![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Apel Do Wszystkich "opalajacych Sie"
kochane dziewczyny!!
mam wazne przeslanie do was: jezeli zalezy wam na waszym zyciu - nie tylko zdrowiu - przestancie chodzic do solarium oraz opalac sie na sloncu ( ja wiem ze w polskiej kulturze (niestety ![]() ameryka od pewnego czasu przechodzi zbiorowe olsnienie- bogate kobiety przechadzajace sie ulicami manhattanu maja jasne skory - piekne lsniace, zadbane - szczyty popularnosci to delikatne samoopalacze...a ...i trzeba sie nachodzic zeby znalezc solarium ( sa tylko w biednych dzielnicach, lub na polskiej dzielnicy- greenpoint - tylko polki sa za mocno opalone i maja takie zolte tlenione wlosy...) az przykro patrzec; bardzo bym chciala aby takie zachowanie -zbiorowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chryslerka z NY ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apel Do Wszystkich "opalajacych Sie"
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak wejdzie moda na bladą skórę, to ja się chyba załamię ![]() ![]() No ale czy ja wiem, czy się tak nie opalają? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
przeczytalam ten apel od A do Z. ja to nie mam sie czego obawiac, bo na solarium to juz od dawna nie chodze. mialam w swoim zyciu etap solarium, ale na szczescie nie trwal dlugo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj !
Masz racje jesli chodzi o czekoladki typu Hilton...jak juz wspomnialam nastala era samoopalaczy- sa to srodki nowej generacji ( do kupienia w sephora ) - stasuja je gwiazdy i modelki przed pokazami - zmywaja sie po tygodniu - opalenizna niczym nie rozni sie od naturalnej i efekt jest natychmiastowy - widzialam program talk show z Ophra - gwiazdy chetnie chwala sie swoja sztuczna opalenizna..heh ![]() ![]() pozdrawiam!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ja mam do wyboru - opalanie albo łuszczyca albo sterydy. Zgadnijcie co wybieram - niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
W tym serwisie i na tym forum już od dawna propagujemy "zdrową opaleniznę". Czyli wysokie blockery i samoopalacze. Sama jestem przeciwniczką solarium. Ale może faktycznie warto apelować i przypominać, że słońce to nie zawsze nasz przyjaciel.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak to mawiał mój wykładowca od anatomii: "opalanie to patologia". Faktycznie tak jest- po prostu katujemy naszą skórę. Mimo to zdażyło mi się kilka razy odwiedzić solarium. W rankingach najzdrowszymi metodami na piekną opaleniznę są air brush oraz samoopalacze.
Zgodzę się z AgąZ co do blockerów, bo czym skorupka za młodu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety - masz wiele racji. Polski uwielbiaja sie opalac. Kiedy mówie "ja sie nie opalam" patrza na mnie jak na odmienca. Dzieki osobom takim jak Ty oraz pani Basia Kwiatkowska z Biochemii, jest szansa, ze dziewczynom spadna klapki z oczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Słońce nie do konca jest naszym przyjacielem, ale moim zdaniem choć troche powinno się wychodzić na słońca - przez to organizm produkuje wit. D
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to, aby nie wychodzić z domu. Ja uwielbiam spędzać czas na świeżym powietrzu, jeździć na wycieczki rowerowe, jeździć na rolkach itp. To, że jestem przeciwniczką opalania i stosuję codziennie max możliwą ochronę przeciwsłoneczną, nie oznacza, że nie wychodzę z domu. Przebywajmu na słońcu, ale chrońmy się przed jego destrukcyjnym działaniem.
Chryslerko, bardzo mądry apel, dołączam się do niego ![]() Pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na solarium nie bylam nigdy i isc nie zamierzam, zreszta i tak bym pewnie nie mogla bo mam znamie na plecach na ktore musze uwazac zaczelam dzieki wizazowi uzywac filtrow a latem tez korzystam ze slonca odrobine aby jedynie przyrumienic skore, takze apel zdecydowanie popieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chryslerko bardzo dziekuję za załozenie tego watku. Podziwiam tez Twoja ODWAGĘ ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Zapomniałabym, myślę, ze warto przeczytać niektóre z tych watków, żeby wiedzieć więcej o ochronie, przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Nasza Kochana Moderatorka Agusia_1 musiała sie dużo namęczyć, by stworzyć tą listę:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99094 Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej lekturki ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam takie dwie wariatki co codziennie chodziły na solarium. Mało tego czasem nawet 2 razy dziennie, bo jak poszły rano, to wieczorem wydawało im się że opalenizna już schodzi i że są białe. Powiedzcie same: czy to nie choroba? Teraz jedna z nich ma raka skóry (ma 23 lata) a druga (w tym samym wieku) jest pomarszczona jak stara babcia i boi się wychodzić z domu w słoneczny dzień. Ach... co tu więcej pisać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Też miałam kiedyś okres, gdy chciałam być ciemniejsza - chodziłam do solarium (tak z raz w tygodniu, ale na szczęście tylko przez 2 miesiące). Naturalnie mam bardzo bledziutką karnację i tak jak kiedyś była moją udręką i jej nie lubiłam, ta teraz jestem dumna z arystokratycznej i oryginalnej bieli i cieszę się, że nie mam koloru kartofla. Od czasu do czasu używam delikatnego samoopalacza, by ozłocić twarz. Nie unikam słońca jakoś panicznie, ale nigdy się na nie nie wystawiam.
I to wszystko w wieeeeelkiej mierze dzikei wizażowi. ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dolaczam sie do apelu..Tez jestem przeciwnicznka opalania i bardzo podoba mi sie jasna karnacja.
Niedawno bylam w Polsce i pierwsze slowa mojej mamy gdy mnie zobaczyla:O Boze jakas Ty blada-W Polsce panuje przekonanie ze opalony=ladniejszy.Zauwaz ylam tez tendencje do uzywania podkladow o ton lub dwa ciemniejszych od naturalnego koloru skory(u niektorych osob). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie żebym w to wierzyła, więc przekazuje to jako informacje, nie moją opinię.
W czasie pobytu w Stanach na wakacjach wpadła mi do rąk ksiązka bestseller Nowego Jorku. Nie bijcie nie podam tytułu, ani autora, bo nie spisałam. W ksiązce tej autor udowadnia, że za raka skóry odpowiedzialne są blockery chemiczne w kremach ochronnych. USA to kraj, gdzie najwięcej zużywa się kremów ochronnych przeciwko słońcu... i najwięcej jest zachorowań na raka skóry ![]() Dla porównania ludzie w Afryce czy Ameryce Południowej używaja kremów ochronnych jak najmniej i wskaźnik ten powinnien byc wyższy, a tak nie jest. To w ogóle ksiązka o zdrowym trybie życia, odżywianiu itd. przykład z kremami na słońce to tylko jeden z wielu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moja skóra prawie zupełnie nie reaguje na słońce, nie opala się, ale nie żałuję. Mój facet zawsze powtarza, że lubi moją jasną cere
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez winner Czas edycji: 2007-08-06 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
wyzwalaja witamine D w skorze
![]() Ja nigdy w zyciu nie bylam w solarium -nie ulegalam modzie na solarke i uparcie stosowalam samopalacze, bo lubie miec zloty kolor buźki przede wszystkim. Jak patrze na niektore moje kolezanki w moim wieku , ktore maja twarze gorsze od mojej 45letniej mamy, to tym bardziej mi sie slonca sztucznego odechciewa ![]() Latem zdarza mi sie polezec na sloncu, ale do takiego normalnego koloru, brzoskwionowego, delikatnego, mi sie czekoladowa opalenizna strasznie nie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Poza tym mam wrażenie,że same zainteresowane tym tematem omijają go szerokim łukiem
![]() ![]() ![]() 1.nie mam teraz przebarwień,więc nie jest źle 2.samoopalacze są trudne w nakładaniu,a one nie chcą mieć zacieków 3.wysokie filtry mają zbyt ciężką konsystencję,więc lepiej na lato kupić sobie filtr 2 albo w ogóle nie kupować (z Wizażu chyba do końca życia zapamiętam alternatywne metody "chronienia" skóry w trakcie opalania-olejek Bambino, olej Kujawski, ropa naftowa ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nati fajnie, że tyle wiesz a nie tylko "słyszałaś coś".
PS. ludzie czego to ja w swoim życiu nie słyszałam... Pozdrawiam Świadome Kobietki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety pomimo,ze zgadzam sie calkowicie z Twoim apelem, zdarza mi sie pojsc na solarium ![]() Dlatego jestem ciekawa, co to za samoopalacz nowej generacji.Brzmi zachecajaco. Jak znajdziesz linka to wklej koniecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś w książce Cena Urody przeczytałam,że w Polsce padają kina,teatry i inne instytucje kulturalne,ale co jak co solaria rosną jak grzyby po deszczu
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.