![]() |
#61 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Nierówne zarobki
Czyli w sumie jak facet zarabia więcej i odkłada sobie na motor to musi też kupić swojej kobiecie jego równowartość? W ogóle jest jakiś minimalny próg na prezenty dla kogoś bliskiego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Temat się wziął w związku z reakcją siostry na wieść o marnym prezencie za dwie stowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wut, Zoeva to snobizm? Człowiek tyle się o sobie dowie z wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Obrocmy sytuacje. Facet kupuje sobie garnitur za 2000, pokazuje go TZ, pyta, czy moze go powiesic itd. Kilka dni pozniej kobieta otrzymuje sukienke za 200 zl na swieta.
Juz sobie wyobrazam taki temat na Intymnie i te lecace komentarze ''rzuc go!!!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Nie widzę nic złego w tej sytuacji.
Porządny garnitur kosztuje. Sukienka za 200 zl jest ok, poza tym ta kobieta chyba sama taką chciała, bo nie znam takich odważnych co to kupują kiecki dla dziewczyn w ciemno według własnego uznania ![]() Serio, to zależy od całokształtu reakcji, w samej sukience za 200 zl nawet od chłopaka milionera nie ma nic złego o ile Sie ona podoba obdarowanej osobie, bo chyba o to chodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie wasz pojazd na siostrę autorki, że jest zazdrosna, chciwa i wtrąca się kasę autorki. Przecież autorka sama napisała, że rozmawialy sobie i zeszło na taki temat. Wy nie macie bliskich osób z którymi wymieniacie poglądy na różne tematy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do problemu z prezentem to wg mnie nie powinien on zalezec od zarobkow. Mozna przeciez ustalic jakas kwote zeby nie bylo sytuacji ze ktos daje za 100 a ktos za 1000. No bo sorry ale ja bym byla zazenowana gdybym dala prezent o duzo nizszej wartosci. ![]() Torebka tu nie ma zupelnie nic do rzeczy. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie się też może podobać np. wizja lotu w kosmos, ale pytanie czy biorąc pod uwagę moje życie i inne wydatki jest sens płacić za to tyle ile by to kosztowało. A TŻ ma np. inne skarpety z Kauflanda czy bluzę termiczną z Biedronki i Lidla i nie narzeka. Zresztą to i nawet moje pędzle to wydatki użytkowe i sporadyczne. Ja np. pędzle mam na 7 lat. Jedyny Hakuro jaki mam ma 1, 5 roku i nie spadł z niego żaden włosek. A czasem wolę kupić droższe i polskie niż tylko z marketu, niby tanie, ale wyłącznie niemieckie bo polska gospodarka guzik z tego ma. Nie, co do zasady ładnego, ale po zawyżonej cenie nie kupuję. Szukam zawsze promocji czy okazji. Bo ja z tych ludzi, którzy od dziecka byli uczeni odraczania przyjemności w czasie. I jakoś nie narzekam. A co do ładnych skórzanych rzeczy- są kraje, gdzie dobra skóra licowa jest tania jak Włochy czy Hiszpania i nawet w Polsce można od dystrybutora kupić wypasioną torbę, pasek czy galanterię skórzaną ze skór premium dużo taniej niż za 1500 zł po promocji. Trzeba tylko umieć kupować na spokojnie. Wysokie zarobki nie są wieczne. Można żyć ponad stan i łatwo zbankrutować.I historia milionerów i wielkich wygranych w grach losowych zna takie przypadki. Przy oczekiwanej długości życia kobiet lepiej mieć oszczędności na starość czy środki na inwestycje niż przesadnie drogą torebkę, która tak czy siak więcej niż 4-5 lat maksymalnie nie wytrzyma. Miałam różne torebki i wiem, że tu nie warto przepłacać. Tym bardziej w produkcji masowej. Już wolałabym porządne skórzane buty bo takie też u mnie żyją 5-7 lat.
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój TŻ za kilka miesięcy, niejako przy okazji swoich urodzin chce sobie w końcu kupić porządnego laptopa. 6 tysięcy około. Hmmm, co by tu sobie wybrać za 6 tysięcy na swoje urodziny, żeby było sprawiedliwie. ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Bo? Bo sukienka kosztowała 200 zł, a nie 2000 zł? Serio uważasz, że wszyscy tutaj otrzymując prezent(y) na święta dopytują partnera, czy na siebie wydał tyle samo, co na nich? Przykre. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-11-29 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do tej torebki to tak wam powiem chodzi mi glownie o jakosc. Wczesniej mialam 15 torebek z sieciowek odkad sobie kupilam mala torebke od stelli mccartney nawet sie nie rozgladam za innymi. Potrzebuje jedna szara, czarna i jedna bezowa torebke i jestem ustawiona na lata. I powoli sobie spelniam te postanowienie. Mozna sie spierac o jakosc ale mowie wam szczerze ze akurat lubie jak mi zlote logo dynda moze to i wiesniactwo ale mi sie podoba. Na pewno mozna kupic cos podobnego jakosciowo taniej ale w tym wlasnie rzecz ze place za marke i nie mam nic przeciwko. Nie chce tez kupowac podrobek. Miedzy nami jest roznica w zarobkach okolo 2 tys zl. Tylko jakos nikt nie wpadl na to ze nie splukuje sie co miesiac do zera na koncie. Odkladam na konto oszczednosciowe raz mniej raz wiecej bez cisnienia. Myslismy zeby kupic za jakies 2 lata mieszkanko to wiadomo ze z tego konta pojda srodki. On tez odklada mniej wiecej 250zl miesiecznie ale zdarzy sie ze ma jakies swoje wydatki i wtedy nic nie przeleje o co nigdy nie mam pretensji. Odkladam na swoja przyszlosc ale skoro dziele zycie z nim to wiadomo ze on sie tez w tym mieszkaniu znajdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Aha. Czyli ty kupujesz droższe, jak jest lepszej jakości, markowe, uważasz, że się lepiej sprawdzi, i najlepiej, jak jest w promocji. I to jest dobre, gospodarne i właściwe. A autorka chce sobie kupić porządną torebkę, markową, lepszej jakości. I w dodatku w promocji, bo akurat jest dużo taniej - odroczyła przyjemność, bo nie kupiła jej w regularnej cenie, jak ją zobaczyła. Jest to wydatek użytkowy i sporadyczny, i jest to jej życie uwzględniające jej wydatki. I to jest snobizm, rozrzutność i w ogóle lepiej dać na dzieci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie przejmuj sie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie takie przygody zakupowe nie jarają. Podobnie jak TŻ autorki wolę porządne żarcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
.
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;68076026]250 zl odkladania to tyle co nic. A skoro on ma od ciebie tylko 2 tysiace mniej, a ciebie stac na torebki za 1,5 tysiaca, to najwidocznej chlopak wcale nie bieduje i niewiele sobie odmawia, wiec nie wiem po co te hejterskie komentarze ze zyjecie na innym poziomie.
![]() nie przejmuj sie. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fakt, ze sie nie da przy 2 i 4 tysiace zyc na tym samym poziomie, ale skoro autora stac na drozsze zarcie, jakies hobby, oplacenie mieszkania i odlozenie 250 zl to jednak nie sadze ze 2 tysiace zarabia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież mogła na to oszczędzać. Jak ktoś mniej zarabia to już nie może sobie czegoś za 1000 złotych kupić, nawet jeśli na to odkłada, bo będzie żył ponad stan? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
.
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;68081321]no masz racje, ale ja zalozylam ze jak ktos kupuje torebki za 1,5 tysiaca, to nie zarabia 4 tys lub mniej...
Fakt, ze sie nie da przy 2 i 4 tysiace zyc na tym samym poziomie, ale skoro autora stac na drozsze zarcie, jakies hobby, oplacenie mieszkania i odlozenie 250 zl to jednak nie sadze ze 2 tysiace zarabia. ![]() cóż... wychodzi na to, że pewnie pół wizażu to burżuje, bo jedzą lepiej niż micha makaronu z pesto... facet nie ma raczej stanowiska kierowniczego, więc nie sądzę, że zarabia kokosy. tym bardziej, że sensowne odżywianie to kwestia zdrowia.
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teoretycznie też kogoś kto zarabia 1000zl stać na obiad za 100zl jak zaoszczędzi. Wg mnie to jednak co innego zaoszczędzić na laptopa za 1500zl a co innego na torebkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No faktycznie, tylko kierownicy i prezesi zarabiaja powyzej 3 tysiecy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
BAN stały
|
Kup sobie tą torebkę po prostu dzisiaj, jutro, a nie na święta, jako jak zrozumiałem "prezent".
Jaka to różnica ? No trochę jest. Jeśli pod choinką dla siebie zapakujesz prezent za 1500 zł, a dla chłopaka, czy kogokolwiek za 200 zł no to wygląda to jednak trochę słabo. Ja raczej budżet ustawiam w miarę równy, chcę podchodzić do tego sprawiedliwie, a nie, że np. sobie kupię laptopa za 2000, a dziewczynie, mamie, bratu, komukolwiek perfumy za 120 zł. Kiepsko bym się z tym czuł. Hmm tak trochę egoistycznie. Sobie coś tam upatrzonego kupiłem, a reszcie "zapchajdziury" bo już się kasa skończyła ![]() Kup sobie tą torebkę teraz i nie łącz tego ze świętami. Tylko z kolei też, na przyszłość, nie płacz, gdy nagle facet sobie alufelgi do auta np. kupi za 2000 zł, a Tobie da kwiatka za 5 zł. ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-11-29 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.