![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: Problem z 18-letnią córką.
Cytat:
Mówisz, że córka się szlaja, puszcza (vide: sponsoring). Po jaką chorobę jesteście jej teraz potrzebni? Każdy by się odciął od takiej ilości toksyn. Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2018-02-13 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
To zacznie sama juz na siebie zarabiać ![]() Jesli matka o córce takie rzeczy pisze to nie świadczy to dobrze o matce. Niby dobrze wychowana a takie myśli o niej ma... sama sobie przeczy. Dziecku trzeba ufać. Tym bardziej jak sie podobno mądrze wychowuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A miłość do piwa dzielimy obydwoje. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Taki typ rodziców istnieje. Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2018-02-13 o 14:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Gazela inteligencji
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;81350336]Mój TŻ, mimo że ode mnie starszy (różnica wieku większa niż u ciebie), dopiero niedawno skończył kolejny kierunek studiów. Także to on był nawet bardziej w temacie egzaminów i pracy magisterskiej ode mnie
![]() A miłość do piwa dzielimy obydwoje. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- No a ja za to jakbym swoją rodzicielkę słyszała, niestety. Taki typ rodziców istnieje.[/QUOTE] No właśnie chciałam pisać, że ludzie pracujący często wracają na studia zaoczne czy podyplomowe, ale było „nie piszcie o wyjątkach” ![]()
![]() |
#65 | |
BAN stały
|
super forum ;p
ona 18 lat, on starszy 14 lat, różnica prawie całego jej życia lub jak ktoś się upiera jedyne 77,7 % ![]() Co tam 32 dla 18tki, wielkie mi co, a czemu nie 52, życzyć tylko takiego zięcia każdej światowej tu wizażance ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak tak, na pewno jest dojszała :P i on na dojszałość na pewno leci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Sephorina ale jaka tragedia sie stanie jesli zwiąże sie z facetem?
Jedynie co to moze być zawiedziona jak z facetem w jej wieku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
BAN stały
|
spokojnie
![]() odnoszę się do ogólnego luzactwa (biedny piernik Cava taki zięciu to be zięciu, nieświatowa taka , zaścianek ![]() co nie zmienia faktu, z piwem czy bez , 22latka to i tak różnica w stosunku do 18tki. Cytat:
ale w teorii on ma a przynajmniej miał szansę - mieć za sobą doświadczenia związkowe, przeszłość, nieźle może być wyrobiony i dziewczyną manipulować, ona nawet jeśli miała chłopca od 15roku życia to ''raczej'' jest w tematach dorośle-związkowych zielona jak dolar. Będzie ją urabiał jak ciasto i wmawiał jej co zechce. ![]() ![]() Super równowaga szans. ![]() 14 lat różnicy to sobie może mieć sens między 20parolatką i wzwyż a a nie taką młódką. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-02-13 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Gazela inteligencji
|
![]() Może jeśli udane związki w ogóle to wyjątki ![]() uwaga, piszę teraz o związkach z różnicą wieku abstrahując od córki autorki ![]()
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
No właśnie. A póki co to Ty a nie kalor czynisz ze swoich doświadczeń zasadę, która powinna obowiązywać powszechnie. Kalor, jak mniemam, podobnie jak ja zresztą, nie uważa, że wszyscy powinni wiązać się ze starszymi i jest to jedyny, najprawdziwszy i najlepszy model związku. A w drugą stronę to bardzo czuć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Gazela inteligencji
|
Nie wiem, gdzie ty to widzisz, bo ja kojarzę sporo takich par. Szczęśliwych. Jasne, więcej ludzi wiąże się z osobami w podobnym wieku, ale to nie znaczy, że związki z różnica wieku są nieszczęśliwe.
OGROMNA różnica wieku? To bym powiedziala o Łapickich ![]()
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;81350521]Sephorina ale jaka tragedia sie stanie jesli zwiąże sie z facetem?
Jedynie co to moze być zawiedziona jak z facetem w jej wieku ![]() No właśnie, tak jakby mało było 20 latków, którzy wykorzystują dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i w tym problem. Nic nie wiadomo o nim jak tylko ten wiek i skończone studia oraz branża budowlana. Tak wiem moze warto go poznać? A nie skreślać na starcie. Moze okaże sie, ze jednak nie ma takiego dużego doświadczenia w związkach ![]() Niekotrzy robią z faceta wykorzystującego i manipulującego seksiste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie też roznica powyżej 10 lat przed 20stka to ogrom.
Też bym nie była szczęśliwa, że moje dziecko się spotyka z takim dziadygą 😉 Sytuacja raczej bez wyjścia, można jedynie przeczekać. W każdym razie nie sądzę żeby dziewczynie się działa czy miała stac jakaś straszna krzywda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Gazela inteligencji
|
Zastanawia mnie to, jak łatwo ludzie starsi od tego faceta (podejrzewam, że na przykład autorka jest po 40) myślą o nim właśnie „dziadyga”. Autorka to chyba już do trumny się kładzie
![]()
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Gazela inteligencji
|
Ale tu się wypowiadają dorosłe osoby, a nie licealiści
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
No nie wiem. U mnie kolezanki miały „morkro” na widok pana od wf-u a panowie świrowali na punkcie pani z chemi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Ja na dniach przekroczę 43 ale dla mnie to nie dziadyga tylko osoba w wieku , w którym mam sporo znajomych. Żonatych ,dzieciatych albo z partnerkami w podobnym do siebie wieku. Oni sie za taka 18-stką obejrza ,podoba im sie, a juści ale o związku mowy nie ma. Oczywiście są wyjątki , zapewne ale wierz mi ,mało który rodzic przeszedłby do porządku dziennego nad tym faktem. Na to trzeba czasu i chęci ,których rodzice tej dziewczyny nie mają . Żadnego tła autorka nie przedstawiła ,dziewczyna spokojna czy ma cos za uszami , jest dziecinna ,ufna a może wręcz przeciwnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Gazela inteligencji
|
Jeszcze na temat córki autorki się nie wypowiadałam, może sama nie byłabym zachwycona na miejscu matki, ale takim zachowaniem i awanturami można tylko pogorszyć sprawę. Ona sie buntuje, ucieka do niego, on okazuje się taki zły, jak rodzicom się wydaje. I co? I nic, dziewczyna z nim zostaje, bo myśli, że nie ma wsparcia w rodzicach, nie pomogą jej, jest od niego uzależniona finansowo. Gdyby rodzice wyrazili spokojnie swoje wątpliwości i powiedzieli, że zawsze będą, żeby pomoc w złej sytuacji, to dziewczyna by wiedziała, że może do nich wrócić i nie musi być na łasce i niełasce faceta.
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet jakby odeszła to czy powiedziałaby rodzicom? Pewnie nie bo usłyszałaby „a nie mówiliśmy”. Dzieci trzeba wspierać. A jak robią cos głupiego to tłumaczyć na spokojnie a nie krzykiem i awanturami. Słuchać tez co dziecko mowi i jakie ono ma potrzeby. Nie zawsze rodzic pomimo większego doświadczenia musi postępować słusznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.