ciężarnej przecież się nie odmawia ![]() Sisterqa co to za jakiś durnowaty lekarz, żeby nastraszyć, że dziecko się nie rozwija, jak nie ma pewności? Kretyn nie lekarz. Dobrze że wszystko ok, ale co się nerwów najadłaś, to twoje. estera, koziemleko to niepoważne żeby traktować pacjenta w ten sposób, umawiać wizytę a potem odwoływać. Zwłaszcza że i badanie genetyczne i amniopunkcje można zrobić tylko do pewnego momentu ![]() Mają w głębokim poważaniu nas niestety. I wcale nie dziwne, że kobiety w ciąży przeważnie nabijają kasę ginekologom prywatnie, bo lepiej się nie denerwować, chociaż dobra opieka lekarska za nasze składki na NFZ należy nam się jak koniowi siano ![]() A ja od rana jem jak przerwana. Wstałam wściekle głodna, ale musiałam zrobić badanie na awidność i pojechałam na czczo, więc jak wróciłam wciągnęłam pączka i ptysia (dziecko łasuch niesamowity ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paula ![]() uparta niezła historia ![]() nadzywczajna ał na samą myśl mnie boli, zdrówka dla Tż |
||
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |||||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#859 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale smaki mieszasz ![]() i kiedy wyniki ?? Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
Witam sie w 19 tc!
![]() nadzwyczajna współczuje Twojemu TŻ. Trzymaj się. Dacie sobie radę! barankosia1 super maluszki. Zawsze marzyłam o blizniakach. Moja kuzynka ma blizniaki dwujajowe- chłopca i dziewczynkę. Dziewczynka straszny urwis a chłopczyk bardzo grzeczny. sisterqa współczuje przezyć. Niezle Cie nastraszyli, ale dobrze ze wszystko jest ok! A u mnie nad ranem był mróz. Jak wiozłam córke do szkoły to było 3 stopnie, ale zimno, chyba trzeba będzie szykowac kurtki zimowe! Mój maluszek stał się coraz bardziej ruchliwy. Codziennie czuje jak mnie leciutko kopie. ![]() Przegladnęłam ciuszki po córce ale prawie same rózowe. Kilka spioszków i bodów tylko sie nadaje bo sa żółte lub zielone. Córka pochwaliła się w szkole że będzie miała braciszka. Wiedza już wszystkie nauczycielki i cała klasa. ![]()
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a serek wiejski+ kabanos to dla mnie żadna zachcianka, bo lubię to połączenie i często tak w pracy jadałam ![]() Wyniki powinny być na poniedziałek 7.10. Tak sama wycyrklowałam z tym badaniem, bo na NFZ czeka się na awidność tydzień (prywatnie wynik miałam po południu), a właśnie 7.10. o 15 mam wizytę u gina i badania genetyczne, więc najpierw rano chcę odebrać wyniki z przychodni zakaźnej... znowu 3 godzinne oczekiwanie. Ale nic to, ważne, żeby awidność wzrastała. Wiedziałyście, że łożysko tworzy się dopiero w 12 tygodniu? to chyba dlatego w I trymestrze jest najmniejsze ryzyko zarażenia dziecka toksoplazmozą, bo jak ma pasożyt przeniknąć przez łożysko skoro go nie ma... no przynajmniej tak to sobie wytłumaczyłam i już prawie prawie przekonałam sama siebie, że dziecku nic się nie stało i nie stanie, bo jestem w 11 tygodniu, a leki biorę od 8 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||||||||
Moderator
|
Jaaaaaaaaaaaaa - nadrobiłam, uf!
![]() Ale się cieszę że jestem już w domku ![]() Listę uzupełniłam- bardzo starałam się nikogo nie pominąć, ale sprawdźcie jeszcze same proszę ![]() Cytat:
![]() Powiedz, że bardzo Ci przykro ale lekarz kazał Ci psychicznie odpocząć od pracy i możesz odebrać prywatny telefon w na prawdę pilnych sprawach, ale pracować tak jak do tej pory, tylko z domu na pewno nie będziesz. Nie daj się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale na pewno nad nim czuwa z Nieba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-27 o 09:43 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko ok ![]() ![]() Co do wczorajszej sytuacji to jestem załamana postawą moich rodziców w szczególności mamy, bo wydawało mi się że powinna mnie wspierać ![]() No więc to było tak: Jak leżałam w szpitalu bardzo się stresowałam tym, że porzuciłam pracę tak z dnia na dzień - rozmawiałam o tym z mamą i wtedy mnie pocieszała, że przecież dziecko ważniejsze niż praca i żebym się nie martwiła... Już wtedy jej sygnalizowałam, że Ordynator powiedział że jest to ciąża zagrożona więc na pewno nie pozwolą mi pracować - wtedy mówiła że nie ma co się przejmować i że sobie odpocznę. Wypisali mnie w środę, dostałam zwolnienie na 30 dni. Wczoraj byłam u prowadzącego i on również powiedział że teraz to już do końca ciąży będę miała zwolnienie. A mojej mamie coś się odmieniło - najpierw zapytała czemu nie chcę wracać do pracy ![]() ![]() Od siostry dowiedziałam się że to tata jej nagadał, żeby mnie przekonała żebym wróciła do pracy ![]() Ryczałam cały dzień - samej jest mi ciężko że zostawiłam tak pracę i co sobie o mnie tam pomyślą, a do tego wszystkiego rodzice zamiast mnie wspierać traktują mnie jak nygusa, któremu się nie chce chodzić do pracy ![]() ![]() ![]() 6 lat przepracowałam bez ani jednego dnia zwolnienia, pracowałam z gorączką - chyba nie jestem leniem? ![]() Owszem chciałam pracować jak najdłużej,ale nie chcę ryzykować że dziecku coś się stanie - a przez to że mam siedzącą pracę wszystkim się wydaje że to tak jakbym odpoczywała a nie pracowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Matko, mroz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a z tym mieszaniem smakow chodzilo mi bardziej o to, ze najpierw paczek z ptysiem a zaraz serek i kabanos ![]() trzymam kciuki ![]() ![]() ja dzis zaczynam 12 tc a dopiero w pon mam badanie toxo ![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-09-27 o 10:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mieszkam w górach - Dolny Śląsk. O 5 rano było -1 teQiba niepotrzebnie Cie mama denerwuje, sama wiesz co dla Ciebie jest teraz najwazniejsze. Staraj się nie przejmowac tym co mówia inni, ciesz się ciążą. ![]()
![]() |
#867 |
Wtajemniczenie
|
teQiba nie przejmuj się tak
![]() ![]() asienka nie martw się, na pewno jest ok. Na naszym wątku jest nas aż 3 z problemem toxo, więc statystycznie ten problem powinien być u nas wyczerpany ![]() ciekawa jestem jakie macie na ten temat?http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html ja jestem zdecydowaną przeciwniczką zaostrzania ustawy aborcyjnej w Jedynce jest właśnie program o tym, ależ mnie wkurza ta kobieta z PRO, jak chce rodzić dziecko upośledzone to kto jej broni, nikt jej na siłę aborcji nie zrobi, chodzi o to, aby matka miała prawo o tym decydować! Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-27 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Wtajemniczenie
|
brawa dla naszych wątkowych dzielnych bliźniąt i dla Was wszystkich za tygodnie ciąży!
![]() ![]() czy Wam też tak szybko leci? u mnie zaczął się już 15 tc ![]() ![]()
#869 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
też byłam przekonana, że bliźniaki tak tulą się do siebie, a tu takie oddzielone. ciekawe, czy wiedzą o swoim istnieniu? ![]() Cytat:
może tak przeraża ich perspektywa ojcostwa, odpowiedzialności... a nam tylko przykro, bo przecież w tym czasie więcej czułości potrzebujemy ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
u mnie od jutra juz 17tc! zaraz będzie połowa
![]() |
#870 | |
Zadomowienie
|
estera85
Mi tez kiedyś przełożyli wizytę genetyczną, tylko mnie nawet nie poinformowali, bo ktoś zapisał sobie źle mój numer. A na kiedy przełożyli Ci wizytę? Bo powinni zaraz na następny wolny termin. barankosia1 Zdjęcia cudne - od poczęcia najbliżsi ![]() A zdjęcia dodaje się podczas pisania komentarza, niżej masz dodatkowe opcje i zarządzanie załącznikami - tam musisz załadować zdjęcie ![]() sisterqa Jak lekarz może straszyć tak powaznie, skoro nie ma sprzętu, który mógłby to sprawdzić? ![]() ![]() Dzięki Bogu, że okazało się, że to był baran i że wszystko w jak najlepszym porządku ![]() teQiba Kochana, nasze zdanie na temat zwolnienia w ciązy znasz. Nie bierzesz dlatego, że chcesz oglądać ciuszki w sklepach, tylko dlatego, że chcesz aby Twoje dziecko miało jak najlepsze warunki do rozwoju. ZWŁASZCZA jeśli ciąża jest zagrożona, były plamienia i problemy z łożyskiem. No wybacz, ale nie wiem co Twoim rodzicom przyszło do głowy. Mam nadzieję, że chociaż Tż po Twojej stronie w 100% ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
- kurczę, ciekawie kiedy poczuje jakieś ruchy... - Edyysiu, no coś Ty, przecież to jeszcze ze 2 miesiące :patrzy na mnie z politowaniem: - bardziej prawdopodobne są 2 tygodnie. - ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.