![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Cytat:
A zmuszania do bycia katolikiem nie skomentuję dopóki mi nie pokażesz gdzie i w którym momencie Duda ZMUSZA kogoś do bycia katolikiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
a ci Twoi to tacy abstynenci myślisz
![]() pomijając już meritum bo to jest poza moją możliwością pojmowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Przykłady? No i w końcu zmusza czy siedzi cicho? Zdecyduj się.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772317 1]a ci Twoi to tacy abstynenci myślisz ![]() pomijając już meritum bo to jest poza moją możliwością pojmowania.[/QUOTE] A Ty to już tak błysnęłaś wiedzą polityczną w innych tematach, że jakakolwiek rozmowa mija się z celem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, jak się nie jest po jedynie słusznej stronie to jest się ignorantem i nie ma się pojęcia o polityce. zabolało tak bardzo
![]() ale fakt faktem (sic), niestety fakty mają coraz mniejsze znaczenie i trudno rozmawiać z oszołomstwem, które nałykawszy się fesjbukowych fake-newsów myśli, że pozjadało wszystkie rozumy (to nie do Ciebie Bumblebee bo nie mam szklanej kuli by twierdzić, że akurat Ty żywisz się facebookiem ale uwaga ogólna na kanwie ostatnich wydarzeń. http://www.cbsnews.com/news/donald-t...esponsibility/ Przy okazji bardzo polecam http://www.vox.com/policy-and-politi...-checking-lies |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772381 6]Oczywiście, jak się nie jest po jedynie słusznej stronie to jest się ignorantem i nie ma się pojęcia o polityce. zabolało tak bardzo
![]() ale fakt faktem (sic), niestety fakty mają coraz mniejsze znaczenie i trudno rozmawiać z oszołomstwem, które nałykawszy się fesjbukowych fake-newsów myśli, że pozjadało wszystkie rozumy (to nie do Ciebie Bumblebee bo nie mam szklanej kuli by twierdzić, że akurat Ty żywisz się facebookiem ale uwaga ogólna na kanwie ostatnich wydarzeń. http://www.cbsnews.com/news/donald-t...esponsibility/ Przy okazji bardzo polecam http://www.vox.com/policy-and-politi...-checking-lies[/QUOTE] Tak mnie boli jak Ciebie kolejne kilka lat z Duda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Mnie pan Duda aż tak bardzo nie boli bo to nie jest mój prezydent*. A jeśli ten kraj będzie miał nieszczęście przeżyć jego drugą kadencję nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego adresata do odesłania swojego paszportu.
*ALE mam rodzinę, przyjaciół, znajomych na których jego/ich szkodliwe decyzje mogą mieć fatalny wpływ teraz i jeszcze przez wiele lat po odpisowczeniu Polski. więc tak, z tego powodu mam ból odwłoka jak to prześlicznie określasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6771791 6]I poprawił się - znaczy, przynajmniej jednemu Polakowi jego prezydentura służy
![]() W porównaniu do bolka, ochlejusa czy bula Duda to klasa sama w Sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772411 6]to nie jest mój prezydent*.[/QUOTE]
Hehe. Typowy ból dolnej partii pleców. "To nie mój prezydent". Twój, twój. Dopóki masz obywatelstwo tego kraju to to jest właśnie też Twój prezydent czy tego chcesz czy nie ![]() Widzisz. Różnica między nami jest taka, że ja pomimo tego, że Bronka uważam za najgorszego prezydenta w III RP, nigdy bym o nim nie powiedział "nie mój prezydent". Po prostu szanuję ustrój tego kraju, a nie strzelam fochy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
BAN stały
|
Cytat:
I różnica między poprzednimi a Pis jest taka, że oni jednak dążą do realizacji Swojego programu. Co jest jednak miłą odmianą po tylu latach. A to, że z tym programem się nie zgadzam to już inna sprawa. I jakimś dziwnym trafem ostatnie dwa MN były bardzo spokojne. Żaden poseł nie dostał w japę pod knajpą, nie wyszły żadne taśmy u Sowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem skad sie ludzie pourywali - Duda byl kandydatem PiSu, wielkie zdziwko, ze popiera polityke PiS ![]() Jeszcze zeby poprzedni byli apolityczni, ale kurde i Bronek i Kwachu byli partyjniacy, a teraz nagle wymaganie od Dudy, zeby nie byl ![]() Co takiego on podpisuje co mu "naczelnik panstwa" kaze? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To abstrahujac od tego, ze jak dotad o masowych rezygnacjach nie slyszalem, bo wielkie zdziwko, narod w wiekszosci nie przepije czy rzuci robote, tylko bedzie korzystal z tego probujac miec lepsze zycie ![]() Nie rozumiesz widze, co to jest narodowy socjalizm, uprzejmie sluze: http://sjp.pwn.pl/szukaj/narodowy%20socjalizm.html Cytat:
![]() Zamiast tworzyc takie "wspaniale" analogie, dowiedz sie co znacza pojecia, ktorych uzywasz ![]() Cytat:
![]() Takie teksty to jak cytaty z odlotow jakiejs planktowej skrajnej lewicy, walczej z demonami swoich paranoi ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772411 6]Mnie pan Duda aż tak bardzo nie boli bo to nie jest mój prezydent*. A jeśli ten kraj będzie miał nieszczęście przeżyć jego drugą kadencję nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego adresata do odesłania swojego paszportu. *ALE mam rodzinę, przyjaciół, znajomych na których jego/ich szkodliwe decyzje mogą mieć fatalny wpływ teraz i jeszcze przez wiele lat po odpisowczeniu Polski. więc tak, z tego powodu mam ból odwłoka jak to prześlicznie określasz.[/QUOTE] ![]() ![]() Myslalem, ze w Stanach po wyborach jest masakra, ale widze, ze i w PL mozna spotkac takie postawy ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2016-11-20 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Taaa, a Komorowski był prezydentem wszystkich Polaków i nic wspólnego z PO nie miał.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
Szkoda strzępić ryja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Bez kitu.
Cytat:
Gdy tylko będzie to możliwe swój paszport odeślę nawet Biedroniowi (daj Boże!), ale jak akurat trafi [jeszcze] na pisowca to zrobię to z dodatkowym westchnieniem ulgi. Ot co. Naprawdę obywatelstwo można chcieć zmienić (i tak nawet być powinno) z powodów pozytywnych (chęć bycia obywatelem innego kraju), a nie z niechęci do niebycia obywatelem miejsca, w którym się przyszło na świat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Brak logicznego myślenia już Ci udowodnilam: piszesz o partii, która w programie ma elementy pro narodowe, gospodarczo skręca w lewo a potem dowodzisz, że jednak nie jest to partia pro narodowa ani pro socjalistyczna. Tak więc jeśli są jakiekolwiek granice absurdu to już je przekroczyłeś i jesteś "zagranico". Nie lepiej napisać po prostu: "Strzeliłem babola" zamiast dalej się miotać i udowadniać swoją wszechwiedzę? Za chwilę to już przestanie być śmieszne a stanie się żałosne. Więc daruj mi dalszą wymianę zdań- ja jestem PO godzinach pracy. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772411 6]Mnie pan Duda aż tak bardzo nie boli bo to nie jest mój prezydent*. A jeśli ten kraj będzie miał nieszczęście przeżyć jego drugą kadencję [/QUOTE] Jaką drugą? Ten kraj będzie miał szczęście jeśli podźwignie się gospodarczo z pierwszej kadencji tego pana i jego rządu oraz pomysłów tego rządu. I to wcale nie jest żart. I Bogu dziękuję, że mnie to już nie będzie dotyczyć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
odsetek ludzi głupich, którzy nie potrafią myśleć perspektywicznie czy wyciągać prostych wniosków jest w społeczeństwie znacznie większy niż przypuszczałam. ale niezmiennie zastanawia mnie, gdzie się podziewa te 40-60% społeczeństwa, którym jest tak bardzo wszystko jedno, że nie chodzą na wybory chociażby po to żeby uniemożliwość temu gorszemu z dwóch evils (sorry ale "złów" po polsku to chyba nie ma ![]() Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2016-11-20 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6773043 1]Oczywiście, po jednej kadencji będzie katastrofa a po dwóch nie będzie czego zbierać. Ale wiesz co, mnie już nic nie zdziwi. Oni ciągle mają ponad 30% poparcia więc to naprawdę nie jest wykluczone, że "ciemny lud to kupi" jeszcze raz. Ile tym w ciągu tego roku było spraw, afer, idiotyzmów po których powiedziałybyśmy, że "aha, no TERAZ to już są ugotowani". A tu nic, ani drgnie. Tak samo jak Trump się chwalił, że mógłby zastrzelić kogoś na 5th avenue a poparcie by mu nie spadło.
[/QUOTE] Norine, z punktu widzenia psychologii to dość latwo wytłumaczalne: ludzie są po prostu upodleni przez biedę i zostawieni samym sobie, więc zaglosują na każdego, kto rzuci im dodatkową miskę ryżu. Taki człowiek nie będzie się zastanawial, czy za kilka lat tego ryżu w ogóle jeszcze wystarczy na dalsze uprawy i czy w ogóle będzie jeszcze co dzielić. I my i Amerykanie w tej chwili płacimy za lata zaniedbań takich ludzi i pozostawienia ich samym sobie. U nas, dopóki PiS będzie dawać to poparcie mu nie spadnie. Spadnie wtedy, gdy już nie będzie z czego dawać (a nie będzie bo budżet nie jest sezamem bez dna i to wkrótce już się skończy). Wtedy ten rząd upadnie z hukiem ale ucierpią na tym wszyscy obywatele. Wszyscy będziemy spłacać długi zaciągnięte na wesołe pomysły tego rządu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W US biedni/ludzie ktorzy dostaja zapomoge od panstwa glosowali na Clinton. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
Z nas się można śmiać, chociaż PO również zadłużała Polskę w szybkim tempie. Jednak jak możesz porównywać wyborców Trumpa z wyborcami PiS? Klienci państwa amerykańskiego, a mówiąc wprost latynoskie i murzyńskie slumsy głosowały na Clinton. Na Trumpa głosowała wkurzona amerykańska klasa średnia (w przeważającej części biała), która nie chce Obamacare i uważa, że lepiej będzie wydawać swoje pieniądze niż Clinton. To Trump chce obniżyć podatki, zmniejszyć wydatki i przestać zadłużać państwo. Natomiast Clinton chciała jeszcze bardziej rozbudować państwo opiekuńcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6773043 1]Oczywiście, po jednej kadencji będzie katastrofa a po dwóch nie będzie czego zbierać. Ale wiesz co, mnie już nic nie zdziwi. Oni ciągle mają ponad 30% poparcia więc to naprawdę nie jest wykluczone, że "ciemny lud to kupi" jeszcze raz. Ile tylko w ciągu tego roku było spraw, afer, idiotyzmów po których powiedziałybyśmy, że "aha, no TERAZ to już są ugotowani". A tu nic, ani drgnie. Tak samo jak Trump się chwalił, że mógłby zastrzelić kogoś na 5th avenue a poparcie by mu nie spadło.
odsetek ludzi głupich, którzy nie potrafią myśleć perspektywicznie czy wyciągać prostych wniosków jest w społeczeństwie znacznie większy niż przypuszczałam. ale niezmiennie zastanawia mnie, gdzie się podziewa te 40-60% społeczeństwa, którym jest tak bardzo wszystko jedno, że nie chodzą na wybory chociażby po to żeby uniemożliwość temu gorszemu z dwóch evils (sorry ale "złów" po polsku to chyba nie ma ![]() No mnie też ich poparcie zaskakuje . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coz, jesli oczekiwalyscie, ze po prostu automatycznie bedzie radocha i pochwala, tego co piszecie, a polemika wam przeszkadza, to faktycznie, nie macie co strzepic ![]() ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772878 1] Cóż, ja chcę być obywatelem państwa, które wybrałam jako "swoje" na parę lat przed podłą zmianą ale skoro wiesz lepiej. Gdy tylko będzie to możliwe swój paszport odeślę nawet Biedroniowi (daj Boże!), ale jak akurat trafi [jeszcze] na pisowca to zrobię to z dodatkowym westchnieniem ulgi. Ot co. Naprawdę obywatelstwo można chcieć zmienić (i tak nawet być powinno) z powodów pozytywnych (chęć bycia obywatelem innego kraju), a nie z niechęci do niebycia obywatelem miejsca, w którym się przyszło na świat.[/QUOTE] Nie no, spoko, Twoja brocha oczywiscie ![]() Ja komentowalem odnosnie zrzekania sie/wyjezdzania bo wygrywa partia X, kandydat Y, ale to zupelnie inna sprawa. Cytat:
Cytat:
![]() Tlumacze Ci, ze "narodowy socjalizm", to pojecie oznaczajace konkretna ideologie, partii NSDAP, synonimem tej ideologii jest nazizm, po to Ci przytoczylem definicje slownikowa. U mnie z logika wszystko w porzadku, po prostu Ty uzywasz pojec, ktorych nie znasz znaczenia ![]() ![]() ![]() (a jak nie chcesz dalszej wymiany zdan, to nie pisz, proste?) [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6773043 1]Oczywiście, po jednej kadencji będzie katastrofa a po dwóch nie będzie czego zbierać. Ale wiesz co, mnie już nic nie zdziwi. Oni ciągle mają ponad 30% poparcia więc to naprawdę nie jest wykluczone, że "ciemny lud to kupi" jeszcze raz. Ile tylko w ciągu tego roku było spraw, afer, idiotyzmów po których powiedziałybyśmy, że "aha, no TERAZ to już są ugotowani". A tu nic, ani drgnie. Tak samo jak Trump się chwalił, że mógłby zastrzelić kogoś na 5th avenue a poparcie by mu nie spadło. odsetek ludzi głupich, którzy nie potrafią myśleć perspektywicznie czy wyciągać prostych wniosków jest w społeczeństwie znacznie większy niż przypuszczałam. ale niezmiennie zastanawia mnie, gdzie się podziewa te 40-60% społeczeństwa, którym jest tak bardzo wszystko jedno, że nie chodzą na wybory chociażby po to żeby uniemożliwość temu gorszemu z dwóch evils (sorry ale "złów" po polsku to chyba nie ma ![]() Tak oczywiscie, jak ktos smie glosowac inaczej niz Ty bys chciala, to ciemny lud i ludzie glupi. Z mojej strony tylko ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Ja po cichu liczyłem na fałszywy socjalizm ze strony PiSu, na przykład 500+ zamiast na drugie to na trzecie dziecko z tłumaczeniem, że "na razie" nie można inaczej. Niestety zawiodłem się i na poważnie realizują socjalistyczne obietnice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
Ja się po PiSie niczego dobrego nie spodziewam.
Chociaż fakt, niektóre rzeczy i tak mnie zaskoczyły - np. przepychanie ustaw w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Naczelna Nastolatka
|
A jawne łamanie prawa i regulaminu podczas prac nad ustawami w komisjach? To cię nie zdziwiło?
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
No jasne. Tylko podtarł sobie dupe Konstytucją, a po nocach konwersuje z leśnym ruchadłem. Klasse.
A to dopiero początek. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-11-20 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Podobno Najjaśniejsza Rzeczpospolita miała wstać z kolan.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-11-20 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6774948 1]Podobno Najjaśniejsza Rzeczpospolita miała wstać z kolan.[/QUOTE]
A on tak klęczy przed prezesem? Bo na kościół to mi raczej nie wygląda.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.