|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadać, pisz TUTAJ
Dzisiaj poszukując nowych treningów trafiłam na youtube na kanał GymRa . Ćwiczył ktoś? Ciekawią mnie wasze efekty i jaki jest poziom tych ćwiczeń :P. Niestety sama na razie nie moge próbować, choroba mnie rozłożyła ;<
Ps. Zauważyłam, że w nowszych filmikach występuje Rebecca-Louise, znana pewnie większości z was z XHIT Daily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: GymRa- ćwiczył ktoś? ;)
ćwiczę z GymRa jako urozmaicenie do innych ćwiczeń. Lubię je, niektóre są podobne do ćwiczeń z P. Chodakowską. Co do poziomu trudności i efektów ciężko powiedzieć, bo jak napisałam wcześniej ćwiczę też inne zestawy. Mogę jednak powiedzieć, że po pierwszym treningu z GymRa miałam zakwasy, ale akurat z tego się cieszę (wtedy wiem, że przynajmniej coś sie dzieje
![]() Każde ćwiczenia, wykonywane regularnie prędzej czy później przyniosą efekty. Sama musisz spróbować tych ćwiczeń, ja ze swojej strony je polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rzabbocop
|
![]()
Zeby nie zasmiecac forum watkami z jednym pytaniem oraz watkow wpisami nie koniecznie na temat, prosze pytac w tym watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
O, nareszcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
czy to moje pytanie Cię natchnęło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Twoje i milion poprzednich ![]() Mam nadziję, że zagubione dusze będą korzystać. Zwłaszcza jeśli chodzi o rozrost mięśni po 2 tygodniach ćwiczenia z Ewcią ![]()
![]() |
#7 |
Rzabbocop
|
od 7 lat nie brakuje mi natchnienia ale zawsze brakuje mi czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja mam kilka pytań:
Zaczełam jakiś czas temu ćwiczyć z ewą chodakowską skalpel i mel b brzuch ponieważ z nim mam największy problem. Niestety przerwałąm poprostu nie miałam czasu ćwiczyć codziennie lub przynajmniej 5 razy w tygodniu . Od tego tygodnia zaczełam ćwiczyć z mel b. Na początku robie rozgrzewkę sama (rozciągam się itp. na co akurat mam ochotę) po czym ćwiczę 10 min z mel b . Mam pytanie czy te 10 min to nie zamało ? Może dołożyć jakieś ćwiczenia ? Słyszałm że nie ma sensu ćwiczyć tylko na jedną partię ciała ?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A,a, a ja mam takie pytanie czy to jest normalne, ze moja prawa strona (udo, lydka, bajceps) maja po 1 cm wiecej od lewej strony? I najlepsze jest to, ze posladki tez sie roznia, z tym, ze to ten z lewej str jest wiekszy...
To normalne, czy jestem kosmitka? ![]()
![]() |
#11 | |
Rzabbocop
|
Jeśli trening jest intensywny to nawet 10-15 minut wystarczy.
ale czy wystarczy? zależy do czego ![]() mogę się domyślać, że jak 98% na tym forum chcesz schudnąć ale czy domyślam się słusznie? Rozgrzewka: nie robimy tego na co mamy ochotę tylko podnosimy tętno, poprawiamy krążenie i rozgrzewamy stawy i mięśnie które będą używane w trakcie treningu. Przed treningiem nie rozciągamy się statycznie bo to zwiększa ryzyko kontuzji, można porozciągać się trochę dynamicznie np. przed meczem piłki nożnaj można "pomachać" nogą w przód i w tył oraz na boki itp. I tak, dobrze jest ćwiczyć całe ciało na jednym treningu albo przynajmniej kilka wiekszych partii ciała. Co proponuje Mel B niestety w dalszym ciagu nie miałam czasu obejrzeć, choć niektórym wydaje się oczywiste, że wszyscy powinni wiedzieć jak to wygląda. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Nawet taka banalna rzecz, jak prowadzenie samochodu może mieć wpływ na naszą budowę np. w zależności od tego co częściej wciskasz, sprzęgło czy hamulec, a może jeździsz automatem a może któryś pedał cieżej chodzi Jeśli masz nieparzystą liczbę schodów to prawdopodobnie zaczynasz i kończysz wchodzić i schodzić silniejszą nogą, która przez to staje się jeszcze silniejsza, co po kilku latach może skutkować zauważalną różnicą w obwodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wow, dzieki za odp Rzabba.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a to ja zapytam, czy ćwiczeniami da się to jakoś wyrównać?
wydaje mi się, że u mnie to kwestia większej ilości tłuszczu z jednej strony ![]() w łydce mam prawie 2 cm różnicy i kupno kozaków to dla mnie wyzwanie ![]()
![]() |
#14 |
Rzabbocop
|
Da się, choc nie zawsze do końca, warto postawić na ćwiczenia unilateralne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dzięki za szybką odp
![]() ćwiczę splity. którą stronę bardziej męczyć, tą większą otłuszczoną? czy mniejszą ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Kupiłam hula hop i za nic nie mogę utrzymać go na biodrach, bo od razu spada po max 3 obrotach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- W tym temacie niestety nie pomogę bo sie nie znam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
nie za małe to hh?
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja mam hula hop 80 cm plastikowe, zabawkowe wypełnione ryżem i dałam radę się nauczyć. Oglądałaś filmiki na youtube? Chyba jest kilka części "Jak kręcić hula hop?". Pozatym na forum jest wątek "hula hop 5", polecam przeczytać bo dużo można się z niego dowiedzieć.
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
pytanie- jakie KONKRETNIE ćwiczenia na mięsien prosty brzucha dla osoby z zaawansowaną dyskopatią lędźwiową?
żadnych brzuszków-po max.20 powtórzeniach nie wstanę z maty ![]() brzuszki na piłce- nie rozwiązują sprawy, zrobię też 20 poprawnie, nie więcej, nie czuję zmęczenia mięśnia- on by sobie jeszcze chętnie ćwiczył...ale plecy dają mi znać, ze czas skończyć. ćwiczenia w staniu na mięsni skośne są mi znane- wykonuję je, efekty są na tyle, że więcej ćwiczyć skośnych nie potrzebuję. Tiffoczki- znam i lubię, ale to taki "light" taka rozgrzeweczka...a co dalej? Robić ciągle i ciągle te tiffoczki? ćwiczenia typu (nie znam fachowej nazwy) podciąganie nogi do tułowia na leżąco, albo na stojąco- robię, do progu bólu, który pojawia się czasem przy 50 powtórzeniu (w seriach robię!) a czasem przy 2...najczęściej w okolicach 5-7 powtórzenia. I gdy się pojawi, to nie odpuści co najmniej na cały dzień. I pytanie do pań, które ćwiczą/ćwiczyły na drążku (takim do podciągania)- czy ćwiczenie polegające na wiszeniu na tymże drązku i podciąganiu nóg do tułowia będzie lepsze od podciągania nóg w leżeniu/staniu?tzn. mniej/bardziej obciąża mieśni pleców/brzucha niż w leżeniu? Laski...ogólnie problem wygląda tak: spadło mi 20 kg, odtłuszczam sie całkiem ładnie, dieta w miarę ogarnięta, ćwiczę sobie w domu, coraz bardziej siłowo, wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku...wszystko prócz brzucha. A ćwiczyć brzucha "normalnie" nie dam rady. Za słaby mam kręgosłup do tego. Jestem na etapie fascynacji drążkiem (jakkolwiek to brzmi) ![]() Co robić na ten brzuch? Jak go wzmocnić? Czy na razie odpuscić go sobie i po prostu odtłuszczać się nadal, a mięśni brzucha same "wylezą" jak będzie mniejsza opona?
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
dziękuję znowu za odp. a np. prostowanie lub uginanie nóg proponujesz robić jednonóż?
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
czy można ćwiczyć na czczo albo co można zjeść w miarę lekkiego rano, żeby po np. pół godzinie można było zacząć trening? ćwiczę z Zuzką i chcę zacząć biegać, jeśli ma to znaczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Zjedz po prostu mala porcje czegos co zawiera bialko I moze zawierac inne skladniki a solidne sniadanie juz po cwiczeniach Posilek potreningowy rowniez powinien zawierac bialko, w dodatku bialko pelnowartosciowe I w miare szybkoprzyswajalne, wiec wymieniony prze Ciebie posilek nie zupelnie sie nadaje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jeśli do owsianki zamiast jogurtu dodałabym 1-2 jajka to byłoby ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej. Co myślicie o suplementacji BCAA? Trener na siłowni poradził mi, abym poza pilnowaniem michy dodała do diety BCAA przy mojej intensywności ćwiczeń.
Siłownia 4 razy w tyg, 3 godz cardio plus raz w tyg interwały. Łącznie ćwiczę około 7-8 godz w tygodniu. Dwa dni regeneracji.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() W związku z tym, czy opaski na nadgarstki pomogą? I jeszcze jedno - czy przeniesienie ciężaru przy przysiadach na trzymanie hantli przy klatce piersiowej ( jak np. w przysiadzie goblet) zmniejsza w jakiś sposób efektywność tego ćwiczenia? (Staram się oczywiście wykonywać ćwiczenia na przedramiona, aby wzmocnić tę partię.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Myślę, że dla Ciebie dobrym rozwiązaniem byłaby sztanga, wtedy większość ciężaru opiera sie na plecach bądź barkach jeśli robisz np przysiad przedni a ręce jedynie go przytrzymują ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Możesz kupić opakowanie na próbę i zobaczyć czy widzisz zmiany w szybkości regeneracji biorąc go, jeśli nie to nie ma po co przepłacać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A jak Twój kręgosłup czuje się po planku i pompkach?
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2014-02-28 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.