|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: turek i polka + bezpłodność
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Wut? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Przecież ona manipulije facetem od 8 miesięcy.
|
|
#62 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Sądzę, że gdybyś powiedziała mu o realnych przeszkodach w posiadaniu przez Ciebie dzieci, reakcja byłaby jednak inna.
Cytat:
Nawet gdyby zataił to przed Tobą przez 8 miesięcy znajomości, chociaż wiedział, że Ty planujesz mieć dzieci (i może nawet z nim)?
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
Jesli odejdzie to nie dlatego, ze jestes bezplodna tylko dlatego, ze ukrywalas to tyle czasu...
On chce dzieci, mowi o tym a Ty w duchu sobie myslisz "koles nic z tego"... Nie ma to jak budowac zwiazek na klamstwie. Rozumiem brak checi opowiadania tego kazdemu. Ale to jest bardzo wazny aspekt w zyciu. |Nie kazdy chce dzieci, nie kazdy chce adoptowane a woli swoje. O tym sie rozmawia dosc szybko aby decydowac czy chce sie byc razem. |
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Uffff o tym można gadać i gadać. Nie zmienię faktu może zostawi mnie za bezpłodność a może za ukrywanie prawdy -a może i za to i za to. Powiedziałam mu na skrajpie że mam problemy zdrowotne ciężkie ale że nic nie zagraża mojemu życiu. I że to nie jest temat na tel,skrajp. Chciał jak najszybciej przylecieć ale powstrzymałam go. Przygotowuje go do rozmowy.
A gdybyście chorowali np: na schizofrenie czego wam nie życzę - zaleczyli chorobę-po jakim czasie byście powiedziały nowo poznanemu mężczyźnie?? |
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sa rzeczy ktore omawia sie jak najszybciej
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Kurczę, ja jestem zwolennikiem szczerości w związku. Ale to nie znaczy, że mam wszystko o sobie od razu opowiadać partnerowi, czy w ogóle opowiadać (są sprawy, które chcę zostawić dla siebie). Nie mówić wszystkiego to nie znaczy kłamać i manipulować. Wszystko jest kwestią zaufania a zaufanie jednak wymaga czasu. Dlatego uważam, że nieco pochopnie tutaj niektórzy wydają osądy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, jak można zaleczyć schizofrenię. Znam kilka osób, które na to chorują i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, jak miałoby wyglądać to "zaleczenie". Po żadnym czasie, na początku. Zresztą schizofrenię "widać", bezpłodności nie. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Gdyby związek zaczynał wyglądać poważnie, gdybym zaufała partnerowi to powiedziałabym. Ze schizofrenią da się w miarę normalnie funkcjonować (na ogół, to zależy od stopnia nasilenia i rodzaju objawów) pod warunkiem stałej kontroli i farmakologii. To jest straszna choroba, której nie da się "zaleczyć" ani wyleczyć.Dlatego chory potrzebuje samokontroli, kontroli i farmakologii w zależności od potrzeb (a te są zmienne). No i przede wszystkim potrzeba mu akceptacji ze strony najbliższych. Partner musiałby wiedzieć, że jestem chora. Ale naprawdę nie wiem, nie umiałabym postawić granicy czasowej, kiedy o tym bym go poinformowała.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#69 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
|
|
#70 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Mijo, z całym szacunkiem - rozmowa o dzieciach może nie jest na pierwsze kilka randek (choć są tacy, co od razu wywalają kawę na ławę), ale w momencie gdy się zaczyna z kimś być - albo ku temu spotkania zmierzają - to uważam, że należy powiedzieć tej drugiej osobie, że istnieje w kwestii potomstwa nieusuwalna przeszkoda.
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Choruję (nie na schizofrenię) i mówię przed pierwszą randką.
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Przed wejsciem w zwiazek i zaangazowaniem. Bo takie ciezkie choroby psychiczne w wielu przypadkach dyskwalfikuje jako partnera u wielu osob, tak jak bezplodnosc czy inne poglady na zycie (dzietnosc, slub itd). Z takimi rzeczami nie czeka sie x mesiecy w zwiazku tylko przed wejsciem w niego. Inaczej to jest zatajenie waznych kwestii, klamstwo
|
|
|
|
#73 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Kurczę, to sa trudne sprawy. Tak, jak pisałam, nie umiałabym ustalić konkretnej granicy czasowej, gdy trzeba o sytuacji powiedzieć. Tutaj sytuacja jest o tyle inna, że na początku to miał być (jeśli dobrze zrozumiałam w moim remontowym szale i czytaniu z doskoku) luźny związek i dopiero po jakims czasie wyszło, że jednak stały.
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
autorko
byłam w podobnej sytuacji - tzn nie mogę mieć dzieci ale z zupełnie innych powodów. powiedziałam to obecnemu TŻowi po pierwszej lub drugiej randce. nikt nie mówi, że masz od razu przedstawiać całą historię choroby - ale to dość istotna kwestia i każdy ma prawo wiedzieć zanim się zaangażuje. co do Twojej obecnej sytuacji... uważam, że powinnaś Ty jechać do niego i na czas pobytu zarezerwować sobie hotel. żeby nie wyszło, że pojedziesz, on z Tobą zerwie, a Ty masz powrotny samolot za 2 dni i nie masz gdzie spać. tyle mu jesteś winna... rozmowę z nim na jego terenie. jeśli już się uparłaś, że on ma przyjechać... to też powinnaś zadbać o to, aby miał zarezerwowany hotel. bo też w super sytuacji go postawisz, gdy przyjedzie, zerwie z Tobą i nie będzie miał co z sobą zrobić, bo miał nocować u Ciebie. Ty zawaliłaś sprawę, więc TY powinnaś teraz zadbać, aby uświadamianie go było możliwie najmniej boleśnie dla niego. |
|
|
|
#75 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
proszę czytać ze zrozumieniem ON i tak ma tutaj w PL interesy do załatwienia kontrahenci więci tam musi przylecieć.
Jest też trzecia opcja której najbardziej się boje że jak dowie się że chorowałam onkologicznie - będzie ze mną z litości a tego bym nie zniosła. Jak się dowiedział że były mąż bił mnie zrobił się bardzo nadopiekuńczy. Mimo że minęło wiele lat i ryzyko nawrotu jest prawie zerowe. Wiem co zrobię. 1. mówię o bezpłodności że nie powiedziałam bo bałam się reakcji 2. Że powód bym onkologiczny ale że obecnie nic mi nie zagraża -minęło wiele lat. Wtedy dam mu wybór czy chce czy nie i nie będzie związek z litości. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- dodam 4 z tych 8 miesięcy to był luźny związek raz ja nie chciałam raz on bał się angażować. Czyli 4mce czystego związku - czyli mam 2-3 mce opóźnienia. Nie tak strasznie |
|
|
|
#77 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Po prostu badź z nim szczera, jak teraz z nami. Myślę, że jeśli on naprawdę Cię kocha to przyjmij to i nie myl tego z litością. Większość z nas, gdy kocha chce być z tą drugą osobą, wspierać ją i to nie jest żadna litość.
Trzymam za Was kciuki.
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8328222 6]Wybacz, ze sie czepiam. Ale jak ja rzuci przez zatajanie tak waznej rzeczy to znaczy, ze nie kocha?
[/QUOTE]Nie, wcale tak nie twierdzę.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Nie wytrzymałam powiedziałam mu na skrajpie na rozmowie, miałam dość łykania na uspokojenie pić nie mogę ze względów zdrowotnych i czekania na wyrok przecięłam wrzód i teraz lepiej jest.
Pierwsze przy rozmowie wysłałam tłumaczenie na angielski i turecki, zadzwonił rozmowa o bezpłodności trwała może z 10 min potem zeszła na przyczynę, jak zeszło że miałam raka i wiele operacji powiedział po polsku -żył tu kilka lat i zna parę zwrotów. Powiedział - że zachowanie jak dziecko, że jestem nieodpowiedzialna że mogło mi się coś stać a on by nie wiedział jak mi pomóc- na ten temat musiałam wysłuchać prawie 2h pogadanki, że już po max miesiącu powinien wiedzieć że byłam tak ciężko chora i że kobiet on nie bije ale przydałby mi się klaps bym kilka dni nie siadła to może rozum by wrócił na miejsce ( ciarki mnie przeszły jak tak powiedział), potem zapytał u ilu lekarzy się leczę. Postanowił zabukować najszybszy bilet i leci do mnie i że razem pójdziemy do lekarzy on musi wiedzieć jak postępować z osobą po leczeniu i z nerwicą. I że on jest moim najlepszym przyjacielem i mam wszystko mówić. Potem normalnie zapytał czy coś kupić mi z uk - nic nie chciałam. Ale powiedział jedno: co z tego że będę miał 15 dzieci jak ciebie nie będzie![]() ![]() uffff czuje ulgę - tylko przestraszyło mnie to że powiedział że ''przydałby się klaps bym kilka dni nie siadła to może rozum by wrócił na miejsce '' a tutaj deklaruje że nie bije kobiet. Zresztą sam mówił że podejrzewał za dużo blizn i brak owłosienia łonowego.
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że tą pierwszą rozmowę masz już za sobą. I dobrze, że okazał wsparcie. Powodzenia |
|
|
|
|
#82 |
|
zuy mod
|
Nie stresuj się takim gadaniem, wiele osób tak mówi jeśli chce komuś dobitnie powiedzieć, że zle zrobili.
Cieszę sie, że rozmowa tak przebiegla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez myśle, że to mogła być taka odzywka, która w ustach mężczyzny z naszej kultury mogłaby w ogóle nie brzmieć podejrzanie. |
|
|
|
|
#84 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Czasem też tak mówię, że za coś tam komuś należy się w łeb. A przecież wiadomo, że nikogo bym nie uderzyła. Myślę, że nie należy tego klapsa rozumieć dosłownie. Tak, czy inaczej- dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś. On wie i naprawdę zachował się bardzo fajnie. Jak człowiek, który kocha. Szczęścia Wam życzę.
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
Zachowal sie ok. Ja tez zycze Tobie szczescia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Uff doczytałam. Dobrze, że masz już te rozmowę za sobą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Masz cudownego faceta.
Cieszę się, że wszystko dobrze wyszło. Tekstem o klapsach się nie przejmuj. Kiedyś, gdy mój chłopak spowodował, że bardzo się martwiłam o niego, też byłam taka wkurzona, że powiedziałam mu, że powinien w leb dostać. A to absolutnie nie oznaczało, że mogłabym go uderzyć
|
#88 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zyje, nie udusilam go, nawet nie probowalam
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Pogadaliśmy jeszcze ponad 3h z tym to właśnie tak powiedział w nerwach, wiele razy mówił że najgorszej kobiety się nie bije a tym co biją połamać ręce. Dziękujemy tutaj oboje za wsparcie. Mówił żebym wytrzymała kilka dni i on osobiście zajmie się suszeniem łez. Zrozumiał dlatego że od młodości przemoc,choroba,porzuceni a -że młoda i po przejściach. Obiecaliśmy sobie 0 kłamstw i niedomówień mówimy wszystko bez owijania w bawełnę nie ukrywamy problemów tylko rozwiązujemy rozmową. Z tą gadką o dziewczynce chciał mnie zmusić do mówienia bo widział szramy i myślał że mam problemy z płodnością chciał wymusić powiedzenie. Jak się rozłączaliśmy kazał iść spać i dał przez skrajpa buzi i policzek.
|
|
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładnie zareagował. Oby zawsze okazywał Ci takie zrozumienie, wsparcie i troskę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

( ciarki mnie przeszły jak tak powiedział), potem zapytał u ilu lekarzy się leczę. Postanowił zabukować najszybszy bilet i leci do mnie
i że razem pójdziemy do lekarzy on musi wiedzieć jak postępować z osobą po leczeniu i z nerwicą. I że on jest moim najlepszym przyjacielem i mam wszystko mówić. Potem normalnie zapytał czy coś kupić mi z uk - nic nie chciałam. Ale powiedział jedno: co z tego że będę miał 15 dzieci jak ciebie nie będzie