![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: Czy tak jest?
Cytat:
Ale skoro tak ładnie prosisz... Nie odniosłem się, bo potwierdziłaś co pisałem wcześniej: "przecież one się jeszcze nie zakochały/zauroczyły czy co tam im trzeba". Jeśli uważasz, że "co tam im trzeba" - to np jakaś forma stabilizacji finansowej/emocjonalnej, to przyznaję rację. Może tak być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Co mają do tego oazy? Ty serio myślisz że faceci którzy nie chcą seksu bez miłości , uczucia nie istnieją? Ja na mojego faceta miałam ochotę szybko po poznaniu ale on zdecydował się i chciał dopiero po 5 miesiącach gdy się zaangażowaliśmy czy to ewenement? Sam mówi że nie wyobraża sobie seksu bez uczucia i bycia w zwiazku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam gotowa po 2 miesiącach związku, mój pierwszy partner po jakichś 8. Byliśmy równolatkami. Jestem osobą o większym libido zwykle. Jeśli chodzi o te parę miesięcy różnicy - winiłabym jednak takie... kulturowe wywyższanie dziewictwa, które odchodzi do lamusa. Do tego kiedyś nie było tak prosto - dziewczyna kończyła z brzuchem i koniec. Więc dziewczyny same z siebie były trochę ostrożniejsze i bardziej ostrzegane. Teraz mamy taką antykoncepcję i taki dostęp, że problem przestaje istnieć. A jest tylko parę miesięcy różnicy, która się zmniejsza, ponieważ te pokolenia, które rzeczywiście na to uważały są coraz bardziej na wymarciu i mają mniejszy wpływ. Niedługo się wyrówna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Ja do seksu nie potrzebowalam uczuć nawet będąc jeszcze dziewicą. Facet musiał mi się podobać i musiałam mu ufać na tyle, żeby uznać że nie jest psycholem, który mnie poćwiartuje natchmiast po pójściu do niego. No ale pewnie jestem ewenementem na skalę światową, taa...
Zresztą uważam, i też czytałam może nie badania ale artykul na temat, że to właśnie strach często przeszkadza dziewczynom w podjęciu decyzji o niezobowiązującym seksie. W końcu mężczyźni są z reguły silniejsi od nas i niektórzy stosują przemoc wobec kobiet, przez co wiele z nas po prostu się ich boi, ale to rzadko któremu facetowi przemknie przez myśl, bo oni nie muszą rozważać potencjalnego niebezpieczeństwa chcąc poderwać dziewczynę. Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2018-05-16 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.