Lutówki 2017 ❤ - część II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-23, 20:41   #61
youan
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część II

Tez chcialam isc spac ale leci "niania w wielkim miescie" dopiero po 22... a mi cos ipla nawala wiec poczekam na wersje polsatowska

Jestem przeczulona na punkcie bezpieczenstwa w aucie, wiem od dawna tak mialam... a prawie dwa lata temu w wypadku zginal chlopak bardzo bliskiej mi osoby... sorka rozklejam sie jak o tym mysle... mlody byl i ehh...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
youan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 20:44   #62
minula
Wtajemniczenie

Ja dopiero zbieram się do pracy. Muszę posprawdzac testy na weekend, a zaszalalam i zrobiłam 100pytan, wiec trochę mi się zejdzie.
Ale miłych snów dziewczyny i aby dzieci też spały 😊😊😊

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 20:48   #63
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Mam pytanko czy mam się martwić że Hania dopiero teraz ma ciemieniuche?

My do tej pory mamy końcówkę, na czóbku głowy taka łuszcząca się biała skórka, ale już nie płaty. Także nie masz się co martwić tylko próbować zwalczyć

Cytat:
Napisane przez youan Pokaż wiadomość
Witam na nowym watku!

Po dzisiejszym dniu padam... wyszlam przed 9 wrocilam po 16 (bylam w pracy, na zakupach i u Mamy) potem chwila w domu i na 17 na zebranie do szkoly (moja 5latka idzie do zerowki od wrzesnia) potem karmienie i spacer ze starsza zeby pobawila sie na placu zabaw... a teraz leze i nie mam sil sie ruszyc

Z tymi pokrowcami na fotelik to wyzszosc dedykowanych powinna byc taka ze do produkcji fotelikow (a wiec zakladam ze i dedykowanych wysciolek) uzywa sie materialow ktorych spalanie nastepuje powyzej jakiegos czasu... miejmy nadzieje ze nigdy tego nie sprawdzimy

Czy klub mozna ogarnac na apce? Bo na kompie na wizazu bylam dwa razy i nie wiem czy mam usilnie blagac o zaproszenie czy odpuscic calowanie Sq po stopach w tym temacie

Sq stworzylas potwora- dziecko woze w wozku w krotkim rekawie i bez czapki ku trwodze mojej Tesciowej i kolezanek z pracy ale zauwazylam ze nie tylko ja matka wariatka zagladam innym do wozka obczaic jak ubieraja maluchy tylko dzis z 3 matki na tym zlapalam jak szlam z obiema Corami- czulam sie w ich oczach jak specalistka jakas... jakby wiedzialy ze to Sq z wizazu dyktuje jak ubiera sie polowa dzieci na osiedlu hahaha

Dobrze ze mi przypomnialyscie ze musze leki zamowic

A i kolezanki w pracy zachwycone Mala stwierdzily ze idealnie dorobiona a ja nadal nie wiem kiedy ja tak dorobilismy... haha

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Dziewczyny, Ala od paru dni ma przeważnie śluzowate kupki… Myślicie, że może to być po truskawkach? W internecie wyczytałam, że przeważnie od nabiału, ale ten akurat jem cały czas i nie było problemu.
no może...niby truskawki to jeden z alergenów, ale czy to prawda, czy mit kij to wie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Ja dopiero zbieram się do pracy. Muszę posprawdzac testy na weekend, a zaszalalam i zrobiłam 100pytan, wiec trochę mi się zejdzie.
Ale miłych snów dziewczyny i aby dzieci też spały 😊😊😊

100 pytań? daj żyć
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 20:52   #64
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
AeroMoov się nazywa.

Ja też dużo jeżdżę, u nas wkladka to podstawa w lato. Szyby mam przyciemniane i zastanawiam się czy właśnie zaslonka by jeszcze coś dała, bo czasami widzę że jednak święci im po oczach.

A to dziś w pani gadżet było to ma spod taki jakby z 6sciokatow z 2 warstwy? myślałam o tym ale ona to pokazywała na duży fotelik i nie sądziłam że da radę na Tr małe...A pasy jak? Są dziurki? Kupuje!

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
My do tej pory mamy końcówkę, na czóbku głowy taka łuszcząca się biała skórka, ale już nie płaty. Także nie masz się co martwić tylko próbować zwalczyć

no może...niby truskawki to jeden z alergenów, ale czy to prawda, czy mit kij to wie

100 pytań? daj żyć
O to białe też mamy...zdrapije paznokciami (delikatnie go drapie w głowę i schodzi niczym sucha skóra) i kurde mam wrażenie że to niekończąca się historia...jest i jest i jest...
Stary 2017-05-23, 20:54   #65
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
O to białe też mamy...zdrapije paznokciami (delikatnie go drapie w głowę i schodzi niczym sucha skóra) i kurde mam wrażenie że to niekończąca się historia...jest i jest i jest...
tak samo robie jak się na leżąco karmimy
dziś tylko miękką szczoteczką do zębów robiłam delikatnie okrężnymi ruchami...moczę ją w wodzie, nalewam kropelkę oliwki i jadę z koksem. U nas też never ending story
Stary 2017-05-23, 21:05   #66
malawrednioszka
Zakorzenienie

Escorpio, jak patrze na zdjecia malego ze szpitala i teraz to tez jestem.w szoku jak hmm wydoroslal :P
Szymon tez ma takie resztki ciemieniuchy na czubku :p ale.oliwka nie moge smarowac bo on nie toleruje tego :p mam jakis zel z emolium na to.
Justi zazdroszcze tych brwi ! Tez chce !
Przy kp ponoc moga byc sluzowate kupki..

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 21:05   #67
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
A to dziś w pani gadżet było to ma spod taki jakby z 6sciokatow z 2 warstwy? myślałam o tym ale ona to pokazywała na duży fotelik i nie sądziłam że da radę na Tr małe...A pasy jak? Są dziurki? Kupuje!

Tak to to są dwie wersje mini i maxi. Mini jest do lupinek 0-13 a duża od 9 w górę. Ja mam tą dużą, ale właśnie szukam aby kupić dwie (bo znajac moje szczęście to tamtą znam tej przed swietami) mała i duża.
A gdzie leci pani gadzet? I o ktorej?

Też zdrapuje ciemieniuche podczas karmienia chhba ze pamietam i szczoteczke do wlosow wezmę to wyczesuje

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 21:10   #68
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo... Taka taka to jest? Ta duża chyba będzie za duża do pierwszego fotelika..

Ale mi się znowu zakupów planowanych zbiera..
Wkładka do fotelika, wkładka do spacerówki (nie wiem jeszcze jaka do Igo bedzie najlepsza), ochraniacz na szczebelki, łóżeczko turystyczne i materac, gryzaki, nowe smoczki do butelek... Ciągle coś.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 21:14   #69
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to to są dwie wersje mini i maxi. Mini jest do lupinek 0-13 a duża od 9 w górę. Ja mam tą dużą, ale właśnie szukam aby kupić dwie (bo znajac moje szczęście to tamtą znam tej przed swietami) mała i duża.
A gdzie leci pani gadzet? I o ktorej?

Też zdrapuje ciemieniuche podczas karmienia chhba ze pamietam i szczoteczke do wlosow wezmę to wyczesuje

Chyba tak (bardziej kojarzę jak jej spod wygląda
Ona jest przewiewna od spodu i tego spodu nie da się zagiac pod ciężarem

Pani gadżet chyba tam style. Albo tvn. Ciężko stwierdzić bo oglądam i to i to. Caly dzien a tle więc tez nie wiem o której.w ogóle mam wrażenie że się ramówka zmieniła. Kuchenne rewolucję były o 1430 a.teraz są o 15

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ooo... Taka taka to jest? Ta duża chyba będzie za duża do pierwszego fotelika..

Ale mi się znowu zakupów planowanych zbiera..
Wkładka do fotelika, wkładka do spacerówki (nie wiem jeszcze jaka do Igo bedzie najlepsza), ochraniacz na szczebelki, łóżeczko turystyczne i materac, gryzaki, nowe smoczki do butelek... Ciągle coś.

Turystyczne kupiłam kinderkraft i jest z materacem… jest ok, Maciek śpał, zadowolony poniżej 200zl i polecam (ale ja wiele nie wymagałam...)

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2017-05-23 o 21:15
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 21:16   #70
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Turystyczne kupiłam kinderkraft i jest z materacem… jest ok, Maciek śpał, zadowolony poniżej 200zl i polecam (ale ja wiele nie wymagałam...)
Oo danke bo też nei mam nic na oku a potrzebuję na jednorazowe akcje tylko
Stary 2017-05-23, 21:20   #71
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Oo danke bo też nei mam nic na oku a potrzebuję na jednorazowe akcje tylko
No ja własnie też. Jedynie to smutek bo ma jeden poziom. I jak musiałam Maćka odkładać do samej ziemi to masakra. Na dłuższą metę by mi odpadł kręgosłup...
Ale dłużej jednak będę używać kiedy będzie starszy niż teraz
A ma też 1 bok rozpinany więc wieksze dziscko samo wyjdzie i ma kółka więc można przewozić (bardzo praktyczne w wywozeniu niemowlaka z łazienki w hotelu )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-23, 21:27   #72
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
No ja własnie też. Jedynie to smutek bo ma jeden poziom. I jak musiałam Maćka odkładać do samej ziemi to masakra. Na dłuższą metę by mi odpadł kręgosłup...
Ale dłużej jednak będę używać kiedy będzie starszy niż teraz
A ma też 1 bok rozpinany więc wieksze dziscko samo wyjdzie i ma kółka więc można przewozić (bardzo praktyczne w wywozeniu niemowlaka z łazienki w hotelu )
z tą łazienką to zostaniesz matką roku

Ja sobie nie wyobrażam jak mały zacznie siadać i będzie trzeba do samego dołu łóżeczko obniżyć przecież klocka takiego jak podnieść
Stary 2017-05-23, 21:32   #73
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanko czy mam się martwić że Hania dopiero teraz ma ciemieniuche?

Moja Hania jeszcze nie miała
Stary 2017-05-23, 21:34   #74
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam jak mały zacznie siadać i będzie trzeba do samego dołu łóżeczko obniżyć przecież klocka takiego jak podnieść
M.in. po to kupiłam sobie kettla i ćwiczę
Stary 2017-05-23, 21:44   #75
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
M.in. po to kupiłam sobie kettla i ćwiczę
ćwiczysz niczym Rocky przed walkądobre dobre, ja czasem ćwiczę z ciężarkami, ale nie wiem, czy dobrze

https://www.youtube.com/watch?v=gEmsYmDbdqA
Stary 2017-05-23, 21:45   #76
__malaMi__
Zadomowienie

Witam w nowym wątku

Cytat:

Dziewczyny, Ala od paru dni ma przeważnie śluzowate kupki… Myślicie, że może to być po truskawkach? W internecie wyczytałam, że przeważnie od nabiału, ale ten akurat jem cały czas i nie było problemu.
u nas pojawiły się sluzowate hmm z 3 tygodnie temu i są cały czas. w diecie nic nie zmieniłam i nie wiem skad to a nabiału to ja od porodu nie jem
Stary 2017-05-23, 22:22   #77
ydzia
Raczkowanie

Kurczę u nas Hanczak ma tyle tych włosów i do tego dlugich że ja nie ogarniam tej ciemieniuchy smaruje jej oliwka głowę /włosy i później trochę czesze delikatnie jej grzebyczkiem.

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 22:37   #78
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę u nas Hanczak ma tyle tych włosów i do tego dlugich że ja nie ogarniam tej ciemieniuchy smaruje jej oliwka głowę /włosy i później trochę czesze delikatnie jej grzebyczkiem.

U nas pomogło: oliwka Hipp na godzinę przed kąpielą, kąpiel z myciem włosów i po kąpieli wyczesywanie takiej wilgotnej skorupki

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 22:41   #79
Ania_Frania1
Rozeznanie

Hej, u mnie tragicznie popołudnie humor na poziomie - 100... Nie wiem co się stało Asi ale była nie do życia od 16.00 i zasnęła dopiero przed 22.00. Czuję się jak koń po westernie i mam wszystkiego dość

Kurtyna

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-24, 03:21   #80
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Moja dostala jakieś wysypki na policzku, podejrzewam alergie na plyn do prania ręcznego, bo dziś mialam sukienkę w tym wyprana.

Kacper tez dostał dopiero miesiąc temu chyba to normalne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ----------

Cytat:

Czytałam gdzieś ze alergia na białko moze pojawić sie pózniej. Ale nie jestem pewna czy to prawda.
Przy kp tez śluz to chyba norma o ile jest w kolorze kupki a nie przezroczysty - tak mi sie przynajmniej gdzieś obiło o oczy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-05-24, 04:20   #81
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
z tą łazienką to zostaniesz matką roku

medal proszę!! A Maciek niech się przyzwyczaja bo mamy służbowy wyjazd w czerwcu na 3 dni ) w ogóle jest szkoleniowy. Mój mąż będzie (i cała reszta od nas z pracy) popylal na szkolenia po 8-9h a ja basenik, spacery, wizyta w wawce))

Mi się wydaje że podnieść jak podnieść. Bo to już pod paszki.można. Gorzej będzie odłożyć spiace dziecko

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość
Hej, u mnie tragicznie popołudnie humor na poziomie - 100... Nie wiem co się stało Asi ale była nie do życia od 16.00 i zasnęła dopiero przed 22.00. Czuję się jak koń po westernie i mam wszystkiego dość

Kurtyna

Współczuję!!

Prosiłam męża 3 dni żeby kupił tulika bo uważam że może dlatego maciek się budzi co 1,5h.. Nie znalazł czasu to uznałam źe jak tak to będę go na każdą pobudke budzić. No oczywiście że to dopiero druga!
Tzn cieszy mnie ze Maciej śpi i ja śpię ale nie cieszy ze moj mąż też śpi...
Stary 2017-05-24, 05:04   #82
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Moja dostala jakieś wysypki na policzku, podejrzewam alergie na plyn do prania ręcznego, bo dziś mialam sukienkę w tym wyprana.

My mieliśmy ciagle problemy z wysypka na twarzy. Ale tylko na jednym policzku. Na tym na którym częściej śpi. Zamienilam wszystkie pieluszki tetrowe z łóżeczka, wózka, lezaczka itd na inne i problem zniknął. Może u Was jest podobnie

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 06:37   #83
s i l v e r
Zakorzenienie

U nas deszcz od rana. Tż właśnie zawozi starszą do przedszkola. Ja leżę w łóżku jeszcze,Hania gada do karuzeli. Dziś pierwsza pobudka dopiero o 6.20,ale od tamtego czasu zero spania. Pewnie zaśnie coś koło 10 :/

Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Tzn cieszy mnie ze Maciej śpi i ja śpię ale nie cieszy ze moj mąż też śpi...

Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2017-05-24 o 06:36
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-24, 07:01   #84
justkonev
Zakorzenienie

Właśnie się obudziłyśmy. Idę głodomorkowi zrobić jedzenie

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 07:03   #85
sQuaara
Zakorzenienie

Mt jeszcze drzemkujemy trochę
Stary 2017-05-24, 07:12   #86
justkonev
Zakorzenienie

Kaja przebudziła się o 5, stwierdziłam że napewno nie wstaje, więc zarzuciłam jej pieluchę i pospałyśmy do 8

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 07:26   #87
axn22
Zakorzenienie

U nas dziś słaba noc Bartek obudził się o 1, zasnął dopiero koło 2 a od 4 już stękał. O 6 Trafił do naszego łóżka ale ja jakoś spać nie mogłam, o 7.30 poszłam zjeść. W sumie spałam może z 4,5h :/ A deszczowa pogoda też energii nie dodaje... Trzeba będzie machnąć potem porządny trening żeby się obudzić...
Stary 2017-05-24, 07:28   #88
ferimori
Zadomowienie

A ja proszę o kciuki za przeżycie bo spędzam dziś dzień z teściową haha

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 07:37   #89
sreberko4
Zakorzenienie

Dziewczyny ile wasze dzieci sa aktywne po drzemce? Maksio tylko godzine. Dlatego wydaje mi sie ze nic nie robie tylko na okraglo usypiam i karmie.

Stary 2017-05-24, 07:48   #90
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile wasze dzieci sa aktywne po drzemce? Maksio tylko godzine. Dlatego wydaje mi sie ze nic nie robie tylko na okraglo usypiam i karmie.

Od godziny do 3. W ciagu dnia wychodza jakies 4 drzemki

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości