![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Chyba przepadne tak czytam teraz o woskach i swieczkach YC kurde fajne to noze byc i chyba niedlugo sobie jakis wosk na probe zakupie i bedzie ladnie pachniec w mieszkaniu.
#842 |
Raczkowanie
|
A jak zamierzacie spać na początku. Kupujecie łóżeczka bo niby to oczywista sprawa ale jak zaczęłam się sama rozglądać to zgłupiałam. Chcę być blisko dziecka a nie z daleka w osobnych łóżkach (chociażby po to żeby nie wstawać w nocy). W łóżku z dzieckiem spać się boję więc to nie wchodzi w grę. Łóżeczka dostawne niby są spoko ale są małe więc na krótko i cholernie drogie zwykle, poza tym jak nie będzie przymocowane na stałe do łóżka naszego to jeszcze dziecko spadnie... Kosz mojżesza może? Ale on też nie dość że drogi to w sumie nie wiem czym się różni od tego żeby dziecko kolo łóżka w wózku w gondoli miało spać... HELP !
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
Jussi ja mam dwa psy. Co prawda nie w domu, ale biegają sobie po działce. Miały po 4 miesiące jak pojawił się synek. Na początku obwąchały dzieciaczka, zaglądały zaciekawione do wózka i nie miały problemu z zaakceptowaniem nowego członka rodziny. Może dlatego, że były młode.
Jestem dziś po wizycie u lekarza. Poszłam "na jana", bo zapomniałam się zarejestrować od razu po poprzedniej wizycie, a dwa tygodnie przed kolejną nie było szans na zapisanie się. Ale lekarka zgodziła się mnie przyjąć. Póki co jest ok. Wyniki w większości w normie, szyjka zamknięta, odrobinke skrócona, ale ginka twierdzi, że spokojnie wytrzyma. Obdarowała mnie pudelkiem witamin Pregnaker. Po raz pierwszy sie z nimi spotkałam. Rozdawała, bo termin sie kończy w październiku i poradnia dostała, żeby upłynnić. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-08-26 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zadomowienie
|
Bimbunia ja od początku chce bobo tylko w łóżeczku. boję się że ja lub TŻ moglibyśmy się machnąć w nocy lub naciągnąć kołdrą.... poza tym may wąskie łóżko i już i tak nam mało miejsca.
ale wrzuciłaś przepisy....i jak zdrowo!amarantus jest super!tylko za kaszą manną nie przepadam...czuć ją w ciastku?czy ew. myślisz że można ją czymś zastąpić?chyba się jutro skusze na to ciastko... ostatnio dostałam też śliwki i zastanawiałam się co z nimi zrobić to poszły do brzunia tradycyjnie na "sucho" a te ciastka wydają się też rewelacyjną alternatywą na obżarstwo.... chociaż raz jak zrobiłam dietetyczną szarlotkę to prawie połowa poszła do wywalenia...ciasto chyba jednak musi mieć jakąś domieszkę masła lub innego tłuszczu |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#848 |
Rozeznanie
|
Jeżeli którasz Was w tym momencie spozywa posiłek niech nie czyta tego poniżej
![]() Jussi radzę dobrze chronić zużyte pieluchy przed psami. Nasze na początku zjadały ich zawartość... Bimbunia podejrzewam, że podobnie jak przy pierwszym dziecku, maluszek na początku wyląduje w naszym łózku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
alekaz ostrzegam przed tym rozmiarem świeczek http://3.bp.blogspot.com/-92qzvhBL8L...ide+treats.JPG
Kupiłam, bo takie małe i myślałam, że akurat na kilka razy i zapach mi się nie znudzi wiec wzięłam chyba 5 różnych. Niestety w ogóle ich nie czuć. TZ wraca z pracy i pytam czy czuje jakąś świeczkę i zawsze mówi, że nie jak odpalam te małe g..no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie spanie z bobasem w łóżku odpada totalnie. Ze względów bezpieczeństwa. My dwoje + rozpuszczone psy + delikatne dziecko = katastrofa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do spania z dzieckiem, bądź blisko dziecka. Moi znajomi tak przyzwyczaili swoje. Spali z dzieckiem, to znaczy oni na swoim, dziecko miało takie dostawiane aby mamusi łatwiej było karmić. Wyjmie co trzeba i może sobie leżeć bez żadnych zbędnych ruchów. Dzieciak 2 lata i dalej przy nich śpi bo inaczej nie zaśnie. Z wygody rodzica czasami naprawdę są problemy.
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Co do tych malych swieczek (samplerow) one faktycznie jako zapalona swieczka pachna slabo ale juz ucieta lub ukruszona roztopiona w kominku jak wosk pachnie intensywnie. ![]() Ja po wczorajszej wizycie jestem spokojna bo wszystko jest w idealnym porzadku, szyjka twarda, bez rozwarcia, malutka miesci sie we wszystkich normach idealnie wiec jest super. A ja narazie mam na +2 kg ale startowalam z lekka nadwaga wiec mnie to cieszy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sweet Olcia Czas edycji: 2014-08-27 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Hejo
![]() ja do łóżeczka będę mieć metr, więc b.blisko ale innej możliwości nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ta wanienka..hm dla mnie zupełnie nie trafione, musiałabym przewijać dziecko w łązience za każdym razem? My kapalismy w zwykłej wanience, która stała na stole w pokoju, potem hops do recznka i na kanapie juz małego pielęgnowałam, było b. wygodnie ![]() ![]() Teście wczoraj byli z wizytą po wakacjach i tak jak myslałam, ani słowa o nasze maleństwo ![]() Dzisiaj jade szukać kurtki dla mnie bo ciagle pada a ja nie mam co wlozyc na siebie, ale obawiam sie ze i tak nic nie kupie bo będę szukac w lumpku ![]() ![]() ![]() basjenia-ciasteczka wypróbuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy przeciwbólowego mogę wziąć coś mocniejszego niż apap? zaraz mi głowę rozsadzi chyba a do tego jeszcze kreci mi się w niej mam jakieś czarne plamy i zdrętwiała mi ręka twarz i język
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-08-27 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
madziqq- mozesz wziac pyralgine, ale objawy brzydka brzmia, moze idz do lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
Ja je kupuje w poznaniu na garbarach jest oficjalny sklep albo w city center jest sklepik z bibelotami do domku i Pani tez prowadzi sprzedaz. Bedac ostatnio w Gdyni w Riwierze widzialam dobrze wyposazona wyspe z woskami i na bank jest strona internetowa i ceny maja takie same jak w sklepie i wysylka do domu. Poszukam adres stronki i wam wrzuce
![]() http://swiatzapachow.pl/mobile/pl tu mozna zamowic woski swiece kominki itp ale z własnego doświadczenia wiem ze wystarczy zwykly kominek za 10 zl i tez super sie sprawuje . Minus jest taki ze na stronie nie powachasz ; ( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sweet Olcia Czas edycji: 2014-08-27 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
witajcie!
jesli chodzi o łóżeczko to ja będę miała blisko i nie będę musiała kłaść dziecka razem z nami. moja siostra tak nauczyła swoją córkę, że dalej śpi z nimi a ma ponad 4 lata!!! do tego teraz urodziła synka i karmi go w nocy też w łóżku. ja nie wiem jak oni się tam wszyscy mieszczą. poza tym co to za spanie i prywatność z takim dużym dzieckiem, dla mnie to nie do przyjęcia ale cóż... madziqq nie wiem co mogłabys wziąć ale może lepiej w przypadku takich dolegliwości skonsultuj to jakoś z lekarzem. justysia trzymam kciuki za łowy! ja ostatnio znalazłam dwa ciepłe swetry na zime po 7 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Już jestem z pessarem ![]() ![]() ![]() Na szczęście trwało to dość krótko ok. 5 min ![]() Teraz leki, leżakowanie i tak aż do ściągnięcia, miałam dużo pytań do Pani Dr. a z tego wszystkiego nie zapytałam totalnie o NIC. Szczęście, że w recepcji gdy zapytałam : -ile płacę? Usłyszałam -Pani Doktor poinformowała nas, że w dniu dzisiejszym nie przyjmie już od Państwa żadnych pieniędzy. Uff.. 200zł w kieszeni ![]() Biorę antybiotyk na crp i coś mnie żołądek boli, a w dodatku zaczęło mnie gardło boleć paradoksalnie haha ![]() Jestem już dobrej myśli, mam nadzieje że donoszę ![]() Teraz trzeba pooglądać jakiś odmóżdżający film, wczoraj zapodałam sobie "dziewczyna z sąsiedztwa" brrrr ten film mną wstrząsnął! Nie jest to ta komedia słynna, tylko dramat/kryminał z 2007. Po prostu nie mogłam już niektórych scen oglądać i musiałam przewijać.. ![]() Nie ma to jak sobie umilić czas ![]()
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz ![]() 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-08-27 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Potem dziecko chlapie wiec i tak sie zazwyczaj przenosi do lazienki
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
Paulinkus wosk to te okrągłe plaskie do roztopienia w kominku bez knota swieczki to takie jak chyba sasia wstawila ale tak jak pisalysmy rozpalone przez knot pachna slabo ale skruszone w kominku daja czadu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#867 |
Rozeznanie
|
jak mówicie, że woski sa spoko, to zrobię chyba jeszcze jedno podejście, tylko muszę zaopatrzyć się we wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
ja jestem fanką dobrze wywietrzonych pomieszczeń i zapachu z zewnątrz. w sensie świeżego powietrza. w lecie żeby komary nie wlatywały i inne dziadostwa paliłam tealighty i dolewałam parę kropel olejku goździkowego. mam też drzewo herbaciane które dokrapiam sobie do kąpieli często...
koszt takiego olejku 6zł a tealighty....w ikea za 100szt chyba 8-10zł? ![]() dzień dobry! poranek lekko przymglony ale słoneczny...zapowiada się ładny dzień! |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Sasia wystarczy kominek ceramiczny, tealighty i wosk
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#870 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.