Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-10, 10:13   #61
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Poszalałyście z ilością postów Nie będę już cytowała poprzedniego wątku.

U nas Tż jest przeziębiony (czyt. umierający) czym czasem doprowadza mnie do szału
Stwierdzam, że jakby gość miał być w ciąży to by chyba nie przeżył

Upiekłyśmy z mamą pierniczki i weekend spędzamy na graniu w planszówki Kupiliśmy sobie Splendor i kosze Tżta

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Kocham 2 trymestr, mam ogrom energii, planuje sobie dużo zajęć i nie czuje że marnuje wolny czas tak jak głównie śpiąc w 2-3 miesiącu.

Brzuszek się powiększa i mam być może głupie zmartwienie, ale czy kobieta w końcówce ciąży jest w stanie się depilować? Mam na myśli nogi oraz miejsca intymne.
Też mam dużo więcej energii ale zauważyłam, że jak się dużo ruszam, stoję i chodzę to mi się macica spina

Z nogami myślę, że nie będę miała problemu a miejsca intymne, no cóż, trzeba będzie sobie jakoś poradzić Myślę, że za miesiąc już będę robiła to z lusterkiem

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Też mnie to przeraża Ale będzie wszystko po naszemu. I ogród! Marzenia trzeba spełniać!
Gratulacje
To jest główny powód tego, że nie mogłabym mieszkać w bloku A przy dziecku to w ogóle super sprawa

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:18   #62
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Niech myśli że one są zawsze ogolone
:
O to to Zresztą sama staram się tak myśleć i za czesto im sie nie przyglądam
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Eee zgaga? Mam nadzieje, ze nie poznam co to. Moze sprobuj na wieczor mleka sie napic. Slyszalam, ze pomaga troche noni zaopatrz sie w rennie, to nam wolno.

No życzę Ci żebyś nie poznała ale ja też do tej pory w życiu nie miałam W nocy mam takie palenie w przełyku zazwyczaj jak zmienię pozycję spania na któryś z boków

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Upiekłyśmy z mamą pierniczki i weekend spędzamy na graniu w planszówki Kupiliśmy sobie Splendor i kosze Tżta
I dobrze! Ja lubię minę mojego jak go skoszę i to jego "yyyyy.... gramy jeszcze raz!!" Narobiłaś mi ochoty, też dzisiaj pogramy
Stary 2017-12-10, 10:21   #63
lelowa
Zakorzenienie

Moga w to grac dwie osoby? Bo cos takiego by sie nam przydalo.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:22   #64
Torrence
Wtajemniczenie

Ale śliczności będą od jutra w lidlu!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Moga w to grac dwie osoby? Bo cos takiego by sie nam przydalo.
Tak I jak już się kilka razy zagra i utrą się reguły to partyjka trwa ok. 15 minut (nie jak monopol )
Stary 2017-12-10, 10:24   #65
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

I dobrze! Ja lubię minę mojego jak go skoszę i to jego "yyyyy.... gramy jeszcze raz!!" Narobiłaś mi ochoty, też dzisiaj pogramy
Mój też ma zdecydowanie problem z przegrywaniem

20.05.2017
Stary 2017-12-10, 10:33   #66
julietta83
Zakorzenienie

od pewnego czasu biorę Doppel Herz Mama Premium, wcześniej Femibion 2, ale ma mało DHA i jest sporo droższy, do tego sama z siebie Magnez (z Avet Pharma)

też mam ostatnio sporo energii, ale po aktywnym dniu wysiada kręgosłup, niestety
no i męczy mnie zgaga popołudniami, rennie nie pomaga, lepiej działają migdały

jutro do lidla się nie wybieram, ubranka fajne, ale nie moje kolory
zresztą będzie dość zajęty dzień - wizyta u endo, muszę dostarczyć zwolnienie do pracy, potem galeria handlowa i może sklep z używanymi ubrankami, jeśli mi coś wpadnie w oko dziś na fejsie

kilkakrotnie już pisałam, że najprawdopodobniej kupimy fotelik Cybex Qloud Q + baza
dla mnie ma znaczenie, że się rozkłada, bo stelaż od wózka i gondola nie zmieszczą się na raz do bagażnika, więc na zakupy i wyjazdy będziemy używać fotelika
baza nie będzie pasować do następnego fotelika, ale zaoszczędziliśmy sporo na wózku, to tu możemy poszaleć
motanie fotelika pasami może być kłopotliwe, zwłaszcza jak deszcz pada czy coś, a tak wystarczy "klik"

pokazałam mężowi filmik z wyjaśnieniem reguł Splendoru, to stwierdził, że dla niego zbyt skomplikowane

Edytowane przez julietta83
Czas edycji: 2017-12-10 o 10:35
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:35   #67
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Eee zgaga? Mam nadzieje, ze nie poznam co to. Moze sprobuj na wieczor mleka sie napic. Slyszalam, ze pomaga troche noni zaopatrz sie w rennie, to nam wolno.

Czarodziejka, Asiula zdrowka, kurujcie sie
Ehh, ja myślałam że było już lepiej ale kaszel nie odpuszcza. Grunt że w nocy nie męczy
Cytat:

Poszalałyście z ilością postów Nie będę już cytowała poprzedniego wątku.

U nas Tż jest przeziębiony (czyt. umierający) czym czasem doprowadza mnie do szału
Stwierdzam, że jakby gość miał być w ciąży to by chyba nie przeżył

Też mam dużo więcej energii ale zauważyłam, że jak się dużo ruszam, stoję i chodzę to mi się macica spina

Z nogami myślę, że nie będę miała problemu a miejsca intymne, no cóż, trzeba będzie sobie jakoś poradzić Myślę, że za miesiąc już będę robiła to z lusterkiem

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Gratulacje
To jest główny powód tego, że nie mogłabym mieszkać w bloku A przy dziecku to w ogóle super sprawa
U mnie brzuch się praktycznie w ogóle nie spina. I wczoraj jak sporo pochodziłam to potem też nic nie czułam, jedynie kręgosłup. Ale co dziwne, bardziej mnie bolał na początku drugiego trymestru, teraz w zasadzie w ogóle nie dokucza. W sumie czuję się ogólnie dobrze z brzuchem- nie ciąży mi jeszcze tak fizycznie. Za to zauważyłam że zaczynają mi się obawy jak to będzie z dzieckiem. Czy sobie poradzę, jak się będę czuła po porodzie. Im bliżej porodu tym jest więcej strachu

Powiedzcie mi bo nigdy nie korzystałam: czy jak zrobię dziś zamówienie w Rossmanie to będzie można je jutro odebrać? W sensie czy jest jakiś określony czas w którym trzeba odebrać zamówienie? Bo męża bym wysłała jutro po pracy jako że mi zakazał wychodzenia z domu. I czy on musi mieć ściągniętą apkę na telefon czy jest jakaś opcja skorzystania z mojej karty?

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-12-10 o 10:39
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 10:37   #68
Lunak
Wtajemniczenie

NeverKnow, ja biorę Pregne plus i z dha, magnez, rutino i cyclo3fort. Także tez trochę tego jest

Asiula, a Twojemu mężowi sie poprawiło? Ma chłop racje. Siedź w domu ile sie da i kuruj sie

Bloody, ja mam znowu coraz mniej sił. Dzis w sklepie miałam wrażenie, ze zemdleje duszno i momencie i juz nawet rozbieranie sie z kurtki nie pomaga. Ciezko mi sie chodzi. Maz zakazał wychodzić na zakupy.

Jak tak Was czytam to stwierdzam, ze jestem w kosmosu, bo ja jestem za opcja mieszkaniową i własny dom mnie nie bawi. Chyba jestem na to za leniwa

Julietta, splendor tylko wyglada na skomplikowany. Da sie ogarnąć w 10 minut rozgrywając partyjkę na próbę przekonuj chłopa, bo to super gra jest.

Juana, trochę nie bardzo z tym mieszkaniem. Kombinatorzy chyba jacyś sie trafili. Za taka cenę w mniejszym miescie to watpię zeby szybko sprzedali. Moze sie uda i Wam zejdą z ceny zeby to Wam pasowało. Szkoda tylko, ze tak długo jeszcze mają zamiar w nim byc.
Bedziesz do pracy dojeżdżać do krk od teściów?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:45   #69
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi bo nigdy nie korzystałam: czy jak zrobię dziś zamówienie w Rossmanie to będzie można je jutro odebrać? W sensie czy jest jakiś określony czas w którym trzeba odebrać zamówienie? Bo męża bym wysłała jutro po pracy jako że mi zakazał wychodzenia z domu. I czy on musi mieć ściągniętą apkę na telefon czy jest jakaś opcja skorzystania z mojej karty?
teoretycznie mają 3 godziny na przygotowanie zamówienia, w okresie promocji może być dłużej
czasem wystarczy nazwisko do odbioru, czasem chcą nr zamówienia lub kod odbioru z smsa, zależy od drogerii
jak już kupisz on-line ze zniżką, to przy odbiorze już nie trzeba pokazywać karty ani nic
Stary 2017-12-10, 10:46   #70
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
NeverKnow, ja biorę Pregne plus i z dha, magnez, rutino i cyclo3fort. Także tez trochę tego jest

Asiula, a Twojemu mężowi sie poprawiło? Ma chłop racje. Siedź w domu ile sie da i kuruj sie

Bloody, ja mam znowu coraz mniej sił. Dzis w sklepie miałam wrażenie, ze zemdleje duszno i momencie i juz nawet rozbieranie sie z kurtki nie pomaga. Ciezko mi sie chodzi. Maz zakazał wychodzić na zakupy.

Jak tak Was czytam to stwierdzam, ze jestem w kosmosu, bo ja jestem za opcja mieszkaniową i własny dom mnie nie bawi. Chyba jestem na to za leniwa

Julietta, splendor tylko wyglada na skomplikowany. Da sie ogarnąć w 10 minut rozgrywając partyjkę na próbę przekonuj chłopa, bo to super gra jest.

Juana, trochę nie bardzo z tym mieszkaniem. Kombinatorzy chyba jacyś sie trafili. Za taka cenę w mniejszym miescie to watpię zeby szybko sprzedali. Moze sie uda i Wam zejdą z ceny zeby to Wam pasowało. Szkoda tylko, ze tak długo jeszcze mają zamiar w nim byc.

Poprawiło mu się chociaż jeszcze trochę kaszle. Ma lepsze i gorsze dni

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
teoretycznie mają 3 godziny na przygotowanie zamówienia, w okresie promocji może być dłużej
czasem wystarczy nazwisko do odbioru, czasem chcą nr zamówienia lub kod odbioru z smsa, zależy od drogerii
jak już kupisz on-line ze zniżką, to przy odbiorze już nie trzeba pokazywać karty ani nic
A to spoko, dzięki!
Stary 2017-12-10, 10:58   #71
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
pokazałam mężowi filmik z wyjaśnieniem reguł Splendoru, to stwierdził, że dla niego zbyt skomplikowane
Mimo to polecam nabyć Zasady wbrew pozorom są łatwe, trzeba tylko krok po kroku rozkminić z użyciem gry. Dzieci z 3 klasy podstawówki łapały zasady bez problemu (choć nie do końca sensownie grały). Gimnazjaliści to już łupali zaciekle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 11:05   #72
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Piąteczka mi się kiedyś marzył dom, ale jeszcze jak patrzyłam na to z perspektywy dalekiej przyszłości. Teraz nie chciałabym mieszkać w domu Przede wszystkim dom u nas w mieście to już kwestia większych odległości od centrum (teraz mieszkam na spokojnym osiedlu, jakby schowanym od zgiełku, jednocześnie mam 6 min na tramwaj ). I wizja czasu jaki trzeba poświęcić (i pieniędzy) na to, żeby wokoło domu jakoś wyglądało Jestem za leniwa po prostu Ale mamy niedaleko ROD i chcemy kupić działkę, żeby z dzieckiem spokojnie też móc spędzać czas
Stary 2017-12-10, 11:08   #73
Mecassie
Zakorzenienie

Melduję się już w domu po drugim śniadaniu i zakupach.
Rossmann​ nr1 odebrany i jeszcze kupiłam prezent dla koleżanki do idę na firmową wigilijkę i sukienkę w Stradi mąż pewnie wydał wczoraj na alko tyle co kosztowała sukienka także jeszcze bardziej cieszy mnie ten zakup mimo że nie mamy kasy

Teraz pije herbatkę i chyba wybiorę się na drzemkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 11:13   #74
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Melduję się już w domu po drugim śniadaniu i zakupach.
Rossmann​ nr1 odebrany i jeszcze kupiłam prezent dla koleżanki do idę na firmową wigilijkę i sukienkę w Stradi mąż pewnie wydał wczoraj na alko tyle co kosztowała sukienka także jeszcze bardziej cieszy mnie ten zakup mimo że nie mamy kasy

Teraz pije herbatkę i chyba wybiorę się na drzemkę

Pokaż sukienkę

20.05.2017
Stary 2017-12-10, 11:17   #75
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Podlaczam sie pod pytanie.
Stary 2017-12-10, 11:19   #76
asiula1306
Zakorzenienie

Ja własnie szukam jakiejś sukienki na wigilię (taaa, nadal) ale nie ma nic! Jak już coś mi się spodoba to nie ma rozmiaru albo kosztuje milion monet. Także zmieniam kryteria wyszukiwania na "worek po ziemniakach"
Stary 2017-12-10, 11:20   #77
lelowa
Zakorzenienie

Hehe ja to i bez ciazy sukienek w wigilie nie ubieram wiec problem z glowy. Za to na jakies wesele faktycznie bylby problem.
Stary 2017-12-10, 11:25   #78
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Podlaczam sie pod pytanie.
Ja dzisiaj musiałam podać tylko nazwisko i kod z smsa
Odebrałam na następny dzień bo paczka była gotowa już wczoraj przed południem. I nie stałam po to w kolejce tylko złapałam babkę na sklepie która poszła po zamówienie
Cytat:
Pokaż sukienkę
Taka zwykła ale do kozaków spoko bardzo

https://www.stradivarius.com/pl/kobi...ml?colorId=520

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Ja własnie szukam jakiejś sukienki na wigilię (taaa, nadal) ale nie ma nic! Jak już coś mi się spodoba to nie ma rozmiaru albo kosztuje milion monet. Także zmieniam kryteria wyszukiwania na "worek po ziemniakach"
Ja uwielbiam takie worki polecam tą która kupiłam tania i można fajnie dobrać dodatki a na żywo wygląda lepiej niż na modelce

Stary 2017-12-10, 11:32   #79
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Wstałam, poszłam leżeć , znowu wstałam, zwymiotowałam i znowu leże Nie odpuszcza mi to przeziębienie nic a nic
Mąż pojechał z synkiem oglądać ruiny zamku, a ja nie mam siły nawet po mieszkaniu polazic, a tak chciałam razem spędzić niedzielę

Juana, szczerze to trochę niepoważni ci co sprzedają to mieszkanie. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Waszej myśli.

Miłej niedzieli

Odpoczywaj i leż ile wejdzie!
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 11:37   #80
julietta83
Zakorzenienie

Mecassie, mierzyłam kiedyś tę sukienkę, na wyprzedaży pewnie kupię czerwoną, bo na razie mam nadmiar - dwie jeszcze z metkami wiszą
Stary 2017-12-10, 11:39   #81
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Mecassie, mierzyłam kiedyś tę sukienkę, na wyprzedaży pewnie kupię czerwoną, bo na razie mam nadmiar - dwie jeszcze z metkami wiszą
Właśnie zastanawiałam się nad kolorem czerwony czy ciemna zieleń ale jednak ciemna strona mocy wygrała

Stary 2017-12-10, 11:43   #82
NeverKnow
Raczkowanie

Podziwiam ludzi,ktorzy od podstaw buduja dom. My remontowalismy dom ktory lata swoje ma. Chcielismy bez kredytow i zeszlo sie 5 lat. Ale za to teraz mamy i dom i kupilismy mieszkanie z mysla o corce ktore oczywiscie najpierw bedzie na wynajem. Mieszkam pod miastem. 8 minut i byłam w pracy. Choc dla mnie to aby byl wlasny kat czy to wies czy miasto czyt. bez tesciow
Przepraszam za brak polskich znaków
NeverKnow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 11:45   #83
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Do odbioru dostajesz SMS z numerem zamówienia i kodem odbioru, wystarczy że Mąż będzie je znał

Cytat:

Ja też jestem z tych mieszkaniowych w domu trzeba wymieniać dach, może się popsuć piec w kotłowni, zanim podłączą człowieka do sieci to trzeba załatwiać wywozenie kanalizy i różne inne pierdółki a w mieszkaniu wszystkie problemy załatwia spółdzielnia

Właśnie czy tamci też wyprowadzając się w marcu teraz nie przesmradzają bo nie mają ciśnienia :? Cena wydaje mi się nierynkowa jak za mniejsze miasteczko

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 11:45   #84
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Brzuszek się powiększa i mam być może głupie zmartwienie, ale czy kobieta w końcówce ciąży jest w stanie się depilować? Mam na myśli nogi oraz miejsca intymne.

ja też się zastanawiałam nad tym ostatnio i jak brałam wczoraj kąpiel, czyli leżałam na plecach, to wszystko widziałam póki co
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 11:47   #85
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Taka zwykła ale do kozaków spoko bardzo

https://www.stradivarius.com/pl/kobi...ml?colorId=520
Mam taką, tylko szarą w białe paski Też ze Stradivariusa, tylko ma chyba trochę inny materiał
Na brzuch super a i później można chodzić śmiało

20.05.2017
Stary 2017-12-10, 11:49   #86
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką, tylko szarą w białe paski Też ze Stradivariusa, tylko ma chyba trochę inny materiał
Na brzuch super a i później można chodzić śmiało
widziałam ją też super taka elegancka były 3/4 takie same kroje ale wszystkie miały inne materiały właśnie. Myślę że powinnam się w nią mieścić do końca ciąży

Stary 2017-12-10, 11:52   #87
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja też się zastanawiałam nad tym ostatnio i jak brałam wczoraj kąpiel, czyli leżałam na plecach, to wszystko widziałam póki co
w ciąży prawie przestały mi rosnąć włosy na nogach
na razie używam depilatora co trzy tygodnie i jest spoko, trudno powiedzieć, co będzie pod koniec, ale wtedy to już nam będzie chyba wszystko jedno
Stary 2017-12-10, 11:54   #88
Mecassie
Zakorzenienie

Na FB Rossmann widziałam że 90% lasek kupiły na promo produkty NIVEA i PAMPERS a u nas prawie żadna z tych firm nie korzysta u nas króluje HIPP i BABYDream no nie

Stary 2017-12-10, 11:56   #89
kasia6713
Zakorzenienie

u nas dzisiaj suer pogoda mroźno, ale bardzo słonecznie
wybrałam się dzisiaj na targ bo sto lat tam nie byłam, ale jak zobaczyłam centy niektórych ubrań to szybko stamtąd wyszłam

odebrałam sukienkę na święta z paczkomatu, a teraz wybieram sobie prezent od męża pod choinkę

miłego dnia
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 12:00   #90
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Na FB Rossmann widziałam że 90% lasek kupiły na promo produkty NIVEA i PAMPERS a u nas prawie żadna z tych firm nie korzysta u nas króluje HIPP i BABYDream no nie

Może ze względu na zapach albo dobrze się reklamują, u mnie w szpitalu używa się Nivei chociaż to żaden szał A Teściowa mówiła żebym za nic nie kupowała oliwki Johnssona bo Męża po niej wypryszczyło

Mąż właśnie mi pisze z lotniska że lot w delegację mu odwołali Ostatnio jak wracał z Nowego Jorku to też chyba 2 z 3 miał odwołane i wracał z Warszawy pociągiem Ale pechowiec

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości