|
|
#841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
co??? to ja myślałam że w takich wypadkach umawiasz się na termin ale na cesarkę No przetrzymali dziecko miesiąc i dziwić się że urosła dużo
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Ledwo zyje
Wczoraj na wieczor mialam taka migrene ze juz myslalam ze zejde Teraz od rana tez mam taka obolala glowe, leżeć nie, siedziec tez nie mam sily... wykoncze sie....dobrze ze mala brykala od rana to jestem spokojna o nia. Wczoraj mniej ale pewno zmeczona byla jak matka ledwo zyla. Gdyby nie te ruchy to juz bym na ip w nocy siedziala.... Kiara kurde ciekawe co z Toba zrobia... Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Kiara_kier współczuje przeżyć no i trzymaj się jakoś.. masakra taki problem z nerkami, jeszcze w ciąży
![]() Mi w sumie nikt miejsca nie ustępuje, ale ja też tego specjalnie nie wymagam. Ale jak na razie nikt też się nie pcha specjalnie na siłę przede mną. Ostatnio u lekarza gdy byłam z synem nawet jedna pani miała wyraźnie taki zamiar, jednak gdy zobaczyła, że jestem w ciąży, stanęła w kolejce za mną. Autobusami nie jeżdżę, pociągami też nie a w sklepach jakiś gigantycznych kolejek nie ma- tak więc przeżyje. Bardziej wkurzają mnie ludzie walący mi koszykiem po plecach, ale to zawsze mnie wkurzali, nie wiem gdzie im sie tak spieszy że muszą mnie tym koszykiem popychać do przodu widząc że przecież przede mną też ktoś stoi. Myślałam, ze będzie upał, a jednak pogoda jest w miarę fajna. Wyciągnę syna na spacer do lasu, chciałam na plac zabaw jednak jest cały w kropki więc do ludzi nie możemy za bardzo
|
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba było ją spytać czy czasem też w ciąży nie jest bo też wygląda na dziewczynkę ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znajomi szwagierki starali się o chłopca i mają 6 córek
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja myślałam, że 4 córki to już nieźle biedny ojciec hahaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wrocilam do cywilizacja. Nadrobilam was wczesniej ale zasnelam
padnieta jestem heh ale tak pozytywnie pogoda byla bardzo ladna choc pierwszej nocy troche zmarzlam.Zdrowka tym co maja jakies problemy. A jeszcze w piatek przed wyjazdem mialam jeszcze prywatne polowkowe i lekarz powiedzal ze dziewczynka moze prawdopodobnie na 90% urodzic sie ponad 4 kilo a z tego co zauwazylam to sie lekarz nie myli
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Alekaz jak tam? Wyspalas soe pod namiotem?
ja szczerze to sobie juz nie wyobrazam spania bez mojej poduchy ale wzielabym pod namiot i dalabym rade eeeee ale juz na tym etapie wie, ze ponad 4 kilo? przeciez jeszcze moze w roznym tempie sie rozwijac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem skad on tam wie ale mojej kuzynce i jeszcze paru znajomym powiedzal o duzych dzieciach i sie potwierdzilo bo wszystkie powyzej 4 kg sie urodizly. Wola bym zeby sie mylil
|
|
|
#851 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiara trzymaj sie Jesli chodzi o przywileje w ciazy to w skelapch, autobusach (tutaj przyczepia sie taka specjalna plakietke 'baby on board', bo spora czesc angielskiej plci pieknej jest bardzo, bardzo otyla i bardzo czesto sie zdarzalo,ze ktos im ustowal miejsca a one w ciazy nie byly i sie obrazaly ) i ogolnie miejscach publicznych nikt sobie z ciazy nic nie robi, nie ustepuja miejsca, nie przytrzymuja drzwi, nie pomogaja z podnoszeniem itp., mi to pasuje, ale to moje zdanie.Jesli zas chodzi o lekarzy, szpitale, dentystow to wystarczy powiedziec, ze jest sie w ciazy i karetke wysylaja natychmisat, przyjmuja poza kolejka albo po godzinach, na slowo 'ciaza' naprawde mozna duzo zdzialac![]() Cytat:
![]() elamam nadzieje, ze samopoczucie juz lepiej ![]() alekazsuper, ze wyjazd sie udal ![]() U mnie od wczoraj goraco, w nocy spac nie moglam, naszczescie nad ranem troche popadalo, sily na nic nie mialam, zwleklam sie tylko z kanapy, zeby pojechac do jednego sklepu po kamyki do ogrodka a ich i tak nie bylo ![]() Tz maluje plot a ja wyleguje sie na kanapie-chwilo trwaj ![]() Urlop mi sie jutro zaczyna (chociaz do pracy tak czy inaczej ide na 2 godziny, zeby tydzien zamknac) i bedzie trwal az do przyszlego poniedzialku Wtedy tez w pracy za wiele nie posiedze, bo ma glukoze w szpitalu
|
||
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Aleaa, Kiara trzymajcie się
Co do bajek dla dzieci też przerabialiśmy to na studiach i babka pokazywała nam makabreski wydane w formie tekturowej książeczki dla 3, 4-latków kto wogóle do tego dopuścił? jest np to wydane http://www.agaludka.republika.pl/mak...zyniatka1.html Dziewczyny jakie ja mam cyrki z Tżtem i budową... w piątek miały być zalewane fundamenty, przed samym przyjazdem gruszek z betonem popadało. Dzwonię do niego, a on, że samochody grzęzną w błocie, nie mogą dojechać przez działkę do fundamentów, bałam się że trzy gruszki betonu za ponad 6 tys. zł wrócą do betoniarni, a fakturę i tak będzie trzeba zapłacić, a po pół godzinie dzwoni i mówi, że już zalewają, bo zgodził się żeby przejechały naszą nowo zrobioną drogą, a nie nieutwardzonym gruntem ![]() Potem wskoczył do fundamentów i zaczął je mierzyć, jakieś sznurki rozciągać... znowu wściekły, bo poziomy różnią się o 10cm nie znam się czy to dużo czy mało, ale żeby chodzić wściekłym cały dzień o te 10cm... Proszę go, tłumaczę, że szkoda zdrowia, że świat się nie zawali jak jakaś ściana będzie krzywa, ale ona swoje, nic do niego nie dociera. Chwilami mam ochotę pojechać na kilka dni do przyjaciółki, do mamy, albo do siostry, bo jak ja mam się nie denerwować jak on wściekły obok siedzi? Ale z drugiej strony nie chcę go zostawiać z tym samego.Najśmieszniejsze jest to, że on się budownictwem zawodowo zajmuje i jak w pracy są tego typu techniczne problemy to się w ogóle nie przejmuje, a tutaj to jakaś masakra |
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz to życzę powodzenia
sama urodzilam naturalnie 4100 kg to wiem jak to jest... a z tą wagą na usg to jest tak orientacyjnie, dokładnej wagi raczej nie poda... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Rosalie a do PL kiedy przyjezdzasz?? Beata Marcina no pewnie tż chce zeby bylo idealnie i sie wkurza jak cos jest nie tak... mi sie wydaje ze w budownictwie 10 cm to duzo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia dokladnej nie poda to fakt ale mylil sie bardzo malo w przypadku tamtych osob.
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze ma dobre oko i na usg potrafi dojrzec wiecej niz inni lekarze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okaze sie w listopadzie czy do mnie sie nie pomylil
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Kasia planujemy przyjechac w okolicach maja/czerwca, checmy zrobic sobie taka objazdowke, UK-PL-Chorwacja albo jakis inny poludniowy kraj-Paryz-UK, jesli z jakis wzgeldow to nie wypali to przylecimy na pare dni w maju
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
jak jej mama ją rodziła to tez było 4 kg, więc u nich to rodzinne hehja ponoć miałam 3,2 i mój mąż też, więc może utrzymam średnią
|
|||
|
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam nadzieję na małą dziewczynkę
![]() rodziłam 3740 i to już wykraczało poza moje możliwości wg mnie.... dziewczynka może będzie mniejsza, drobniejsza ![]() Rosalie dzięki, doszłam do siebie pół dnia czułam się jakby mnie ktoś znokautował wczoraj, ale po obiedzie zwlekłam się i nareszcie głowa nie boli a teraz patrzę jednym okiem na mecz, finał to wypada ![]() i nawet mam swoje zdanie za kim jestem za Argentyną
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś po południu byliśmy na działce z moimi rodzicami i teściami...najadłam się jak nie wiem...masakra
![]() zmęczenie czuję ogromne i chyba idę zaraz spać
|
|
|
|
#862 |
|
Wtajemniczenie
|
mój brzuch nadal zacofany, ledwo widoczny..... ja nie wiem z jakim ja do porodu będę szła.... przecież mnie wyśmieją na porodówce i zaproszą za pół roku
![]() tym bardziej dziwnie się czuję jak mała kopie, albo już teraz mi brzuch gdzieś wypchnie pupą czy kolanem ![]() w ogóle aktywna jest teraz kopie w laptopa
|
#863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym że u tej mojej sąsiadki były plamienia do 3 miesiąca ciąży i ponoć zaczęli się bać czy na pewno była już w ciąży. Mówię wam dziewczyny cyrki w tym szpitalu.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos coraz czesciej mi ostatnio plecy dokuczaja
![]() jutro jade z corka na kontrole do laryngologa a potem do tesciow.....nie wiem czy pisalam ze kiepsko z moim tesciem- dostal zakrzepicy i do tego ma guza 10cm ,przerzuty na watrobie, mieli go operowac ale po dokladnym tomografie zrezygnowali bo moglby umrzec na stole a tak jeszcze troche pozyje...tesciowa mowi ze coraz gorzej jest moglby chociaz doczekac kolejnej wnuczki
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiesznie wygląda jak się dziecko wypycha i "takie jajo" się robi z jednej strony brzucha ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
oj no to współczuję teściowi i Wam...wierzę że doczeka się wnusi i jeszcze ją pobawi a ile ma lat ?
|
||
|
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz dobrze, ze wypad udany
![]() Oj mi dzis maluch daje popalic, zreszta bol brzucha tez... Wiecie, ze od wtorku przytylam juz 1kg?! Za bardzo o mnie dba rodzinka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w ogóle on ma jakiś dar w palcach, wymacuje 4-5 tygodniową ciążę i jej umiejscowienie (tzn. że w macicy zagnieżdżona); długość szyjki ocenia co do 1-2mm tylko paluchem; i wagę dziecka porodową z dokładnością do 100g... o tej wadze dziecka to nie chciało mi się wierzyć, a i mnie przepowiedział - "macając" brzuch, na ostatniej wizycie (4 dni przed porodem) mówił ze na jego oko "kawał baby, otrze się o 4kg ale chyba nie przekroczy". i co? Malwa się urodziła 3950... ![]() ciekawe czy przy młodym też trafi ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry baardzo
![]() cóż za dobry humor ![]() z każdym poniedziałkiem o tydzień bliżej do morza oby cały tydzień minął w takim humorze jaki mam teraz ![]() wstawać śpiochy! ![]() czekoladka na pewno da radę!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

No przetrzymali dziecko miesiąc i dziwić się że urosła dużo

trzeba było ją spytać czy czasem też w ciąży nie jest bo też wygląda na dziewczynkę 

23.06.2011
01.06.2013