Mój Kot Pije Pepsi - Szalone Historie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-12, 14:47   #61
elianka
Zakorzenienie

Dot.: Mój Kot Pije Pepsi - Szalone Historie

Mój Guzik to kot jakiego nigdy nie widziałam.... z jego największych dziwactw to moge wymienic: spanie w budzie, szczekanie na muchy i zjadanie ich zycem (łącznie z wpychaniem sobie do dzioba łapą desperacko uciekającej muchy ). Punktualnie o 20.30 kot wydziera sie pod drzwiami bo czasem o tej porze zabieramy go na spacer w szelkach. No i wstręt do kociego zarcia połączony z miłością do pszennych bułek... dziwak z tego mojego kapsla, ale strasznie słodki
Stary 2007-05-12, 14:59   #62
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

Moj pies popijal zubrowke z sokiem jablkowym. Nie bardzo wiem skad wziely sie u niego te sklonnosci do picia alkoholu

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 15:13   #63
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

ja mojego kota podejrzewam o autyzm

bez kitu jakis zeschizowany jest

pamietam jak mial moze z miesiac lub dwa i poszlysmy na zakupy z mama i siostra. W domu zostal ojciec. Wiadomo jak to baby [przed wyjsciem - ubieranie przebieranie. W sypialni rodzicow jest szzafa z drzwiami przesuwanymi i lustrem otwierana z milion razy w ciagu dnia.

wiec poszlysmy za te zakupy a po powrocie ojciec opowiada - szukam kota nigdzie nie ma... Wiec sie polozyl i w ciszy slyszy zalosne miauki dochodzace skas i skrobanie...idzie za dzwiekiem...kot zamkniety w szafie.

Zajecia ulubione - musi ale to musi wejsc na suszarke do naczyn nad zlewem - miauczy - wtedy sprzata sie naczynia - wskakuje tam i gryzie druty!!!

Boi sie much i innych owadow. Ma szal na cmy - jak cma w mieszkaniu ja sie barykaduje gdzies bo nie ma zlituj - pogon za cma najwazniejsza wiec jesli jestes na drodze to masz pecha.

uwielbia biszkopty. Nie lubi ryb...ma slabosc do smietanki do kawy i... bitej smietany.

kiedys tytle zjadla ze sie porzygala. na moja siostre.

Spi pol nocy z mama pol nocy z siostra. Zawsze w nocy jak chce sie jej sikac budzi moja mame (!!!) i ta musi isc z nia do kibla gdzie ma kuwete.

Nie lubi obcych - zawsze idzie do innego pomieszczenia... kiedy przychodza obcy np robotnicy w jakims celu z predkoscia swiatla ucieka i wciska sie w najmniejsze szpary ze nie mozna jej znalesc po wyjsciu kolesia jeszcze ze 3 godziny.

Jak byla mala non stop miala urazy glowy - biegla i bach w cos lebkiem az sie zataczala.

a !!! moja siostra kupila jej mysz zrobiona ze slomy na sznurku-gumce. hehehehe Bawila sie z kotem az w pewnym momencie kot dostal z calej sily w leb ta mysza.... zatoczyl sie i uciekla...
Fajnie ze po 5 latach jak mu sie pokaze te mysz to sie odsuwa mruzac oczy! trauma!

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 15:23   #64
vadi
*sportaddict*

moja kicia namietnie wyjada silikon do uszczelniania - takie paski wyciaga spomiedzy kafelków np.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 18:51   #65
Fragolka
Rozeznanie

A moj kot (pewnie nie robi tego specjalnie, ale ) ma tendencje do wpadnia w lep na muchy uwieszony gdzies na suficie na dzialce.Najpierw na niego skacze i go zrywa, a potem (chcac nie chcac) sie do niego przylepia Martwie sie wtedy o niego,bo chowa sie gdzies i wylizuje a wiadomo z czego taki lep zrobiony
Nie wiem tez dlaczego, ale na widok deski do prasowania i drabiny zaczyna parskac i fukac ??
A poza tym standard, za oliwke albo krople na uspokojenie gotow sie zabic

Ach, zapomnialam o tym, ze na sam dzwiek slowa "dzialka" chowa sie pod lozkiem i ciezko go wyciagnac. Wie, ze bedziemy jechac a za podrozami nie przepada
Fragolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 19:18   #66
sloncee
Wtajemniczenie

GG do sloncee Wyślij wiadomość przez MSN do sloncee Send a message via Skype™ to sloncee

Mój koń też lubi pepsi.. tzn lubił kilka lat temu, nie wiem jak teraz

''Dreszcz najsłodszy, że pragnę i razem się boję! ''

L.Staff
sloncee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 21:50   #67
milusia19
Przyczajenie

hehe fajne te zwierzaki są

ja mialam kota Filipa, ktory jak uslyszal dzwiek otwieranej szuflady to biegl malo sie nie zabil. a wszystko przez to ze w tej szufladzie byl mlotek do miesa a on uwielbial surowe miesko.. i normalnie az sie slinił, normalnie slinka mu kapała na podłogę tak samo jak jadł jajka gotowane na twardo (!!!!). inny kotek wcinał chipsy cebulowe

jak byłam mala mialam takiego psiaka, ktorego bardzo czesto hmm.. ubierałam w moje stare ciuszki i pewnego razu obcielam na krotko moje różowe pizamki, zrobilam dziure na ogon, obciełam rekawy i go ubrałam. a on co zrobil? uciekl mi na droge akurat w momencie jak wszyscy ludzie szli do kosciola. a ja za nim oczywiscie

wczesniej wspomniany Filip tez lubil zaglądac do wanny jak juz tu jeden opisany kotek i kiedys nalałam wody i byla takaaaa piana ktora go oczywiscie zainteresowala. mały byl wtedy i usiadl na brzegu i zaczal przednimi łapkami wchodzic do wanny zeby chyba zobaczyc co to jest ta piana. i sie poślizgnął i...chlup... tylko taki najeżony ogon widac bylo z tej wody. a co bylo jak wyskoczyl...poślizgnął sie na plytkach jak wyskoczyl z tej wanny caly zjezony wpadł na sciane potem na drzwi i taki mokry na kołdre ehh to były czasy

a i ten wczesniej wspomniany psiak rowniez wcinał maliny, pożeczke i cebulke ze śledzi a za słodycze to normalnie gotów był mnie zjeść:P
milusia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-04, 21:53   #68
milusia19
Przyczajenie

a i jeszcze przypomniałam sobie jak kiedys taki program oglądałam o dziwactwach zwierzaków. i była taka suczka która spazmów dostawała na widok deski do prasowania, za nic nie weszła do samochodu i.... nie potrafiła skrecac w prawo :P jak szła na spacer czy cos to w zyciu nie skrecila w prawo w zadna uliczke czy nawet za jakis róg zawsze tylko w lewo a i takie pies wsciekał sie jak zobaczył koła.. czy to od kosiarki czy roweru czy samochodu po prostu wychodzil z siebie fajne
milusia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 00:32   #69
augusta
Raczkowanie

Z kolei mój rudy kocurek o wdzięcznym imieniu Żaba uwielbia targać wszystko co papierowe lub tekturowe. Jego technika polega przy tym na urywaniu zębami małych kawałków a następnie wypluwaniu ich z impetem, dużym odrzutem i dalekim zasięgiem. Preferuje szczególnie wszelkiego rodzaju pudła i pudełka. A w pudełkach wiadomo - najłatwiej poszarpać wieczko, więc większość pudełek w domu składa się z dna i ścianek, bez góry. Trzeba również uważać na gazety, zwłaszcza te codzienne szeleszczące. Raz zakradł się nawet do łazienki i dorwał papier toaletowy, ale nie mógł sobie z nim poradzić bo papier rozmakał mu w pyszczku i kleił się do zębów co znacznie utrudniało wyplucie

Drugi kot, Ciamajda, jest bardzo przywiązany do mojej mamy i strasznie o nią zazdrosny. Kiedy moja mama rozmawia z kimś i nie zwraca na niego uwagi, a już zwłaszcz kiedy rozmawia przez telefon zaczyna strasznie zawodzić - głośno i bardzo przeciągle miauczy dopuki mama nie weźmi go na ręce. Wtedy się uspokaja i zaczyna mruczeć. A niech tylko moja mama w obecności Ciamajdy pogłaska albo mówi czułym głosem do rudego kota! Wtedy Ciapek nie miauczy ale podkrada się cicho do kolegi i szczypi go w tyłek!
augusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 00:40   #70
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez augusta Pokaż wiadomość
Z kolei mój rudy kocurek o wdzięcznym imieniu Żaba uwielbia targać wszystko co papierowe lub tekturowe. Jego technika polega przy tym na urywaniu zębami małych kawałków a następnie wypluwaniu ich z impetem, dużym odrzutem i dalekim zasięgiem. Preferuje szczególnie wszelkiego rodzaju pudła i pudełka. A w pudełkach wiadomo - najłatwiej poszarpać wieczko, więc większość pudełek w domu składa się z dna i ścianek, bez góry. Trzeba również uważać na gazety, zwłaszcza te codzienne szeleszczące. Raz zakradł się nawet do łazienki i dorwał papier toaletowy, ale nie mógł sobie z nim poradzić bo papier rozmakał mu w pyszczku i kleił się do zębów co znacznie utrudniało wyplucie

Drugi kot, Ciamajda, jest bardzo przywiązany do mojej mamy i strasznie o nią zazdrosny. Kiedy moja mama rozmawia z kimś i nie zwraca na niego uwagi, a już zwłaszcz kiedy rozmawia przez telefon zaczyna strasznie zawodzić - głośno i bardzo przeciągle miauczy dopuki mama nie weźmi go na ręce. Wtedy się uspokaja i zaczyna mruczeć. A niech tylko moja mama w obecności Ciamajdy pogłaska albo mówi czułym głosem do rudego kota! Wtedy Ciapek nie miauczy ale podkrada się cicho do kolegi i szczypi go w tyłek!
rewelacja )

moj kot tez ma faze niszczenia - gazety szarpie jak leca...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 10:17   #71
czarny kot
Zakorzenienie

Moj kot nie urywa wierzchu pudla. On rozrywa pazurami bok/kwaedz Czyta ojca gazety telewizyjne i kradnie wydruki z bankomatow ze solu

Strzela zebami jak sie bawimy i mu za szybko ucieknie sprzed nosa mysz na sznurku.

Jak go lapie wieczorna glupawka to zaczepia mnie. Bije mnie niesamowicie.

Jezdzi do gory lapami pod lozkiem

Miauczy o wode z kranu jak o nalepsze miesko

Podsiada mloda na jej krzesle przy biurku. Nawet opracowal mine <to wcale nie ja siedze na fotelu>

Zupa w misce jest be. Ta sama zupa z taleza mamy wchodzi az sie uszy trzesa

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 17:34   #72
SaruniaL
Raczkowanie

Natomaist mój pies podchodzi pod alkoholika w zaprzyjazionym barze ma swoja miseczke, a ze uwielbia piwo to goscie zazwyczaj ja czestuje i nie raz sie upiła
Stary 2007-06-05, 17:44   #73
prettycow
Raczkowanie

mój kot je drożdżówkę, czekoladę i sernik

prettycow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 18:31   #74
czarny kot
Zakorzenienie

Moj to na paczki warczy. Znaczy warczy jak ktos przechodzi obok jak ma paczka. Kiedys pol godziny mi w plecaku grzebal (zapietym), bo mialam dwa niedojedzone gryzy paczka sprzed tygodnia . I wygrzebal. Zjadl ze mna ostatnio pol suchego drozdzowego palucha Na zmiane gryza ja, gryza on

A piwa nie chcial

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 19:34   #75
sloncee
Wtajemniczenie

GG do sloncee Wyślij wiadomość przez MSN do sloncee Send a message via Skype™ to sloncee

Cytat:
Napisane przez milusia19 Pokaż wiadomość
a i jeszcze przypomniałam sobie jak kiedys taki program oglądałam o dziwactwach zwierzaków. i była taka suczka która spazmów dostawała na widok deski do prasowania, za nic nie weszła do samochodu i.... nie potrafiła skrecac w prawo :P jak szła na spacer czy cos to w zyciu nie skrecila w prawo w zadna uliczke czy nawet za jakis róg zawsze tylko w lewo a i takie pies wsciekał sie jak zobaczył koła.. czy to od kosiarki czy roweru czy samochodu po prostu wychodzil z siebie fajne
Oglądałam w tv takiego psa

Cytat:
Napisane przez czarny kot Pokaż wiadomość
Moj kot nie urywa wierzchu pudla. On rozrywa pazurami bok/kwaedz Czyta ojca gazety telewizyjne i kradnie wydruki z bankomatow ze solu

Strzela zebami jak sie bawimy i mu za szybko ucieknie sprzed nosa mysz na sznurku.

Jak go lapie wieczorna glupawka to zaczepia mnie. Bije mnie niesamowicie.

Jezdzi do gory lapami pod lozkiem

Miauczy o wode z kranu jak o nalepsze miesko

Podsiada mloda na jej krzesle przy biurku. Nawet opracowal mine <to wcale nie ja siedze na fotelu>

Zupa w misce jest be. Ta sama zupa z taleza mamy wchodzi az sie uszy trzesa

Jak kiedyś miałam kota, to też lubił wodę z kranu, tylko z łazienki

Ale ten Twój kotuś rozpieszczony!

''Dreszcz najsłodszy, że pragnę i razem się boję! ''

L.Staff
sloncee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 20:33   #76
Dzinks_Dz
Rozeznanie

GG do Dzinks_Dz

Mój Dżinuś:
  • obejmuje mnie za szyję jak małe dziecko
  • gdy chce się bawić z TŻ to albo wpada jak szalony do pokoju i gryzie go w tyłek albo uwiesza mu się na nodze
  • gdy ktoś do mnie przyjeżdża od razu włazi do torby, walizki, itp
  • gdy pogłaskałam przy nim innego kotka to mnie obsyczał i był na mnie obrażony przez 2 dni-zero mruczenia, jak go brałam na ręce zachowywał się jak kłoda
  • zawsze do miseczki należy mu nałożyć pół saszetki kk i wtedy jest w porzo, bo jeśli będzie nałożona cała to wtedy kotek skubnie tylko, a następnie straci apetyt i się obrazi
  • gdy TŻ leży na łóżku Dżinuś czasami podchodzi i robi mu przednimi łapkami masaż brzucha
  • gdy widzi psa, to od razu się zjeża, kiełek na wierzchu i atakuje-kilka psów się przestraszyło, a raczej może było zdziwionych
  • reaguje na hasło "gołąb"- od razu leci do okna i miauczy
  • ostatnio jest fanem szczypiorku, kopru, pora, tulipanów
  • jak był mały to podpijał TŻ kawę, ale tylko z mleczkiem
  • raz, po obiedzie, korzystając z nieuwagi, wskoczył na stół i dokończył obiad po TŻ-zjadł 2 pyzy z mięsem i popił herbatą
  • lubi się kąpać-czasami sam wskakuje do wanny z pianą
  • lubi się wygrzewać pod lampą
  • zawsze kładzie się na gazetach, kserówkach, książkach
  • istnieją daleko posunięte podejrzenia, że rozpoznaje opakowanie milki
  • rano, gdy chce żebym już wstała delikatnie liże mi szyję i przygryza nos
Ehh, no to idę się uczyć do egzaminu. Dżinks, oczywiście leży na kserówkach
Dzinks_Dz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 22:01   #77
musicman
Zadomowienie

a mój pies uwielbia colę i zjada...osy, dziwne ale przez 13 lat życia żadna go jeszcze nie urządliła. Poza tym zjada śliwki i jabłka z drzewek, pije mleko jak kot i panicznie boi się jak grzmi. Lazi wtedy za kimś z domowników i nie odstpuje go na krok.
Poza tym szczeka na konie, kradnie papier toaletowy, chrapie i puszcza bąki jak człowiek i się potem jeszcze bardzo dziwi kto to.
Kradnie i gryzie na strzępy gazety, książki i buty, gumki z włosów ściąga razem z włosami, w ogóle kradnie co popadnie bo to przecież taka fajna zabawa. Zawsze wie kiedy chce się go jakoś oszukać i się nie daje. Wyje gdy słyszy ambulans czy policję, a także hejnał.
Bardzo jest kochany.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-09, 19:58   #78
Anna1974
Przyczajenie

Mój chomik jak się go tylko puści po domu zaraz włazi do kapcia (nie ważne czyjego) i próbuje sobie z niego zrobić auto. Może to co piszę jest bez sensu, ale do prawdy- kapeć chodzący po dywanie?
He he
Anna1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-09, 22:49   #79
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wyjechałam, nie było mnie 3 tygodnie. Rudy pozostawał pod opieką mojej mamy i TŻta, a właściwie - TŻ pozostawał pod tyranią kota
A teraz nie mogę na krok sie ruszyć w dmou, bo kocur wszedzie za mną łazi i sie drze: idę do kibelka, Rudy za mną, przejdę 2 kroki po pokoju, on też - choćby nnie wiem jak smacznie spał, zawsze wstanie. Stęsknił się, bestyj jeden

poza tym długopisy nie mają prawa leżeć na stole - wówczas on przejmuje je w posiadanie. Muchy to już boją się nawet patrzec na nasze mieszkanie, tak skutecznie Rudy je wcina...

No i - TŻ nie pozwala kotu wchodzić na łóżko. Ale co tam Rudzielcowi taki zakaz... Wyczuje chwilę, kiedy TZ już zasnie i natychmiast wskakuje na łóżko - ale kładzie sie tylko koło moich nóg, robi sobie z nich barierę ochronną
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-16, 17:10   #80
Margaret90
Rozeznanie

Mój kot je zazwyczaj je to co ja. Uwielbia arbuza, ogórki i piernika A pies mojej cioci jest uzależniony od kawy, pije jak oszalały pierwszy raz spotkałam się z takim przypadkiem...

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 13:49   #81
agattex
Raczkowanie

Mój pies, wręcz uwielbia swoje psie żarcie kółeczka Frollic, poprostu się uparł na nie. Jeśli chodzi o mokrą karmę to je Pedigre w puszcze dla szczeniąt i dla dorosłych, albo Chapi.

Uwielbia kabanosy. Jest też żebrakiem, czego to on nie jadł! Czasami zje chipsy, paluszki, talarki, czekoladę, cukierki, tik taki, pierogi, kopytka, sos do spagetti razem z mięsem, jadł kiedyś ser żółty, jajko, jabłko... trochę tego było, ale gdy zasiadamy do stołu, on jest pierwszy i wyczekuje czy aby nie dostanie jakiegoś smakowitego kąska w postaci kurczaka lub czegoś mięsnego.

Raz zdarzyło się śmieszna historia. To było rok, czy dwa lata temu na wielkanoc. Moja mama upiekła pieczeń, gdy wyszliśmy z domu leżała na stole, a gdy wróciliśmy znaleźliśmy w niektórych miejsach ponadgryzaną za łóżkiem. Poprostu wszedł na stół, i zabrał takiego wielkiego kolosa jakim była pieczeńm nie wiem jak on to zrobił, bo ta pieczeń była większa od jego głowy może zrzucił ze stołu i się zabrał do niej... zrobił sobie wielkanocny obiadek Albo raz wieczorem wchodzę do pokoju a on stoi na stole, bo wyczuł jakiś zapach. Niezły z niego agent Pies psotnik, mimo wszystko kocham go, i lubię te jego fazy
agattex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 13:55   #82
agattex
Raczkowanie

Zapomniałam dodać, że mój pies wręcz nienawidzi piwa! Gdy da mu się do powąchania chociażby, od razu tarza się na łóżku. Chyba nie lubi kwaśnych zapachów to samo tyczy się cytryny czy pomarańczy. Raz dotknęłam go w nos palcem gdy jadła pomarańczę to dostał trzasków zaczął się tarzać i harczeć On z resztą zawsze po zjedzeniu czegoś dużego, idzie się wytarzać. Aaa, i jeszcze jedna jego dziwna psota! Uwielbia zakopywać jedzenie w mojej pościeli! Zawsze gdy dostanie kawałek mięsa z kurczaka idzie mi zakopać, ostatnio schował tam parówkę a gdy szłam się położyć to wyskoczył z pod łóżka i zaczął warczeć bo zblizałam się do jego terenów... jakim było moje własne łóżko xD
Stary 2007-06-18, 14:05   #83
agattex
Raczkowanie

Kurka, znowu zapomniałam czegoś dodać. Mój pies reaguje na hasło: Pokaż ząbki! Gdy ktoś tak powie, to od razu pokazuje swoje uzębienie ;D Widzicie sami, ile tego jest skoro co chwilę o czymś zapomina, naprawdę dużo jest takich jego 'wybryków'
Stary 2007-06-20, 10:27   #84
T'ai
Zakorzenienie

Mój kot też miał przygodę z wanną. Ostatnio robiłam sobie kąpiel i nalałam pół wanny, ale tylko gorącej wody i wyszłam na chwilę do pokoju. Usłyszałam tylko huk, wyszłam, a tam kocur (ma 3 mies. dopiero) biega po wszystkich pokojach, po stole cały mokry. Chciałam go trochę opłukać z płynu do kąpieli, ale się nie dał.

Co do myszek do zabawy-kupiłam już trzecią. Poprzednie dwie gdzieś wyniósł, nikt nie wie co się z nimi stało.

Ostatnio potłukł też słoik z marynowanym selerem i śmierdział cały dzień .
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-20, 14:54   #85
Audacieux
Wtajemniczenie

mój kot w porównaniu z Waszymi był jakiś.. normalny.
Łowił tylko żółwie z akwarium

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 10:44   #86
-agniesia-
Wtajemniczenie

Mój pies ma niezłego świra Wymienię tylko jego najgłupsze numery.
Uwielbia bawić się jedzeniem, szczególnie winogronami, albo zwykłymi kromkami chleba. Najpierw musi je przeciągnąć po całym domu, po podrzucać, poszczekać, a dopiero potem zje.
Kocha jeść kosmetyki. Już kilkakrotnie znalazłam gdzieś w trawie przed domem rozgryzioną butelkę balsamu do ciała, czy wylizany słoiczek po kremie. A jak posmaruję sobie świeżo nogi balsamem, to nie mogę się od niego opędzić, bo mnie liże po łydkach Moja mama ma też jedną spódnicę, w której nie może chodzić, bo jak tylko ją założy to Tajson chodzi za nią i ją liże po falbankach
Normalny pies robi podkop pod ogrodzeniem jak chce uciec- mój przegryza siatkę.
Z najbardziej osobliwych rzeczy, które zeżarł to są chyba: kask od skutera i drzwi od łazienki( zaczął od otworków wentylacyjnych na dole drzwi), zabierał się też za sprzęgło do samochodu( leżało w garażu gotowe do zamontowania), ale zdołał zjeść tylko pudełko
Ostatnio przed domem robotnicy kładli nam kostkę. W przeciągu dwóch dni prac cztery razy przegryzł kółko od taczki. W wulkanizacji proponowali nam wykupienie abonamentu
Otworzy sobie każde drzwi, nawet takie łazienkowe jak są zamknięte na zamek, ale tylko w tą stronę, w którą może je ruszyć ciężarem ciała. Tak więc zawsze o 6 rano jak jestem w domu Tajson otwiera drzwi od mojego pokoju, próbuje się wpakować na łóżko, ale, że go zrzucam(mam alergię na sierść psa) to stwierdza, że pójdzie do brata. Niestety w między czasie drzwi się zatrzaskują i pies nie może wyjść, więc ja muszę wstać i go wypuścić. Idzie do brata, brat też go wyrzuca, więc znowu wraca do mnie i sytuacja się powtarza. Tak więc za każdym razem jak jestem w domu to ok. 6 rano mnie budzi w taki sposób
Ma chorobę lokomocyjną, ale uwielbia jeździć samochodem, bo nie chce zostawać sam. Dlatego, jak tylko widzi, że zaczyna się ruch w okolicach drzwi to wylatuje na dwór i czatuje przy samochodzie. Jak tata otworzy bagażnik, to od razu pakuje się do środka i nie chce wyjść.
A nazwaliśmy go Tajson, bo jest bokserem i jak był mały to w zabawie zawsze obgryzał nam uszy
I mogłabym o nim pisać i pisać, bo jego pomysły codziennie mnie zadziwiają
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 10:49   #87
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

mój owczarek niemiecki nie przepada za miesem (zjada je rzadko i z grymasami) za to przepada za wszelkimi produkatmi mlecznymi.Uwielbia serek wiejski, twarozki, mleczko.
Natomiast ratlerek przepada za roznymi kremami z ciast. jej ulubiony kremik to ten z ptysi;P
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 14:08   #88
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Mój kot uwielbia ocierać się pyszczkiem o szklankę po soku marchwiowym,lub o cokolwiek co ma zapach marchwii.

Kot mojego dziadka lubi ogórki kiszone ^_^ tak sobie chrupie jak mu sie da.

Że doberman sąsiadki je marchewke,że aż się uszy trzęsą to chyba nie nowość u psów?No cóż,te zdrowe nawyki
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 16:13   #89
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez augusta Pokaż wiadomość

prawie padłam ze śmiechu
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-26, 16:25   #90
neptun
Raczkowanie

tak czytam te wasze historie i mi jedna rzecz nie daje spokoju: jak mozna pozwalac psu albo kotu siedziec przy stole (albo co gorsza NA stole) podczas jedzenia i jeszcze z talerza podbierac?
dla mnie to nie do wyobrażenia...kocham swoją psine, ale ma wiedzieć gdzie jego miejsce i już.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości