Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 13:26   #841
Keithlyn
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Sąsiadkę wymęczyli, tzn. termin porodu wg om i usg miała na 23 czerwca i nic. 1 lipca wzięli ją na oddział, dalej nic, zero symptomów porodu, wyznaczyli jej nowy termin KONIEC LIPCA, a małą cały czas kontrolowali na usg, a ona nadal rosła, więc w czwartek zaczęli wywoływać poród, jak wody odeszły, akcja w pełni, rozwarcie na 9 cm, to nagle się wystraszyli że duże dziecko i szybko robili cesarskę.

co??? to ja myślałam że w takich wypadkach umawiasz się na termin ale na cesarkę No przetrzymali dziecko miesiąc i dziwić się że urosła dużo

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 13:44   #842
ela_86
Wtajemniczenie

Ledwo zyje
Wczoraj na wieczor mialam taka migrene ze juz myslalam ze zejde
Teraz od rana tez mam taka obolala glowe, leżeć nie, siedziec tez nie mam sily... wykoncze sie....dobrze ze mala brykala od rana to jestem spokojna o nia. Wczoraj mniej ale pewno zmeczona byla jak matka ledwo zyla. Gdyby nie te ruchy to juz bym na ip w nocy siedziala....

Kiara kurde ciekawe co z Toba zrobia...

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-13, 14:09   #843
tiera
Raczkowanie

Kiara_kier współczuje przeżyć no i trzymaj się jakoś.. masakra taki problem z nerkami, jeszcze w ciąży

Mi w sumie nikt miejsca nie ustępuje, ale ja też tego specjalnie nie wymagam. Ale jak na razie nikt też się nie pcha specjalnie na siłę przede mną. Ostatnio u lekarza gdy byłam z synem nawet jedna pani miała wyraźnie taki zamiar, jednak gdy zobaczyła, że jestem w ciąży, stanęła w kolejce za mną. Autobusami nie jeżdżę, pociągami też nie a w sklepach jakiś gigantycznych kolejek nie ma- tak więc przeżyje. Bardziej wkurzają mnie ludzie walący mi koszykiem po plecach, ale to zawsze mnie wkurzali, nie wiem gdzie im sie tak spieszy że muszą mnie tym koszykiem popychać do przodu widząc że przecież przede mną też ktoś stoi.

Myślałam, ze będzie upał, a jednak pogoda jest w miarę fajna. Wyciągnę syna na spacer do lasu, chciałam na plac zabaw jednak jest cały w kropki więc do ludzi nie możemy za bardzo
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 16:28   #844
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A mi ostatnio sasiadka powiedziala prosto z mostu ze zbrzydlam i ze dziewczyna bedzie :O

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oooo miła bardzo trzeba było ją spytać czy czasem też w ciąży nie jest bo też wygląda na dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ludzie to mają tupet poza tym strasznie mnie denerwują te zabobony, kiedyś trzeba było zgadywać to wymyslali różne sposoby.

Wczoraj jak byłam u lekarza, to przede mną była kobieta, która miała 2 synów i liczyła na córkę, jak wychodziła to powiedziała, że znów syn. Dodała, że najważniejsze, że zdrowy, ale widać było to rozczarowanie. Doktor powiedział, że wcześniej miał pacjentkę, u której czwarty syn był w drodze.

Mojego szwagra siostra miala najpierw jedną córkę, potem drugą, późniek chcieli synka i urodziła się trzecia dziewczynka i przy czwartym co? Dziewucha

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 16:58   #845
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Oooo miła bardzo trzeba było ją spytać czy czasem też w ciąży nie jest bo też wygląda na dziewczynkę

Mojego szwagra siostra miala najpierw jedną córkę, potem drugą, późniek chcieli synka i urodziła się trzecia dziewczynka i przy czwartym co? Dziewucha

Ja tez mam dwie siostry A znajomi szwagierki starali się o chłopca i mają 6 córek
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 17:32   #846
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja tez mam dwie siostry A znajomi szwagierki starali się o chłopca i mają 6 córek
Wow 6?????? to ja myślałam, że 4 córki to już nieźle biedny ojciec haha

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-13, 18:07   #847
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ludzie to mają tupet poza tym strasznie mnie denerwują te zabobony, kiedyś trzeba było zgadywać to wymyslali różne sposoby.

Wczoraj jak byłam u lekarza, to przede mną była kobieta, która miała 2 synów i liczyła na córkę, jak wychodziła to powiedziała, że znów syn. Dodała, że najważniejsze, że zdrowy, ale widać było to rozczarowanie. Doktor powiedział, że wcześniej miał pacjentkę, u której czwarty syn był w drodze.

dziś w kościele widziałam małżeństwo z trzema małymi córkami ( nie wiem- rom po roku może?) a kobieta w ciąży i się zastanawialiśmy z mężem czy chlopiec teraz czy dziewuszka

Cytat:
o matko!

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 19:00   #848
alekaz1
Zakorzenienie

Hej wrocilam do cywilizacja. Nadrobilam was wczesniej ale zasnelam padnieta jestem heh ale tak pozytywnie pogoda byla bardzo ladna choc pierwszej nocy troche zmarzlam.

Zdrowka tym co maja jakies problemy.

A jeszcze w piatek przed wyjazdem mialam jeszcze prywatne polowkowe i lekarz powiedzal ze dziewczynka moze prawdopodobnie na 90% urodzic sie ponad 4 kilo a z tego co zauwazylam to sie lekarz nie myli
Stary 2014-07-13, 19:18   #849
manieczka1
Zakorzenienie

Alekaz jak tam? Wyspalas soe pod namiotem? ja szczerze to sobie juz nie wyobrazam spania bez mojej poduchy ale wzielabym pod namiot i dalabym rade eeeee ale juz na tym etapie wie, ze ponad 4 kilo? przeciez jeszcze moze w roznym tempie sie rozwijac

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-13, 19:22   #850
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Alekaz jak tam? Wyspalas soe pod namiotem? ja szczerze to sobie juz nie wyobrazam spania bez mojej poduchy ale wzielabym pod namiot i dalabym rade eeeee ale juz na tym etapie wie, ze ponad 4 kilo? przeciez jeszcze moze w roznym tempie sie rozwijac

czy wyspalam to wsumie nie bo krotko. Siedzalo sie dlugo wstawalo zaraz po 7 bo slonce dawalo w namiot

nie wiem skad on tam wie ale mojej kuzynce i jeszcze paru znajomym powiedzal o duzych dzieciach i sie potwierdzilo bo wszystkie powyzej 4 kg sie urodizly. Wola bym zeby sie mylil
Stary 2014-07-13, 19:32   #851
Rosalie01
Raczkowanie

Cytat:
A mi ostatnio sasiadka powiedziala prosto z mostu ze zbrzydlam i ze dziewczyna bedzie :O

Kiara trzymaj sie

Jesli chodzi o przywileje w ciazy to w skelapch, autobusach (tutaj przyczepia sie taka specjalna plakietke 'baby on board', bo spora czesc angielskiej plci pieknej jest bardzo, bardzo otyla i bardzo czesto sie zdarzalo,ze ktos im ustowal miejsca a one w ciazy nie byly i sie obrazaly) i ogolnie miejscach publicznych nikt sobie z ciazy nic nie robi, nie ustepuja miejsca, nie przytrzymuja drzwi, nie pomogaja z podnoszeniem itp., mi to pasuje, ale to moje zdanie.Jesli zas chodzi o lekarzy, szpitale, dentystow to wystarczy powiedziec, ze jest sie w ciazy i karetke wysylaja natychmisat, przyjmuja poza kolejka albo po godzinach, na slowo 'ciaza' naprawde mozna duzo zdzialac

Cytat:
Sąsiadkę wymęczyli, tzn. termin porodu wg om i usg miała na 23 czerwca i nic. 1 lipca wzięli ją na oddział, dalej nic, zero symptomów porodu, wyznaczyli jej nowy termin KONIEC LIPCA, a małą cały czas kontrolowali na usg, a ona nadal rosła, więc w czwartek zaczęli wywoływać poród, jak wody odeszły, akcja w pełni, rozwarcie na 9 cm, to nagle się wystraszyli że duże dziecko i szybko robili cesarskę.
Kurcze, przeciez to nie powaznez tego co mi wiadomo nie powinno sie przenosic ciazy dluzej niz 2 tygodnie

elamam nadzieje, ze samopoczucie juz lepiej

alekazsuper, ze wyjazd sie udal

U mnie od wczoraj goraco, w nocy spac nie moglam, naszczescie nad ranem troche popadalo, sily na nic nie mialam, zwleklam sie tylko z kanapy, zeby pojechac do jednego sklepu po kamyki do ogrodka a ich i tak nie byloale przynajmniej dorwalam w promocji spiworek do spania dla malej przeceniony sporowyprzedaze w sklepach sie zaczely na rzeczy letnie, juz chcialam kupic na przyszly rok, ale rozsadek wygral
Tz maluje plot a ja wyleguje sie na kanapie-chwilo trwaj
Urlop mi sie jutro zaczyna (chociaz do pracy tak czy inaczej ide na 2 godziny, zeby tydzien zamknac) i bedzie trwal az do przyszlego poniedzialku
Wtedy tez w pracy za wiele nie posiedze, bo ma glukoze w szpitalu
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 19:35   #852
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Aleaa, Kiara trzymajcie się

Co do bajek dla dzieci też przerabialiśmy to na studiach i babka pokazywała nam makabreski wydane w formie tekturowej książeczki dla 3, 4-latków kto wogóle do tego dopuścił? jest np to wydane http://www.agaludka.republika.pl/mak...zyniatka1.html

Dziewczyny jakie ja mam cyrki z Tżtem i budową... w piątek miały być zalewane fundamenty, przed samym przyjazdem gruszek z betonem popadało. Dzwonię do niego, a on, że samochody grzęzną w błocie, nie mogą dojechać przez działkę do fundamentów, bałam się że trzy gruszki betonu za ponad 6 tys. zł wrócą do betoniarni, a fakturę i tak będzie trzeba zapłacić, a po pół godzinie dzwoni i mówi, że już zalewają, bo zgodził się żeby przejechały naszą nowo zrobioną drogą, a nie nieutwardzonym gruntem a dzisiaj zabrał mnie na działkę na oglądanie szkód wyrządzonych przez ciężarówki, 2 obrzeża w kilku miejscach wykruszone delikatnie, a on klnie jak głupi

Potem wskoczył do fundamentów i zaczął je mierzyć, jakieś sznurki rozciągać... znowu wściekły, bo poziomy różnią się o 10cm nie znam się czy to dużo czy mało, ale żeby chodzić wściekłym cały dzień o te 10cm... Proszę go, tłumaczę, że szkoda zdrowia, że świat się nie zawali jak jakaś ściana będzie krzywa, ale ona swoje, nic do niego nie dociera. Chwilami mam ochotę pojechać na kilka dni do przyjaciółki, do mamy, albo do siostry, bo jak ja mam się nie denerwować jak on wściekły obok siedzi? Ale z drugiej strony nie chcę go zostawiać z tym samego.

Najśmieszniejsze jest to, że on się budownictwem zawodowo zajmuje i jak w pracy są tego typu techniczne problemy to się w ogóle nie przejmuje, a tutaj to jakaś masakra
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 19:40   #853
Kasia427
Wtajemniczenie

Alekaz to życzę powodzenia sama urodzilam naturalnie 4100 kg to wiem jak to jest... a z tą wagą na usg to jest tak orientacyjnie, dokładnej wagi raczej nie poda...

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Rosalie a do PL kiedy przyjezdzasz??

Beata Marcina no pewnie tż chce zeby bylo idealnie i sie wkurza jak cos jest nie tak... mi sie wydaje ze w budownictwie 10 cm to duzo

Stary 2014-07-13, 19:47   #854
alekaz1
Zakorzenienie

Kasia dokladnej nie poda to fakt ale mylil sie bardzo malo w przypadku tamtych osob.
Stary 2014-07-13, 19:49   #855
Kasia427
Wtajemniczenie

Moze ma dobre oko i na usg potrafi dojrzec wiecej niz inni lekarze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 20:22   #856
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:

mozliwe okaze sie w listopadzie czy do mnie sie nie pomylil
Stary 2014-07-13, 20:25   #857
Rosalie01
Raczkowanie

Kasia planujemy przyjechac w okolicach maja/czerwca, checmy zrobic sobie taka objazdowke, UK-PL-Chorwacja albo jakis inny poludniowy kraj-Paryz-UK, jesli z jakis wzgeldow to nie wypali to przylecimy na pare dni w maju
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 21:14   #858
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:

No Ty akurat na porody nie narzekałas
Ja też na małe dziecko nie liczę, ale nie nastawiam się na nic. Tak czy siak trzeba urodzić.
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 21:42   #859
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

Mi w sumie nikt miejsca nie ustępuje, ale ja też tego specjalnie nie wymagam. Ale jak na razie nikt też się nie pcha specjalnie na siłę przede mną. Ostatnio u lekarza gdy byłam z synem nawet jedna pani miała wyraźnie taki zamiar, jednak gdy zobaczyła, że jestem w ciąży, stanęła w kolejce za mną. Autobusami nie jeżdżę, pociągami też nie a w sklepach jakiś gigantycznych kolejek nie ma- tak więc przeżyje. Bardziej wkurzają mnie ludzie walący mi koszykiem po plecach, ale to zawsze mnie wkurzali, nie wiem gdzie im sie tak spieszy że muszą mnie tym koszykiem popychać do przodu widząc że przecież przede mną też ktoś stoi.
też mam uczulenie na takich ludzi "wózkowych"... jak tylko mnie ktoś tak szturcha wózkiem, to się odwracam i wzrokiem daję do zrozumienia, że coś nie haloo...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
dobre

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
No Ty akurat na porody nie narzekałas
Ja też na małe dziecko nie liczę, ale nie nastawiam się na nic. Tak czy siak trzeba urodzić.
moja kuzynka, taka chudzina, urodziła siłami natury też 4kg synka jak jej mama ją rodziła to tez było 4 kg, więc u nich to rodzinne heh

ja ponoć miałam 3,2 i mój mąż też, więc może utrzymam średnią
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 21:42   #860
ela_86
Wtajemniczenie

ja mam nadzieję na małą dziewczynkę
rodziłam 3740 i to już wykraczało poza moje możliwości wg mnie....
dziewczynka może będzie mniejsza, drobniejsza

Rosalie dzięki, doszłam do siebie

pół dnia czułam się jakby mnie ktoś znokautował wczoraj, ale po obiedzie zwlekłam się i nareszcie głowa nie boli nawet poogarniałam w domu trochę

a teraz patrzę jednym okiem na mecz, finał to wypada
i nawet mam swoje zdanie za kim jestem za Argentyną
Stary 2014-07-13, 21:43   #861
Zanet84
Zakorzenienie

my dziś po południu byliśmy na działce z moimi rodzicami i teściami...najadłam się jak nie wiem...masakra
zmęczenie czuję ogromne i chyba idę zaraz spać
Stary 2014-07-13, 21:46   #862
ela_86
Wtajemniczenie

mój brzuch nadal zacofany, ledwo widoczny..... ja nie wiem z jakim ja do porodu będę szła.... przecież mnie wyśmieją na porodówce i zaproszą za pół roku

tym bardziej dziwnie się czuję jak mała kopie, albo już teraz mi brzuch gdzieś wypchnie pupą czy kolanem
w ogóle aktywna jest teraz kopie w laptopa
Stary 2014-07-13, 21:46   #863
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Kiara trzymaj sie

Jesli chodzi o przywileje w ciazy to w skelapch, autobusach (tutaj przyczepia sie taka specjalna plakietke 'baby on board', bo spora czesc angielskiej plci pieknej jest bardzo, bardzo otyla i bardzo czesto sie zdarzalo,ze ktos im ustowal miejsca a one w ciazy nie byly i sie obrazaly) i ogolnie miejscach publicznych nikt sobie z ciazy nic nie robi, nie ustepuja miejsca, nie przytrzymuja drzwi, nie pomogaja z podnoszeniem itp., mi to pasuje, ale to moje zdanie.Jesli zas chodzi o lekarzy, szpitale, dentystow to wystarczy powiedziec, ze jest sie w ciazy i karetke wysylaja natychmisat, przyjmuja poza kolejka albo po godzinach, na slowo 'ciaza' naprawde mozna duzo zdzialac

Kurcze, przeciez to nie powaznez tego co mi wiadomo nie powinno sie przenosic ciazy dluzej niz 2 tygodnie

elamam nadzieje, ze samopoczucie juz lepiej

alekazsuper, ze wyjazd sie udal

U mnie od wczoraj goraco, w nocy spac nie moglam, naszczescie nad ranem troche popadalo, sily na nic nie mialam, zwleklam sie tylko z kanapy, zeby pojechac do jednego sklepu po kamyki do ogrodka a ich i tak nie byloale przynajmniej dorwalam w promocji spiworek do spania dla malej przeceniony sporowyprzedaze w sklepach sie zaczely na rzeczy letnie, juz chcialam kupic na przyszly rok, ale rozsadek wygral
Tz maluje plot a ja wyleguje sie na kanapie-chwilo trwaj
Urlop mi sie jutro zaczyna (chociaz do pracy tak czy inaczej ide na 2 godziny, zeby tydzien zamknac) i bedzie trwal az do przyszlego poniedzialku
Wtedy tez w pracy za wiele nie posiedze, bo ma glukoze w szpitalu
Mi ostatnio położna na połówkowym mówiła że max do 42 tc trzymają.
Z tym że u tej mojej sąsiadki były plamienia do 3 miesiąca ciąży i ponoć zaczęli się bać czy na pewno była już w ciąży. Mówię wam dziewczyny cyrki w tym szpitalu.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 21:47   #864
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Jakos coraz czesciej mi ostatnio plecy dokuczaja
jutro jade z corka na kontrole do laryngologa a potem do tesciow.....nie wiem czy pisalam ze kiepsko z moim tesciem- dostal zakrzepicy i do tego ma guza 10cm ,przerzuty na watrobie, mieli go operowac ale po dokladnym tomografie zrezygnowali bo moglby umrzec na stole a tak jeszcze troche pozyje...tesciowa mowi ze coraz gorzej jest moglby chociaz doczekac kolejnej wnuczki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 21:51   #865
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

tym bardziej dziwnie się czuję jak mała kopie, albo już teraz mi brzuch gdzieś wypchnie pupą czy kolanem
w ogóle aktywna jest teraz kopie w laptopa
wyczuwa zabawkę śmiesznie wygląda jak się dziecko wypycha i "takie jajo" się robi z jednej strony brzucha

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jutro jade z corka na kontrole do laryngologa a potem do tesciow.....nie wiem czy pisalam ze kiepsko z moim tesciem- dostal zakrzepicy i do tego ma guza 10cm ,przerzuty na watrobie, mieli go operowac ale po dokladnym tomografie zrezygnowali bo moglby umrzec na stole a tak jeszcze troche pozyje...tesciowa mowi ze coraz gorzej jest moglby chociaz doczekac kolejnej wnuczki

oj no to współczuję teściowi i Wam...wierzę że doczeka się wnusi i jeszcze ją pobawi a ile ma lat ?
Stary 2014-07-13, 21:51   #866
Aleaa_
Wtajemniczenie

Alekaz dobrze, ze wypad udany

Oj mi dzis maluch daje popalic, zreszta bol brzucha tez...
Wiecie, ze od wtorku przytylam juz 1kg?! Za bardzo o mnie dba rodzinka

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 21:59   #867
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

oj no to współczuję teściowi i Wam...wierzę że doczeka się wnusi i jeszcze ją pobawi a ile ma lat ?
w zeszlym roku skonczyl 70 lat

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 22:02   #868
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
w zeszlym roku skonczyl 70 lat
to jeszcze nie taki wiekowy... musicie być dobrej myśli
Stary 2014-07-13, 23:17   #869
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Taki plan, ale ciekawe czy się dobiję. :P Mam tam swoją kochaną doktor prowadzącą. Ogólnie czuje się tam bezpiecznie.
aaa już pamiętam, pisałaś, chyba nawet ze 2 razy tylko ja sklerozę mam przepraszam

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
o Jezuuuu aż się wierzyć nie chce, co za dramat!!! MIESIĄC???

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Ledwo zyje
Wczoraj na wieczor mialam taka migrene ze juz myslalam ze zejde
Teraz od rana tez mam taka obolala glowe, leżeć nie, siedziec tez nie mam sily... wykoncze sie....dobrze ze mala brykala od rana to jestem spokojna o nia. Wczoraj mniej ale pewno zmeczona byla jak matka ledwo zyla. Gdyby nie te ruchy to juz bym na ip w nocy siedziala....
a
współczuję bardzo

Cytat:
Alekaz to życzę powodzenia sama urodzilam naturalnie 4100 kg to wiem jak to jest... a z tą wagą na usg to jest tak orientacyjnie, dokładnej wagi raczej nie poda...

.
hehe mój gin też doskonale przepowiada wagę dziecka, ale jakiś tydzień przed porodem w ogóle on ma jakiś dar w palcach, wymacuje 4-5 tygodniową ciążę i jej umiejscowienie (tzn. że w macicy zagnieżdżona); długość szyjki ocenia co do 1-2mm tylko paluchem; i wagę dziecka porodową z dokładnością do 100g...
o tej wadze dziecka to nie chciało mi się wierzyć, a i mnie przepowiedział - "macając" brzuch, na ostatniej wizycie (4 dni przed porodem) mówił ze na jego oko "kawał baby, otrze się o 4kg ale chyba nie przekroczy". i co? Malwa się urodziła 3950...
ciekawe czy przy młodym też trafi

Cytat:
trzymam mocno za niego kciuki!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 07:21   #870
ela_86
Wtajemniczenie

Dzień dobry baardzo

cóż za dobry humor
z każdym poniedziałkiem o tydzień bliżej do morza

oby cały tydzień minął w takim humorze jaki mam teraz

wstawać śpiochy!

czekoladka na pewno da radę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości