Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-17, 10:59   #61
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
HEJ wam!

Od wczoraj napisalam dwa długie posty, kazdy mi zjadł wizaz bo nie moglam sie na niego dostac. Masakra:/ Jak mi sie przypomni co pisalam, to dopisze.

Najwazniejsze! NIE MAM cukrzycy! Juppi!
super!

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
a co do wanienki to dopoki dziecko bedzie mozna w niej myc to ok, a potem to ciezko bedzie bo mamy prysznic bez brodzika
Ja też nie mam brodzika Przy pierwszym też nie miałam i daliśmy radę

Pokażę wam co udało mi się od wczoraj uszyć, dodam że pierwszy raz w życiu szyłam ciuszki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0635.jpg (241,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0634.jpg (249,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0636.jpg (223,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0632.jpg (207,4 KB, 59 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 11:04   #62
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość

Mnie niestety wyniki wczorajszej glukozy wyszły niezbyt ok... na czczo mam 86, po godzinie 111, a po dwóch 133

Zjadłabym coś, ale nawet nie wiem, czy już powinnam wprowadzić jakąś dietę, czy spokojnie czekać na wizytę u lekarza... Na bank póki co odstawiam słodycze
Pewnie zalecą Ci dietkę
Dasz radę! Zdrowe nawyki możesz wprowadzać nawet już, nic nie stoi na przeszkodzie
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 11:18   #63
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja nie mogę 😐 Już jak robią taki stelaż, to mogliby zrobić uniwersalny na różne rozmiary. Kurcze to nie pomogę, my póki co startujemy tą z Ikei.
Może robią uniwersalny... Nie wiem, na razie pytałam się tylko w jednym sklepie.
Cytat:
Skąd macie legginsy ocieplane ?
Ja z Marylin i polecam
Cytat:
Najwazniejsze! NIE MAM cukrzycy! Juppi!
Super!

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Osobiście wzielabym większą, ale to dlatego że mamy prysznic :/ więc dosyć długo będzie użytkowana
Cytat:
a co do wanienki to dopoki dziecko bedzie mozna w niej myc to ok, a potem to ciezko bedzie bo mamy prysznic bez brodzika
Ja to wszystko przemyślałam i specjalnie nie robiłam płaskiego brodzika, tylko taki na 30cm wysokości Dzięki temu Mała będzie mogła się w nim pluskać A i ja czasami sobie dupkę zamoczę

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, może mnie któraś poratuje (jak coś wizyta za tydzień) - mam ostatnio tak, na razie 3 razy w przeciągu tygodnia, że czuję nagły, sekundowy ból w cewce moczowej. To znaczy podejrzewam cewkę, czuć to jakby mnie ktoś za nią łapał i ściskał i to dość nisko boli. Po sekundzie przechodzi i jest OK. PYTANIE: czy to może być przez to, że dziecko mnie gdzieś nisko uciska i tak niefortunnie się układa?
Mam tak czasami i jestem pewna, że to przez dziecko. Najczęściej gdy wstaję, to czuję nacisk. Czasami ledwo wyjdę z toalety i zaraz wracam, bo znowu nacisk. Już to na mnie wrażenia nie robi

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja zaraz wyjmuje szarlotkę z piekarnika, a potem robię obiad. mam odjazdowy przepis od siostry, ale żeby go wykonać, musiałam z jej kuchni zasunąć 2 tajemnicze przyprawy których nie posiadam na stanie
A co robisz na obiad?

Cytat:
właśnie stygnie zapraszam jakby ktos mial na moją wieś po drodze
Jak to stygnie? Szarlotkę je się prosto z piekarnika

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja miałam wanienkę w rozmiarze gondoli wózka, wystarczająca. W takiej 102 cm mój 4 latek by się jeszcze spokojnie położył
Czyli lepsza mniejsza
Cytat:
Pokażę wam co udało mi się od wczoraj uszyć, dodam że pierwszy raz w życiu szyłam ciuszki!
Ale fajne ubranka
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 11:23   #64
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Czyli lepsza mniejsza

Ale fajne ubranka
Ja tak uważam Zresztą takiej kolumbryny wielkiej nie miałam gdzie trzymać

Dziękuję
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 11:33   #65
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie niestety wyniki wczorajszej glukozy wyszły niezbyt ok... na czczo mam 86, po godzinie 111, a po dwóch 133
Mojra, faktycznie wyniki bez rewelacji, nieciekawie, że po 2 godzinach glukoza sporo urosła zamiast opaść, więc dieta jak najbardziej bo sama dla siebie powinnaś coś z tym zrobić, szczególnie po ciąży powtórzyć badania wraz krzywą insulinową, wtedy się wszystko wyjaśni.
tak czy inaczej cukrzyca ciążowa Ci nie wyszła z tych wyników, więc to jest dobre ginekolodzy się na tym średnio znają, więc pewnie powie, że ok i tyle, ale tak jak napisałam zainteresuj się tym za jakieś pół roku
Stary 2016-11-17, 11:36   #66
agniecha828
Rozeznanie

Witam sie i ja Jak myslicie, w ktorym watku bedziemy rodzic?
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 11:38   #67
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

A co robisz na obiad?

Jak to stygnie? Szarlotkę je się prosto z piekarnika
Musi trochę ostygnąć, bo ja robię bez mąki pszennej, więc troche to ma inną konsystencje, kompletnie by się rozpadła, ale i tak ukroiłam kawałek ciepłej

na obiad robię różyczki kalafiora duszone w śmietance kokosowej z cebulką, rodzynkami, a tajemnicze przyprawy zajumane siostrze to sumak i szafran, podobno niezbędne do powstania tego kulinarnego dzieła. ale siostra mnie częstowała i faktycznie pyszne, nabrałam apetytu i musi dziś być

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
świetne pytanie! właśnie ostatnio się przeraziłam bo doszłam do wniosku, że ten V wątek to ostatni luzacki. podejrzewam, że w 2 połowie VI części mogą zacząć się rozpakowywania czyli obstawiam VI, VII, VIII jako ze mamy sporo marcóweczek

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-11-17 o 11:40
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 11:41   #68
agniecha828
Rozeznanie

To ja dzis pierwszy raz robilam piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem zawijane w jodelke w ciescie francuskim. Szybko, smacznie i spektakularniepolecam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Tzn wczoraj, heh

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

To ja nie wiem, ale ostatnio sledze jakie szanse na przezycie i zdrowie maja wczesniakinie wiem skad u mnie takie mysli

Stary 2016-11-17, 11:41   #69
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dziekuje za gratulacje! Ciesze sie niezmiernie z tego, bo jeszcze jakby ta cukrzyca doszla to isc i sie zaplakac.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 11:48   #70
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Jejuuu dopiero weszłam, od rana mnie nie było Cieszę się, że ominęły mnie problemy z Wizażem i miałam troszkę mniej do nadrabiania Wstawiam już tutaj to co wyczytałam w poprzednim wątku.

Przy okazji chciałam pochwalić te ocieplane legginsy z Marylin. Są tak ciepłe, że marzyłam o tym by je z siebie ściągnąć Na mrozy będą idealne

Ech... Mnie też to jakoś optymizmem nie napawa

Oj, absolutnie nie tylko Ty. Ja cały czas latam, ale moja praca jest inna i nie siedzę 8h i nie przez 5 dni w tygodniu. Na pewno do Świąt będę pracowała, niestety w styczniu też się będę musiała pojawić, zresztą nie mam czegoś takiego jak L4, więc trzeba zasuwać

Ty to jak nie sprzątasz, to do księgowej idziesz

Gratuluję Duże maleństwa nam się robią

Do mnie nie przemawiają, Biorę zwykłą, najtańszą z korkiem + stelaż. Jak Mała będzie siedziała pewnie, to przełożę ją do brodzika, a wanienka wyląduje w piwnicy

Wszystko będzie dobrze!

Oooo jaka mała Kluseczka Moja kiedyś wystawiała język

Dziewczyny, które mają najzwyklejsze wanienki. Jakie macie wymiary? Bo są na długość 102cm, albo 84cm i nie wiem która lepsza.
Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja niestety nic nie poradzę, ale trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś pod opieką specjalistów i że z maluszkiem wszystko OK

Super! Czyli warto się było kłuć 6 razy

Dziewczyny mam pytanie, może mnie któraś poratuje (jak coś wizyta za tydzień) - mam ostatnio tak, na razie 3 razy w przeciągu tygodnia, że czuję nagły, sekundowy ból w cewce moczowej. To znaczy podejrzewam cewkę, czuć to jakby mnie ktoś za nią łapał i ściskał i to dość nisko boli. Po sekundzie przechodzi i jest OK. PYTANIE: czy to może być przez to, że dziecko mnie gdzieś nisko uciska i tak niefortunnie się układa?
Mam tą większą, miejsca zajmuje niewiele więcej a dziecko dłużej się mieści. A jak już Ala sama siedziała to pod prysznicem ją myłam, a wanienka przydała się jak kiedyś nie mogliśmy gorączki niczym zbić, przydała się na chłodzące kąpiele.

