![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: On + jego była = wspólne wakacje
Czyli jednak facet nie jest gotowy pol roku po zakonczeniu 5 letniego zwiazku. Nadal cos do niej czuje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
pewnie standardowo to ona za nim lata, a on biedaczek nie chce jej zranić albo to wariatka
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#64 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dokładnie, też myślałam, że dawno jest po sprawie, ale jak on widzi możliwość powrotu do niej, to ja nie widzę możliwości flirtowania z nim ![]() Edytowane przez ShakeTheDisease Czas edycji: 2018-05-21 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to pan do odstrzału
![]() Jak słusznie pisała kalor- tego kwiatu jest pół światu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Wyjazd do stanów jest bardzo kosztowny. Rozumiem, ze zadne nie chce zrezygnować z wyjazdu. Sprawa troche krzywa, ale nie doszukiwałabym sie tutaj od razu romansu. Jakby chcial Cie z nia zdradzic czy wrocic do niej to może rownie dobrzezrobic to w Polsce.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jakiś taki zapracowany się zrobił... ciągle nie ma czasu... ciągle coś. Ale to każdy z nas ma zazwyczaj natłok obowiązków, a mimo to staramy się znaleźć chociaż te "5 minut". W grafik mu się nie wpasuję, a uszczęśliwiać na siłę go nie będę. Miał mnie uczyć, jak się prowadzi samochód, ale boję się ( ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dzięki temu, że wreszcie pojawiła się jakaś decyzja, czuję ulgę. Lubię wiedzieć na czym stoję - w trójkącie nie będę siedziała, a tak się właśnie zaczynałam czuć. Bardzo dziękuję za wszystkie wpisy. Pomogły mi się odnaleźć w tej sytuacji i nawet spojrzeć na pewne aspekty, których nie brałam dotychczas pod uwagę ![]() Cytat:
Edytowane przez ShakeTheDisease Czas edycji: 2018-05-21 o 17:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zielona Driada
|
Czytając ten wątek też myślałam, że eks wcale nie jest eks, jak widać intuicja nie zawiodła. Tak naprawdę autorko jesteś uczestniczką klasycznej sytuacji, kiedy to facet znajduje sobie pocieszycielkę, ocieraczkę łez, a potem w podskokach wraca do byłej.
Wg mnie powinnaś całkiem zerwać z nim kontakt i nawet jakby się odezwał po powrocie, dać sobie spokój.
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#71 |
Gazela inteligencji
|
Kurde, teraz tak sobie siedzę i myślę, jak niektórzy ludzie potrafią być bezczelni
![]() Musiałam się podzielić moimi przemyśleniami z pupy, bo mnie poruszył ten temat ![]()
#72 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Dlatego nie czekałabym na niego na miejscu autorki, nawet jakby mu to godzenie się nie wyszło. Szkoda czasu na takiego faceta. To urągające pełnić rolę koła zapasowego. Bardzo sprytnie sobie to wszystko wymyślił.
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Przypomniał mi się taki fajny cytat ze starego serialu dla młodzieży, tego w którym grała Katie Holmes, za cholere nie pamiętam tytułu. A brzmiał on tak :ja jestem tylko rozjechanym zwierzęciem na autostradzie.... I..... (tu wstawić imiona byłych niedoszłych). I choć to tylko metafora to obawiam się że autorka by mogła właśnie tak skończyć gdyby tego nie przerwała w porę. Jak widać jemu nawet tak naprawdę nie zależy. Znam facetów którzy kończyli długoletnie związki i angazowali się w nowe relacje. O ile tamto było naprawdę zamknięty rozdział a na nowej im zależało to ta nowa nie miała żadnych wątpliwości co do tego,nie mówiąc już o jakiś krzywych akcjach z byłymi.
#74 |
Zakorzenienie
|
Przecież ten facet było widać, że nie jest jakoś bardzo zaangażowany, moim zdaniem z powodu byłej nie składał żadnych powaznych deklaracji. Dla niego te spotkania wcale nie musiały być zmierzające do związku. Może chciał zabic i spędzić miło czas. Ja jego zachowaniu nie widzę nic skandalicznego. Nie wiem na ile byli blisko z autorka, żeby się oburzyc na to kłamstwo, bo skoro byli na 2 randkach to nie wiem po co wcześniej miałby wyskakiwac z takimi rewelacjami. Jeśli nie traktował tych spotkań poważnie, to po co miał się zwiąrzać że swoich planów.
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze... Masz rację, ale wydaje mi się, że skoro powiedzieliśmy sobie wprost, że rozwijamy naszą relację (czyli mamy obrany wspólnie ustalony kierunek), to jednak w momencie, gdy on przestaje to traktować poważnie, to by jednak z jego strony wypadało mnie jakoś poinformować. Choćby z poszanowania czyjegoś czasu (cenię sobie swój czas, a że inni tego nie robią...), bym po prostu już tego nie rozważała pod jakimkolwiek kątem i jak najszybciej wróciła do... hmm... "normalności", ale to jest tylko moje zdanie i sposób postrzegania, w jaki bym chciała zostać potraktowana, jeżeli facet nie przewiduje happy endu. Ale ja to ja... lubię wszystko wprost, a przynajmniej mam takie oczekiwania względem drugiej osoby. A tak potem to prowadzi do frustracji i zadawania sobie pytań: "a po co, a dlaczego, a czemu nie inaczej " itd. I zaczyna się paranoja i ciągła analiza. Zauważyłam, że to się zaczęło u mnie pojawiać, dlatego tu jestem. Z deka się zaangażowałam, a przynajmniej stawialam go w innym świetle, niż dotychczas. Ale wyjdę z tego. To nie zaszło aż tak daleko, bym nie wiadomo ile się po tym zbierała. ![]() Z kolei u facetów mam wrażenie, że z asertywnością w relacjach damsko-męskich jest u nich z deka na bakier, bo wolą sprawę załatwić poprzez wycofanie. Nie spotkałam się jeszcze z takim przypadkiem, by stanowczo powiedzieli: "Dziewczyno, nic z tego nie będzie" i się tego trzymali, tylko właśnie taką metodą, że "ma nawał obowiązków w pracy/dzisiaj nie może/ coś mi wypadło" i mnóstwo innych wytłumaczeń. ![]() ![]() A jak nie chciał wspominać o wyjeździe i byłej, to mógł wymyślić jakąkolwiek sensowną wymówkę i zamknąć temat. To nie znaczy, że bym chciała zostać tak potraktowana, ale... chociaż nie, nie chciałabym. Czemu w taki sposób tego nie załatwią po prostu wprost, że nic z tego nie będzie... Albo chociaż czemu nie dręczą go wyrzuty sumienia, jeżeli czasem sie pojawia "na dwa fronty". On najwyżej by usłyszał klasyczne "spietruszaj", wieczorem by się rozwaliło butelkę wina przez lustrem z kimś równie inteligentnym ![]() Edytowane przez ShakeTheDisease Czas edycji: 2018-05-21 o 23:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2018-05-22 o 06:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dobrze zrobiłaś autorko. Na twoim miejscu, ten ich wyjazd miałby dla mnie jakiś sens gsyby ona po wyladowaniu poszła w swoją stronę a on w swoją, a później tylko wrociliby jednym samolotem. Raczej nie miałabym zaufania do faceta na takim etapie znajomości. Skup się na sobie, a gościa olej, jak widać ma inne priorytety. Powodzenia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie chyba jedyne wytłumaczenie sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie ma znaczenia już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
O ile nie uważam, że ten facet to świnia, to argument finansowy mnie wogole nie przekonuje.
Edytowane przez Mahdab Czas edycji: 2018-05-22 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu dziewczyna miałaby nie jechać? A facet jeśli jej już obiecał nocleg to też niefajnie z jego strony jeśli by się wycofał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#85 |
po drugiej stronie szafy
|
A mnie z kolei argument finansowy przekonuje, za to uważam, że facet był nie w porządku wobec autorki.
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego miałaby nie jechać, bo to eks i to niezreczne jechać do jego rodziny. Jak pisałam wcześniej gorsze plany się sypia. Wiedzieli zresztą o rozstaniu znacznie wcześniej, bilet można bylo zwrócić. Jakby mój świeży facet miał jechać z eks na wycieczkę, to do nie argument, że chce być w porządku wcale by nie dotarł. Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może rozstali się w zgodzie, nie rozumiem, to byłego trzeba od razu nienawidzić?
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, mogli rozstać się w dobrych stosunkach, i pozostać w relacjach kumpelskich.
#89 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko mi określić jak bardzo blisko ze sobą byliśmy... chciałam być fair, mówiłam mu o ważnych sprawach i wiedziałam, że mogę mu się zwierzać z trudnych sytuacji. On w sumie podobnie, chociaż może trochę w mniej otwarty sposób. Gdy go o coś pytałam, to nie robił problemów i nie unikał tematu, może czasami zwlekał z odpowiedzią. Ooo... BTW. Coś wspominał o spotkaniu jeszcze w tym tygodniu, ale koliduje mi to z uczelnią i projektem, więc z planów nici ![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że nie trzeba, ale myślę, że ona nie przewidziała rozstania, więc początkowo płacz, a potem słowna obrona. To się raczej teraz normuje. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Raczej uważam, że wyjazd we dwoje z eksem jest dziwny, niekomfortowy. Tłumacz teraz rodzinie że chcesz 2 pokoje, albo śpij w pokoju ze (swiezym) eksem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.