Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 20:39   #841
TusiaeM
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Kupiłam jeden rożek i jeden kocyk. Najwyżej dokupię więcej potem, teraz trzymam się planu minimum.
Ja kupuje jeden śpiworek, ale dwa rożki, bo taki mi wszyscy radzą I 3 kocyki (jeden do wózka)

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja też dziś napadłam na SH i kupiłam 6 rzeczy Małej a sobie sukienkę właśnie się suszą.

Dla zainteresowanych w Smyku -50% na część ubranek (szczególnie wielopaki body). Ja kupiłam Małej 2 kaftaniki za 25 zeta
Znowu?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 20:43   #842
Mten
Rozeznanie

Na stronie Smyka promocja na Cool Club już się skończyła a miałam dokupić 2 kaftaniki ale nie chciało mi się wstawać i robić przelewu a rano zonk :-(
Stary 2015-05-25, 20:46   #843
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w aptece glukozę 75, po pobraniu krwi dałam pani tę glukozę i cytrynę i ona mi to zrobiła w kubku plastikowym (takim jak są wody z dystrybutora)
Trzeba poza glukoza przynieść cytryny?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-25, 20:49   #844
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A ja oglądałam te kocyki w biedrze ale straszna tandeta, po praniu zrobiłaby się szmata.
Ale ja nie w biedro tylko na all
Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Czułam się wyśmienicie, dla mnie to nie było słodkie (uwielbiam np. mleko kondensowane slodzone tak od razu z puszki) a wszyscy mnie straszyli najgorsze były same pobrania.
Dla mnie to też nie było aż tak słodkie (mleko skondensowane mniam!), najgorsze było to że to było takie bez smaku.
Stary 2015-05-25, 20:50   #845
czarownica_tea
Zakorzenienie

Mten- w sklepach stacjonarnych nadal jest. Co prawda sporo rzeczy jest przebranych i jest mało 56 ale jest w czym powybierać.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 20:52   #846
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja kupuje jeden śpiworek, ale dwa rożki, bo taki mi wszyscy radzą I 3 kocyki (jeden do wózka)

Znowu?
Ja mam już jeden kocyk i śpiworek, moja mama kupiła.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Czyli ha na tym badaniu nie dość ze mam wypić to świństwo to jeszcze 2h nie pić wody? Ja non stop pije, u scenę bez wody.

Stary 2015-05-25, 20:55   #847
Mten
Rozeznanie

Odebrałam wyniki tsh... Już miałam 1,8 a znów mam 2,3 :-( Buuuuuuuuuuu :-(
Stary 2015-05-25, 20:57   #848
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Czyli ha na tym badaniu nie dość ze mam wypić to świństwo to jeszcze 2h nie pić wody? Ja non stop pije, u scenę bez wody.

Pocieszę cię że ja też piję wodę na litry a po tej glukozie nawet nie miałam ochoty.
Stary 2015-05-25, 20:58   #849
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Trzeba poza glukoza przynieść cytryny?

U mnie w przychodni tak było. Najlepiej się u źródła spytaj.

D*** mnie boli. Wystarczy, że posiedzę chwilę dłużej i nie wytrzymuję. Najlepiej mi się leży...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:03   #850
liluniek
Przyczajenie

Cytat:
U mnie w przychodni tak było. Najlepiej się u źródła spytaj.

D*** mnie boli. Wystarczy, że posiedzę chwilę dłużej i nie wytrzymuję. Najlepiej mi się leży...
Wszystko zależy od laboratorium, w jednym pozwalają na przyniesienie wyciśniętej cytryny w inne nie

Mnie to badanie czeka w czwartek.

A tak w ogóle to dziś się dowiedziałam o tym forum i zamierzam tu zaglądać. Ciekawe kiedy nadrobię wszystkie Wasze wpisy

Podobnie jak mama Tymka mam termin na 21.09
liluniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:15   #851
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liluniek Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dziś się dowiedziałam o tym forum i zamierzam tu zaglądać. Ciekawe kiedy nadrobię wszystkie Wasze wpisy

Też nowa mama?

Mam nadzieję że jesteś na zwolnieniu bo nadrobić wszystkie wpisy ze wszystkich części... chyba niemożliwe
Stary 2015-05-25, 21:18   #852
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bolała w 1 trymestrze i kupiłam sobie specjalną poduszkę poporodową do siedzenia

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:21   #853
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Podczas upalow jest mi tak samo ciężko jak innym, męczą bardzo.

Zdrzemnelam się pół godzinki, ale mi dobrze tylko ostatnio coś dużo jem, nam wrażenie ze cały czas mam pełny brzuch.

A to te glukozę trzeba samemu kupić w aptece?... I potem na pobranie? Bo przy szpitalu w którym będę robiła nie ma apteki.
w książce " w oczekiwaniu na dziecko" przy szóstym miesiącu, przy możliwych odczuciach wymienione jest ""nadmierny apetyt"

to teraz już wiem skąd te kilogramy przyłażą, w czwartek na wizycie, to się chyba będę modlić by w gabinecie była popsuta waga

albo zadzwoń i zapytaj czy musisz mieć swoją, albo kup sobie na zapas, droga ta glukoza nie jest

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

[/COLOR]BOszzzzzz nie wiem co te hormony ze mną robią. Zamarzyliśmy sobie wczoraj na dziś obiad-mielone kotleciki,marchewka z zasmażką...
Właśnie sobie odgrzałam obiad późny-kolacyjny ,nałożyłam na talerz,dziabnełam widelcem kotleta i jak mnie...

i zjadłam loda rożka z tego wszystkiego

ale o so choooooooooooo sie pytam mojego organizmu.
i ni mam odpowiedzi.
mam juz dosć tych kulinarnych ekscesów.
ja miałam ochotę na kakao, wysłałam tż-ete do sklepu i cała szczęśliwa piję i bełt, kakao lokatorce się nie spodobało i był wylot

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
To zobacz na allegro może jakiś fajny e przystępnej cenie się znajdzie

Mój mąż mnie ochrzanil jsk kupiłam jednoczęściowy i mówił ze spokojnie mogłam ta kase przeznaczyć na dwuczęściowy,ale nie chciałam źle bym się czula. Juz się przyzwyczaił i przestał marudzić.

Oczarowana dostałam i jeszcze raz dziękuję ;*

Ja juz niestety nie komentuje takiego zachowania bo młokosy nie są wychowane.
ja kupiłam sobie kostium dwu częściowy, bo z jednoczęściowego mam czasem problem by się wydostać jak chce mi się siusiu.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:23   #854
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam już jeden kocyk i śpiworek, moja mama kupiła.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

No bez przesady, na godzinę wolno wypić jeden kubeczek. Takie badanie bez wody to męczarnia więc niech nie przesadzają.
Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
ale 2,3 to jest jak najbardziej w normie. Zresztą tsh w ciąży nie ma najmniejszego znaczenia, bo nie dociera do łożyska i dziecka Jedynie ft4 ma wpływ. A poziom tych hormonów jest zmienny.
Cytat:
Wszystko zależy od laboratorium, w jednym pozwalają na przyniesienie wyciśniętej cytryny w inne nie

Mnie to badanie czeka w czwartek.

Witaj i daj sobie spokój z nadrabianien Szkoda twojego czasu. Obyś była na bieżąco teraz

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:26   #855
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jakie ja będę miała.
W środę będę robiła wyniki, bo w czwartej wizyta u endo.
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
w książce " w oczekiwaniu na dziecko" przy szóstym miesiącu, przy możliwych odczuciach wymienione jest ""nadmierny apetyt"

to teraz już wiem skąd te kilogramy przyłażą, w czwartek na wizycie, to się chyba będę modlić by w gabinecie była popsuta waga

albo zadzwoń i zapytaj czy musisz mieć swoją, albo kup sobie na zapas, droga ta glukoza nie jest

ja miałam ochotę na kakao, wysłałam tż-ete do sklepu i cała szczęśliwa piję i bełt, kakao lokatorce się nie spodobało i był wylot

ja kupiłam sobie kostium dwu częściowy, bo z jednoczęściowego mam czasem problem by się wydostać jak chce mi się siusiu.
Ja może sobie jeszcze kupię jakiś na promocjach

A ja jak jestem na basenie i chce mi się siusiu,to nie rozbieram stroju tylko odchylam sobie dół kostiumu
Stary 2015-05-25, 21:27   #856
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
No bez przesady, na godzinę wolno wypić jeden kubeczek. Takie badanie bez wody to męczarnia więc niech nie przesadzają.

ale 2,3 to jest jak najbardziej w normie. Zresztą tsh w ciąży nie ma najmniejszego znaczenia, bo nie dociera do łożyska i dziecka Jedynie ft4 ma wpływ. A poziom tych hormonów jest zmienny.
Jezeli nie ma problemow z przysadka to tsh reguluje ft4 i ft3, wiec tez jest wazne

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:36   #857
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jezeli nie ma problemow z przysadka to tsh reguluje ft4 i ft3, wiec tez jest wazne
Nie koniecznie. Mój gin mi mówił, że jedna z jego pacjentek miała tsh na poziomie 2000 a reszta hormonów ok, a to tylko jeden z przypadków. Niestety, w naszym kraju ginekolodzy nie chcą się wypowiadać i pozostawili tą kwestię endokrynologom, natomiast oni za wszelką cenę chcą to "leczyć" bo to jest ogromna kasa I to sa jego słowa, chodzi jedynie o kasę. Najnowsze badania amerykańskie i angielskie dowodzą, że tsh nie ma wpływu na dziecko. Jeśli reszta jest ok to nie ma się czym stresować. Najnowsza norma tsh mówi, że taka światowa norma to 3,8 z palcem w nosie i bez spiny.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 21:38
Stary 2015-05-25, 21:39   #858
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
oczarowana - az mi Twoja autobusowa sytucja przypomniala, co kiedys widzialam.

Lato, upal, do autobusu wchodzi babunia o laseczce, przygarbiona, kolo 85 na oko. Nikt miejsca nie ustepuje, a jakas gimbaza siedzi i gada, smieje sie na caly autobus. Babcia podeszla do jednego chlopaka, puka go laska w kostke, usmiecha sie i mowi "synku, spier....laj"
daje lajka

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Jeśli tylko smaczki powracają to się nie boję. Ale za mdłości to ja podziękuję

Muszę się pochwalić łupami z SH. Środkowy rampers jest w aktualnej kolekcji Lindex czuję, że to będzie mój ulubieniec, bo poza tym, że ma śliczny wzór, to ma jeszcze odwijane rękawki i nogawki i z rampersa można zrobić śpiochy Załącznik 5986475Załącznik 5986478

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
:szok: za☠☠☠iste!!! wszystkie, ten bodziak i oba pajace są boskie!!!.
Stary 2015-05-25, 21:40   #859
bianeczkaa
Zakorzenienie

A słuchałam ostatnio o wymierających specjalizacjach i najbardziej zagrożony jest ginekolog i geriatra. Podobno 2/3 ginów to osoby 50+, które niedługo znikną i będzie dziura.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-25, 21:41   #860
liluniek
Przyczajenie

Tak Owieczko, nowa mama

Jestem na zwolnieniu i mi z tym bardzooo dobrze.

Muszę dopiero się rozeznać co gdzie jest napisane, chętnie poczytałabym opinie o wózkach... ciekawa jestem jak walczycie z niskim żelazem, czy są tu na forum jakieś przydatne listy z wyprawką, muszę znaleźć sklepy które polecacie żeby kupić ładną dobrą gatunkowo pościel, ubranka.... aaaaaa mam mnóstwo pytań ))))
liluniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:41   #861
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Dzięki, dziewczyny
Stara baba ze mnie i to już tyle lat, a i tak zawsze mi "rura mięknie", ale tak jak mówię, jako mamie jest mi łatwiej.
Każdemu by miękła!

Cytat:
Robiłam i wszystkie niewyraźne. Jutro wytoczę sięna dwór to cyknę

Ogólnie w takiej sytuacji poszłabym do miejsca przeznaczonego dla kobiet w ciąży, za kierowcą i poprosiła o ustąpienie a jak nie to bum poprosiła o to kierowcę. Ale właśnie z takich powodów, powiedziałam mojemu tż, że nie będę się bujać autobusem i mam mieć auto. Takie, na ile nas stać, ale własne. Rodzice się na szczęście dorzucili A co do robotników, mój mąż nim jest Czasem ludzie pracujący fizycznie może i bardziej prości, ale mają szacunek do innych bo wiedzą co to zmęczenie fizyczne. Zresztą na ulicach mijamy wielu takich roboli, ale ppo pracy są całkiem inni Ale żeby tak nie słodzić, to ostatnio pojechałam do firmy i coś właśnie dłubali w ziemi na przeciw naszego budynku. Wysiadłam, a jeden, stary, gruby i wąsaty czaćł mi puszczać oczka i się oblizywać Jakie to było obleśne, a brzuch ciążowy jak najbardziej widoczny

Miałam 75tkę i to się rozrabia w takim jednorazowym kubeczku. Zależy od osoby, ale mnie rozrobiła z wodą po sam brzeg kubka, aż się oblałam Nie dawałam nic, bo sięnie zmieściło i musiałam przy niej wypić ale po wyjściu nalałam sobie tej płynnej cytrynki do wody i zapiłam. Ogólnie w tak dużej ilości wody było ok i wypiłam prawie duszkiem A jeśli mogę coś polecić, to lekki strój, bo np poprzednim razem jak robiłam to miałam okropne uderzenia gorąca, duszno mi było, ale i opatulona byłam a teraz siedziałam w bokserce tej z Lidla i było ok. Ogólnie dobrze poszło. Nawet nie wypiłam tych 2 kubków wody, które można w międzyczasie.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ej, właśnie, odbiorę wyniki

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Eeee lepszy niż poprzednio

na czczo 86
po 1h 156
po 2h 130

ufff
Najbardziej mi właśnie przeszkadzają ich zboczenia i to, że większość jednak sporo pije ale poza tym często trafiają się mądrzy ludzie
Cytat:
To zobacz na allegro może jakiś fajny e przystępnej cenie się znajdzie

Mój mąż mnie ochrzanil jsk kupiłam jednoczęściowy i mówił ze spokojnie mogłam ta kase przeznaczyć na dwuczęściowy,ale nie chciałam źle bym się czula. Juz się przyzwyczaił i przestał marudzić.

Oczarowana dostałam i jeszcze raz dziękuję ;*

Ja juz niestety nie komentuje takiego zachowania bo młokosy nie są wychowane.
Ja wolę jednoczęściowe na basenie. Tylko pójdę 2x na basen a kostium potem.... Ehh te ciążowe ciuchy!
Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
oczarowana - az mi Twoja autobusowa sytucja przypomniala, co kiedys widzialam.

Lato, upal, do autobusu wchodzi babunia o laseczce, przygarbiona, kolo 85 na oko. Nikt miejsca nie ustepuje, a jakas gimbaza siedzi i gada, smieje sie na caly autobus. Babcia podeszla do jednego chlopaka, puka go laska w kostke, usmiecha sie i mowi "synku, spier....laj"
Haha ciekawa jestem reakcji młodego!
Cytat:
A ja oglądałam te kocyki w biedrze ale straszna tandeta, po praniu zrobiłaby się szmata.
Ja mam kocyk z biedry ale kupiony na jakichś wcześniejszych promocjach, taki miękki. Szwagierka ma taki sam i prała i nic się mu nie stało. A teraz już dawno nie widziałam kocykaw biedrze ale moja jest słabo zaopatrzona.
Cytat:
Ja też dziś napadłam na SH i kupiłam 6 rzeczy Małej a sobie sukienkę właśnie się suszą.

Dla zainteresowanych w Smyku -50% na część ubranek (szczególnie wielopaki body). Ja kupiłam Małej 2 kaftaniki za 25 zeta
Oo nie, przy mnie się nie pisze takich rzeczy

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:49   #862
bianeczkaa
Zakorzenienie

Nowe mamusie, jeśli chcecie być dopisane do listy na pierwszej stronie, to najlepiej piszcie wp do TusiaeM

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-25, 21:55   #863
Mten
Rozeznanie

Cytat:

Witaj i daj sobie spokój z nadrabianien Szkoda twojego czasu. Obyś była na bieżąco teraz
No ft4 mam 1,17 więc się mieszcze w normie. Wiem, w sumie dużo.o tym czytałam ale jakbym miała.do wyboru wolałabym to niższe tsh

Witamy nowa mamę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 21:55   #864
201701300931
Konto usunięte

U nas przed chwilą była sąsiadka, bo jej kotek zeskoczył na nasz balkon Szkoda tylko, że jak jakieś śmieci spadną to nikt nie przychodzi...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 21:55   #865
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Owieczko, nowa mama

Jestem na zwolnieniu i mi z tym bardzooo dobrze.

Muszę dopiero się rozeznać co gdzie jest napisane, chętnie poczytałabym opinie o wózkach... ciekawa jestem jak walczycie z niskim żelazem, czy są tu na forum jakieś przydatne listy z wyprawką, muszę znaleźć sklepy które polecacie żeby kupić ładną dobrą gatunkowo pościel, ubranka.... aaaaaa mam mnóstwo pytań ))))
No to nadrabiaj Bo chyba wszystko było już o czym chciałabyś poczytać.
Stary 2015-05-25, 21:59   #866
czarownica_tea
Zakorzenienie

Witamy nowa mamusie .

Panna Izabela- sorki . Ale ceny sa niezle na niektóre rzeczy. A ja lubię ze Smyka sa jakościowo dobre.

Stary 2015-05-25, 22:02   #867
Mten
Rozeznanie

Cytat:
U nas przed chwilą była sąsiadka, bo jej kotek zeskoczył na nasz balkon Szkoda tylko, że jak jakieś śmieci spadną to nikt nie przychodzi...
Do mnie przychodzą dzieci sąsiadów bo mój pies piszczy do nich wiecznie jak siedzi na tarasie i zrzuca im na trawę swoje zabawki więc odnoszą spowrotem :-D

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Witamy nowa mamusie .

Panna Izabela- sorki . Ale ceny sa niezle na niektóre rzeczy. A ja lubię ze Smyka sa jakościowo dobre.

No byłam w swoim Smyku stacjonarnym ale nie było już rozmiarów małych czekam na następne promocje
Stary 2015-05-25, 22:02   #868
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

a pokazać łupy??

Cytat:
Ciekawa jestem jakie ja będę miała.
W środę będę robiła wyniki, bo w czwartej wizyta u endo.

Ja może sobie jeszcze kupię jakiś na promocjach

A ja jak jestem na basenie i chce mi się siusiu,to nie rozbieram stroju tylko odchylam sobie dół kostiumu
na to nie wpadłam, choć bałabym się tej akrobacji gdy brzuszek zmienił mi punkt ciężkości
no i jakoś wygodniej mi w dwu częściowym, ładnie się brzuszek eksponuje. W końcu nie muszę go wciągać
Stary 2015-05-25, 22:08   #869
czarownica_tea
Zakorzenienie

Meryy- jak wyschną to jutro sfotografuje

Stary 2015-05-25, 22:09   #870
Kissmisiaa
Zakorzenienie

W C&A jest promocja -25% na wszystkie dziewczęce sukienki, ale niestety do dzisiaj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości