![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam 26 lat i zmarnowane życie :(
Margot- odległość to kwestia względna. Połączenie jest ważne. Kolega z pracy ma 60 km a ja 20km. Z reguły w domu jest przede mną, albo równo ze mną, mimo że nigdzie się nie zatrzymywałam i oboje jeździmy samochodem
![]() ![]() Rozumiem obawy przed rowerem. Drogi są różne. Moja jest do tego tragicza. Szybko jeżdżą samochody. Jednopasmówka wąska i bez pobocza. Długa prosta, na której co niektórych ponosi fantazja. Ograniczenie do 70 km/h, a niektórym się wydaje, że ich to nie dotyczy. Mnóstwo wypadków również z udziałem prawidłowo jadących rowerzystów.
![]() |
#62 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2017-03-10 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
pisała, że jadą na większe zakupy raz w tygodniu. Po co jeździć częściej?
![]() |
![]() |
#64 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Moja rada to zrobic prawo jazdy, bez tego absolutnie nie sprowadzilabym sie na wies. Ale to ja.
![]() |
![]() |
#65 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Naprawdę nie rozumiem tego.
![]() |
![]() |
#66 |
Pyskatka
|
"Siedzę ciągle na wsi, do miasta tylko na szybkie zakupy góra raz w tygodniu. Nie mogę nic kupić, bo w sklepach jak to na wsi."
![]() |
#67 |
wańka wstańka
|
Przecież można zrobić zakupy na spokojnie. O to chodzi. To jest jej wybór czy biegnie czy spędza na zakupach więcej czasu.
![]() |
#68 |
Pyskatka
|
Może po prostu osoba z która tam jedzie ją pogania? I nie moze na spokojnie zrobic zakupow?
![]() |
#69 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Może i ktoś ja pogania, ale ona moze zaprotestować i zmienić w jakiś sposób sytuację.
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Według mnie autorka dramatyzuje trochę.
Zmarnowane życie? Piszesz jakbyś miała męża świra, który pije i wariuje, żyła w skrajnym ubóstwie przez co musiałbyś się umawiać z mężczyznami za pieniądze. To by było zmarnowane życie dla mnie. Domek na wsi? To akurat np moje marzenie. Wyprowadzisz się od teściów to już będzie inaczej. W Twoim domu będą Twoje zasady. Rób prawo jazdy powoli, 14 km to nie odległość od miasta. Od rodziców też dużo Cię nie dzieli. Samochodem to 40 minut jazdy. Jak się uda, kupisz małego szczura w gazie do 2 tysięcy i uzyskasz samodzielność. Wszystko da się zrobić tylko trzeba chcieć a nie negować każdą odpowiedź kobitek na forum. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Mały szczur
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znowu czytanie bez zrozumienia. Ja pisalam, że nikt nie jeździ tą trasą rowerami. A dlaczego ? ano dlatego, że jest tam bardzo duży ruch, i niebezpieczeństwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O to, to. Nie pogania, ale jest zmęczony po pracy więc nie będę go prosić o zakupy w galerii, czy innym sklepie dla bab. Jak ma więcej czasu to owszem, chodzi ze mną, ale to rzadkość. Nie rozumiem zdziwienia, że ktoś chce zrobić zakupy cześciej niż raz w tygodniu ![]() ![]() Jak chcę zrobić zakupy na spokojnie jadę do rodziców i tam mam super połaczenia. Mama zajmuje się w tym czasie dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Mam wrażenie, że w tym wątku zaczyna się szukanie wymówek a nie rozwiazac. Może tak łatwiej niektórym.
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas funkcjonuje określenie: pierdopęd.
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie jesteś biedna, tylko marudna i leniwa. Sklep dla bab? A rozumiem, że twój mąż taki męski i samczy, że nie potrzebuje ciuchów, butów, kosmetyków. Wystarczą mu liście zawiązane na linie w pasie i onuce ze starych szmat? Serio musisz popadać w takie malkontenctwo?
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Dla mnei zakupy spozywcze to nie jest przyjemność, a konieczność i obowiązek. Nie widzę powodu, by robić zakupy częściej niz koniecvzne, zwłaszca gdy istnieją okoliczności, które zakupy utrudniają. Wielkie zakupy raz w tygodniu, na codzień śwież produkty typu chleb i mleko itd. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym rozumiem, że można nie lubić łazić po sklepach. Ja osobiście nie znoszę, i niedobrze mi się robi jak mam iść do centrum handlowego. Nie byłam w takim miejscu pewnie koło roku, wcześniej chodziłam na siłownię. Uwierz mi da się żyć w trochę mniej konsumpcyjny sposób, niż większość społeczeństwa nie odziewając się w skóry zwierząt, i mając szafę pełną fajnych ubrań. Ale to taka mała dygresja. Po prostu irytują mnie takie komentarze, które nic nie wnoszą, a są niemiłe i niepotrzebne. Wracając do tematu- Kochana Autorko, zorientowałaś co z Twoim prawkiem? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
A tak właściwie to dlaczego Twój TŻ nie chce się przeprowadzić? Podał jakieś logiczne powody czy "nie bo nie"?
W weekendy też pracuje? Ja rozumiem, że na tygodniu jest po pracy zmęczony i nie ma siły Cię wozić, ale sobota? Jak często chcesz jeździć do galerii? Przecież nie jeździ się na zakupy codziennie.
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
A ten twoj tz to w weekendy tez pracuje ze sie nie moze ruszyc?
I jak ktos pisal co za problem zeby tz cie podwiozl rano do miasta, odebral po poludniu i zajal sie dzieckiem. Bo tez jest chyba jego rodzicem czy nie bardzo? Jak dla mnie albo ty jestes straszna maruda albo masz beznadziejnego faceta ktory w niczym ci nie pomaga i patrzy tylko na siebie. A te teksty o odleglosci sa smieszne. Codziennie jezdze do pracy 25 km komunikacja miejska. Wiec podwiezenie ciebie i te 30 km zrobione przez tz to jedno wielkie nic.. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
wiesz, jak tak czytam ten wątek i ten twoj niedawny na ten sam temat, to mam wrazenie ze dla ciebie w tym wszystkim polaczania do pracy itp nie sa wazne a wazne sa tylko i wylacznie te zakupy i galeria handlowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie wierzę! Naprawdę?! Ja od dziecka każdą chwilę wolną spędzam w galeriach, w głowie mi się nie mieści, że można inaczej ![]() Mnie irytują z kolei komentarze naiwniackie, ignorujące WSZYSTKO poza główną wizją autora ![]() Ona jest z gruntu nieszczęśliwa w sytuacji, w której jest i żadnen samochodzik tego nie zmieni. Nie ma żadnego faktycznego kontaktu ze swoim mężem, nie umie go poinformować o swoich potrzebach, on ją zbywa, a ona bierze to za normę (stąd babskie sklepy, do których nawiązałam, ale ty oczywiście nie bywasz w takich, bo jestes taka nonkomformistyczna i wyjątkowa). Ona w każdym poście wspomina o domu rodzinnym, o rodzicach, o swojej nienawiści do tej wioski, o złym teściu...o masie spraw, a ty jak dziecko wierzące w bajki uczepiłaś się tego magicznego prawka jakby to była, nie przymierzając, drabina do nieba. Tu trzeba nieco głębszego spojrzenia ![]() Tylko że sama autorka nie bardzo ma na to ochotę, a poinformowanie męża o swoich potrzebach sprowadza do babskich sklepów.
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony trochę mu się nie dziwię, że nie chce się wyprowadzić. Zainwestowali sporo czasu, pieniędzy i wysiłku w dom a teraz okazało się, że Autorce jednak ta sytuacja nie odpowiada. Skoro przeprowadzka odpada, rower odpada, wożenie przez męża odpada to jedynym wyjściem jak dla mnie jest zdanie egzaminu na prawo jazdy i zakupienie drugiego samochodu.
![]() |
![]() |
#88 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Olenkasz- masz racje, z pewnością wszystko wiesz najlepiej. Jak ja mogłam wytknąć Ci złośliwość? Jednym złośliwym postem zrobiłaś kiepską psychoanalizę mnie i autorce.
Uwierz mi, nie wiesz nic o życiu autorki. Ja wiem, bo byłam w bardzo podobnej sytuacji. Wiem co znaczy mieszkać u teściów, nie być u siebie. Wiem jak to potrafi wyssać chęć do życia. Ale nie żałuję moich decyzji. Teraz mam piękny dom i jestem szczęśliwa. Dziewczyna jest na zakręcie, a Twoje pseudointelektualne wywody jej w niczym nie pomogą. Ale fakt- sama przyjemność- kopnąć słabszego i leżącego. Jak chcesz jad możesz wylewać na mnie, mam to w nosie. Jej daj spokój, bo i tak widać, że chwilo to wszystko ją przerasta. Ps Faktycznie jestem wyjątkowa ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Od poczatku, bo sie zgubilam ze 3 razy. To jest narzeczony czy maz? Pieniadze macie wspolne czy kazdy swoje? Ten dom jest na kogo w papierach i czemu od 4 lat sie tam nie wprowadziliscie jeszcze jesli wymagal tylko drobnego remontu? Nic z tego nie rozumiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.