Witam się w nowym wątku

Chyba z 10 raz próbuje posta dodać..

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-11-17 o 11:50
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 11:54   #71
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
To ja nie wiem, ale ostatnio sledze jakie szanse na przezycie i zdrowie maja wczesniakinie wiem skad u mnie takie mysli
Ja mam wrażenie że co jakiś film oglądam to dzieci i porody... Wczoraj na chwilę włączyłam TVN, akurat leciał serial singielka, słucham sobie tak jednym uchem gapiąc się w niedziałające forum... i nagle słyszę że jedna z bohaterek rodzi w 7mc
wyszło, że to już tak porządnie skończony 7 miesiąc bo tylko 45 dni do tp... ale i tak urodziła wcześniaka... trochę mnie to przestraszyło bo takie 45 dni do porodu to już w sumie niedługo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 11:56   #72
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Pewnie zalecą Ci dietkę
Dasz radę! Zdrowe nawyki możesz wprowadzać nawet już, nic nie stoi na przeszkodzie
No i koniec z ciążowym rozpieszczaniem podniebienia Pewnie, że dam rade! Muszę...

Cytat:
Mojra, faktycznie wyniki bez rewelacji, nieciekawie, że po 2 godzinach glukoza sporo urosła zamiast opaść, więc dieta jak najbardziej bo sama dla siebie powinnaś coś z tym zrobić, szczególnie po ciąży powtórzyć badania wraz krzywą insulinową, wtedy się wszystko wyjaśni.
tak czy inaczej cukrzyca ciążowa Ci nie wyszła z tych wyników, więc to jest dobre ginekolodzy się na tym średnio znają, więc pewnie powie, że ok i tyle, ale tak jak napisałam zainteresuj się tym za jakieś pół roku
Dzięki przyjrzę się temu w takim razie po ciąży dokładniej... A dieta oczywiście - skoro już wyszedł taki wynik, to muszę zadbać o siebie i maleństwo
Stary 2016-11-17, 12:01   #73
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Ja mam wrażenie że co jakiś film oglądam to dzieci i porody... Wczoraj na chwilę włączyłam TVN, akurat leciał serial singielka, słucham sobie tak jednym uchem gapiąc się w niedziałające forum... i nagle słyszę że jedna z bohaterek rodzi w 7mc
wyszło, że to już tak porządnie skończony 7 miesiąc bo tylko 45 dni do tp... ale i tak urodziła wcześniaka... trochę mnie to przestraszyło bo takie 45 dni do porodu to już w sumie niedługo
Przed paroma minutami rozmawiałam z kuzynką. Rok temu urodziła córeczkę 1,5 miesiąca przed czasem, miała cc zaplanowane ze względu na swoje zdrowie. Mała ma się super, rozwija się książkowo. Opowiedziała mi też, że jej koleżanka miała skracającą się szyjkę i skurczew 32 tygodniu i przez 2 tyg leżała w szpitalu żeby to powstrzymać. A później w 40 tyg miała wywoływany poród bo dziecko nie chciało wyjść
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 12:08   #74
axn22
Zakorzenienie

Ehh nie przewidzimy co nas czeka Oby tylko dzieciaczki były całe i zdrowe, nieważne czy trochę (pokreślam, trochę ) przed terminem czy po
Stary 2016-11-17, 12:12   #75
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak uważam Zresztą takiej kolumbryny wielkiej nie miałam gdzie trzymać

Dziękuję
Wlasnie ja tez nie bardzo. Najwyzej jak Mała nie bedzie jeszcze siedziała, to bede z nia w tym brodziku sie moczyć

Cytat:
W tym, ktory bede prowadziła ja
Cytat:
Musi trochę ostygnąć, bo ja robię bez mąki pszennej, więc troche to ma inną konsystencje, kompletnie by się rozpadła, ale i tak ukroiłam kawałek ciepłej

na obiad robię różyczki kalafiora duszone w śmietance kokosowej z cebulką, rodzynkami, a tajemnicze przyprawy zajumane siostrze to sumak i szafran, podobno niezbędne do powstania tego kulinarnego dzieła. ale siostra mnie częstowała i faktycznie pyszne, nabrałam apetytu i musi dziś być

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

świetne pytanie! właśnie ostatnio się przeraziłam bo doszłam do wniosku, że ten V wątek to ostatni luzacki. podejrzewam, że w 2 połowie VI części mogą zacząć się rozpakowywania czyli obstawiam VI, VII, VIII jako ze mamy sporo marcóweczek
Ja to bym zjadła nawet taka rozwalająca się Kalafior brzmi pysznie, ale dla mnie bez rodzynek

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Przed paroma minutami rozmawiałam z kuzynką. Rok temu urodziła córeczkę 1,5 miesiąca przed czasem, miała cc zaplanowane ze względu na swoje zdrowie. Mała ma się super, rozwija się książkowo. Opowiedziała mi też, że jej koleżanka miała skracającą się szyjkę i skurczew 32 tygodniu i przez 2 tyg leżała w szpitalu żeby to powstrzymać. A później w 40 tyg miała wywoływany poród bo dziecko nie chciało wyjść
Czesto czytam, ze jakas dziewczyna w 7/8 miesiącu miała skurcze, juz prawie urodziła, a potem tak przetrzymali ze trzeba było wywoływać
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 12:14   #76
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
super!

O wow! Super!

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 12:51   #77
Helmi24
Przyczajenie

No ogolnie wypuscili mnie dzis do domu. Badal mnie inny lekarz niz przy przyjeciu do szpitala i oczywiscie jakbyk sama nie zapytala to nawet bym nie wiedziala co i jak...wiec pytam po badaniu jak szyjka? A gin mowi no hmm taka jakby troszke miekawa...i tyle sie dowiedzialam. W sumie na poczatku mowil zebym zostala ale potem ze jesli bede lezec w domu i brac nospe 3 razy dziennie to moge wyjsc. Wiec wyszlam
Helmi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 12:52   #78
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helmi24 Pokaż wiadomość
No ogolnie wypuscili mnie dzis do domu. Badal mnie inny lekarz niz przy przyjeciu do szpitala i oczywiscie jakbyk sama nie zapytala to nawet bym nie wiedziala co i jak...wiec pytam po badaniu jak szyjka? A gin mowi no hmm taka jakby troszke miekawa...i tyle sie dowiedzialam. W sumie na poczatku mowil zebym zostala ale potem ze jesli bede lezec w domu i brac nospe 3 razy dziennie to moge wyjsc. Wiec wyszlam
A kiedy masz kontrolę u swojego lekarza?

Stary 2016-11-17, 12:55   #79
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Justkonev gratuluje dużej corki
Jak Wy to robicie, ze wasze dzieci takie duże, moja w 26 tyg wazyla 880gr? syn bardzo podobnie w tym okresie ważył.

Moja w 25+3 miala tylko 750g, wiec tez niewiele.
Ale i tak co sprzet i lekarz to inny pomiar. W szpitalu mialam usg robione na 2 maszynach i przez kilku roznych lekarzy i rozne byly wyniki. Mowili, ze lekarze miedzy soba maja roznice 10-15%, do tego dochodza rozne metody pomiarowe
Cytat:
Dziwne podejscie, ale miejmy nadzieje, ze lekarz po prostu nie widzial zagrozenia A leki na rozwoj pluc dostalas dwie dawki czy jedna?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 12:57   #80
keepsmil3
Zadomowienie

Hej, melduję się w nowym wątku. Jestem na bieżąco, ale coś ostatnio nie mam weny do pisania. Dopadl mnie zespol ciesni nadgarstka i słabo mi sie pisze na telefonie.

Wczoraj miałam wizytę, Mały waży 1192g i co wizyta nadgania po parę dni do przodu. Wczesniej termin z OM i wg usg różnił sie o tydzień, a w tej chwili sie zrównało i średni wiek ciąży to 28t2d. Duzo na usg nie było widać bo wtulił się buzią w łożysko, ale lekarka powiedziała, ze widać już że będą włoski, bo keratyna odbija się na usg
Szyjka się elegancko trzyma, cukrzycy nie ma, posiew moczu jałowy i jedyny zgrzyt to lekko spadajaca hemoglobina =11,3.
Przytylam już 13 kg, więc wybijam się na czołówkę peletonu. Ale w sumie się nie dziwie, bo od poczatku ciąży siły calkiem mnie opuściły i nawet głupi krótki spacer potrafi mnie odciąć do końca dnia. Po szybkim rajdzie po sklepach tydzien temu byłam tak wykończona, że nawet obiadu nie zrobiłam: (( dlatego nie mam praktycznie żadnego ruchu, więc dupa rośnie

Co do poruszanych przez Was tematów:
Piernik staropolski dojrzewajacy od tygodnia u mnie leżakuje. Też pierwszy raz robie, a przepis od kolezanki, a ona chyba brała z mojewypieki.pl zobaczymy co wyjdzie, już mi ślinka cieknie
Wanienke mamy z Ikea, jak bejbe wyrośnie to będziemy kąpać w wannie.

Szefowa może mi dopisać wózek ANEX Sport, wybralismy w kolorze żółto szarym. Bedziemy zamawiać w grudniu.

Ja też czytam o szansach wcześniaków, chociaż u mnie ciąża przebiega na razie prawidłowo.

Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka jeszcze bezdzietna i zaczęła mi opowiadać straszne historie porodowe, np że jej kuzynka do dzisiaj kuleje zaczęłam się śmiać, a ona do mnie, żebym się nie śmiała, bo to prawda a ja jej na to, że wolę się śmiać niż płakać: p

Dużo kobiet porównuje poród do robienia dużej kupy i to jakoś dodawało mi otuchy, ale jak mnie ostatnio dopadło mega zaparcie to się prawie poplakalam (!) na kibelku, że jeśli ma boleć podobnie to ja nie dam rady. Zaczęłam wtedy ciepłej myśleć o cc.

Edytowane przez keepsmil3
Czas edycji: 2016-11-17 o 13:05
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 13:13   #81
justkonev
Zakorzenienie

Ale dzisiaj gonicie z postami
silver coś Ty im obiecała?!

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 13:17   #82
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
O widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj problemy z wizażem...

Witam się w nowym wątku

Gratulacje wizyt dziewczyny

Silver - oby z oczkami Darii było ok i żeby gorączka nie wróciła!

Opimalfa - super, że cukrzycy nie masz!

Ja mam podobny wynik glukozy, na czczo 90 a nie o dwóch godzinach 132 (po godzinie nie miałam). Ginekolog mi powiedział, że jest w normie. Może też powinnam mimo tego wprowadzić dietę? Daj koniecznie znać co twój lekarz na to

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 13:35   #83
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
super!

najwyzej dupke pod kran i heeeja ale Ty zdolna fiufiu ! sliczne cos jeszcze bedziesz szyc ?
Cytat:
dziwny lekarz.. taki malo konkretny..
Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Hej, melduję się w nowym wątku. Jestem na bieżąco, ale coś ostatnio nie mam weny do pisania. Dopadl mnie zespol ciesni nadgarstka i słabo mi sie pisze na telefonie.

Wczoraj miałam wizytę, Mały waży 1192g i co wizyta nadgania po parę dni do przodu. Wczesniej termin z OM i wg usg różnił sie o tydzień, a w tej chwili sie zrównało i średni wiek ciąży to 28t2d. Duzo na usg nie było widać bo wtulił się buzią w łożysko, ale lekarka powiedziała, ze widać już że będą włoski, bo keratyna odbija się na usg
Szyjka się elegancko trzyma, cukrzycy nie ma, posiew moczu jałowy i jedyny zgrzyt to lekko spadajaca hemoglobina =11,3.
Przytylam już 13 kg, więc wybijam się na czołówkę peletonu. Ale w sumie się nie dziwie, bo od poczatku ciąży siły calkiem mnie opuściły i nawet głupi krótki spacer potrafi mnie odciąć do końca dnia. Po szybkim rajdzie po sklepach tydzien temu byłam tak wykończona, że nawet obiadu nie zrobiłam: (( dlatego nie mam praktycznie żadnego ruchu, więc dupa rośnie

Piernik staropolski dojrzewajacy od tygodnia u mnie leżakuje. Też pierwszy raz robie, a przepis od kolezanki, a ona chyba brała z mojewypieki.pl zobaczymy co wyjdzie, już mi ślinka cieknie

Szefowa może mi dopisać wózek ANEX Sport, wybralismy w kolorze żółto szarym. Bedziemy zamawiać w grudniu.

Ja też czytam o szansach wcześniaków, chociaż u mnie ciąża przebiega na razie prawidłowo.

Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka jeszcze bezdzietna i zaczęła mi opowiadać straszne historie porodowe, np że jej kuzynka do dzisiaj kuleje zaczęłam się śmiać, a ona do mnie, żebym się nie śmiała, bo to prawda a ja jej na to, że wolę się śmiać niż płakać: p

Dużo kobiet porównuje poród do robienia dużej kupy i to jakoś dodawało mi otuchy, ale jak mnie ostatnio dopadło mega zaparcie to się prawie poplakalam (!) na kibelku, że jeśli ma boleć podobnie to ja nie dam rady. Zaczęłam wtedy ciepłej myśleć o cc.

Ale duze juz te Wasze dzieciaczki a swoja waga sie nie przejmuj po porodzie sie tym bedziesz martwic

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Mojra, lekarz na pewno cos doradzi, jakas dietke i wyniki sie unormuja
Justi, wizaz pewnie nie ogarnia, jak każda wczoraj pisała i pisała, a tu dupa database error

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Dziewczyny ogladam wlasnie polsat cafe i leci program o mezczyznie z odpadajaca skora.. taki fajny wartosciowy chlopak, a tu takie cos az mi sie chce plakac

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 13:47   #84
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Ci szpitalni lekare i ich podejście do informowania pacjentów umów się na wizytę do swojego lekarza prowadzącego, odpoczywaj i bierz magnez oby było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja mam podobny wynik glukozy, na czczo 90 a nie o dwóch godzinach 132 (po godzinie nie miałam). Ginekolog mi powiedział, że jest w normie. Może też powinnam mimo tego wprowadzić dietę? Daj koniecznie znać co twój lekarz na to

Ok, dam znać właśnie próbuję się wbić na jakąś wizytę, zobaczymy na kiedy mi się uda
Konsultowałam wynik z położna, to stwierdziła, że lekarz pewnie zaleci dietę... Ale zobaczymy...

Cytat:

Mojra, lekarz na pewno cos doradzi, jakas dietke i wyniki sie unormuja
Dzięki

Miałam iść robić obiad a zamiast tego dokończyłam czytać harrego pottera szybko poszło... godzina podczas glukozy, chwilę wczoraj wieczorem, teraz godzinka i koniec książki
Stary 2016-11-17, 13:59   #85
Opiumalfa
Zakorzenienie

Nawet mi nie mowcie nic o lekarzach w polskich szpitalach. Wszystko od nich trzeba wyciagac. Masakra jakas. A pacjent to debil. :/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 14:01   #86
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mi nie mowcie nic o lekarzach w polskich szpitalach. Wszystko od nich trzeba wyciagac. Masakra jakas. A pacjent to debil. :/
Ja mam wrażenie, że oni nas traktują tak jakby nie o nas chodziło i bardzo często słychać "ordynator będzie jutro" a nikt inny nic powie😐

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 14:02   #87
Mojra87
Zadomowienie

Pisałyście dziś o tym, że boicie się wczesnego porodu... A ja właśnie zobaczyłam na fb wpis na profilu Mommy draws o wcześniakach - same dobre historie, zdrowe i duże dzieciaczki rosną mimo urodzenia nawet w 27tc! Ale my tu wszystkie przecież elegancko donosimy nasze dzieciaczki do 38tc
Stary 2016-11-17, 14:04   #88
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
super!

fajne ja bym nie umiała raczej

Cytat:
No i koniec z ciążowym rozpieszczaniem podniebienia Pewnie, że dam rade! Muszę...

Dzięki przyjrzę się temu w takim razie po ciąży dokładniej... A dieta oczywiście - skoro już wyszedł taki wynik, to muszę zadbać o siebie i maleństwo
dasz radę dla Twojego i maluszka dobra

Cytat:
Ehh nie przewidzimy co nas czeka Oby tylko dzieciaczki były całe i zdrowe, nieważne czy trochę (pokreślam, trochę ) przed terminem czy po
dokładnie

Cytat:
dziwny lekarz. Jak ja nie znoszę, że trzeba lekarza o wszystko dopytywać...co to ma znaczyć miękawa co za podejście

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość

gratulacje wizyty
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 14:06   #89
Krysilla
Rozeznanie

Coś z cytowaniem mam w aplikacji nie tak dzisiaj.. Eh..

Gratuluję dużych dzieciaczków i udanych badań!

Mariea mam pytanie, bo Ty się znasz, czy buraczki z cebulką mogę czy coś nie teges? Bo mi zapachniało i teraz tylko o tym myślę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-11-17, 14:12   #90
agniecha828
Rozeznanie

Dziewczyny, moj maz zazyczyl sobie udka z indyka na obiad. No i kupilam takie udzioooory. Jedno jak z 3-4 z kurczaka. Ile mam je trzymac w piekarniku? Robie pierwszy raz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości