Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-29, 20:47   #841
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

A co planujecie na jutro? Jakie menu i æwiczenia? - Mo¿e takie sugestie bêd± nasz± inspiracj± no i ewentualnie mo¿na "wstawiæ" poprawki od razu

Zacznê od siebie

¦niadanie: p³atki owsiane z truskawkami (uda³o mi siê kilka zakosiæ babci ) + æwiartka kostki twarogu

II ¶niadanie: jogurt naturalny z musli owsianym z daktylami i b³onnikiem; kosteczka twarogu, kilka pomidorków koktajlowych

Obiad: dorsz z piekarnika + bukiet warzyw polany oliw± z oliwek + makaron pe³noziarnisty

Podwieczorek: krem broku³owy z ³y¿k± jogurtu naturalnego + grzanki razowe; kosteczka twarogu; kilka orzechów

Kolacja: sa³atka z kapusty pekiñskiej, pomidora, ogórka, papryki czerwonej i cebuli z wêdzonym ³ososiem

1992MaDziuLeK jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:12   #842
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade na obiad by³ banan i serek. Nie mog³am zje¶æ w±tróbki. Której jeszcze tak du¿o mi zosta³o. Nie umia³am w siebie wmusiæ...
a co to za serek? Mo¿e jakby¶ zjad³a z 250g twarogu to by przesz³o ... ale jutro ma byæ porz±dny obiad!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 1992MaDziuLeK Poka¿ wiadomo¶æ
A co planujecie na jutro? Jakie menu i æwiczenia? - Mo¿e takie sugestie bêd± nasz± inspiracj± no i ewentualnie mo¿na "wstawiæ" poprawki od razu

Zacznê od siebie

¦niadanie: p³atki owsiane z truskawkami (uda³o mi siê kilka zakosiæ babci ) + æwiartka kostki twarogu

II ¶niadanie: jogurt naturalny z musli owsianym z daktylami i b³onnikiem; kosteczka twarogu, kilka pomidorków koktajlowych

Obiad: dorsz z piekarnika + bukiet warzyw polany oliw± z oliwek + makaron pe³noziarnisty

Podwieczorek: krem broku³owy z ³y¿k± jogurtu naturalnego + grzanki razowe; kosteczka twarogu; kilka orzechów

Kolacja: sa³atka z kapusty pekiñskiej, pomidora, ogórka, papryki czerwonej i cebuli z wêdzonym ³ososiem
Kto¶ tu chyba lubi twaro¿ek .
Chcia³abym byæ tak± fank±, przynajmniej du¿o bia³ka by by³o .
Ale szczególnie teraz, jak planujê odstawiæ nabia³ to w ogóle mi z tym bia³kiem bêdzie ciê¿ko

Wg mnie menu wygl±da nie¼le, oczywi¶cie wszystko zale¿y od ilo¶ci, ale wydaje siê byæ ok

Ja jeszcze nie wiem co na jutro ...
Mo¿e jajecznica/omlet/placuszki bananowe na ¶niadanie, domowa quesadilla na drugie ¶niadanie albo kolacjê (póki jem ser ) mo¿e banan albo zielony szejk pó¼niej, na pewno kurczak na obiad z jak±¶ sa³atk±, a na koniec jaka¶☠inna sa³atka
Nie wiem, nie mam weny, a zakupy zrobiê dopiero jutro

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-29 o 21:16
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:18   #843
zarysa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Melonade poczu³am siê wywo³ana do odpowiedzi Najpierw chcia³am poczytaæ w±tek od pocz±tku i trochê czasu mi to zajê³o Bardzo sensownie piszecie o odchudzaniu i mam nadziejê, ¿e bêdê mog³a do Was do³±czyæ. To jest super, ¿e wspieracie siê nawzajem a ja równie¿ tego bardzo potrzebujê. Wa¿ê chyba najwiêcej z Was, bo a¿ 107 kg., mierzê 176 cm. Bardzo zale¿y mi na zej¶ciu do wagi 65 kg. Ale je¶li bêdzie 70-75 to bêdzie super. Odk±d przeczyta³am to, co piszecie o odchudzaniu mam wra¿enie, ¿e moim najwiêkszym problemem jest bardzo ma³a ilo¶æ bia³ka w diecie a bardzo du¿a wêglowodanów, tylko ¿e pochodz±cych g³ównie z ziemniaków i pieczywa.
Mój pierwszy cel to zobaczyæ 9 z przodu, chyba wtedy dopiero poczu³abym, ¿e dam radê.
Bardzo przyty³am kilka lat temu i ju¿ oko³o 2 lat nie tyjê, ale schudn±æ te¿ nie mogê. Ja ci±gle w g³owie mam obraz siebie bardzo szczup³ej i za ka¿dym razem, jak patrzê w lustro to nie mogê uwierzyæ,¿e to ja
Pozdrawiam Was ciep³o. Je¿eli pozwolicie mi do³±czyæ do zacnego grona to jutro podam niezbêdne dane wyj¶ciowe
zarysa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:38   #844
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

A ja na necie dorwa³am przepis na bardzo nisko kaloryczny pasztet.
Ponoæ porcja ma 70 kcal, a jak ma siê pasztecik taki to zawsze mo¿na siê zapchaæ i brytfanka na kilka dni starczy

Sk³adniki
ma³a paczka suszonych grzybków ok 2 g
600-650 g piersi z kurczaka
170 g w±tróbki drobiowej
jajko
marchewka, pietruszka, seler, cebula
ma³e opakowanie jogurtu naturalnego
pietruszka,sól, pieprz, majeranek, papryka, sok z cytryny

Wykonanie
grzybki zalewamy mniejsz± po³ow± szklanki wrz±tku - odstawiamy
pier¶ z warzywami gotujemy ok 30 minut
Na patelce szklimy cebulkê, dorzucamy grzyby i w±tróbkê na ok 4 minutki
Odcedzamy kurczaka z warzywkami
Wszystkie sk³adniki wrzucamy do miski i miksujemy (ja doda³am te¿ wodê z grzybków), gdy mamy g³adk± masê dodajemy jajko i przek³adamy do brytfanki.
Pieczemy ok 50-60 min temp ok. 200 stopni.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Wrzucajcie fajne przepisy, bêdziemy mia³y ró¿norodne menu

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-05-29 o 21:36
Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:40   #845
klapkowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 747

Cytat:

Zacznê od siebie

¦niadanie: p³atki owsiane z truskawkami (uda³o mi siê kilka zakosiæ babci ) + æwiartka kostki twarogu sypnij np. s³onecznik albo orzechy, ¿eby by³ zdrowy t³uszcz

II ¶niadanie: jogurt naturalny z musli owsianym z daktylami i b³onnikiem; kosteczka twarogu, kilka pomidorków koktajlowych ja zamiast kolejnej porcji twarogu doda³abym ¶wie¿y owoc albo wiêcej warzyw

Obiad: dorsz z piekarnika + bukiet warzyw polany oliw± z oliwek + makaron pe³noziarnisty tu

Podwieczorek: krem broku³owy z ³y¿k± jogurtu naturalnego + grzanki razowe; kosteczka twarogu; kilka orzechów po co znowu twaróg? pomijaj±c go, brakuje mi bia³ka, mo¿e z broku³ami zmiksuj trochê fasoli/soczewicy?

Uwagi j.w. Du¿o tu twarogu i jogurtu. Kosteczka twarogu to ile? Ogólnie wygl±da smacznie

No i fajny pomys³, wiêc i ja siê do³±czê:
¦niadanie: kukurydziana owsianka na mleku bez laktozy, z truskawkami i jakimi¶ pestkami
II ¶niadanie: kanapka z razowca z (domow±) pomidorow± past± z bia³ej fasoli + 2 ma³e jab³ka
Obiad: kasza jêczmienna z warzywami
Dalej nie wiem, bo reszta posi³ków bêdzie ju¿ po pracy, w domu, a ¿e mam pustaw± lodówkê, to nie wiem, co kupiê po drodze
klapkowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:42   #846
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zarysa Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade poczu³am siê wywo³ana do odpowiedzi Najpierw chcia³am poczytaæ w±tek od pocz±tku i trochê czasu mi to zajê³o Bardzo sensownie piszecie o odchudzaniu i mam nadziejê, ¿e bêdê mog³a do Was do³±czyæ. To jest super, ¿e wspieracie siê nawzajem a ja równie¿ tego bardzo potrzebujê. Wa¿ê chyba najwiêcej z Was, bo a¿ 107 kg., mierzê 176 cm. Bardzo zale¿y mi na zej¶ciu do wagi 65 kg. Ale je¶li bêdzie 70-75 to bêdzie super. Odk±d przeczyta³am to, co piszecie o odchudzaniu mam wra¿enie, ¿e moim najwiêkszym problemem jest bardzo ma³a ilo¶æ bia³ka w diecie a bardzo du¿a wêglowodanów, tylko ¿e pochodz±cych g³ównie z ziemniaków i pieczywa.
Mój pierwszy cel to zobaczyæ 9 z przodu, chyba wtedy dopiero poczu³abym, ¿e dam radê.
Bardzo przyty³am kilka lat temu i ju¿ oko³o 2 lat nie tyjê, ale schudn±æ te¿ nie mogê. Ja ci±gle w g³owie mam obraz siebie bardzo szczup³ej i za ka¿dym razem, jak patrzê w lustro to nie mogê uwierzyæ,¿e to ja
Pozdrawiam Was ciep³o. Je¿eli pozwolicie mi do³±czyæ do zacnego grona to jutro podam niezbêdne dane wyj¶ciowe
No, cieszê siê, ¿e siê odezwa³a¶ . Fajnie, ¿e czytasz od pocz±tku, bo trochê wa¿nych tematów by³o, a w±tek specjalnie d³ugi jeszcze nie jest .
Jasne, ¿e mo¿esz do³±czyæ, jutro czekam na dane .
Pierwszy krok to zdaæ sobie sprawê z problemu i przyczyn, a pó¼niej nie zostaje nic innego, jak zmiana stylu ¿ycia na zdrowy i piêkna przemiana .
BlankaSz zaczyna³a od podobnych wymiarów. Mam nadziejê, ¿e Ty jesz obiady .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-29 o 21:43
Stary 2014-05-29, 21:44   #847
klapkowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 747

Cytat:

Witaj
Napisz mniej wiêcej co jesz, to Ci pomo¿emy!
Jesz du¿o bia³ka- a dok³adnie z czego je bierzesz?
klapkowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-30, 04:41   #848
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Witam serdecznie, bardzo fajnie, ¿e odwa¿y³a¶ siê napisaæ... mo¿e w jaki¶ sposób uda nam siê Tobie pomóc.
Czytam, ¿e zjadasz du¿o ziemniaków i pieczywa, wiesz ja kiedy¶ bez dwóch kromek z mas³em do ka¿dej zupy nie mog³am siê obej¶æ, a ziemniaki zawsze ³adowa³am w takich ilo¶æiach, ¿e ca³a rodzinka by siê najad³a Ale skoñczy³am z takimi g³upotami, pieczywo jem na ¶niadania i to trochê, a ziemniaczki zamieni³am na wiêksz± ilo¶æ surówki... uwie¿ da siê i wcale cz³owiek g³odny nie chodzi.
A bia³ko - zapycha i daje uczucie syto¶ci, ja w³a¶nie skoñczy³am je¶æ pó³ bu³ki z chudym serem i rzodkiewk± i ju¿ przy ostatnich gryzach ledwie dawa³am radê.

1992Madziulek, podoba mi siê Twoje menu, szkoda tylko, ¿e po³owy rzeczy z niego nie jem

bebemwls - przepraszam umknê³y mi Twoje codzienne æwiczenia gdzie¶, a wiem ¿e o nich pisa³a¶.

Lecê do pracy z wielk± obaw±, tak chcia³abym chudn±æ równo, ale przez moje podjadanie pewnie znowu siê nie uda i waga stanie w miejscu!
Do pó¼niej dziewczyny

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-30, 05:10   #849
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klapkowa Poka¿ wiadomo¶æ
Uwagi j.w. Du¿o tu twarogu i jogurtu. Kosteczka twarogu to ile? Ogólnie wygl±da smacznie

No i fajny pomys³, wiêc i ja siê do³±czê:
¦niadanie: kukurydziana owsianka na mleku bez laktozy, z truskawkami i jakimi¶ pestkami
II ¶niadanie: kanapka z razowca z (domow±) pomidorow± past± z bia³ej fasoli + 2 ma³e jab³ka
Obiad: kasza jêczmienna z warzywami
Dalej nie wiem, bo reszta posi³ków bêdzie ju¿ po pracy, w domu, a ¿e mam pustaw± lodówkê, to nie wiem, co kupiê po drodze
Na ¶niadanie nie jem t³uszczy bo jestem po treningu (biegam na czczo) wystarczaj± te zawarte w p³atkach.
A co do owoców... jem tylko rano ale to ju¿ indywidualnie kto jak± filozofiê przyjmuje
Twarogu jest tak du¿o dla utrzymiania odpowiedniej ilo¶ci bia³ka a "kosteczka" tzn. po³owa z æwiartki po prostu czego siê nie robi dla bia³ka

Ubieram siê biegaæ

Stary 2014-05-30, 06:02   #850
Prannie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Waga - 88,4czyli nic a nic nie schud³am. Kurczê, patrzê na Wasze jad³ospisy, jem podobnie, nawet i zdrowiej, æwiczê a waga nie spada. Mo¿e temu, ¿e karmiê? Ale chyba nie - bo przy pierwszym dziecku waga lecia³a jak szalona w dó³

CEL 1 OSI¡GNIETY - obecnie - 77 - jeszcze 7 kg

Cele ró¿ne - je¶æ zdrowo , æwiczyæ co najmniej 5 razy w tygodniu
Prannie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-30, 07:09   #851
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
A ja na necie dorwa³am przepis na bardzo nisko kaloryczny pasztet.
Ponoæ porcja ma 70 kcal, a jak ma siê pasztecik taki to zawsze mo¿na siê zapchaæ i brytfanka na kilka dni starczy

Sk³adniki
ma³a paczka suszonych grzybków ok 2 g
600-650 g piersi z kurczaka
170 g w±tróbki drobiowej
jajko
marchewka, pietruszka, seler, cebula
ma³e opakowanie jogurtu naturalnego
pietruszka,sól, pieprz, majeranek, papryka, sok z cytryny

Wykonanie
grzybki zalewamy mniejsz± po³ow± szklanki wrz±tku - odstawiamy
pier¶ z warzywami gotujemy ok 30 minut
Na patelce szklimy cebulkê, dorzucamy grzyby i w±tróbkê na ok 4 minutki
Odcedzamy kurczaka z warzywkami
Wszystkie sk³adniki wrzucamy do miski i miksujemy (ja doda³am te¿ wodê z grzybków), gdy mamy g³adk± masê dodajemy jajko i przek³adamy do brytfanki.
Pieczemy ok 50-60 min temp ok. 200 stopni.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Wrzucajcie fajne przepisy, bêdziemy mia³y ró¿norodne menu
¶wietne, szkoda ¿e tak bardzo drobiowe ale pewnie i tak siê skuszê.
Ja tu pare przepisów dodawa³am ju¿, najwiêcej moich kombinowanych jest niestety z czasów b³êdów i wypaczeñ czyli megat³uste

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Witaj kochana w¶ród nas! ja wa¿ê niewiele mniej a mam tylko 160 ! tak¿e wcale nie jest tak strasznie i potwornie

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Na ¶niadanie nie jem t³uszczy bo jestem po treningu (biegam na czczo) wystarczaj± te zawarte w p³atkach.
A co do owoców... jem tylko rano ale to ju¿ indywidualnie kto jak± filozofiê przyjmuje
Twarogu jest tak du¿o dla utrzymiania odpowiedniej ilo¶ci bia³ka a "kosteczka" tzn. po³owa z æwiartki po prostu czego siê nie robi dla bia³ka

Ubieram siê biegaæ
Ja na rowerku je¿dzê na czczo, te¿ rano Widzê, ¿e te¿ wielbicielka twarogu - ja polecam swój regionalny, jest niedrogi i naprawdê zdrowy! Nie wiem tylko czy mo¿na go dostaæ poza moim regionem, mieszkam w kujawsko - pomorskim. Nazywa siê Ser twarogowy pó³t³usty, ma niesympatyczn± czerwon± krowê na opakowaniu i jest opatrzony piecz±tk± Dziedzictwo kulturowe i Grudzi±dzka spó³dzielnia mleczarska.
W ogóle polecam wszystkim nabia³o-mi³o¶nikom, naturalne, smaczne i dosyæ tanie [poza mas³em]
Mam nadziejê, ¿e mnie nie zbanuj± za t± reklame Nie mam z tego ¿adnych profitów, zaznaczam

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

W³a¶nie wesz³am na wagê i dowiedzia³am siê, ¿e od wtorku uby³o mi ko³o 3 kilo !

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 08:21   #852
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witam serdecznie, bardzo fajnie, ¿e odwa¿y³a¶ siê napisaæ... mo¿e w jaki¶ sposób uda nam siê Tobie pomóc.
Czytam, ¿e zjadasz du¿o ziemniaków i pieczywa, wiesz ja kiedy¶ bez dwóch kromek z mas³em do ka¿dej zupy nie mog³am siê obej¶æ, a ziemniaki zawsze ³adowa³am w takich ilo¶æiach, ¿e ca³a rodzinka by siê najad³a Ale skoñczy³am z takimi g³upotami, pieczywo jem na ¶niadania i to trochê, a ziemniaczki zamieni³am na wiêksz± ilo¶æ surówki... uwie¿ da siê i wcale cz³owiek g³odny nie chodzi.
A bia³ko - zapycha i daje uczucie syto¶ci, ja w³a¶nie skoñczy³am je¶æ pó³ bu³ki z chudym serem i rzodkiewk± i ju¿ przy ostatnich gryzach ledwie dawa³am radê.

Lecê do pracy z wielk± obaw±, tak chcia³abym chudn±æ równo, ale przez moje podjadanie pewnie znowu siê nie uda i waga stanie w miejscu!
Do pó¼niej dziewczyny
Moj± bol±czk± równie¿ jest podjadanie oraz brak posi³ków o tym samym czasie.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Dziewczyny !!!
Od 3 tygodni u mnie pierwszy ruch wagowy !!!
Dwa kilo w dó³, aktualna waga 76 kg.

Stary 2014-05-30, 08:27   #853
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

za wszystkie wasze spadki

No a czy wielbicielk± twarogu jestem? hmm... nie do koñca jem, bo lubiê, ale dzisiaj pi±tek (w pi±tki nie jem miêsa) i nie mogê sobie kurczaczka ugotowaæ to twaróg wsuwam hehe Jest bia³ko? - jest!

Malinka piêkny spadek!

Stary 2014-05-30, 08:57   #854
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Moj± bol±czk± równie¿ jest podjadanie oraz brak posi³ków o tym samym czasie.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Dziewczyny !!!
Od 3 tygodni u mnie pierwszy ruch wagowy !!!
Dwa kilo w dó³, aktualna waga 76 kg.
Gratulujê, wspania³y wynik Taki jak mój
Niestety ja stojê w miejscu... troszkê siê tym poirytowa³am, bo mog³am sobie odpu¶ciæ to podjadanie i dzi¶ ju¿ by³abym bliska 70kg. A tak co drugi tydzieñ stojê w miejscu...
Za³apa³am lekkiego do³ka

Stary 2014-05-30, 09:44   #855
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Gratulujê, wspania³y wynik Taki jak mój
Niestety ja stojê w miejscu... troszkê siê tym poirytowa³am, bo mog³am sobie odpu¶ciæ to podjadanie i dzi¶ ju¿ by³abym bliska 70kg. A tak co drugi tydzieñ stojê w miejscu...
Za³apa³am lekkiego do³ka
G³owa do góry
Waga u mnie drgnê³a pierwszy raz po 3 tygodniach.
Nawet ju¿ my¶la³am o poddaniu siê i wyrzuceniu luster z domu.
Musimy tylko staraæ siê robiæ jak najlepiej, a czas i tak p³ynie wiêc czy bêdziemy chud³y co 2 czy 3 tygodnie ma mniejsze znaczenie - oby¶my tylko nie przybiera³y na wadze. A przed nami weekend

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Idê na pomarañcza z truskawkami.

Stary 2014-05-30, 09:45   #856
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

A mnie jest wiêcej o +1,5kg jedyne logiczne wyt³umaczenie to @ we wtorek zwa¿ê siê ponownie dla porównania
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-30, 10:25   #857
aamidale
Rozeznanie

Gratulujê wszystkim sukcesów!
bebemwls to na bank woda, dobrze, ¿e siê nie ³amiesz!
ArcymoneQ mo¿e masz zastój? Bêdzie dobrze, zobaczysz, tyle ju¿ zrzuci³a¶!

Dzi¶ ¶niadanie: pó³ pomidora, æwieræ kostki twarogu z curry i pieprzem + pó³ ³y¿eczki oliwy z oliwek do smaku, dwa plasterki wêdliny. Do tego trochê zielonego groszku i truskawki

Kupi³am dzi¶ dorsza atlantyckiego. Jest wiêkszy, ciekawa jestem czy du¿a ró¿nica bêdzie

27.02.2012
Stary 2014-05-30, 10:31   #858
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
witamy z nami dasz rade!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
A mnie jest wiêcej o +1,5kg jedyne logiczne wyt³umaczenie to @ we wtorek zwa¿ê siê ponownie dla porównania
tym sie kochana nie przejmuj wogóle nie powinno siê wa¿yæ 3 dni przed ,w trakcie i 3 dni po @

Ja mam koñcówke tyle o ile i z wyników wa¿enia te¿ nie jestem dumna bo tylko -1kg
chociaz to i tak chyba dobrze
od dnia cwiczeñ 12.maja do dzi¶ schud³am 5 kilo!!!!
to tak czy owak uwa¿am za sukces

I tak zwa¿e siê w srodê raz jeszcze zobaczê czy @ ponios³a wage w moim przypadku czy nie

wszystkim spoadków wagi
tym co nic nie zgubili zagrzewam do dalszej bitwy o wymarzon± sylwetkê
Jest o co walczyc

melonade poproszê wpis do tableki :
87kg
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-30, 10:35   #859
aamidale
Rozeznanie

Mi siê zbli¿a @, ju¿ mnie boli krêgos³up, to ciekawe ile bêdzie spadku jak siê zwa¿ê po Ale ja zawsze szybko chud³am a potem sta³am w miejscu, wiêc moja rado¶æ jest ¶rednia.
W³a¶nie, dziewczynki. Co robicie, ¿eby unikn±æ wisz±cej skóry? Ja masujê siê g±bk± Syrena i tak± szczotk± z wypustkami, plus peeling kawowy parê razy w tygodniu. Brzuch mi leci strasznie szybko i bojê siê efektu

27.02.2012

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 10:48   #860
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Faktycznie, karmienie tym bardziej powinno spowodowaæ chudniêcie.
Mo¿e poczytaj co¶ w³a¶nie o odchudzaniu w czasie karmienia? Ja do¶wiadczenia nie mam, wiêc nie pomogê niestety .

Poszukam tego twarogu .

to ile mam wpisaæ w tabelkê?

pisz 100 kg

27.02.2012
Stary 2014-05-30, 10:48   #861
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prannie Poka¿ wiadomo¶æ
Waga - 88,4czyli nic a nic nie schud³am. Kurczê, patrzê na Wasze jad³ospisy, jem podobnie, nawet i zdrowiej, æwiczê a waga nie spada. Mo¿e temu, ¿e karmiê? Ale chyba nie - bo przy pierwszym dziecku waga lecia³a jak szalona w dó³
Faktycznie, karmienie tym bardziej powinno spowodowaæ chudniêcie.
Mo¿e poczytaj co¶ w³a¶nie o odchudzaniu w czasie karmienia? Ja do¶wiadczenia nie mam, wiêc nie pomogê niestety .

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ

Ja na rowerku je¿dzê na czczo, te¿ rano Widzê, ¿e te¿ wielbicielka twarogu - ja polecam swój regionalny, jest niedrogi i naprawdê zdrowy! Nie wiem tylko czy mo¿na go dostaæ poza moim regionem, mieszkam w kujawsko - pomorskim. Nazywa siê Ser twarogowy pó³t³usty, ma niesympatyczn± czerwon± krowê na opakowaniu i jest opatrzony piecz±tk± Dziedzictwo kulturowe i Grudzi±dzka spó³dzielnia mleczarska.
W ogóle polecam wszystkim nabia³o-mi³o¶nikom, naturalne, smaczne i dosyæ tanie [poza mas³em]
Mam nadziejê, ¿e mnie nie zbanuj± za t± reklame Nie mam z tego ¿adnych profitów, zaznaczam

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

W³a¶nie wesz³am na wagê i dowiedzia³am siê, ¿e od wtorku uby³o mi ko³o 3 kilo !
Poszukam tego twarogu .

to ile mam wpisaæ w tabelkê?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
witamy z nami dasz rade!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

tym sie kochana nie przejmuj wogóle nie powinno siê wa¿yæ 3 dni przed ,w trakcie i 3 dni po @

Ja mam koñcówke tyle o ile i z wyników wa¿enia te¿ nie jestem dumna bo tylko -1kg
chociaz to i tak chyba dobrze
od dnia cwiczeñ 12.maja do dzi¶ schud³am 5 kilo!!!!
to tak czy owak uwa¿am za sukces

I tak zwa¿e siê w srodê raz jeszcze zobaczê czy @ ponios³a wage w moim przypadku czy nie

wszystkim spoadków wagi
tym co nic nie zgubili zagrzewam do dalszej bitwy o wymarzon± sylwetkê
Jest o co walczyc

melonade poproszê wpis do tableki :
87kg
Prawda, tu¿ przed, w trakcie i po @ trzeba uwa¿aæ na wa¿enie, bo mo¿e byæ nawet 3kg wiêcej!
Ja jestem w³a¶nie tu¿ po, ale spadek delikatny jest . Mam nadziejê, ¿e za tydzieñ bêdzie wiêkszy!

Wpisane!

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-30 o 10:49
Stary 2014-05-30, 10:50   #862
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
pisz 100 kg
Uzupe³nione!
Oby tak dalej .

Zostawiam Was z aktualn± tabelk± i wpadnê☠pewnie dopiero pó¼nym wieczorem, mi³ego dnia!
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg tabel.jpg (81,2 KB, 11 za³adowañ)

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-30 o 10:53
Stary 2014-05-30, 11:08   #863
zarysa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Bardzo dziêkujê za tak mi³e przyjêcie

Dzisiaj rano wesz³am na wagê, pokazuje 106 kg. Wzrost 176 cm. Moja waga docelowa - 65 kg. Pierwszy etap: 95 kg.
Jak wrócê, bêdê siê mierzyæ. Czy do tabelki tyle wystarczy?

Super, ¿e piszecie, co jad³y¶cie - troszkê ³atwiej samemu komponowaæ wtedy posi³ki.
Dziewczyny, wyobra¼cie sobie, ¿e za rok bêdziemy innymi kobietami!
Czujê, ¿e razem siê uda
zarysa jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 12:03   #864
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziêkujê za tak mi³e przyjêcie

Dzisiaj rano wesz³am na wagê, pokazuje 106 kg. Wzrost 176 cm. Moja waga docelowa - 65 kg. Pierwszy etap: 95 kg.
Jak wrócê, bêdê siê mierzyæ. Czy do tabelki tyle wystarczy?

Super, ¿e piszecie, co jad³y¶cie - troszkê ³atwiej samemu komponowaæ wtedy posi³ki.
Dziewczyny, wyobra¼cie sobie, ¿e za rok bêdziemy innymi kobietami!
Czujê, ¿e razem siê uda
Musi siê udaæ.
Ja ju¿ w zamierzch³ej przesz³o¶ci gubi³am wagê do 75, ale potem odpuszcza³am i dobija³am nawet do 88 kg. Tym razem mam nadziejê, ¿e z Wasz± pomoc± osi±gnê swój cel i nie wrócê do starych nawyków.
Spojrza³am na mój cel 25 kg w dó³ - bardzo du¿o.
Zastanawiam siê czy dam radê, ale wiem ¿e muszê, dla moich dzieciaków ¿eby nie wstydzi³y siê mamy przed "kolegami". Wiem, wiem ¿e niby nie powinny, ale same wiecie jakie potrafi± byæ dzieci w szkole. A potem bêdzie, a twoja mama to.....
Mam 10 letni± ró¿nicê wieku u dzieciaków, wiêc jak mniejsza pójdzie do szko³y to bêdê jedn± ze starszych mam.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Prannie Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³am tak samo, po pierwszym dziecku szybko wróci³am do formy. Ogl±daj±c ostatnio zdjêcia z chrzcin musia³am sama przed sob± siê przyznaæ, ¿e niez³a laska by³am i ci±¿a mi nie zaszkodzi³a - tylko pó¼niejsze z³e nawyki.

Natomiast po drugiej ci±¿y, chocia¿ nie jad³am prawie nic i karmi³am waga ani drga³a. Jedyne co w³osy siê przerzedzi³y, zêby bola³y i paznokcie ³ama³y.
Nie wiem dlaczego tak jest, ale przez pierwszy rok po urodzeniu nie mog³am poradziæ sobie ze swoj± wag±, mo¿e to te¿ efekt ¶rodków "od bólu g³owy" (anty...)
Teraz je zmieni³am i mam nadziejê, ¿e tym razem siê uda.

Stary 2014-05-30, 13:52   #865
izkaa84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 162

20-30 kg, to bardzo du¿o, ale jak to mówi± dla chc±cego nic trudnego trzymam kciuki i jakby co s³u¿ê pomoc± Na pewno siê uda.
Stary 2014-05-30, 13:55   #866
ArcymoneQ
Rozeznanie

hej dziewczyny, ja jestem po zakupach - musia³am siê jako¶ pocieszyæ. Kupi³am sobie nowe spodnie i bluzkê, od tak ¿eby otrzeæ ³zy... a w pracy uda³o mi siê zrobiæ 300 powtórzeñ na wio¶larzu, to mój nowy rekord...

No i w sumie to dziêki wam przypomnia³am sobie, ¿e mój okres wypada w ten weekend, normalnie przypominam sobie o nim dopiero kiedy zaczynam nowe opakowanie tabletek anty. bo na szcze¶cie nie mam objawów przed, w trakcie i po. tak¿e mo¿e st±d taki zastój.

Cytat:
Napisane przez izkaa84 Poka¿ wiadomo¶æ
20-30 kg, to bardzo du¿o, ale jak to mówi± dla chc±cego nic trudnego trzymam kciuki i jakby co s³u¿ê pomoc± Na pewno siê uda.
Witam gor±co i zapraszam do dyskusji, ka¿de nowe wiadomo¶ci s± dla nas wa¿ne!

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-05-30 o 13:56
Stary 2014-05-30, 14:53   #867
BlankaSz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 051

Zarysa zaczynasz z tak± sam± wag± jak ja zaczyna³am przy takim samym wzro¶cie! 3mam kciuki Ja póki co mam 8 kg na minusie. Dietukujê od 8 kwietnia br

Melonade ze¿ar³am w koñcu t± w±tróbkê z ogórem na obiad Zaraz pêknê. Ale obiad w koñcu zjedzony!

ArcyomoneQ ja wolê siê nie wa¿yæ je¶li zbli¿a siê @. Nawet dzieñ lub 2 po nie ryzykujê. Bo tylko niepotrzebnie siê wkurzam

Aaaa i dziewuszki gratulujê Wam spadków! A tym którym waga fiksuje lub stoj± w miejscu - radzê wystawiæ wagê za okno
Bêdzie dobrze. Naprawdê w to wierzê! Osi±gniemy swój cel

I jak to siê mawia : chcesz wygl±daæ jak kotka? Musisz wypociæ siê jak ¶winia. Ale warto bo do sukcesu nie ma windy, trzeba i¶æ po schodach!!!

Si³ê mamy w sobie!!! DAMY RADÊ CHUDZINY
cel II 70 kg
_________________________ _________

Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz!
24.08.2012

30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±!

Edytowane przez BlankaSz
Czas edycji: 2014-05-30 o 14:58
BlankaSz jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 15:56   #868
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Zarysa zaczynasz z tak± sam± wag± jak ja zaczyna³am przy takim samym wzro¶cie! 3mam kciuki Ja póki co mam 8 kg na minusie. Dietukujê od 8 kwietnia br

Melonade ze¿ar³am w koñcu t± w±tróbkê z ogórem na obiad Zaraz pêknê. Ale obiad w koñcu zjedzony!

ArcyomoneQ ja wolê siê nie wa¿yæ je¶li zbli¿a siê @. Nawet dzieñ lub 2 po nie ryzykujê. Bo tylko niepotrzebnie siê wkurzam

Aaaa i dziewuszki gratulujê Wam spadków! A tym którym waga fiksuje lub stoj± w miejscu - radzê wystawiæ wagê za okno
Bêdzie dobrze. Naprawdê w to wierzê! Osi±gniemy swój cel

I jak to siê mawia : chcesz wygl±daæ jak kotka? Musisz wypociæ siê jak ¶winia. Ale warto bo do sukcesu nie ma windy, trzeba i¶æ po schodach!!!

Si³ê mamy w sobie!!! DAMY RADÊ CHUDZINY
Lepiej tego nie mo¿na by³o uj±æ

Ps. Za mn± zalewajka, kawa³ek arbuza i wafel ry¿owy.

Stary 2014-05-30, 16:09   #869
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Cze¶æ dziewczyny.
Ostatnio nie mia³am czasu ¿eby do Was tu zajrzeæ, ale siê rozgadalyscie: ) ledwo nad±¿y³am z czytaniem fajnie, ¿e jest nas tu tyle i tak mocno jeste¶cie zaanga¿owane w pisanie.
U mnie dzisiaj na wadze 99. Cieszê siê z tego wyniku bo ten tydzieñ by³ dla mnie nie sprzyjaj±cy.
Pozdrawiam wszystkie
Stary 2014-05-30, 16:41   #870
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny.
Ostatnio nie mia³am czasu ¿eby do Was tu zajrzeæ, ale siê rozgadalyscie: ) ledwo nad±¿y³am z czytaniem fajnie, ¿e jest nas tu tyle i tak mocno jeste¶cie zaanga¿owane w pisanie.
U mnie dzisiaj na wadze 99. Cieszê siê z tego wyniku bo ten tydzieñ by³ dla mnie nie sprzyjaj±cy.
Pozdrawiam wszystkie
Super, gratulujê z ca³ego serca

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.