|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
Cytat:
Drugie pytanie-co mogę ćwiczyć przy zapaleniu barku i jednoczesnym stłuczeniu całej lewej nogi (staw skokowy, kostka i biodro obite). Mam 3 dni wolnego od pracy i zero pomyslu co ćwiczyć w tym czasie...a przecież zanudzę się na śmierć bez roweru i ćwiczen
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Kochane !
ĆWICZENIA od pon do pt , week wolny 1.Mel B - Rozgrzewka 5 min 2.Cardio Workout: How to Lose Weight 10 min 3.Mel B - Trening ABS 8 min 4.Mel B - Pośladki 10 min 5."Boczki" 10 min6. Rozcgiąganie+ z czasem jak kondycja się poprawi dodam ćwiczenia osobne na nogi DIETA Mam taki zamiar , że przykładowo śniadanie będę jeść normalne , na co będę mieć ochotę (ale w ramach zdrowego rozsądku) oczywiście w tym warzywka , pojawi się też ciemne pieczywo , ale jak będę mieć ochote na coś bardziej kalorycznego to zjem . Obiad na zmianę , w poniedziałek obiad mamusi ale o połowę mniejsza porcja a we wtorek chuda zupka ryżowa/ciemny makaron + gotowana np nóżka drobiowa z warzywkami osobno jako drugie danie LUB cokolwiek innego dietetycznego . Kolacja , tu mam mały problem.. jakieś propozycje ? Może jajka gotowane bądź smażone na oliwie ? Albo wieśniak z warzywkami + pieczywo ciemne? Oczywiście nie będę spożywała tylko 3 posiłków a więcej , ale to będą już mniejsze porcje ale w miarę zdrowe typu owoce , jajka , słonecznik , warzywka , jogurcik naturalny czasem , jakieś mięsko z obiadu itp Woda n-gaz , zielona herbatka do tego ... Co o tym myślicie ? Tak żeby nie popadać w skrajności w skrajność i nie głodować ani nie śnić po nocach o kotlecie ? A czy sądzicie , że w weekend mogę sobie pozwolić na 2 kawałki pizzy ? Alko pewnie i tak będzie
|
|
#843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestes początkująca ze wybrałaś takie łatwe ćwiczenia i do tego żadnej siłówki? Co do POLECANIA BIAŁKA: chętnie białka polecę, ale bezglutenowych nie znam, wiec takie musicie sobie panie wygooglowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Mam wrażenie, że ostatnio wzrosła mi podatność na siniaki, głównie na nogach. Wpadnę na coś i bach, następnego dnia fioletowa plama, chyba zdarzają mi się też odciski palców mojego chłopaka
![]() Pytanie brzmi: czy zwiększona przez ostatnie pół roku ruchliwość (z zerowej do ćwiczeń 30-60min, 4-5x tydzień) może mieć z tym coś wspólnego? Drugim podejrzanym są tabletki anty, we wrześniu będę szła do gina, ale się zastanawiałam nad różnymi możliwościami. |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostrovit nie daje chemią trochę? Potrzebuję białko które będzie dość przyzwoicie smakować rozrabiane z wodą.
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
tak tak, nie ćwiczyłam już ponad pół roku i nie chciałam się rzucić na głęboką wodę . Siłowe dodam jak zamówię ciężarki jakieś po 1kg na allegro i chyba tylko tyle z takich ?
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
Ciężarki 1 kg
Wow, żebyś się nie przeciążyła ![]() Serio, daj sobie spokój. Zamiast wydawać kasę na 1 kg ciężarki kup sobie karnet na siłownie, a w domu napełnij butelki wodą. |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o przeciążenie się nie martw Ogólnie twierdzicie , że ćwiczenia które wybrałam są bez sensu i lepiej w ogóle nie ćwiczyć niż takie cos ?
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Umarlam absolutnie na te ciężarki 1 kg xD
Kilogramowe ciężarki kupiłam sobie jak miałam 8 lat i musiałam ćwiczyć na kręgosłup w domu ![]() Ja mam regulowane hantle, gdzie najmniejsza możliwa waga to 3kg a najwieksza 20kg, i póki co używam w przedziale 5,5-14 zależnie od ćwiczenia i partii ciała kilogramem mięśni nie zbudujesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
no tak ale mi zależy tylko na redukcji , dopiero jak się pozbędę tłuszczu , skóry etc to kupię porządne hantle o różnej wadze i na pewno nie 1-2 kg tylko o wiele więcej , podobnie jak u Ciebie
Mi potrzebne hantelki tylko i wyłącznie jako dodatek do ćwiczeń fitness/cardio i na jakieś tam partie ciała , więc ciężko by się ćwiczyło na początek z 5 kg ... A wracając do tematu , czy zestaw ćwiczeń który tam wyżej podałam spiknie póki co na redukcje ?
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyby chca Ci uswiadomic, ze silowka jest lepsza przy redukcji niz te cwiczenia, co podalas. I nie boj sie, nie zbudujesz miesnie nawet 5 kg ot tak.
No i faktycznie troche to smieszne, bo mowisz, ze te cwiczenia na poczatek, a potem, ze zaczniesz silowe z 1 kg. A teraz, ze potrzebujesz obciazenie do fitnessu. To juz chyba lepiej kupic sobie obciazniki na nogi i rece, takie na rzepy, idealne do machania nozka przy fitnesie Oczywiscie, ze 'jakies' cwiczenia sa lepsze od zadnych, ale konkretne i przemyslane cwiczenia sa jeszcze lepsze od tych 'jakis'. A skoro juz poswiecasz czas na cwiczenia, to lepiej robic te kokretne Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
nieee , nie tak
Na początek żeby poprawić kondycje takie ćwiczenia z tym obciążeniem i jednak 2 kg nie 1 , tak po prostu w ręce i ćwiczyć te wszystkie 10 minutówki , abs'y i podobne. A jak będzie lepiej to zmienie ćwiczenia na cięższe , bardziej urozmaicone a dopiero na samym końcu , kiedy schudnę wystarczająco to zadbam o mięśnie tz rzeźba , zastanowię się nad tymi siłowymi skoro lepsze na redukcję ale nie wiem jak by to miało nawet wyglądać , na tym się nie znam Popatrzę na yt , coś zaoszczędzę i kupię porządny zestaw hantli . Ale dzięki za opinie jak i każdemu z osobna za zainteresowanie Poćwiczę tak przez 2 tyg , zobaczę jak waga i wymiary , czas się na pewno nie zmarnuje a ogólne zasady MŻ i WR zawsze skutkują na swój sposób a ja schudnąć nie muszę w miesiąc 20 kg tylko powoli Pozdrawiam !
|
|
#854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też chodziłam na takie zajęcia. Całe 6 mc i uważam że to strata czasu i pieniędzy. U mnie (nie wiem jak u innych, więc się wypowiem tylko o swoim ciele) efekty były marne. Żadna brazylijska pupa się nie zrobiła, brzuch był flakowaty, a uda galaretowe. Poszłam tam tylko żeby zrzucić 5 kg i ujędrnić ciało, ale z perspektywy czasu bardzo żałuje. Jak chcesz siłowe to masz tutaj: Trening do domu do wykonania ze sztangielakami lub butelkami wody mineralnej w/g Agak trening A 1) Wznosy nóg z leżenia 2) Wspięcia na palce obunóż 3) Przysiady klasyczne z hantlami 4) wejście na ławkę z hantlami 5) wznosy z opadu 6) Pompki klasyczne max powtórzeń 7) Podciąganie obciążenia wzdłuż tułowia, oburącz 8) Pompki w podporze tyłem trening B 1) plank max czas 2) Martwy ciąg z hantlami 3) Wykroki z hantlami 4) wiosłowanie hantelką 5) wyciskanie hantli leżąć (jeśli masz możliwość np na taboretach, ławie wąskiej) 6) Wyciskanie hantli stojąc na barki 7) uginanie przedramion (biceps) 8) wyciskanie francuskie stojąc (triceps) źródło: http://www.sfd.pl/Trening_si%C5%82ow..._-t803543.html |
|
|
|
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Od siebie dodam, że ćwiczę od lutego i do niedawna wybierałam Zuzkę, Insanity, bieganie i jakieś zwykłe ćwiczenia z hantlami (mam 2x4kg), a mój celulit ani drgnął - dopiero jak poszłam na siłownię i się wzięłam za trochę cięższe żelastwo - zobaczyłam bardzo szybkie efekty. Robię ćwiczenia z TEGO linku
Te śmieszne hantelki 1kg to potworna strata pieniędzy - lepiej na początek poćwiczyć z butelkami po wodzie czy w oparciu o ciężar swojego ciała i kupić później coś porządniejszego.. Zauważyłam, że wiele osób twierdzi, że chodzi na siłkę, po czym ta siłka okazuje się zajęciami zumby czy innych podobnych wygibasów
Edytowane przez Nathalynn Czas edycji: 2014-08-19 o 16:37 |
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- żeby rzeźbić trzeba mieć w czym po redukcji się robi masę a nie rzeźbę ![]() - najlepsza redukcja to taka, przy której ubytek mięśni jest jak najmniejszy, w Twoim przypadku tak nie będzie, bo skoro nie masz zamiaru pobudzać mięśni do pracy (nie, ćwiczeniami typy Tiffany ich nie pobudzisz ) to organizm będzie z nich również czerpał energię, bo będzie uważał je za mniej potrzebne i sobie je jak to się mówi popalisz. - im więcej masz mięśni tym więcej kalorii spalasz, nawet przy codziennych czynnościach więc łatwiej o ujemny bilans więc zastanów się jeszcze raz nad swoim planem. Co z tego, że jesteś zielona? kiedyś każdy zaczynał. Jacqueline dobrze mówi
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze jedno pytanie. Wyliczyłam sobie wskaźniki PPM i APM i wyszło mi z nich:
PPM: 1441 APM: 1730 A pytanie brzmi, czy przy wykonywaniu treningu siłowego z tego linka (wersja ćwiczeń w domu) 2-3 razy w tygodniu i marszobiegach 2-3 razy w tygodniu, spożywanie codziennie 1500 kcal będzie ok, czy za mało? A może za dużo? Chodzi oczywiście o redukcję
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Raczkowanie
|
Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
Cytat:
O to to. Możesz redukować i budować mięśnie, wtedy redukcja idzie szybciej bo mięśnie spalają wiecej kalorii i szybciej spada tłuszczyk poczytaj panów "kulturystów" na forum SFD ![]() A jak skończysz redukować to zaczynasz masę i sie robi coraz piękniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-08-19 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam pytanie z innej beczki Chcę zacząć ćwiczyć Insanity(mam już pobrany) tylko jest problem. Mieszkam w kamienicy na poddaszu(4 piętro) i pode mną są sąsiedzi. Boję się tylko tego że jak zacznę skakać itp to przyjdą i mi wleją.. Możecie coś poradzić ? Co mam zrobić by nie było czuć tego hałasu ? Jakaś mata ? Cokolwiek! Wcześniej mieszkałam w pokoju z kuchnią gdzie pode mną było starsze małżeństwo i nie bardzo mi się uśmiechało im skakać.. A w tym co bee to na 100 % będę mogła ćwiczyć. Tylko proszę pomóżcie mi z tym hałasem Dziękuję i pozdrawiam <3
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze byc mata, ale jak skończysz ćwiczyć przed 23 to mogą Cię w dupe pocałować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Cisza nocna jest od 22
|
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady , ale powiem tak.. u siebie w małej mieścinie mam małą siłownie bardzo mała gdzie chodzą sami faceci i to tacy , których średnio darzę sympatią . Do najbliższej normalnej siłowni mam ok 15 km a dojeżdżanie samej się nie opłaca
Na chwilę obecną mam sporo wydatków i nie mogę sobie pozwolić na jakiś konkretny sprzęt ... butelka wody i jakieś ćwiczenia - OK , ale hantle póki co nie .. oj i tak to wygląda , z braku laku robie jakieś abs'y , mel b i inne pierdółki mając nadzieje , że zrzucę pare kg a mam ich do wymarzonej wagi ok 35 ....... ale nie ma sie co łamać , może wkrótce jakoś z tymi hantlami wypali ( i to nie 2 kg , bo te to nie problem )
|
|
#865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście tupanie bardziej przeszkadza mi samej niż zebym sie sąsiadami przejmowała dlatego czasem poza matą, klade na dywanie jeszcze koc, jak robię wyskokowe ćwiczenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam za to problem ze sniadaniami.
Jadam je zawsze, codziennie od dziecka a teraz szczególnie pilnuje zeby były obfite w białko, które ma zapewniać uczucie sytości na dluzej etc. Moja sniadanie codziennie to około 600 kcal w tym 30g białka. Po godzinie jestem głodna jak wilk :/ o co chodzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
A to ja nie słyszałam, że białko syci tylko że tłuszcz. Co jecie na śniadanie ?
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I np przed śniadaniem pół grejpfruta albo inny owoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Popatrzę na yt , coś zaoszczędzę i kupię porządny zestaw hantli . Ale dzięki za opinie jak i każdemu z osobna za zainteresowanie
w/g Agak