Czy tak jest? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 17:01   #61
Mad_Max
BAN stały

Dot.: Czy tak jest?

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Maxuś, odniesiesz się do mojej wypowiedzi czy za dużo w niej logiki?
To jest jakiś obowiązek odnoszenia się do Twoich wypowiedzi?
Ale skoro tak ładnie prosisz...
Nie odniosłem się, bo potwierdziłaś co pisałem wcześniej:
"przecież one się jeszcze nie zakochały/zauroczyły czy co tam im trzeba".
Jeśli uważasz, że "co tam im trzeba" - to np jakaś forma stabilizacji finansowej/emocjonalnej, to przyznaję rację. Może tak być.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 21:23   #62
drasunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Oczywiście, że to prawda. Całe to forum zalewa potok dziewcząt oburzonych faktem, że ktoś proponował im seks na 1/2/3 randce, a przecież one się jeszcze nie zakochały/zauroczyły czy co tam im trzeba. Albo myślały, że na pierwszej randce idą do faceta oglądać kolekcję motyli.
A facet jest racjonalny, nie lokuje uczuć w ryzyko kiepskiego seksu
To dlaczego ja trafiam na takich, którzy wiążą seks z zakochaniem?
Of that I'm sure

https://www.youtube.com/watch?v=RtcOLN6Ley4
drasunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 21:50   #63
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drasunia Pokaż wiadomość
To dlaczego ja trafiam na takich, którzy wiążą seks z zakochaniem?
Freud by powiedział, że zapewne podświadomie takich szukasz. Może mają zestaw cech, które są przez Ciebie pożądane.
A może szukasz na oazach.
Albo masz niebywałego pecha.
Nie wiem.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 22:20   #64
Mysza456
Przyczajenie

Co mają do tego oazy? Ty serio myślisz że faceci którzy nie chcą seksu bez miłości , uczucia nie istnieją? Ja na mojego faceta miałam ochotę szybko po poznaniu ale on zdecydował się i chciał dopiero po 5 miesiącach gdy się zaangażowaliśmy czy to ewenement? Sam mówi że nie wyobraża sobie seksu bez uczucia i bycia w zwiazku
Mysza456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 01:38   #65
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysza456 Pokaż wiadomość
Co mają do tego oazy? Ty serio myślisz że faceci którzy nie chcą seksu bez miłości , uczucia nie istnieją? Ja na mojego faceta miałam ochotę szybko po poznaniu ale on zdecydował się i chciał dopiero po 5 miesiącach gdy się zaangażowaliśmy czy to ewenement? Sam mówi że nie wyobraża sobie seksu bez uczucia i bycia w zwiazku
Mnie też to dziwi.

Ja byłam gotowa po 2 miesiącach związku, mój pierwszy partner po jakichś 8. Byliśmy równolatkami.

Jestem osobą o większym libido zwykle.

Jeśli chodzi o te parę miesięcy różnicy - winiłabym jednak takie... kulturowe wywyższanie dziewictwa, które odchodzi do lamusa.

Do tego kiedyś nie było tak prosto - dziewczyna kończyła z brzuchem i koniec. Więc dziewczyny same z siebie były trochę ostrożniejsze i bardziej ostrzegane. Teraz mamy taką antykoncepcję i taki dostęp, że problem przestaje istnieć.

A jest tylko parę miesięcy różnicy, która się zmniejsza, ponieważ te pokolenia, które rzeczywiście na to uważały są coraz bardziej na wymarciu i mają mniejszy wpływ. Niedługo się wyrówna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 15:32   #66
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Ja do seksu nie potrzebowalam uczuć nawet będąc jeszcze dziewicą. Facet musiał mi się podobać i musiałam mu ufać na tyle, żeby uznać że nie jest psycholem, który mnie poćwiartuje natchmiast po pójściu do niego. No ale pewnie jestem ewenementem na skalę światową, taa...
Zresztą uważam, i też czytałam może nie badania ale artykul na temat, że to właśnie strach często przeszkadza dziewczynom w podjęciu decyzji o niezobowiązującym seksie. W końcu mężczyźni są z reguły silniejsi od nas i niektórzy stosują przemoc wobec kobiet, przez co wiele z nas po prostu się ich boi, ale to rzadko któremu facetowi przemknie przez myśl, bo oni nie muszą rozważać potencjalnego niebezpieczeństwa chcąc poderwać dziewczynę.

Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2018-05-16 o 15:34
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości