![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apel Do Wszystkich "opalajacych Sie"
Przyłączam się do apelu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Ja się opalam tylko 2 tygodnie w roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja również "opalona lubię być złociście"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z prawdziwą dumą nazywam się filtromaniaczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Super pomysł z apelem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Podpisuje się po Apelem ! Ostatnio oglądałam program o ludziach, którzy często wystawiają swoją skórę na słońce, pokazywali jak czerniak niektórym z nich dał się weznaki. Widok STRASZNY !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Korzystam z solarium. Pierwszy raz poszłam przed studniówką
![]() Robię to sporadycznie, średnio raz na miesiąc, czasem nawet raz na trzy. Często leżąc przysłaniam twarz opalając (a raczej w moim wypadku lekko zarumieniając) ciałko. Zakupiłam tydzien temu samoopalacz z la roche posay, zeby jeszcze bardziej solarium ograniczyć. Mimo tego, ze pochwalam apel to uwazam, ze jest on kierowany (jak najbardziej słusznie) do osób, które gdzies zatraciły (lub się na to zanosi) poczucie granicy między wyglądem a zdrowiem. To w jakim stopniu grozi nam opalanie jest kwestią mocno indywidualną. Jednemu zaszkodzi mała dawka, jednemu nie zaszkodzi nawet wielka. Dlatego ja wolę nie ryzykować i przyjąć dla siebie ten najgorszy scenariusz. Nie mam jednak na tyle silnej woli i determinacji, zeby zrezynować z tego całkowicie (tzn przysiądz sobie, ze juz nigdy nie pojdę na solarium, choc ostatni raz byłam przed Świętami jakoś), ale myślę, ze jestem juz na dobrej drodze...choć narazie czuję, ze nie chcę rezygnować, szczególnie ze słonka latem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Ja chodzilam na solarium conajmniej dwa razy w tyg przez ponad 2 lata ,mam jasna cere blondynki wiec zeby byc mocno opalona musialam chodzic czesto,do tego dochodzilo letnie smazenie sie na sloncu- bylam wtedy nastolatka wiec skora mimo to nie wygladala zle -zwlaszcza ze zawsze bardzo dbalam o mocne nawilzanie skory,ale wiadomo mimo to nabawilam sie kilku powazniejszych zmarszczek i malych przebarwien,skora byla sucha poprostu brzydka ( gdzie ja mialam wtedy oczy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Hmmm. właśnie przeglądam zdjęcia z Oscarów 2006 i faktycznie uderza "bladość" gwiazd! Częśc Jest nawet bardzo blada i jeszcze ma jasne sukienki...wyglądają bardzo enigmatycznie... Ale fajnie
Ja mam podobny "problem" (?)jak częśc dziewczyn tutaj jestem baaardzo blada! wręcz przezroczysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]()
Przyznaję się bez bicia, że raz na jakiś czas chodzę na solarium.... nie widac, że jestem opalona, po prostu nie mam biłałej skóry.... Twarzy od kilku lat nie opalam.... ale faktycznie zauwazyłam, że na dekoldzie nie mam juz tak gładkiej skóry jak kiedyś.... uzywam kilogramy kremów i maseczek na niego....
i faktycznie musze się przemóc i całkowicie pożegnac się z solarium.... WIEM, ŻE MACIE W 100% RACJE !!!! TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI, PO PRACY IDE PO DOBRY SAMOOPALACZ LUB MLECZKO BRAZUJĄCE ![]() pozdrawiam i dziekuję...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
mam znajomą, która przynajmniej dwa razy w tygodniu chodzi na solarium, pamiętam jak kiedys była u mnie z córką i dziecko chciało iśc w drodze powrotnej na lody, a mamusia jej powiedziała że pójdą jeśli jej zostanie po solarium! szok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
A ja uwazam, ze i nadmiar i brak szkodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Rozeznanie
|
Tak czy siak..oewnie będe tego żałowała ale nieprzestane chodzić na solarium ;] Moze za jakiś czas pójde po rozum do głowy..ale jeszcze nie teraz
![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Zgodzę się z AgąZ co do blockerów, bo czym skorupka za młodu...[/quote]
Sorka a co to są blokery?? ![]() Ja używam balsamów brązujących i na twarz samoopalacz. Latem niestety słońcu nie mogę się oprzeć, i to nie tyle z chęci posiadania opalenizny co po prostu uuuuwielbiam wylegiwać się na słońcu ![]() Solarium niet-brak funduszy na fanaberie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Aha żeby nie było ,że Barbarka taka nieodpowiedzialna to Latem podczas wylegiwania zwykle stosuje kremy z filtrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i choć mam bardzo jasną karnację, to wolę się opalac niż smarować się sterydami, albo je łykać, noo i jest jeszcze ten najgorszy wariant... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
a ja tam nie przepadam za opalaniem , zawsze wysoki filtr , czapa na glowe i troszke polatam na sloneczku ale nigdy sie nie smaże
![]() ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
ja odstawilam solarium juz jakis czas temu... z prostego powodu... zbyt wiele kropek nam na ciele... latem tez uzywam mocny filtr
![]() a i tak mam zamiar wybrac sie do dermatologa zeby mnie dokladnie obejrzal... zdecydowanie wole byc zdrowa jak opalona... nawet sie juz z moja bladoscia polubilam ![]() w koncu wszystko to kwestia nastawienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ja niestety mam tylko kolorki latem bo dos szybko łapie mnie sloneczko a zima jetem bladziutka cóz solarium odpada zreszta chyba to nałóg kosmetyczki odkad ucze sie w szkole kosmetycznej (2 rok)jeszcze bardziej popieram teorie SOLARIUM MÓWIMY NIE !!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzeiwczyny, a co robicie, żeby nie mieć brzydkich śladów na dłoniach od mleczka brązującego - jak sobie z tym radzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
mam baaaardzo delikatną i jasną cerę,nawet latem słońce mnie nie chce łapać (po powrocie z poprzednich wakacji na Cyprze wszyscy mi mówili,że jakaś taka nieopalona jestem
![]() przekonuje mnie też to,iż dermatolog nie poleca mi opalania.
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Ekhm,czuję że zaraz dostanę baty
![]() Widzę że chyba jestem jedyną osobą gotową przyznać się do tego że NIE POTRAFIĘ odmówić sobie słońca !!! Mam świadomość że mogę się nabawić tego wszystkiego o czym pisałyście ale jakoś to do mnie nie trafia ![]() ![]() Co do solarium-zaczęłam chodzić w zeszłym roku-wtedy chodziłam często w sumie raz na dwa tygodnie/tydzień.Teraz nie chodzę wcale,ale ze względu na to że bardzo wolno mi schodzi opalenizna z lata,cały czas jestem ciemna ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Wiem, że solarium jest niezdrowe i nigdy tam nie chodzę, ale ze słońca muszę korzystać. Promienie słoneczne powodują u mnie wytwarzanie serotoniny, której mój mozg nie wytwarza.W okresie zimy muszę ją brać w postaci piguł.Dlatego z utęsknieniem czekam na pierwsze promienie słońca...Lubię się opalać, ale robię to z umiarem i filtrami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale, jest jedno ale. Korzystajac z solarium, nawet w malych ilosciach, zawsze jestem rownomiernie opalona na calym ciele. Korzystajac z samopalacza, nie uda sie uzyskac takiego efektu. Owszem, twarz i dekold w ubraniu wyglada fajnie. Ale bez ubrania, wyglada to nieciekawie.Podobnie jak blade dlonie, na tle pieknie opalonej buzi ![]() Moim zdaniem, jednak samoopalaczem nie uda sie w zupelnosci zastapic naturalnej bądz solaryjnej opalenizny. Chyba,ze wymysla jakis super-produkt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
jak na slonku to tylko pod parasolem
![]() ![]() i jak pamietam w dawnych czasach to kupowalam kremy z jak najnizszym filtrem zeby sie szybko opalic tak teraz z jak najwyzszym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wystarczy poczytac pare watkow na ten temat na wizazu. A szkoda... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.