Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-11-19, 15:36   #841
magdaavon
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 327
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez Lacturia Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny wiem, ¿e OT ale: Poleci która¶ jakie¶ farby fryzjerskie? Niedrogo i dobrze ;-)
Ja ze swojej strony moge polecic farby Inebrya. Przetestowalam wiele fryzjerskich farb i ta jest najlepsza. Najbardziej wydajna. Kolor najlepiej mi pasuje i co dla mnie najwazniejsze utrzymuje sie zdecydowanie najdluzej na siwych wlosach w porownaniu z innymi farbami. ZaMwiam przez allegro
magdaavon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:11   #842
MARTUSIA1979
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Po keratynowym prostowaniu nie polecam farbowania, jesli to sam odrost. Ja wykonalam zabieg w Bio-Way w Olsztynie i jestem zachwycona juz 10 razy mycia i nadal super,uzywam szamponu bez sls i paraben. Dostalam jeden gratis od Pana Marcina do zabiegu a teraz kupi³am w rossmanie babydream wed³ug polecenia Zabieg wykonany na Elcanto.
MARTUSIA1979 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:37   #843
Lacturia
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 960
GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
Napisane przez MARTUSIA1979 Poka¿ wiadomo¶æ
Po keratynowym prostowaniu nie polecam farbowania, jesli to sam odrost. Ja wykonalam zabieg w Bio-Way w Olsztynie i jestem zachwycona juz 10 razy mycia i nadal super,uzywam szamponu bez sls i paraben. Dostalam jeden gratis od Pana Marcina do zabiegu a teraz kupi³am w rossmanie babydream wed³ug polecenia Zabieg wykonany na Elcanto.
To jeste¶ jedyna. Nikt wyzej nie widzi przeciwstkazañ Ciê¿ko ¿eby¶my mia³y zrezygnowaæ z fajnego koloru bo mamy wyprostowane w³osy

Wymiana kosmetyczna&bi¿uteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:38   #844
MARTUSIA1979
Przyczajenie

Polecam Keratynowe prostowanie w Bio-Way w Olsztynie, Maska po zabiegu ??

Witam dziewczyny,chcia³am poleciæ wam zabieg prostowanie keratynowego w salonie Bio-Way w Olsztynie na Nagórkach adresu nie pamiêtam. Robi³ mi Pan Marcin, do zabiegu dosta³am gratis szampon i olejek a na d³ugie w³osy zap³aci³am tylko 280z³. My³am juz kilka razy i ci±gle sa piêkne,l¶ni±ce miêciutkie i co najwa¿niejsze nie pusz± siê i s± proste. Do mycia teraz uzywam szampon baby dreme z rossmana i maskê bingospa z keratyna. Czy moze ktos polecic odzywki w spray jakie moge stosowac ??? zapomia³am zapytac a g³upio mi dzwonic do nich trzeci raz Pozdrawiam
Stary 2014-11-19, 16:54   #845
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Cytat:
Napisane przez Eirin Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, mam pytanie. Wiele z Was pisze o podcinaniu koñcówek po keratynowym prostowaniu. Piszecie,¿e s± spuszone i brzydkie i wymagaj± ¶ciêcia.
Dlaczego tak siê dzieje? Zrozumia³am, ¿e keratynowe prostowanie to zabieg regeneruj±cy, ¿e keratyna odbudowuje, wnika we w³os, s± ³adne,zdrowe,tralala... Sk±d te zniszczenia?

Cristalic, czekam na relacjê i ¿a³ujê ¿e nie mogê byæ ¶wiadkiem zabiegu.
Jak masz w³osy zdrowe, ¶wie¿o podcinane przed zabiegiem, to nie musisz ich ruszaæ w ogóle. Jak ostatni raz podcina³a¶ pare miesiêcy temu, to warto to zrobiæ od razu dla od¶wie¿enia koñcówek - nawet 0.5 cm, bez sensu i¶æ na zabieg a pó¼niej jeszcze raz i¶æ obci±æ koñce - lepiej zrobiæ to od razu, bo wiêkszo¶æ salonów zrobi to w cenie zabiegu.

W przypadku w³osów zniszczonych (w tym te¿ gumowych) po prostowaniu wiêkszo¶æ w³osów zostaje chwilowo (na ok. 2miesi±ce) odratowana, ale reszte trzeba ¶ci±æ, bo wygl±daj± po prostu nieatrakcyjnie i jest du¿y kontrast pomiêdzy w³osami wyg³adzonymi, a zniszczonymi.

W³osy te¿ maj± to do siebie, ¿e na koñcach s± w gorszym stanie ni¿ u nasady. Wiele dziewczyn uwa¿a, ¿e ma w³osy w super stanie i wybiera wiêksz± temperaturê, która zwyczajnie te ostatnie 2-3 centymetry mega cieniutkich w³osów przypali i sama koñcówka robi siê poskrêcana i trzeba j± obci±æ. Dla przyk³adu - ja te¿ uwa¿am, ¿e mam w³osy w super stanie, ale mój w³os przy nasadzie jest 3x grubszy ni¿ koñcówka i to widaæ go³ym okiem. Góra wytrzyma³aby te 230 stopni, ale dó³ by³by do ¶ciêcia, dlatego prostujê na 190-200 st. Trzeba dostosowaæ temp. do w³osów i nie patrzymy tylko na w³osy na ¶rodku/przy nasadzie, ale analizujemy te¿ koñcówki, bo to one dostan± po ty³ku, jak wybierzemy za wysok± temperaturê.

Cytat:
Dziewczyny wiem, ¿e OT ale: Poleci która¶ jakie¶ farby fryzjerskie? Niedrogo i dobrze ;-)
alfaparf
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:59   #846
cristalic
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 153

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
Jak masz w³osy zdrowe, ¶wie¿o podcinane przed zabiegiem, to nie musisz ich ruszaæ w ogóle. Jak ostatni raz podcina³a¶ pare miesiêcy temu, to warto to zrobiæ od razu dla od¶wie¿enia koñcówek - nawet 0.5 cm, bez sensu i¶æ na zabieg a pó¼niej jeszcze raz i¶æ obci±æ koñce - lepiej zrobiæ to od razu, bo wiêkszo¶æ salonów zrobi to w cenie zabiegu.

W przypadku w³osów zniszczonych (w tym te¿ gumowych) po prostowaniu wiêkszo¶æ w³osów zostaje chwilowo (na ok. 2miesi±ce) odratowana, ale reszte trzeba ¶ci±æ, bo wygl±daj± po prostu nieatrakcyjnie i jest du¿y kontrast pomiêdzy w³osami wyg³adzonymi, a zniszczonymi.

W³osy te¿ maj± to do siebie, ¿e na koñcach s± w gorszym stanie ni¿ u nasady. Wiele dziewczyn uwa¿a, ¿e ma w³osy w super stanie i wybiera wiêksz± temperaturê, która zwyczajnie te ostatnie 2-3 centymetry mega cieniutkich w³osów przypali i sama koñcówka robi siê poskrêcana i trzeba j± obci±æ. Dla przyk³adu - ja te¿ uwa¿am, ¿e mam w³osy w super stanie, ale mój w³os przy nasadzie jest 3x grubszy ni¿ koñcówka i to widaæ go³ym okiem. Góra wytrzyma³aby te 230 stopni, ale dó³ by³by do ¶ciêcia, dlatego prostujê na 190-200 st. Trzeba dostosowaæ temp. do w³osów i nie patrzymy tylko na w³osy na ¶rodku/przy nasadzie, ale analizujemy te¿ koñcówki, bo to one dostan± po ty³ku, jak wybierzemy za wysok± temperaturê.

alfaparf
Eh... To ja juz nie wiem na jakiej temperaturze mam prostowac...
eurosilicione okraglaki 350???
cristalic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:07   #847
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Cytat:
Napisane przez cristalic Poka¿ wiadomo¶æ
Eh... To ja juz nie wiem na jakiej temperaturze mam prostowac...

210 jest chyba najbezpieczniejsze
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:24   #848
cristalic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
210 jest chyba najbezpieczniejsze
To tak zrobie
Stary 2014-11-19, 18:38   #849
stotek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 010

Cytat:
Napisane przez MARTUSIA1979 Poka¿ wiadomo¶æ
Encanto.
W ulotce Kativy jest napisane, ze nie mozna farbowac PRZED prostowaniem, ale tuz po jak najbardziej. W ulotce od Encanto wspominano o 2 tyg. odstêpie.
stotek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:30   #850
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
ja nie mam do¶wiadczenia z farbami, bo rozja¶niam w³osy, ale ostatnio jak by³am u fryzjerki (przypadkowej) to zrobi³a mi tak piêknie rozja¶nianie, w³osy wogóle nie spalone w super stanie (zawsze mia³am l'orealem i w³osy nie by³y w tak dobrym stanie). Zadzwoni³am do niej z zapytaniem czym robi³a i powiedzia³a mi, ¿e Lecher i podobno w³a¶nie farby z tej firmy s± super.
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:02   #851
Lacturia
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 960
GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Przepraszam, ze tak dlugo i ze zdjecia beznadziejne, ale jak mi TZ zrobil zdjecia to masakra

Wiec podsumowuj±c: wlosy mam do pasa, geste ale cienkie. Falowane, niesforne. Troche zniszczone rozjasnianiem, ale bez przesady. Kolor po encanto zzolk i jest z *upy wiêc czekam ustawowe 2 tygodnie i farbuje Chce nalozyc pigment 7 i na to jakas fajna 7mke ale jeszcze nie wiem co.

Wlosy na zdjeciach wygladaja na nieladne, ale w realu wygladaja na bardzo zdrowe i sa swietne, lej±ce siê i w ogole Tak odbijaja swiatlo ze! Mylam je juz 3 razy po encanto

I przepraszam za brak makija¿u na zdjeciu, ale jestem tak zmasakrowana po pracy ostatnio ze... :/
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 10805383_10202000799300925_1374442209_n.jpg (60,4 KB, 68 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 10808018_10202000799420928_891261033_n.jpg (60,8 KB, 77 za³adowañ)

Wymiana kosmetyczna&bi¿uteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:16   #852
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 554

Cytat:
Przepraszam, ze tak dlugo i ze zdjecia beznadziejne, ale jak mi TZ zrobil zdjecia to masakra

Wiec podsumowuj±c: wlosy mam do pasa, geste ale cienkie. Falowane, niesforne. Troche zniszczone rozjasnianiem, ale bez przesady. Kolor po encanto zzolk i jest z *upy wiêc czekam ustawowe 2 tygodnie i farbuje Chce nalozyc pigment 7 i na to jakas fajna 7mke ale jeszcze nie wiem co.

Wlosy na zdjeciach wygladaja na nieladne, ale w realu wygladaja na bardzo zdrowe i sa swietne, lej±ce siê i w ogole Tak odbijaja swiatlo ze! Mylam je juz 3 razy po encanto

I przepraszam za brak makija¿u na zdjeciu, ale jestem tak zmasakrowana po pracy ostatnio ze... :/
jakie d³ugie i pro¶ciutkie super
Stary 2014-11-19, 20:44   #853
stotek
Zakorzenienie

Lacturia, ekstra sa! Niech Ci sie dlugo trzyma

Wrzucam obiecane zdjecia Kativy.
1 bez lampy, 2 z lampa, 3 selfie w lustrze.
Zdjecie PRZED jest zrobione dzien przez zabiegiem (ok. 3 miesiecy po Encanto), natomiast zdjêcie PO jest zrobione juz po jednym myciu calym moim wlosowym arsenalem.

Moje wrazenia odnosnie do zabiegu: wszystko pachnie mocno woda kolonska, jakas tania, czyli zdecydowanie lepiej niz Encanto. Podczas suszenia nic nie czulam, natomiast przy prostowaniu 2 razy mi poszed³ dymek w strone oczu i troche zapiek³y, ale ogolnie nastawiona bylam na masakrê, a na dobra sprawe bylo ekstra. Co jeszcze... koncowki tak jak pisalam do obciecia, ale juz wczesniej na to zaslugiwaly, wiec zabieg jest tylko mobilizacj± i troszke przyspieszyl sprawe. Ogolnie wlosy s± bardzo fajne, poki co nie odgniataja sie, sa miekkie, niestety po jednym myciu nadal czuc troche smrodek 4 etapu Kativy (odzywka).

Pasma prostowalam po 7 razy (mozna miedzy 5, a 12, do momentu, az preparat zniknie z wlosow), na temperaturze ok. 210 - 220 *C, chociaz chcialam bardziej na 200*C, ale niestety moja prostownica ma regulacje temperatury za pomoc± pokrêt³a, wiêcc pewnie nie trafi³am Zabieg wykonalam wedlug instrukcji, tylko najpierw umylam wlosy szamponem, ktory mi zostal z Encanto, a potem profilaktycznie 2 razy tym od Kativy. Drugie mycie te¿ polecia³am dwa razy (juz sam szampon Kativy).

Tak jak wspominalam wczesniej: zabieg robiony od ucha w dol (zwiazane dwa kucyki, oddzielona grzywka i praca na tym - dalo sie i bylo nawet bardzo wygodnie ). No i kolor sie zmienil, zrobil bardziej zolty (pewnie profesjonalnie mozna to nazwac, ze zrobil sie bardziej z³oty, ale ja widzê zó³tko jak porownam grzywke z czubkiem reszty glowy :P) - z reszta na zdjeciu z fleszem to chyba widaæ.

Ciekawa jestem, jak dlugo bedzie sie trzymac, ale poki co:

W sumie nie wiem co jeszcze napisac.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg kativa1.jpg (74,8 KB, 68 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg kativa2.jpg (84,2 KB, 72 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg kativa3.jpg (36,6 KB, 55 za³adowañ)

Edytowane przez stotek
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:46
Stary 2014-11-19, 20:47   #854
czekoladka3
Zakorzenienie

super wysz³o przed zabiegiem te¿ mia³a¶ ³adne w³osy, jakby moje siê tak lekko falowa³y wogóle bym ich nie rusza³a
Stary 2014-11-19, 20:51   #855
Eirin
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 888

Stotek Piêkne !
Stary 2014-11-19, 20:53   #856
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
super wysz³o przed zabiegiem te¿ mia³a¶ ³adne w³osy, jakby moje siê tak lekko falowa³y wogóle bym ich nie rusza³a
Hehe powiem Ci, ze w porownaniu do przed Encanto (trwala, ktora wygladala jak rozpuszczony warkocz ) bylo ok, ale ja cale zycie mialam proste druty i wiem jak je pielêgnowac, nie strzelaj± tak fochów jak falowane/krêcone - no ogolnie mam je obcykane po prostu i - badz co badz - najbardziej mi pasuj±.
Stary 2014-11-19, 20:54   #857
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stotek Poka¿ wiadomo¶æ
Hehe powiem Ci, ze w porownaniu do przed Encanto (trwala, ktora wygladala jak rozpuszczony warkocz ) bylo ok, ale ja cale zycie mialam proste druty i wiem jak je pielêgnowac, nie strzelaj± tak fochów jak falowane/krêcone - no ogolnie mam je obcykane po prostu i - badz co badz - najbardziej mi pasuj±.
no racja, proste w³osy s± o wiele ³atwiejsze w pielêgnacji
Stary 2014-11-19, 21:02   #858
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
takiej ³adnej dziewczynie nie potrzebny makija¿, w³a¶nie wystarczy tylko tusz
Ale do rzeczy, w³osy dziewczyny (lacturia i stotek) macie SUPER!!! Mam nadziejê, ¿e na d³ugo, bêdziemy mialy fajne porównanie, bo robi³y¶cie w tym samym czasie a róznymi preparatami, zobaczymy której siê szybciej wyp³uka, cho¶ to w sumie zale¿y od wielu czynnikow... no ale pogadaæ sobie mo¿na

Stotek, ale fajne zdjêcia wrzuci³a¶, takie profesjonalne porównanie
Bardzo fajnie wysz³a ta kativa, ale faktycznie, troszkê ¶mierdz± w³osy, ale mnie tylko jak by³y mokre po umyciu i recznik, w który wyciera³am. Jak wysch³y to super. Inoar po wyprostowaniu nie ¶mierdzi wogóle, w ¿adnej sytuacji - tutaj ma du¿y plus
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:21   #859
roxanne22
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 128

Dziewczyny a czy gdzie¶ s± zdjêcia z waszych w³osków np miesi±c po zabiegu? Albo jaki¶ inny w±tek w którym jest galeria? Bo szukam ale nie mogê znale¼æ
roxanne22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:51   #860
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxanne22 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny a czy gdzie¶ s± zdjêcia z waszych w³osków np miesi±c po zabiegu? Albo jaki¶ inny w±tek w którym jest galeria? Bo szukam ale nie mogê znale¼æ
Na moich zdjeciach pare postow wyzej s± wlosy ok. 3 miesiace po Encanto.

Po miesiacu zaczely mi sie pojawiac pierwsze fale, ale po rozczesaniu i ulizaniu w rekach znikaly. Ale z dnia na dzien bylo coraz gorzej pod tym wzglêdem, choc i tak bylo 100 razy lepiej niz przed zabiegiem.

Dzieki kasza Powiem Ci, ze sama czesto szukam takich porownan przed/po, bo wtedy wyraznie widac efekt, wiêc postanowilam tutaj takie zrobiæ. Moze komus sie kiedys przyda

Edytowane przez stotek
Czas edycji: 2014-11-19 o 21:52
Stary 2014-11-19, 22:25   #861
cristalic
Raczkowanie

Dziewczyny ja jeszcze mam pytanko. Ile razy prostowac jedno pasmo? Dopoki bedzie lecial dymek? Czy jak juz przestanie to prostowac nadal?
A i w jakich fryzurach spicie zeby rano byly proste?
Stary 2014-11-19, 22:35   #862
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxanne22 Poka¿ wiadomo¶æ
s± zdjêcia tylko ¿e porozrzucane po ca³ym w±tku najlepiej przgel±daæ strona po stronie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Dziewczyny ja jeszcze mam pytanko. Ile razy prostowac jedno pasmo? Dopoki bedzie lecial dymek? Czy jak juz przestanie to prostowac nadal?
A i w jakich fryzurach spicie zeby rano byly proste?
zalezy jakim preparatem robisz, przy encanto jest to zwykle ok. 5-6 razy.
ja spie zawsze w rozpuszczonych i jest ok
Stary 2014-11-19, 22:59   #863
cristalic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Poka¿ wiadomo¶æ
s± zdjêcia tylko ¿e porozrzucane po ca³ym w±tku najlepiej przgel±daæ strona po stronie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

zalezy jakim preparatem robisz, przy encanto jest to zwykle ok. 5-6 razy.
ja spie zawsze w rozpuszczonych i jest ok
Kiedys spalam w rozpuszczomych
-byly mega zniszczone i polamane. Jak dla mnie to zabojstwo dla wlosow wiec zawsze je spinam. Nie wiem jakie fryzury beda dobre po encanto
Stary 2014-11-19, 23:02   #864
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys spalam w rozpuszczomych
-byly mega zniszczone i polamane. Jak dla mnie to zabojstwo dla wlosow wiec zawsze je spinam. Nie wiem jakie fryzury beda dobre po encanto
je¿eli siê niszcz± to wiadomo, lepiej jako¶ je spinaæ. Mo¿e jaki¶ bardzo delikatnie spiêty koczek ¶limaczek by³by dobry? Albo spinanie klamr± na czubku g³owy
Stary 2014-11-20, 07:52   #865
firefly_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

Witam siê i ja ju¿ jaki¶ czas noszê siê z zamiarem zrobienia encanto a póki co wertuje, czytam i podziwiam piêkne w³osy parê razy natknelam siê na informacjê ¿e podczas zabiegu wyplukuje siê kolor. Po jakim czasie mogê na³o¿yæ farbê i czy ona nie zniszczy efektu? Pozdrawiam Was:-D
firefly_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-20, 08:02   #866
cristalic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez firefly_ Poka¿ wiadomo¶æ
Witam siê i ja ju¿ jaki¶ czas noszê siê z zamiarem zrobienia encanto a póki co wertuje, czytam i podziwiam piêkne w³osy parê razy natknelam siê na informacjê ¿e podczas zabiegu wyplukuje siê kolor. Po jakim czasie mogê na³o¿yæ farbê i czy ona nie zniszczy efektu? Pozdrawiam Was:-D
Producent mpwi ze 2 tygodnie przed albo po 2 tygodnie po encanto
Stary 2014-11-20, 09:00   #867
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Dziewczyny, jestem 1,5 miesi±ca po Encanto i ju¿ mi siê pusz± i faluj± przy nasadzie. Koñcówki sa pusz±ce. Myjê codziennie w³osy szamponem bez detergentów, tym który poleca³a Miluchova ze skarbów syberii.
Olejuje co drugi dzieñ na ca³a noc.
Nie wiem czemu tak szybko mi siê wyp³ukuje, poprzednio te¿ mia³am z tym problem. :-(

Kasza jak Twoje odczucia po Inoar? Nastêpnym razem zmienie Encanto na co¶ innego i my¶lê wla¶nie o tym.
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:14   #868
cristalic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, jestem 1,5 miesi±ca po Encanto i ju¿ mi siê pusz± i faluj± przy nasadzie. Koñcówki sa pusz±ce. Myjê codziennie w³osy szamponem bez detergentów, tym który poleca³a Miluchova ze skarbów syberii.
Nie wiem czemu tak szybko mi siê wyp³ukuje, poprzednio te¿ mia³am z tym problem. :-(

Kasza jak Twoje odczucia po Inoar? Nastêpnym razem zmienie Encanto na co¶ innego i my¶lê wla¶nie o tym.
A jakie masz wlosy naturalne?
Stary 2014-11-20, 09:54   #869
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ

widocznie taki ju¿ masz typ w³osa. Nie u ka¿dego efekt utrzymuje siê kilka miesiêcy.
Dla przyk³adu- u mnie encanto praktycznie wogóle siê nie wyp³ukuje, a mojej kole¿ance zesz³o z w³osów w podobnym czasie jak Tobie
Masz mo¿e mocno krêcone w³osy?
Stary 2014-11-20, 14:03   #870
MARTUSIA1979
Przyczajenie

Podstawa pielegnacji po Encanto jest szampon bez sodium laurenth sulfate, lauryl sulfate i sodium chloride i ich odmianach. Po d³ugim i ¿mudnym szukaniu jedynie baby draem z rossman hipp i bingospa bez sls. Inne zawieraja srodki mocno pior±ce i wymiataj± przy ka¿dym myciu keratynê z w³osów.Szampon do zabiegu keratynowego alfapart ale jest dos drogi oko³o 40z³ za ma³a butelkê..Kazde farbowanie tez os³abia zabieg dosc mocno gdyz wody uzyte do farbowania otwieraj± ³uskê w³osa

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez stotek Poka¿ wiadomo¶æ
Encanto.
W ulotce Kativy jest napisane, ze nie mozna farbowac PRZED prostowaniem, ale tuz po jak najbardziej. W ulotce od Encanto wspominano o 2 tyg. odstêpie.
Napisa³am nie polecam ale nie jest to zakazane,tak jak mi t³umaczy³ Pan Marcin z Bio-Way..Po dwóch tygodniach mo¿na i oczywi¶cie Wiec przepraszam za wprowadzenie w b³±d Ka¿de farbowanie skraca czas utrzymania keratyny ja np. farbujê sam odrost mam tak piêknie b³yszcz±ce w³osy ze nie potrzebuje farby ale to sprawa indywidualna

Edytowane przez MARTUSIA1979
Czas edycji: 2014-11-20 o 14:28
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.