Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 13:39   #841
magdula87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
A karmisz tylko kp?
Jaka ta woda? Przegotowana tylko?
Nie ja daję i pierś i mm. Nawet więcej mm, bo mam mało pokarmu.
Daję wodę przegotowaną taką letnią a raz była nawet butelkowa przegotowana.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 13:42   #842
Kostka09
Zakorzenienie

Lola za wage
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Miałam biszkopty,jabłka,banany,d użo wody,jogurty,almette na chleb-bo te ich plastikowe szynki bleee,małż mi kanapki przynosił,obiady były pyszne,a na korytarzu była lodówka wiec bez problemu można było przechować

A na poród miałam batony i leża do dziś, nawet mi przez myśl nie przeszło zęby jesc
Ja mialam ciastka zbozowe, wode, chalwe, jakies batony itp.
Potem doniesli mi na sniadania i kolacje wedline i serki bo tez byla lodowka ale najbardziej byla mi potrzebna woda i to duzo
W czasie porodu tez nie myslalam o jedzeniu...za to tzet jadl obiad
Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Witamy sie po pierwszej wizycie u pediatry
Pchła przybiera bardzo na wadze w 3 tyg prawie 700g tak to wszystko dobrze ale jeden spory problem kółkowy brzuszek wiec kropelki i zobaczymy, mam nie karmić cześciej niz co 3-4 h bo to nakręca kolkę, powiedziała zeby nawet czasem troszeczkę herbatki lub wody podać a nie cyca za czest hmmm kobieta to dr n. Medycznych z 30 letnim stażem i to w centrum zdrowia dziecka, pytała czy podaje mm powiedziałam ze czasem tak i wtedy jest spokojniejsza wiec jest podejrzenie nietolerancji laktozy, kobita życiowa bardzo i nie ma parcia na kp , mówiła ze ona swoje trzecie tez po 2 miesiącach odstawiła od cyca bo nie mogła słuchać jak sie meczy
A jak stwierdzila kolkowy brzuszek?
Jaka herbatke podawac?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Mam juz wszystkie dokumenty do becikowego małż załatwił wszystko ,teraz tylko złożyć wniosek
A właśnie tam gdzie trzeba wpisać dochód to mam wpisać ten z US czy odliczyc od niego te składki zdrowotne? Tez macie 2 osobne załączniki dla siebie i małża?
Jeszcze tego nie ogarnelam...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 13:59   #843
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie chce jechac na IP jak nic sie więcej nie dzieje bo mnie zostawią i bedę kwitła w tym szpitalu tylko;/ a takie bardziej mokre upławy mam od wczoraj, najpierw przeźroczyste teraz podbarwione krwią, Za godzinę zadzwonię do mojej gin. zobaczymy co mi powie. Jak każe jechać na IP to pojadę
No to ja właśnie miałam takie objawy. Nie zawsze muszą być skurcze. Ja swoich w ogóle nie miałam i była potrzebna oksytocyna do indukcji. Zwlekanie z podejrzeniem wód jest bardzo niebezpieczne, bo może wdać sie zakażenie. Po co ryzykować. Lepiej sprawdzić na IP.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

My też dziś po wizycie u pediatry. Mały waży 3800g, a urodzeniową 3520g więc elegancko przybiera. Pani doktor dała skierowanie do neurologa, bo ma jakieś wątpliwości co do torbielki przy pupie. No i stwierdziła, że Wiktor dalej podejrzanie żółty, więc pobrali krew na bilurbine. Wyniki dziś wieczór. Oby dobre. :/

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 14:05   #844
eclariss
Rozeznanie

Była u mnie sąsiadka i gadu gadu o dzieciach a jej córa 3 letnia straszna kruszyna i coś na temat wagi i mówi mi, że jej bardzo słabo przybierała ale pediatra nic nie mówiła o dokarmianiu i jak wróciła do domu i sprawdziła w książeczce zdrowia to przybrała 1kg w 7 tygodni i karmiła piersią na żądanie i przyznała przed lekarką, że mała wisi jej na cycu ale jakoś super cały czas nie ssie i nawet jej nie kazala mobilizować jej do picia itp tylko zapytała czy mąż też taki drobny(bo ona bardzo) i jak dziecko śpi to znaczy, że tyle jej wystarcza i taka jej uroda..

Można o sprawdzony, szybki przepis na te pieczone jabłka?

w aptece sa testy do sprawdzania ph pochwy pod względem infekcji ale wskaźnik jest to myślę, że wody wykryje tak samo..

Co na mikołaja kupić 4 latce???
Stary 2014-11-26, 14:33   #845
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
sporo przybrala
A jakie u was SA objawy kolki?
Ssie a za chwile sie odrywa i płacze, nerwowo łapie cycusiów i bardzo sie wygina, po jedzeniu nie chce spać i słychać bulgotanie w brzuszku co większe bulgotnięcie to tak jakby skurcz ją chwytał i płacz, skurcz mija lekko przysypia i znów płacz i tak nawet 4h pchełka sie meczy puszcza bączki

Kostka, ta lekarka to tez noeonatolog ponaciskala ja, ponaciskala brzuszek ja aż sie bała ze to za bardzo robi i wyczuła ze ma gazy ale poleciła nam lek ten na ewentualna nietolerancje laktozy i zobaczymy bo w brzuszku jej bardzo jeździ, i jak sie rękę przyłoży to czuć.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Aaa Kostka co do herbatki to powiedziała ze zwykła czarna ale w zeby była taka w kolorze słomkowym czyli bardzo słabiutka, mozna tez herbatki na kołki ale trzeba uważać bo sa ziołowe a za duzo ziôl to tez niedobrze
Stary 2014-11-26, 14:39   #846
paulina119a
Zadomowienie

Witam się w dniu TP
Pomyśleć że Gabi jest juz z nami ponad 2 tygodnie

Dziś była u nas pani pediatra.
Oceniła maleńką na zdrowiutką, bez zastrzeżeń Dostałyśmy skierowanie na usg bioderek, na usg brzuszka ( w szpitalu dopatrzyli się jakiejś nieprawidłowości w nerce ), receptę na szczepionkę.
Jutro mamy podjechać do przychodni aby ją zważyć Strasznie mnie ciekawi ile przybrała....

Siobhan dziękuję za sugestię co do mleka.

Gonia pani pediatra dziś stwierdziła że to nie zapalenie tylko obgryzienie. Mam smarować i przykładać kapustę. Boli jak diabli

Indra tak włąśnie pomyślałam, ze będę odciągać. bo piers nawet nie ma czasu na regenerację.

Fiorella mam Maltan. Smarowałam na poczatku ale przyznaję, że ostatnio przestałam jak już sutki przestaly boleć. Ty używasz cały czas ?
Co do czapeczki to ja Gabi zakładam codziennie, 24h jest w czapusi... zdejmujemy tylko do kapieli. Zakładam jej bo ona jest taka malutka i szybko marznie.

Która dziś rodzi ???
Stary 2014-11-26, 14:39   #847
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czy polozne ktore przychodzily do Waszych maluszkow ogladaly tez Was? Dzis do nas przychodzi. A cos mnie boli jakby jedna zszywka...tak odstaje i siasc nie moge...
Tak nasza położna oglądała mnie i mała, szwy ściągnęła, cyce zmacala.
Cytat:
Napisane przez sunrise27 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że spełnią się "wróżby" mojej położnej - jaki poród mamy, taki i mój Oczywiście co kobieta to inny poród, w ogóle co poród to podobno inny Ale mam nadzieję, że coś w tym jest
Moja mama urodziła trójkę dzieci. Każdy poród zaczynał jej się rano między 6.00 a 8.00. A kończył różnie, ale tego samego dnia
Ja się urodziłam o 19.15, brat o 16.15, a siostra o 16.30 Niewielka różnica czasowa Chciałabym żeby zaczęło się naturalnie... Wolałabym uniknąć wywoływania
Nie bój się tak wywoływania, ja miałam wywolywany poród przy 2 palcach rozwarcia i poszło, ruszyło od razu, przy starszej córce miałam indukowany przed 7 podali oxy a o 13:50 mała była na świecie, teraz wody odeszły przed 6 a urodziłam o 12:40, więc też jednego dnia i rano się wszystko zaczęło z tym ze za pierwszym razem nie samoistnie.

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Kostka, Ty sie mnie pytalas o spanie z Mlodym. Nie boje sie, ze go przygnieciemy bo klade jego glowe na wysokosci naszych glow- miedzy naszymi poduszkami. Spi w beciku i kocyk jeszcze nakrywam takze asekuracje ma a raczej nie rzucamy sie z tz po lozku.

Ja czytalam ze jak sie karmi piersia to do 6miesiaca nie trzeba dopajac.

Czy Wasze dzieci w domu maja gole glowki czy zakladacie im czapeczke?

Dzis mielismy wyjsc na pierwszy spacer. Ale chyba nici z tego bo deszcz pada i w ogole jakos ciemno jest.
Czapeczek mamy multum w szufladzie ale nie wiem po co, nie zakładam nawet po kąpieli.

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
My chyba jutro wyjdziemy. Wszystko mnie boli w tym szpitalu. Ale podczas porodu nie zdażyli podać drugiej dawki antybiotyku ;/ i nie wiem czy mały się zarazil czy nie... Nie robili mu chyba żadnych badań,chyba że coś przeoczylam xd
Może zapytaj pediatry, powiedz że się martwisz a nie badali poziomu crp? Nam sprawdzali.
Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co brałyście do jedzenia na tych kilka dni do szpitala? Nie ukrywam, że to dla mnie najtrudniejszy temat - niedobrze mi się robi na samą myśl o szpitalnym jedzeniu, no ale cóż... Coś własnego chyba można mieć, prawda? Póki co myślałam o batonikach musli i waflach ryżowych.
Ja wzięłam ze sobą parę kanapek i czekolade, potem mialam banany, jogurty, biszkopty, wodę, sok jabłkowy, drożdżówki, wafle ryżowe jabłka.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 14:50   #848
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
No to ja właśnie miałam takie objawy. Nie zawsze muszą być skurcze. Ja swoich w ogóle nie miałam i była potrzebna oksytocyna do indukcji. Zwlekanie z podejrzeniem wód jest bardzo niebezpieczne, bo może wdać sie zakażenie. Po co ryzykować. Lepiej sprawdzić na IP.[COLOR="Silver"]
jade jednak dzisiaj na Sor - moja gnekolog mowila zeby pojechala bo moze się juz cos zaczynac, więc lepiej dmuchac na zimne. Boje się....
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 14:50   #849
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Nie ja daję i pierś i mm. Nawet więcej mm, bo mam mało pokarmu.
Daję wodę przegotowaną taką letnią a raz była nawet butelkowa przegotowana.
Ile objętościowo tej wody na raz i ile razy dziennie?

Cytat:
No to ja właśnie miałam takie objawy. Nie zawsze muszą być skurcze. Ja swoich w ogóle nie miałam i była potrzebna oksytocyna do indukcji. Zwlekanie z podejrzeniem wód jest bardzo niebezpieczne, bo może wdać sie zakażenie. Po co ryzykować. Lepiej sprawdzić na IP.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

My też dziś po wizycie u pediatry. Mały waży 3800g, a urodzeniową 3520g więc elegancko przybiera. Pani doktor dała skierowanie do neurologa, bo ma jakieś wątpliwości co do torbielki przy pupie. No i stwierdziła, że Wiktor dalej podejrzanie żółty, więc pobrali krew na bilurbine. Wyniki dziś wieczór. Oby dobre. :/
Trzymam kciuki za dobre (na pewno dobre) wyniki

Cytat:
Ssie a za chwile sie odrywa i płacze, nerwowo łapie cycusiów i bardzo sie wygina, po jedzeniu nie chce spać i słychać bulgotanie w brzuszku co większe bulgotnięcie to tak jakby skurcz ją chwytał i płacz, skurcz mija lekko przysypia i znów płacz i tak nawet 4h pchełka sie meczy puszcza bączki

Kostka, ta lekarka to tez noeonatolog ponaciskala ja, ponaciskala brzuszek ja aż sie bała ze to za bardzo robi i wyczuła ze ma gazy ale poleciła nam lek ten na ewentualna nietolerancje laktozy i zobaczymy bo w brzuszku jej bardzo jeździ, i jak sie rękę przyłoży to czuć.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Aaa Kostka co do herbatki to powiedziała ze zwykła czarna ale w zeby była taka w kolorze słomkowym czyli bardzo słabiutka, mozna tez herbatki na kołki ale trzeba uważać bo sa ziołowe a za duzo ziôl to tez niedobrze
Zioła na kolki to chyba koper włoski, prawda? Tylko czy taki normalny np. Herbapolu czy jakiś specjalnie dla dzieciaczków przeznaczony?

mgds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 14:53   #850
paulina119a
Zadomowienie

Justana nie martw się na zapas. Będzie dobrze a może niedługo będziesz tulić swoje szczęście....
Stary 2014-11-26, 14:54   #851
justynaw1982
Zadomowienie

No witam sie pod wieczór!!Ale ten czas przy kluseczce leci!!kikuek odpadł i powiem wam ze po soirytusie rzeczywiście duzo szybciej sie zasusza byliśmy tez na drugim juz spacerku było żeńsko ale było fajnie w końcu wyjść na powietrze

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 14:54   #852
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Ile objętościowo tej wody na raz i ile razy dziennie?

Trzymam kciuki za dobre (na pewno dobre) wyniki

Zioła na kolki to chyba koper włoski, prawda? Tylko czy taki normalny np. Herbapolu czy jakiś specjalnie dla dzieciaczków przeznaczony?
Mi mówiła o specjalnych herbatkach na kołki, wiec pewnie jakieś mieszanki do zakupu w aptece, ale najbardziej polecala troszke wody podać
Stary 2014-11-26, 14:59   #853
justynaw1982
Zadomowienie

No ja herbatke z kopru mam z HIPPA jest nawet w smaku dobra ale ja ja pije i nie daje małemu

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

JUSTANA trzymam kciuki a ty sue trzymaj kochana nie stresuj sie bedzie dobrze MUSI!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 15:07   #854
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
jade jednak dzisiaj na Sor - moja gnekolog mowila zeby pojechala bo moze się juz cos zaczynac, więc lepiej dmuchac na zimne. Boje się....

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 15:20   #855
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Stary 2014-11-26, 15:30   #856
sunrise27
Raczkowanie

GG do sunrise27

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie bój się tak wywoływania, ja miałam wywolywany poród przy 2 palcach rozwarcia i poszło, ruszyło od razu, przy starszej córce miałam indukowany przed 7 podali oxy a o 13:50 mała była na świecie, teraz wody odeszły przed 6 a urodziłam o 12:40, więc też jednego dnia i rano się wszystko zaczęło z tym ze za pierwszym razem nie samoistnie.
No to czuję się spokojniejsza Bałam się właśnie, że będzie się to ciągnęło... Ale ja już też mam lekkie rozwarcie, więc powinno być ok

Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze

A ktoś pytał o chętne do rodzenia na dzisiaj - JA! Jestem już po terminie, a do 4 grudnia nie chce czekać!
sunrise27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 15:33   #857
Monian
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie polecić jakiś leżaczek/bujaczek?
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 15:42   #858
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy sie po pierwszej wizycie u pediatry
Pchła przybiera bardzo na wadze w 3 tyg prawie 700g tak to wszystko dobrze ale jeden spory problem kółkowy brzuszek wiec kropelki i zobaczymy, mam nie karmić cześciej niz co 3-4 h bo to nakręca kolkę, powiedziała zeby nawet czasem troszeczkę herbatki lub wody podać a nie cyca za czest hmmm kobieta to dr n. Medycznych z 30 letnim stażem i to w centrum zdrowia dziecka, pytała czy podaje mm powiedziałam ze czasem tak i wtedy jest spokojniejsza wiec jest podejrzenie nietolerancji laktozy, kobita życiowa bardzo i nie ma parcia na kp , mówiła ze ona swoje trzecie tez po 2 miesiącach odstawiła od cyca bo nie mogła słuchać jak sie meczy
jakie kropelki polecila? A jak dziecko domaga sieczesciej niz co 3 h to co nie dawac?
Stary 2014-11-26, 15:51   #859
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
jakie kropelki polecila? A jak dziecko domaga sieczesciej niz co 3 h to co nie dawac?
no właśnie...moj w dzień chce co godzinę a czasem czesciej...chyba ze spi ale dzisiaj prawie wcale nie spał...oprócz kilkunastu drzemek po 15 minut

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 16:02   #860
Rosalie01
Raczkowanie

anuszka, aleksandretta,edzka gratuluje

za dziewczyny w dwupaku nadal trzymam kciuki i zyzce szybkich i bezbolesnych porodow

chorym Maluszkom zycze zdrowka taksamo jak i mamom, ktore sie pochorowaly.

Kasia ja tez troche zazdroszcze dziewczynom, ze nadal maja porod przed soba, ja dzien porodu wspominam bardzo milo i brakuje mi tych emocji.

czytam ale nie mam czasu pisac, mala terrorystka jest bardzo absorbujacado tego jakies problemy z brzuszkiem ma i w ten o to sopsob wisi na mnie przez 24hciekawe jak Tz sobie sz nia poradzi w przyszlym tygodniu, Mala pewnie zniesie to rozstanie o wiele lepiej niz ja, bo ja to rocze codziennie, ze musze ja zostawic
Stary 2014-11-26, 16:07   #861
anuszka21
Zakorzenienie

Wyszło u któregoś z waszych dzieci kontrola podczas przesiewowego badania słuchu?
U nas tak i się schizuje ze nie wyjdziemy Przez to bo coś nie tak...

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-11-26 o 16:13
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:27   #862
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
My dajemy Infacol po,wiedziała, ze ok w sumie wszystkie to ta sama substancja czynna tylko inne stężenie, mówiła tez o San simplex, kropelki na brzuszek dała nam DELICOL, dodatkowo to na ta laktozę.

Cześciej niz 3h nie dawać bo to błędne koło i nakręca kolkę, zeby wlasnie delikatnie oszukać woda lub herbatka No albo smokiem
Stary 2014-11-26, 16:36   #863
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie polecić jakiś leżaczek/bujaczek?
Z Fisher Price są fajne..

Justana daj znać !
Stary 2014-11-26, 16:39   #864
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

O matkoboskooo Jak się objadłam w KFC to sobie nawet nie wyobrażacie... Wstyd

Dzwoniłam do szpitala. Mam się stawić po 7. Myślicie, że od razu mam mieć przy sobie torbę i wszystko? Bo się zastanawiam czy u ojca w pracy nie zostawić, coby niepotrzebnie z tym wszystkim po oddziale nie latać. Nie wiem w sumie czy 7 dni po terminie od razu kładą do łóżka czy dopiero decydują co dalej...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:57   #865
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:

Dzwoniłam do szpitala. Mam się stawić po 7. Myślicie, że od razu mam mieć przy sobie torbę i wszystko? Bo się zastanawiam czy u ojca w pracy nie zostawić, coby niepotrzebnie z tym wszystkim po oddziale nie latać. Nie wiem w sumie czy 7 dni po terminie od razu kładą do łóżka czy dopiero decydują co dalej...
Lepiej weź bo prawdopodobnie zostawia
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 17:04   #866
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Lepiej weź bo prawdopodobnie zostawia
Tak właśnie myślałam. Ugh, aż się boję, co to będzie
Stary 2014-11-26, 17:25   #867
paulina119a
Zadomowienie

Futbolowa jak to co to bedzie ???? Dobrze będzie !!!! Dziecię będzie !!!!
Stary 2014-11-26, 17:48   #868
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Nie bój się będzie dobrze, łatwo mówić jak się jest już po- wiem 😛 trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez sunrise27 Pokaż wiadomość
No to czuję się spokojniejsza Bałam się właśnie, że będzie się to ciągnęło... Ale ja już też mam lekkie rozwarcie, więc powinno być ok
Będzie 😚

Cytat:

Ja myślę że Cię już przyjmą na oddział więc weź torbę ze sobą 😊

Wanda
Stary 2014-11-26, 18:04   #869
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Futbolowa jak to co to bedzie ???? Dobrze będzie !!!! Dziecię będzie !!!!
Oby jak najszybciej!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja myślę że Cię już przyjmą na oddział więc weź torbę ze sobą 😊
Tak też zrobię Już wariuję, nie wiem czy dobre ubranka dla dziecka zabrałam. W ogóle nie wiem jak się takie dzieci ubiera - a jak przesadzę i zbyt grubo albo zbyt cienko ubiorę? Losie, masakra, jak Wy to wszystko przetrwałyście?
Stary 2014-11-26, 18:13   #870
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Oby jak najszybciej!

Tak też zrobię Już wariuję, nie wiem czy dobre ubranka dla dziecka zabrałam. W ogóle nie wiem jak się takie dzieci ubiera - a jak przesadzę i zbyt grubo albo zbyt cienko ubiorę? Losie, masakra, jak Wy to wszystko przetrwałyście?
A to nie dają w szpitalu ubranek? Czy chodzi o wyjście ze szpitala? Spokojnie, raz ubierzesz za ciepło czy zbyt lekko to następnym razem ubierzesz już odpowiednio, intuicja Ci podpowie. W pierwszych dniach w szpitalu można cieplej ubrać noworodka, w końcu w brzuszku miał o wiele cieplej niż jest poza nim. Nie martw się, dasz sobie radę 😚

Wanda
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości