![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdjęcia byłej w mieszkaniu - fochy
Nie ma prawa się obrazić, bo to jest mieszkanie siostry i tak siostra w nim może robić co chce. Nawet wytapetowac sobie ścianę zdjęciami ex dziewczyny brata.
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Każdy ma prawo obrazić się o wszystko. Jego wolna wola. Prawa, moralnego, to może nie mieć zrobić awantury. Bo cywilne już ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
po drugiej stronie szafy
|
A aktualna luba autora ma prawo nie chcieć tego oglądać i zrezygnować z wizyt.
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Elve oczywiście, ze ma prawo. Może się nawet obrazić i zerwać znajomość z autorem, bo nie chce mu się porozmawiać z siostrą i nakłonić ją do wymiany zdjęcia. Obecna dziewczyna ma co najmniej kilka wyjść z tej sytuacji.
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym, że to dom siostry autora i ma ona prawo dekorować go w dowolny sposób.
Jako dziewczyna autora w takiej sytuacji (po tym, co usłyszała podczas kłótni!) byłabym zła tylko i wyłącznie dlatego, że chłopak nawet nie poruszył z siostrą kwestii tego zdjęcia, mimo, iż wie, że mi z tym nieswojo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#67 |
lokalna gwiazda
|
Autorze, jak następnym razem odwiedzisz siostrę z kolejną dziewczyną, to mów, że ta, która stoi obok ciebie, to przyjaciółka siostry.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie standard ten jest podwójny, bo siostra może wieszać co chce, ale dziewczyna nie ma prawa na to reagować jak uznaje z stosowne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
A ja to widzę tak:
- Siostra ma prawo wieszać u siebie cokolwiek chce, bo to jej dom. - Dziewczyna ma prawo strzelać fochy o cokolwiek chce, ALE nie ma prawa dyktować mówić obcej kobiecie, co u niej ma wisieć. - Chłopak ma prawo nie mieć ochoty na użeranie się z fochami.
![]() |
#72 |
lokalna gwiazda
|
Ja na pewno nie zdejmowałabym żadnych zdjęć, bo mój brat przyszedł z panienką, która się sfochała. Niedoczekanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja zrozumiałam to w taki sposób, że sfochała się po tym, jak usłyszała kłótnię (siostra w niej twierdziła, że autor ma kontakty z eks) i zobaczyła to zdjęcie, które mogło sugerować, że to prawda... Jej zaufanie zostało nadszarpnięte, a autorowi to obojętne. Wg mnie problem tkwi właśnie w tej obojętności i nadszarpniętym zaufaniu, a dekoracja u siostry to sprawa drugorzędna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc nie ma o co myśląc racjonalnie fochać się. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie ma prawa, ale może robić co chce. No ok, logiczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
lokalna gwiazda
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;79790566]
i przyczyną focha jest to co napisała Cymomya. Utrata zaufania to poważna sprawa.[/QUOTE] Sugestia w tytule zagmatwała obraz. Jednakowoż trudno być z osobą, która nieustająco poddaje w wątpliwość naszą prawdomówność i dodatkowo urządza sceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pytanie dlaczego siostra zarzuciła Autorowi że utrzymuje kontakt z Ex, i z którą ex, dlaczego Autor uważa że może siostrze mówić z kim wolno jej się spotykać i dlaczego ta niestosowana wymiana zdań nastąpiła w zasięgu słuchu jego dziewczyny. Rodzinka wydaje się niesympatyczna, złośliwa i wtrącająca w cudze sprawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Skoro już lapiesz za słówka to doprecyzuje moja wypowiedź. Po raz kolejny. Każdy ma prawo zachowywać się jak chce. Jak ma ochotę robić z siebie histeryczkę- droga wolna, ale narzucanie komukolwiek zachowań, szczególnie jak poważniej traktuje się jakiś związek i dotyczy to rodziny partnera, źle wróży na przyszłość.
Fakty są takie- dziewczyna swoim zachowaniem zniechęca do siebie chłopaka. W mojej ocenie słusznie. Jak jej się nie podoba wystrój wnętrza, nie chodzi tam, ale musi liczyć, z tym że tego typu ostentacyjne zachowanie na dzień dobry przekreśla dobre relacje z rodziną chłopaka. Jeśli ma na to ochotę- proszę bardzo. Czy ma do tego prawo? Ma prawo do wszystkiego, czego prawo nie zabrania. Czy mądre? To już inna kwestia...
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;79791306]facet zamiast pogadać z dziewczyną i wyjaśnić problem, moim zdaniem zamiata sprawę pod dywan.
pytanie dlaczego siostra zarzuciła Autorowi że utrzymuje kontakt z Ex, i z którą ex, dlaczego Autor uważa że może siostrze mówić z kim wolno jej się spotykać i dlaczego ta niestosowana wymiana zdań nastąpiła w zasięgu słuchu jego dziewczyny. Rodzinka wydaje się niesympatyczna, złośliwa i wtrącająca w cudze sprawy.[/QUOTE] Też mnie to ciekawi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to ja może dziwna jestem, ale jak dla mnie z szacunku dla kogoś to się wystawki z jego prywaty, związków, życia, robi umiarkowanie, tak by kogoś nie urazić. Bo może ktoś ważył 130 kilo, nie podobal się sobie, ostro się zawziął, i nie chce by mu stare zdjęcia przypominały, że uważal się za paszteta. Bo może koniec konców eks partner byl toksyczny i nie chce się go oglądać na fotografiach u kogoś na ścianach. Bo może w stosunku do siebie z partnerem jesteśmy zaborczy, nam to pasuje i jeden solidaryzuje się z drugim, że takie ekshibicjonistyczne pamiątki, są zbędne. Może nie każdy lubi wisieć na czyimś fejsbuku jak się wydurniał na imprezie. Itd. Potem się dziwić że ludzie np. nie chcą, nie lubią pozować do zdjęć. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-12-18 o 21:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do zdjec mojego meza z byla zona. One nie nadaja sie do powieszenia. Sa to stare , rowniez grupowe zdjecia na ktorych jej znudzona mina nie pasuje. I nie pisze tego teraz zlosliwie ![]() Wszyscy sie bawia, usmiechaja a ona siedzi z krzywa twarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
A tak od innej strony - ja bym sobie nie życzyła aby mój wizerunek "zdobił" mieszkanie obcej osoby i każdy gość mógłby go sobie oglądać. Jak się ma do tego prawo w ogóle? W internecie nie można publikować bez zgody a w salonie dostępnym dla osób trzecich?
Ja unikam zdjęć jak ognia bo koszmarnie niefotogeniczna jestem ![]() Edytowane przez effcia82 Czas edycji: 2017-12-19 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Też bym się wkurzyła na miejscu nowej dziewczyny. Wg mnie autor powinien porozmawiać ze swoją siostrą na zasadzie "x mówiła mi, że czuje się smutna jak widzi zdjęcie z moją ex u ciebie w mieszkaniu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Najbezpieczniej jak się jest TYLKO dziewczyną nie robić sobie zdjęć z rodziną chłopaka. Bo zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo, ze takie zdjęcie po zakończeniu związku będzie gdzieś wisiało w salonie. A jeszcze lepiej w ogóle nie robić sobie rodzinnych zdjęć, bo to jeszcze gorzej, jak po rozwodzie gdzieś się zdjęcie zawieruszy.
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Ależ to jest proste jak drut - wisi zdjęcie ex laski w domu rodziny mojego faceta.
Jeśli tak wisi, to znaczy, że musieli ja w cholere lubić. A jeśli nie nie polubia A jeśli będą mnie do niej porównywać A jeśli mnie nie zaakceptuja Tu nie chodzi o zdjęcia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie akceptowałabym rozbieranych aktów ex partnerki, na ścianie, w albumie czy na dysku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.