|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świeży zapach z duszą
Jeszcze pare zapachow mi sie nasunelo, jako ze za oknem sam srodek lata i na zime wcale sie nie zanosi
![]() Angel Schlesser Femme - wspanialy zapach przywodzacy mi na mysl herbate zielona, ale lekko poslodzona. Ma w sobie jedna, lekko meska nute, ktora strasznie mi sie podoba ![]() Splendor EA - barzdo przyjemny, kwiatowy, orzezwiajacy zapach, ktory osladza zielony groszek ![]() T-Girl - jest niewatpliwie letni, na inna pore raczej sie nie nadaje. Niebanalny, bardzo oryginalny, trudny do porownania z jakimkolwiek innym zapachem. Ostatnio dzieki dziewczynom odkrylam, ze jest z poczatku gorzki, pozniej robi sie trawiasty (o tym juz wiedzialam wczesniej ) aby wreszcie wydobyc z siebie niespotykany nigdzie indziej gatunek slodyczy ![]() Truth CK - swiezy, slodkawy zapach, ale niespecjalnie oryginalny i nie zapadajacy (przynajmniej w moja) pamiec Escape i Eternity CK - ozonowe, bardzo swieze zapachy. Opisuje je razem, poniewaz sa dla mnie porownywalne, obie maja jakas gazowa nute i sa przedziwne. Osobiscie niecierpie, jednak duszy odmowic im nie mozna |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
a czy Cerruti Image jest podobny do truth ?
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie najpiekniejszym świezuchem jest Ogródek Nilowy
Na wiosne musze, musze go miec
|
|
|
|
|
#64 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Moje typy:
Hermesowe Ogródki DKNY klasyk EDP II Gucci Bright Crystal Herbatki Bvlgari Aqua Allegorie Eau des Merveilles Chance Eau Fraiche Ck Be Eternity Cristalle T-Girl Premier Figuier Osmanthus Interdite Image Dużo tego Chyba lubię świeżaki...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Ogródki Hermesa. Jedne z niewielu "świeżuchów", które jestem w stanie nosić.
Orzeźwiające i niebanalne. |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
zdecydowanie Ogródek Nilowy
oraz I love love, który własnie tym posiadaniem duszy rózni sie od Light Blue |
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Świeżaki które mają "to coś" i które lubię:
Gucci edp II Envy Me Lanvin Eclat d'Arpege AA Herba Fresca Chance Eau Fraiche Bvlgari pour Femme |
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Ja też uwielbiam swieże zapachy. Jesli miałabym wybrac jeden z duszą, z tajemnicą, to byłoby to Pleasures EL. Jest czarodziejski. Swieży, ale ma głębię.
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Bianco - Trusarrdi...świeżo wyprana biała koszula...czystośc... ładne
|
|
#72 | |
|
|
Zapomniałam jeszcze wspomnieć o czerwonym Hugo Bossie
Ja też zauważyłam, że dość często zapachowo się zgadzamy ![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truskawko, o którym czerwonym Bossie mówisz? Czy o Deep Red? Bo jeśli tak to dla mnie to nie jest świeżak Dodałabym jeszcze Scenty (klasyk i Intense); może nie są to typowe świeże zapachy ale świetne na okres wiosenny; niebanalne i wyjątkowe Uwielbiam te ziółka |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Ogródki
DKNY Women CK Be i One (z tym ze One jest bardziej duszny) Moshino I love love Lanvin Eclat d'Arpege Czy takie są też Nina Ricii Les belles zielone, bo choć nie wąchałam to takie się wydają?
|
|
|
#75 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Moje ulubione świeżaki w kolejności:
1 Ogródek Nilowy 2 AA Herba Fresca 3 Bvgari Extreme zielony 4 Pleasures EL |
|
|
|
|
#77 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Świeżość z duszą :)
Generalnie bardzo nie lubię świeżuchów. Jednak mam kilka swoich typów na chlubne wyjątki
![]() Wish Turquoise Diamond Choparda - w sumie określenie producenta jakoby był to zapach z gatunku świeżych nie do końca do mnie trafia To delikatny zapach gruszki i neroli na lekkim kwiatowym podkładzie.Chance Chanel - jedna z nielicznych cytrynek z kwiatkami, które naprawdę mi się podobają Gucci II - soczyste dojrzałe maliny na świezo skoszonej trawie. Zapachy świeże to niekoniecznie ozony i wodne nuty |
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
Gris Clair
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze bym dorzuciła PF Extreme. Trochę mniej świeży od klasyka, ale imho wciąż świeżak.
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie takim świezakiem nr 1 jest Romance Ralpha Laurena. Oprócz tego wszystko to, co wymieniłyście - Osmathus Interdite, Ogródek Nilowy, DKNY Woman, L'Eau par kenzo, AA Mentafolia i Herba Fresca.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Orzeźwiające L'Eau Rare Matale z bergamotką, cedrem, wetiwerem, pieprzem i nutą palonych aromatycznych drewieniek
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Ogródki i AA ze wskazaniem na porzeczkową
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Wykopałam wątek, wkońcu lato tuż tuż...
Moim ostatnim odkryciem jest Incanto Shine. Przy pierwszym niuchnięciu może zmylić - jest swieżo-owocowy, banalny nawet, ale po chwili zaczyna ewoluować w stronę ogródka nilowego, zapach robi się bardziej cytrynowy i nieco męski (co mi akurat się baaaardzo podoba, ogródek nilowy też się męsko rozwija) i to dla mnie właśnie ta dusza Przypuszczam, ze to sprawka białego cedru, ambry i bergamoty, ale pewna nie jestem bo z nut jestem cienka ![]() Głowa ananas, passiflora, bergamot Podstawa biały cedr, ambra, piżmo Serce frezja, różowa piwonia, brzoskwinia
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
Podłączam sie do wątku o perfumach świeżych, gdyż właśnie takich szukam, pachnących wiatrem. obecnie mam l'eau par kenzo, uwielbiam je, jednak już czas poszukać czegoś nowego, ale o tym samym charakterze. Podpowiedzcie mi drogie Wizazanki co pachnie podobnie do l'eau par kenzo i blue (były kiedyś takie w avonie). byłabym wdzięczna za podanie nazw takich perfum również w wersji męskiej.
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Wypisz wymaluj Trussardi Skin.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Uważam, że do tej kategorii trzeba wpisać Weekend - Burberry
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
czy świeży może być zmysłowy?
witam
czy zapach świeży,kwiatowo-owocowy może być zmysłowy? bo przeglądając KWC mam wrażenie,że tylko ciepłe, orientalne zapachy "się łapią", a ja nie najlepiej się w takich czuję ![]() co polecacie? |
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy świeży może być zmysłowy?
jasne że mogą być zmysłowe
ja polecam: issey miyake l'eau d'issey ![]() nowy zapach Cacharel Scarlett - najpierw świeżak, później delikatnie pudrowy jest Juicy Couture - podobnie jak wyżej, świeży, owocowy koktajl, po kilkunastu minutach lekko pudrowy, zmysłowy.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

) aby wreszcie wydobyc z siebie niespotykany nigdzie indziej gatunek slodyczy 

Przypuszczam, ze to sprawka białego cedru, ambry i bergamoty, ale pewna nie jestem bo z nut jestem cienka