Zdziwko polityczne - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-20, 09:00   #61
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Dot.: Zdziwko polityczne

Cytat:
Napisane przez Sofiax Pokaż wiadomość
Wiesz tylko żaden z wyżej wymienionych nie zaglądał pod spódnicę i nie zmuszał do bycia katolikiem od subtelna różnica.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wolę zaglądanie pod spódnice niż chlanie na umór przy okazji oficjalnych uroczystości czy po prostu zwykłe złodziejstwo jak w przypadku Bronka i OFE.
A zmuszania do bycia katolikiem nie skomentuję dopóki mi nie pokażesz gdzie i w którym momencie Duda ZMUSZA kogoś do bycia katolikiem.

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 09:03   #62
Sofiax
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Wolę zaglądanie pod spódnice niż chlanie na umór przy okazji oficjalnych uroczystości czy po prostu zwykłe złodziejstwo jak w przypadku Bronka i OFE.
A zmuszania do bycia katolikiem nie skomentuję dopóki mi nie pokażesz gdzie i w którym momencie Duda ZMUSZA kogoś do bycia katolikiem.

Cały rząd jego partii zmusza a on cichosza No właśnie ja wolę kogoś kto sobie lubi wypić niż kogoś kto pod spódnicę zagląda i dyktuje co ma być w mojej macicy.

Sofiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 09:07   #63
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

a ci Twoi to tacy abstynenci myślisz

pomijając już meritum bo to jest poza moją możliwością pojmowania.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 09:20   #64
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Cały rząd jego partii zmusza a on cichosza
Przykłady? No i w końcu zmusza czy siedzi cicho? Zdecyduj się.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772317 1]a ci Twoi to tacy abstynenci myślisz

pomijając już meritum bo to jest poza moją możliwością pojmowania.[/QUOTE]
A Ty to już tak błysnęłaś wiedzą polityczną w innych tematach, że jakakolwiek rozmowa mija się z celem . Daj mnie do ignorów i będzie święty spokój .

Stary 2016-11-20, 09:31   #65
Konto usunięte

Oczywiście, jak się nie jest po jedynie słusznej stronie to jest się ignorantem i nie ma się pojęcia o polityce. zabolało tak bardzo

ale fakt faktem (sic), niestety fakty mają coraz mniejsze znaczenie i trudno rozmawiać z oszołomstwem, które nałykawszy się fesjbukowych fake-newsów myśli, że pozjadało wszystkie rozumy (to nie do Ciebie Bumblebee bo nie mam szklanej kuli by twierdzić, że akurat Ty żywisz się facebookiem ale uwaga ogólna na kanwie ostatnich wydarzeń.

http://www.cbsnews.com/news/donald-t...esponsibility/

Przy okazji bardzo polecam http://www.vox.com/policy-and-politi...-checking-lies
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 09:38   #66
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772381 6]Oczywiście, jak się nie jest po jedynie słusznej stronie to jest się ignorantem i nie ma się pojęcia o polityce. zabolało tak bardzo

ale fakt faktem (sic), niestety fakty mają coraz mniejsze znaczenie i trudno rozmawiać z oszołomstwem, które nałykawszy się fesjbukowych fake-newsów myśli, że pozjadało wszystkie rozumy (to nie do Ciebie Bumblebee bo nie mam szklanej kuli by twierdzić, że akurat Ty żywisz się facebookiem ale uwaga ogólna na kanwie ostatnich wydarzeń.

http://www.cbsnews.com/news/donald-t...esponsibility/

Przy okazji bardzo polecam http://www.vox.com/policy-and-politi...-checking-lies[/QUOTE]
Tak mnie boli jak Ciebie kolejne kilka lat z Duda .

Stary 2016-11-20, 09:43   #67
Konto usunięte

Mnie pan Duda aż tak bardzo nie boli bo to nie jest mój prezydent*. A jeśli ten kraj będzie miał nieszczęście przeżyć jego drugą kadencję nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego adresata do odesłania swojego paszportu.

*ALE mam rodzinę, przyjaciół, znajomych na których jego/ich szkodliwe decyzje mogą mieć fatalny wpływ teraz i jeszcze przez wiele lat po odpisowczeniu Polski. więc tak, z tego powodu mam ból odwłoka jak to prześlicznie określasz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-20, 09:57   #68
DopplegangerEddarda
BAN stały

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6771791 6]I poprawił się - znaczy, przynajmniej jednemu Polakowi jego prezydentura służy [/QUOTE]

W porównaniu do bolka, ochlejusa czy bula Duda to klasa sama w Sobie.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 09:58   #69
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772411 6]to nie jest mój prezydent*.[/QUOTE]

Hehe. Typowy ból dolnej partii pleców. "To nie mój prezydent". Twój, twój. Dopóki masz obywatelstwo tego kraju to to jest właśnie też Twój prezydent czy tego chcesz czy nie .

Widzisz. Różnica między nami jest taka, że ja pomimo tego, że Bronka uważam za najgorszego prezydenta w III RP, nigdy bym o nim nie powiedział "nie mój prezydent". Po prostu szanuję ustrój tego kraju, a nie strzelam fochy.

Stary 2016-11-20, 10:03   #70
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Wiesz tylko żaden z wyżej wymienionych nie zaglądał pod spódnicę i nie zmuszał do bycia katolikiem od subtelna różnica.

Zmusza Cię ktoś do bycia katolikiem ? Zagląda Ci pod spódnicę ? Mnie tam nikt do niczego nie zmusza.

I różnica między poprzednimi a Pis jest taka, że oni jednak dążą do realizacji Swojego programu. Co jest jednak miłą odmianą po tylu latach. A to, że z tym programem się nie zgadzam to już inna sprawa.

I jakimś dziwnym trafem ostatnie dwa MN były bardzo spokojne. Żaden poseł nie dostał w japę pod knajpą, nie wyszły żadne taśmy u Sowy.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 10:26   #71
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Serio? Prezydent który podpisuje wszystko co mu naczelnik podsunie, to prezydent godnie pełniący urząd? Prezydent, który reprezentuje partię rządzącą i.jawnie popiera jej linię działania, to godna głowa państwa???

wysłane telepatycznie
Popieranie, czy nie partii rzadzacej nie warunkuje tego czy reprezentuje godnie czy nie.
Nie wiem skad sie ludzie pourywali - Duda byl kandydatem PiSu, wielkie zdziwko, ze popiera polityke PiS
Jeszcze zeby poprzedni byli apolityczni, ale kurde i Bronek i Kwachu byli partyjniacy, a teraz nagle wymaganie od Dudy, zeby nie byl ?

Co takiego on podpisuje co mu "naczelnik panstwa" kaze?

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Jakiego kobietę premiera? Mamy kukułkę, która wykonuje i klepie to, co jej wódz nakaże.
Jakies przyklady, dowody? Bo to jest powtarzane, jako aksjomat

Cytat:
A czym jest 500+ w efekcie, skoro tyle kobiet rezygnuje z pracy zawodowej i co potem będzie z tymi kobietami, jak już 500+ przestanie napływać (a przestanie bo to tylko do chwili ukończenia przez dziecko 18 lat)? Kto zatrudni taką kobietę z kilku/kilkunasoletnią przerwą, bez doświadczenia i aktualnej wiedzy z zakresu wyuczonego zawodu? I z czego emerytura?
No i o to podobno chodzi w feminizmie - zeby kobieta miala wybor, co chce robic 500+ sila rzeczy zwieksza wybor
To abstrahujac od tego, ze jak dotad o masowych rezygnacjach nie slyszalem, bo wielkie zdziwko, narod w wiekszosci nie przepije czy rzuci robote, tylko bedzie korzystal z tego probujac miec lepsze zycie

Cytat:
W którym miejscu wspomniałam o NSDAP?
Nie rozumiesz widze, co to jest narodowy socjalizm, uprzejmie sluze:
http://sjp.pwn.pl/szukaj/narodowy%20socjalizm.html

Cytat:
Wyboldowane: a to jest w ogole bardzo ciekawe zdanie. PiS ma w programie elementy pro narodowe, gospodarczo skręcają w lewo ale w życiu nie są narodowymi socjalistami! Kurczę, ciekawa logika. Bo dla mnie jeśli coś wygląda jak łajno, pachnie jak łajno i ma konsystencję łajna to jest to łajnem. Nie wiem, jak można się upierać, że to jednak nie łajno a kiełbasa. Nie, nie odpowiadaj mi.
Znowuz, nie masz chyba pojecia o czym piszesz, polecam wyzej zapoznanie sie z definicja tego pojecia
Zamiast tworzyc takie "wspaniale" analogie, dowiedz sie co znacza pojecia, ktorych uzywasz

Cytat:

A jak Ci PiS zaglada pod spodnice i zmusza do bycia katolikiem?
Takie teksty to jak cytaty z odlotow jakiejs planktowej skrajnej lewicy, walczej z demonami swoich paranoi

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772411 6]Mnie pan Duda aż tak bardzo nie boli bo to nie jest mój prezydent*. A jeśli ten kraj będzie miał nieszczęście przeżyć jego drugą kadencję nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego adresata do odesłania swojego paszportu.

*ALE mam rodzinę, przyjaciół, znajomych na których jego/ich szkodliwe decyzje mogą mieć fatalny wpływ teraz i jeszcze przez wiele lat po odpisowczeniu Polski. więc tak, z tego powodu mam ból odwłoka jak to prześlicznie określasz.[/QUOTE]

Ludzie drodzy, zeby chciec oddawac paszport, bo w demokratycznych wyborach wygrala nie ta partia
Myslalem, ze w Stanach po wyborach jest masakra, ale widze, ze i w PL mozna spotkac takie postawy

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-20, 10:36   #72
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie wiem skad sie ludzie pourywali - Duda byl kandydatem PiSu, wielkie zdziwko, ze popiera polityke PiS
No właśnie też tego za cholerę nie umiem zrozumieć. Każdy jeden prezydent był niejako z nadania partyjnego i realizował politykę swojej partii, ale pretensje akurat do Dudy (fakt faktem, że poniekąd sam się o to prosił tymi tekstami o notariuszu, itp.; mógł po prostu nic nie mówić).

Cytat:
Ludzie drodzy, zeby chciec oddawac paszport, bo w demokratycznych wyborach wygrala nie ta partia
Myslalem, ze w Stanach po wyborach jest masakra, ale widze, ze i w PL mozna spotkac takie postawy
Tacy ludzie po prostu nie zasłużyli na demokrację. Ale w sumie jakby na to spojrzeć z innej strony, to tylko lepiej jeśli wyjadą z niego/zrzekną się obywatelstwa wyborcy Bolków, Bronków, Tusków i Wielkiego Ekonoma Rycha Petru.

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2016-11-20 o 10:37
Stary 2016-11-20, 10:51   #73
Wolfman
BAN stały

Taaa, a Komorowski był prezydentem wszystkich Polaków i nic wspólnego z PO nie miał.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 11:58   #74
Sofiax
BAN stały

Szkoda strzępić ryja.

Stary 2016-11-20, 12:12   #75
Konto usunięte

Bez kitu.

Cytat:
Cóż, ja chcę być obywatelem państwa, które wybrałam jako "swoje" na parę lat przed podłą zmianą ale skoro wiesz lepiej.

Gdy tylko będzie to możliwe swój paszport odeślę nawet Biedroniowi (daj Boże!), ale jak akurat trafi [jeszcze] na pisowca to zrobię to z dodatkowym westchnieniem ulgi. Ot co. Naprawdę obywatelstwo można chcieć zmienić (i tak nawet być powinno) z powodów pozytywnych (chęć bycia obywatelem innego kraju), a nie z niechęci do niebycia obywatelem miejsca, w którym się przyszło na świat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-20, 12:32   #76
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Jakies przyklady, dowody? Bo to jest powtarzane, jako aksjomat

No i o to podobno chodzi w feminizmie - zeby kobieta miala wybor, co chce robic 500+ sila rzeczy zwieksza wybor
To abstrahujac od tego, ze jak dotad o masowych rezygnacjach nie slyszalem, bo wielkie zdziwko, narod w wiekszosci nie przepije czy rzuci robote, tylko bedzie korzystal z tego probujac miec lepsze zycie

Nie rozumiesz widze, co to jest narodowy socjalizm, uprzejmie sluze:
http://sjp.pwn.pl/szukaj/narodowy%20socjalizm.html

Znowuz, nie masz chyba pojecia o czym piszesz, polecam wyzej zapoznanie sie z definicja tego pojecia
Zamiast tworzyc takie "wspaniale" analogie, dowiedz sie co znacza pojecia, ktorych uzywasz

Szczerze mówiąc nie spodziewałam się żadnej merytorycznej odpowiedzi, więc prosiłam, żebyś mi nie odpowiadał? Prosiłam. Wyrak, po analizie Twoich wypowiedzi w wątkach politycznych doszłam do wniosku, że jakakolwiek dyskusja z Tobą mija się z celem. To tak, jakby dyskutować z automatyczną sekretarką: "nie masz pojęcia"/"sprawdź sobie"/"ignorancja".
Brak logicznego myślenia już Ci udowodnilam: piszesz o partii, która w programie ma elementy pro narodowe, gospodarczo skręca w lewo a potem dowodzisz, że jednak nie jest to partia pro narodowa ani pro socjalistyczna. Tak więc jeśli są jakiekolwiek granice absurdu to już je przekroczyłeś i jesteś "zagranico". Nie lepiej napisać po prostu: "Strzeliłem babola" zamiast dalej się miotać i udowadniać swoją wszechwiedzę? Za chwilę to już przestanie być śmieszne a stanie się żałosne. Więc daruj mi dalszą wymianę zdań- ja jestem PO godzinach pracy.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772411 6]Mnie pan Duda aż tak bardzo nie boli bo to nie jest mój prezydent*. A jeśli ten kraj będzie miał nieszczęście przeżyć jego drugą kadencję [/QUOTE]

Jaką drugą? Ten kraj będzie miał szczęście jeśli podźwignie się gospodarczo z pierwszej kadencji tego pana i jego rządu oraz pomysłów tego rządu. I to wcale nie jest żart. I Bogu dziękuję, że mnie to już nie będzie dotyczyć.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 13:08   #77
Konto usunięte

Cytat:
Jaką drugą? Ten kraj będzie miał szczęście jeśli podźwignie się gospodarczo z pierwszej kadencji tego pana i jego rządu oraz pomysłów tego rządu. I to wcale nie jest żart. I Bogu dziękuję, że mnie to już nie będzie dotyczyć.
Oczywiście, po jednej kadencji będzie katastrofa a po dwóch nie będzie czego zbierać. Ale wiesz co, mnie już nic nie zdziwi. Oni ciągle mają ponad 30% poparcia więc to naprawdę nie jest wykluczone, że "ciemny lud to kupi" jeszcze raz. Ile tylko w ciągu tego roku było spraw, afer, idiotyzmów po których powiedziałybyśmy, że "aha, no TERAZ to już są ugotowani". A tu nic, ani drgnie. Tak samo jak Trump się chwalił, że mógłby zastrzelić kogoś na 5th avenue a poparcie by mu nie spadło.

odsetek ludzi głupich, którzy nie potrafią myśleć perspektywicznie czy wyciągać prostych wniosków jest w społeczeństwie znacznie większy niż przypuszczałam. ale niezmiennie zastanawia mnie, gdzie się podziewa te 40-60% społeczeństwa, którym jest tak bardzo wszystko jedno, że nie chodzą na wybory chociażby po to żeby uniemożliwość temu gorszemu z dwóch evils (sorry ale "złów" po polsku to chyba nie ma ) dojście czy utrzymanie władzy.

Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Czas edycji: 2016-11-20 o 13:22
Stary 2016-11-20, 13:20   #78
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6773043 1]Oczywiście, po jednej kadencji będzie katastrofa a po dwóch nie będzie czego zbierać. Ale wiesz co, mnie już nic nie zdziwi. Oni ciągle mają ponad 30% poparcia więc to naprawdę nie jest wykluczone, że "ciemny lud to kupi" jeszcze raz. Ile tym w ciągu tego roku było spraw, afer, idiotyzmów po których powiedziałybyśmy, że "aha, no TERAZ to już są ugotowani". A tu nic, ani drgnie. Tak samo jak Trump się chwalił, że mógłby zastrzelić kogoś na 5th avenue a poparcie by mu nie spadło.

[/QUOTE]

Norine, z punktu widzenia psychologii to dość latwo wytłumaczalne: ludzie są po prostu upodleni przez biedę i zostawieni samym sobie, więc zaglosują na każdego, kto rzuci im dodatkową miskę ryżu. Taki człowiek nie będzie się zastanawial, czy za kilka lat tego ryżu w ogóle jeszcze wystarczy na dalsze uprawy i czy w ogóle będzie jeszcze co dzielić.

I my i Amerykanie w tej chwili płacimy za lata zaniedbań takich ludzi i pozostawienia ich samym sobie. U nas, dopóki PiS będzie dawać to poparcie mu nie spadnie. Spadnie wtedy, gdy już nie będzie z czego dawać (a nie będzie bo budżet nie jest sezamem bez dna i to wkrótce już się skończy). Wtedy ten rząd upadnie z hukiem ale ucierpią na tym wszyscy obywatele. Wszyscy będziemy spłacać długi zaciągnięte na wesołe pomysły tego rządu.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-11-20, 14:02   #79
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Norine, z punktu widzenia psychologii to dość latwo wytłumaczalne: ludzie są po prostu upodleni przez biedę i zostawieni samym sobie, więc zaglosują na każdego, kto rzuci im dodatkową miskę ryżu. Taki człowiek nie będzie się zastanawial, czy za kilka lat tego ryżu w ogóle jeszcze wystarczy na dalsze uprawy i czy w ogóle będzie jeszcze co dzielić.

I my i Amerykanie w tej chwili płacimy za lata zaniedbań takich ludzi i pozostawienia ich samym sobie. U nas, dopóki PiS będzie dawać to poparcie mu nie spadnie. Spadnie wtedy, gdy już nie będzie z czego dawać (a nie będzie bo budżet nie jest sezamem bez dna i to wkrótce już się skończy). Wtedy ten rząd upadnie z hukiem ale ucierpią na tym wszyscy obywatele. Wszyscy będziemy spłacać długi zaciągnięte na wesołe pomysły tego rządu.

W US biedni/ludzie ktorzy dostaja zapomoge od panstwa glosowali na Clinton.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-20, 14:03   #80
Wolfman
BAN stały

Cytat:

Z nas się można śmiać, chociaż PO również zadłużała Polskę w szybkim tempie.

Jednak jak możesz porównywać wyborców Trumpa z wyborcami PiS? Klienci państwa amerykańskiego, a mówiąc wprost latynoskie i murzyńskie slumsy głosowały na Clinton. Na Trumpa głosowała wkurzona amerykańska klasa średnia (w przeważającej części biała), która nie chce Obamacare i uważa, że lepiej będzie wydawać swoje pieniądze niż Clinton. To Trump chce obniżyć podatki, zmniejszyć wydatki i przestać zadłużać państwo. Natomiast Clinton chciała jeszcze bardziej rozbudować państwo opiekuńcze.
Stary 2016-11-20, 14:30   #81
Sofiax
BAN stały

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6773043 1]Oczywiście, po jednej kadencji będzie katastrofa a po dwóch nie będzie czego zbierać. Ale wiesz co, mnie już nic nie zdziwi. Oni ciągle mają ponad 30% poparcia więc to naprawdę nie jest wykluczone, że "ciemny lud to kupi" jeszcze raz. Ile tylko w ciągu tego roku było spraw, afer, idiotyzmów po których powiedziałybyśmy, że "aha, no TERAZ to już są ugotowani". A tu nic, ani drgnie. Tak samo jak Trump się chwalił, że mógłby zastrzelić kogoś na 5th avenue a poparcie by mu nie spadło.

odsetek ludzi głupich, którzy nie potrafią myśleć perspektywicznie czy wyciągać prostych wniosków jest w społeczeństwie znacznie większy niż przypuszczałam. ale niezmiennie zastanawia mnie, gdzie się podziewa te 40-60% społeczeństwa, którym jest tak bardzo wszystko jedno, że nie chodzą na wybory chociażby po to żeby uniemożliwość temu gorszemu z dwóch evils (sorry ale "złów" po polsku to chyba nie ma ) dojście czy utrzymanie władzy.[/QUOTE]
No mnie też ich poparcie zaskakuje .

Stary 2016-11-20, 15:12   #82
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda strzępić ryja.

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772878 1]Bez kitu. [/QUOTE]

Coz, jesli oczekiwalyscie, ze po prostu automatycznie bedzie radocha i pochwala, tego co piszecie, a polemika wam przeszkadza, to faktycznie, nie macie co strzepic

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6772878 1]
Cóż, ja chcę być obywatelem państwa, które wybrałam jako "swoje" na parę lat przed podłą zmianą ale skoro wiesz lepiej.

Gdy tylko będzie to możliwe swój paszport odeślę nawet Biedroniowi (daj Boże!), ale jak akurat trafi [jeszcze] na pisowca to zrobię to z dodatkowym westchnieniem ulgi. Ot co. Naprawdę obywatelstwo można chcieć zmienić (i tak nawet być powinno) z powodów pozytywnych (chęć bycia obywatelem innego kraju), a nie z niechęci do niebycia obywatelem miejsca, w którym się przyszło na świat.[/QUOTE]

Nie no, spoko, Twoja brocha oczywiscie

Ja komentowalem odnosnie zrzekania sie/wyjezdzania bo wygrywa partia X, kandydat Y, ale to zupelnie inna sprawa.

Cytat:
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się żadnej merytorycznej odpowiedzi, więc prosiłam, żebyś mi nie odpowiadał? Prosiłam. Wyrak, po analizie Twoich wypowiedzi w wątkach politycznych doszłam do wniosku, że jakakolwiek dyskusja z Tobą mija się z celem. To tak, jakby dyskutować z automatyczną sekretarką: "nie masz pojęcia"/"sprawdź sobie"/"ignorancja".
Brak logicznego myślenia już Ci udowodnilam: piszesz o partii, która w programie ma elementy pro narodowe, gospodarczo skręca w lewo a potem dowodzisz, że jednak nie jest to partia pro narodowa ani pro socjalistyczna. Tak więc jeśli są jakiekolwiek granice absurdu to już je przekroczyłeś i jesteś "zagranico". Nie lepiej napisać po prostu: "Strzeliłem babola" zamiast dalej się miotać i udowadniać swoją wszechwiedzę? Za chwilę to już przestanie być śmieszne a stanie się żałosne. Więc daruj mi dalszą wymianę zdań- ja jestem PO godzinach pracy.
Fajnie, a ja dalej czekam na przyklady uzasadniajace Twoja powyzsza wypowiedz:
Cytat:
Jakiego kobietę premiera? Mamy kukułkę, która wykonuje i klepie to, co jej wódz nakaże.
Z gory dziekuje

Tlumacze Ci, ze "narodowy socjalizm", to pojecie oznaczajace konkretna ideologie, partii NSDAP, synonimem tej ideologii jest nazizm, po to Ci przytoczylem definicje slownikowa. U mnie z logika wszystko w porzadku, po prostu Ty uzywasz pojec, ktorych nie znasz znaczenia No ale trwaj sobie dalej w tym, ze Slownik PWN tez pewnie strzelil babola i przekroczyl granice absurdu

(a jak nie chcesz dalszej wymiany zdan, to nie pisz, proste?)

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6773043 1]Oczywiście, po jednej kadencji będzie katastrofa a po dwóch nie będzie czego zbierać. Ale wiesz co, mnie już nic nie zdziwi. Oni ciągle mają ponad 30% poparcia więc to naprawdę nie jest wykluczone, że "ciemny lud to kupi" jeszcze raz. Ile tylko w ciągu tego roku było spraw, afer, idiotyzmów po których powiedziałybyśmy, że "aha, no TERAZ to już są ugotowani". A tu nic, ani drgnie. Tak samo jak Trump się chwalił, że mógłby zastrzelić kogoś na 5th avenue a poparcie by mu nie spadło.

odsetek ludzi głupich, którzy nie potrafią myśleć perspektywicznie czy wyciągać prostych wniosków jest w społeczeństwie znacznie większy niż przypuszczałam. ale niezmiennie zastanawia mnie, gdzie się podziewa te 40-60% społeczeństwa, którym jest tak bardzo wszystko jedno, że nie chodzą na wybory chociażby po to żeby uniemożliwość temu gorszemu z dwóch evils (sorry ale "złów" po polsku to chyba nie ma ) dojście czy utrzymanie władzy.
[/QUOTE]

Tak oczywiscie, jak ktos smie glosowac inaczej niz Ty bys chciala, to ciemny lud i ludzie glupi.
Z mojej strony tylko bo im wiecej takich postaw, tym bardziej sie pogrzebuje opozycja zarowno w PL, jak i oswieceni w innych krajach. Tak trzymac

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 15:35   #83
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Fajnie, a ja dalej czekam na przyklady uzasadniajace Twoja powyzsza wypowiedz:

Z gory dziekuje

Tlumacze Ci, ze "narodowy socjalizm", to pojecie oznaczajace konkretna ideologie, partii NSDAP, synonimem tej ideologii jest nazizm, po to Ci przytoczylem definicje slownikowa. U mnie z logika wszystko w porzadku, po prostu Ty uzywasz pojec, ktorych nie znasz znaczenia No ale trwaj sobie dalej w tym, ze Slownik PWN tez pewnie strzelil babola i przekroczyl granice absurdu
Niestety- nie jest z Twoją logiką wszystko ok. Co udowodniłam kilka postów wyżej. Jak może być w porządku skoro zaprzeczasz sam sobie? Nie do definicji wszak się odniosłam ale do Twojego babola, więc nie bardzo rozumiem per che mi tutaj przytaczasz definicję. Skoro najpierw piszesz, że partia X ma w programie elementy narodowościowe i gospodarczo skręca w lewo a potem udowadniasz, że jednak nie jest to partia narodowo socjalistyczna to chyba zaprzeczasz sam sobie. To zupełnie tak, jakby napisać, że Stalin zamordował ileś tam milionów ludzi ale nie jest mordercą. Z definicją wszystko OK. Z Twoim tokiem rozumowania- nie bardzo.

No pasaran!
Stary 2016-11-20, 17:27   #84
Wolfman
BAN stały

Ja po cichu liczyłem na fałszywy socjalizm ze strony PiSu, na przykład 500+ zamiast na drugie to na trzecie dziecko z tłumaczeniem, że "na razie" nie można inaczej. Niestety zawiodłem się i na poważnie realizują socjalistyczne obietnice.
Stary 2016-11-20, 20:27   #85
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Ja się po PiSie niczego dobrego nie spodziewam.
Chociaż fakt, niektóre rzeczy i tak mnie zaskoczyły - np. przepychanie ustaw w nocy.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 20:29   #86
zakonna
Naczelna Nastolatka

A jawne łamanie prawa i regulaminu podczas prac nad ustawami w komisjach? To cię nie zdziwiło?
Stary 2016-11-20, 20:33   #87
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Duda to klasa sama w Sobie.
No jasne. Tylko podtarł sobie dupe Konstytucją, a po nocach konwersuje z leśnym ruchadłem. Klasse.

A to dopiero początek.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-11-20 o 22:21
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 21:44   #88
Konto usunięte

Podobno Najjaśniejsza Rzeczpospolita miała wstać z kolan.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-11-20 o 21:47
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 21:49   #89
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6774948 1]Podobno Najjaśniejsza Rzeczpospolita miała wstać z kolan.[/QUOTE]

A on tak klęczy przed prezesem? Bo na kościół to mi raczej nie wygląda.

No pasaran!
Stary 2016-11-20, 21:51   #90
Konto usunięte

Cytat:
A on tak klęczy przed prezesem? Bo na kościół to mi raczej nie wygląda.
Być może. Andrzejek jak zwykle na wysokości zadania.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości