Wózki Mutsy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 09:01   #61
touch25
Przyczajenie

Dot.: Wózki Mutsy

hej dziewczyny
a czy spacerowka rozkłada sie na płasko?
pozdrawiam
touch25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 09:02   #62
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez touch25 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
a czy spacerowka rozkłada sie na płasko?
pozdrawiam
Nie, nie rozkłada się na całkiem płasko jak deska.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 13:11   #63
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goshek Pokaż wiadomość
nie znalazłam żadnego info na wizażu odnośnie

MUTSY SLIDER.

czy ktos ma? używa? Czy jesteście zadowolone?
Wybór wózka to rzeczywiście prawdziwy koszmar ja przeszłam drogę począwszy od high treka (na żywo odkochałam sie w 3sek widząc go), casualplay s4 (to samo+mała gondola), x landery (sztywne) poprzez podróby mutsego i roan marite (spacerówka klasyczna jak dla mnie porażka i do tego CIĘŻKA)

dziś zakochałam się w Mutsym Slider. Nie chodzi o mutsiaki typu urban rider, czy inne tylko koniecznie SLIDER.
Testowałam dziś w sklepie gondolke i spacerówkę jestem zachwycona, choć kół pompowanych nie ma (-2kg na wadze) gwarancja 2 lata, ale pan z obsługi fotelika mi na stelaż nie założył..
wróciłam do domu poszukałam na google.. i jakoś mi dziwnie wygląda z taką rurką dookoła...

Help.
tez sie nim interesowalam bo zaden inny mutsy mi sie nie podobal, niestety nie znzalazlam nikogo kto go ma

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 13:07   #64
sheryl
szeryfcio

touch25, mutsy rozkłada sie na takie płasko:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3849.jpg (68,2 KB, 196 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3850.jpg (61,6 KB, 236 załadowań)
Stary 2008-10-19, 21:34   #65
agasn
Raczkowanie

A czy ktos moglby mnie poistruowac jak sklada/rozklada sie spacerowke , za cos sie pociaga cos naciska ?
agasn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-19, 21:43   #66
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Pozwoliłam sobie użyć zdjęcia sheryl, zaznaczone kółko się wciska i oparcie spacerówki podnosi lub opuszcza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3850kopia.jpg (64,6 KB, 138 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 07:53   #67
anja00
Raczkowanie

My chcieliśmy kupić wózek mutsy 4rider (po przeczytaniu wielu opinii i obejrzeniu wózka w kilku sklepach)ale... wczoraj poprosiłam panią w sklepie o złożenie wózka i niestety pani nie dała rady...Dopiero mojemu mężowi udało się go złożyć. Później spróbowałam i ja - efekt - tak jak pani ekspedientka, nie miałam wystarczająco siły...
Spróbowaliśmy na innym stelażu i po 2 próbach udało mi się złożyć wózek. Spędziliśmy wczoraj w sklepach chyba z 8 godzin. Pojechaliśmy do następnego sklepu i tam również z jednym miałam problem by złożyć, z drugim nie Bardzo nas to rozczarowało, bo właściwie szliśmy do sklepu z myślą tylko o wyborze koloru i w sumie by się upewnić przy naszym wyborze... Zaczęliśmy w związku z tym oglądać mutsy transporter i slider. Transporter musze przyznać, że składało mi się o wiele prościej (coś pociągnąć, docisnąć i gra), slider również... Tylko one nie są tak ładne jak 4rider no i transporter nie ma pompowanych kół, obracanej budki spacerówki, podnoszonego podnóżka, ale jest lżejszy ( to też plus). Slider ma obracaną budkę spacerówki, z wyglądu też niczego sobie, ale za to waga Sam stelaż podobno 13,5kg!
Czy ktoś z Was mógłby potwierdzić tę okropną wagę wózka? Znalazłam na kilku stronach, że to niestety prawda...ALbo czy mógły ktoś wykluczyć uciążliwośc składania 4ridera? Może tylko ja jestem taki cienias i akurat trafiłam na "niewyrobiony" egzemplarz (2razy!)...? Albo włąsnie na "wrobiony"...?
anja00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-26, 10:39   #68
sheryl
szeryfcio

anja00, ja też nie umiem go składać (należe do tych nieporadnych, hehe), mąż robi to jednym ruchem ręki. Myślę, że to kwestia techniki. Dzisiaj spróbuję się nauczyć i napiszę Ci czy to kwestia techniki czy siły.

P.S. Powiem jeszcze, że nigdy nie musiałam, nie było okazji/ potrzeby, żeby ten wózek składać. Składany jest jak gdzieś jedziemy i wkładamy go do samochodu, więc zawsze robi to mąż.
Stary 2008-10-26, 20:34   #69
anja00
Raczkowanie

Sheryl, byłabym bardzo wdzięczna
A jaki masz stelaż? Dopóki nie wiedziałam, jak się składa to najbardziej podobał mi się 4rider Single Spoke albo 4rider Lightweight...
Dobrze masz, że u Ciebie mąż składa wózek... U nas w (większości przypadków) będę zmuszona pakować go sama do auta (bo żeby pójść na przyzwoity spacer trzeba kawałek podjechać... a rano męża nie ma)...
Stary 2008-10-26, 23:01   #70
sheryl
szeryfcio

Mam 4rider single spoke.
No i tak...Częściowo jest to kwestia siły. Próbowałam, próbowałam, i nie mogłam złożyć. Podciągając do siebie pierścień wsuwałam rączkę i nic. Dopiero mąż mi podsunał takie oto rozwiązanie techniczne; podciągając do siebie pierścień, szybko z dużą siłą nie wsunąć a tak jakby trzasnąć tą rączką. No i od tej pory mi się udaje. Ale nawet mój mąż przyznaje, że jest to ciężki wózek do składania.
No ale jak widać na moim przykładzie, jak się opanuje technikę to złożenie jest możliwe.
Z perspektywy czasu powiem tak: rewelacją jakąś to ten wózek nie jest. Do paru rzeczy można się przyczepić. Jednak jeśli chodzi o prowadzenie - to rewelacja, na 6+; lekki, zwrotny, skrętny.
Stary 2008-10-28, 05:54   #71
anja00
Raczkowanie

Dzięki za wskazówki, byłam wczoraj w sklepie i żaden stelaż nie okazał mi się straszny Zamykały się góra za drugim razem Fakt, że nie jest to najłatwiejsze, ale wczoraj miałam może więcej siły?

Wracając do stelaża, to my też chcielibyśmy Single Spoke, ale znaleźliśmy w jednym sklepie internetowym Stelaż do 4ridera, ale z piankowymi kołami. Nazywa się Lightweight i jest lżejszy od tego z pompowanymi o prawie 2kg (waży podobno tylko 8.6kg).
Niestety nie udało nam się nigdzie znaleźć opinii na jego temat...Koła na zdjęciu wyglądają solidnie i są duże. Maja więcej szprych.
Może znajdzie się użytkowniczka lżejszego stelaża?
Spróbuję załączyć zdjęcie...

Wczoraj pani zaprezentowała nam również wózek Ouinny Speedi Sx... Nie wiem, co o nim myśleć. Mężowi się podobał nawet... Mnie odpycha to, że nie można dzieciaczka odwrócić w spacerówce przodem do mamy Wydaje mi się, że to dość istotnie, czy może się mylę? Proszę o opinię odnośnie tego wózka...Wiem, że to forum mutsy, ale może akurat się uda

Spróbuję załączyć zdjęcia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mutsy 4rider LightWeight.jpg (32,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Quinny Speedi Sx.jpg (52,9 KB, 82 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-28, 12:43   #72
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez anja00 Pokaż wiadomość
Wracając do stelaża, to my też chcielibyśmy Single Spoke, ale znaleźliśmy w jednym sklepie internetowym Stelaż do 4ridera, ale z piankowymi kołami. Nazywa się Lightweight i jest lżejszy od tego z pompowanymi o prawie 2kg (waży podobno tylko 8.6kg).
Niestety nie udało nam się nigdzie znaleźć opinii na jego temat...Koła na zdjęciu wyglądają solidnie i są duże. Maja więcej szprych.
Może znajdzie się użytkowniczka lżejszego stelaża?
Spróbuję załączyć zdjęcie......
A waga jest dla ciebie istotna? Pytam bo wszędzie na forach wózkowych tylko o tej wadze piszą, a nie zawsze jest ona ważna. Ja na przykład mam windę i nigdzie nie muszę wózka wnosić, dlatego zdecydowałam się na pompowane.
Ale widziałam oba stelaże i muszę przyznać, że te pianki są grube i porządne. Sama się nad nim zastanawiałam, no ale ponieważ waga nie miała dla mnie znaczenia, więc już wzięłam pompowane.
A szprychy o niczym nie świadczą , one nie są do niczego kołom potrzebne. Jak widać ten drugi jeździ z jedną.
Cytat:
Wczoraj pani zaprezentowała nam również wózek Ouinny Speedi Sx... Nie wiem, co o nim myśleć. Mężowi się podobał nawet... Mnie odpycha to, że nie można dzieciaczka odwrócić w spacerówce przodem do mamy Wydaje mi się, że to dość istotnie, czy może się mylę? Proszę o opinię odnośnie tego wózka...Wiem, że to forum mutsy, ale może akurat się uda
...
A ma regulowane oparcie?
Ja lubię to, że mogę na małego patrzeć podczas jazdy, a jemu to chyba obojętne, bo jak jedzie przodem do kierunku jazdy to nie protestuje. Chyba wszystko zależy od dziecka. Ale fakt, ta funkcja, że można przekręcić siedzisko jest przydatna (żeby nie iść pod słońce czy pod wiatr), ale przekładana rączka byłaby jeszcze lepsza. Bo jak jestem sama na spacerze, to nie mam tyle siły, żebym sama mogła przekręcić siedzisko z dzieckiem. I wiem, że gdybym miała jeszcze raz kupować wózek, to byłaby to jedna z decydujących funkcji.
Stary 2008-10-30, 08:04   #73
anja00
Raczkowanie

Sheryl, dziękuję za odpowiedź.
Wózek Quinny ma regulowane oparcie, ale podobno dzieciaczki jeżdżą w nim w pozycji "półleżącej"...Nie wiem, czy to wina pasków je regulujących?
Co do przekładanej rączki to nie jestem pewna, ale chyba nie widziałam żadnego wózka z taką funkcją... Część koleżanek uważa, że jednak możliwość patrzenia na maluszka nie jest aż tak istotna i jemu to wcale nie jest tak bardzo potrzebne do szczęścia Już nie wiem co wybrać. Po ostatniej wizycie w sklepie z Quinny'ego chyba zrezygnujemy...ale żeby nie było za łatwo mąż wynalazł kolejny wózek - Concord Fusion... (bez obracanej spacerówki, czy rączki, ale za to z wygodnym i dużym siedziskiem i ładną gondolą)... Więc czeka mnie kolejne szukanie opinii
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia
Stary 2008-10-30, 10:29   #74
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Co do przekładanej rączki to nie jestem pewna, ale chyba nie widziałam żadnego wózka z taką funkcją...
. Na pewno przekładaną rączkę ma Teutonia.

Cytat:
Część koleżanek uważa, że jednak możliwość patrzenia na maluszka nie jest aż tak istotna i jemu to wcale nie jest tak bardzo potrzebne do szczęścia
I racja. To tylko mamusia chce patrzeć na dziecko.

Ja oprócz mutsy brałam jeszcze pod uwagę teutonię. Teraz po prawie roku w wózku dla mnie ważne jest : skrętność kół o 360 st., przekładana rączka, no i w miarę duże siedzisko, szczególnie zimą. Te rzeczy to według mnie ogromne ułatwienie.
Stary 2008-10-31, 06:22   #75
anja00
Raczkowanie

Cytat:
. Na pewno przekładaną rączkę ma Teutonia.
No właśnie ...my nie widzieliśmy ani jednej Teutonii...

Cytat:
I racja. To tylko mamusia chce patrzeć na dziecko.
Może mały będzie miał już mnie dosyć?... a ja będę ćwiczyć charakter

Cytat:
Ja oprócz mutsy brałam jeszcze pod uwagę teutonię. Teraz po prawie roku w wózku dla mnie ważne jest : skrętność kół o 360 st., przekładana rączka, no i w miarę duże siedzisko, szczególnie zimą. Te rzeczy to według mnie ogromne ułatwienie.
Ten Concord ma na prawdę duże siedzisko, więc gdy za rok mały miałby roczek, to wpakowanie go zimą (z dużym kombinezonem czy innym zimowym ubrankiem) chyba nie stanowiłoby problemu. Mutsy spacerówkę ma ciut mniejszą, jakby płytszą...
Stary 2008-10-31, 12:40   #76
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ten Concord ma na prawdę duże siedzisko, więc gdy za rok mały miałby roczek, to wpakowanie go zimą (z dużym kombinezonem czy innym zimowym ubrankiem) chyba nie stanowiłoby problemu. Mutsy spacerówkę ma ciut mniejszą, jakby płytszą...
Fakt, mutsy ma małe siedzisko. Jeszcze w tym roku dziecko się mieści, ale za rok pewnie nie. Myślę, ze będę musiała kupić nowy wózek, a szkoda, bo mutsiaka tak fajnie się prowadzi i nie miałam zamiaru kupować parasolki. W ogóle jestem zła za parę rzeczy na mutsy (albo raczej na mojego męża to on się upierał).
A ten concord fusion to mi się podoba. Popytaj o niego na forum wózkowym http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
Stary 2008-11-08, 14:54   #77
sziszka
Przyczajenie

Witajcie mam pytanie : zastanawiam się nad zakupem wózka mutsy, mam dylemat w wyborze stelarza między 4rider a urbanrider.
Wagowo jest mała różnica ok. 2 kg , jeden i drugi ma pompowane koła, wizualnie oba mi odpowiadają, za 4 riderem przemawiają skrętne przednie koła , jest przez to bardziej zwrotny niż urban , jednak w sklepie w którym chciałam dokonać zakupu personel zdecydowanie bardziej poleca urbana .
Proszę o pomoc w wyborze pozdrawiam
sziszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 18:29   #78
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez sziszka Pokaż wiadomość
Witajcie mam pytanie : zastanawiam się nad zakupem wózka mutsy, mam dylemat w wyborze stelarza między 4rider a urbanrider.
Wagowo jest mała różnica ok. 2 kg , jeden i drugi ma pompowane koła, wizualnie oba mi odpowiadają, za 4 riderem przemawiają skrętne przednie koła , jest przez to bardziej zwrotny niż urban , jednak w sklepie w którym chciałam dokonać zakupu personel zdecydowanie bardziej poleca urbana .
A ja bardziej polecam 4ridera, myślę, że lżej się go prowadzi.
Poprowadź sobie oba i sama zdecyduj, weź ten który lepiej Ci się prowadzi. Mnie bardzo ciężko prowadziło się urbana, nie potrafiłam nim odpowiednio manewrować przy zakrętach i wzięłam 4ridera. Nie wiem o co chodziło personelowi, bo nie widzę żadnych minusów jeśli chodzi o stelaż czy prowadzenie.
Stary 2008-11-18, 16:17   #79
BEATAMYL
Przyczajenie

Dot.: Wózki Mutsy - Opinie Posiadaczek

hallo
kupiłam wózek MUTSY 5 miesięcy temu na allegro i jestem przeszczęśliwa. Wózeczek w świetnym stanie używa się rewelacyjnie. Może do lekkich nie należy ale coś za coś. Mercedesy też nie ważą tyle co mały FIAT wózek jest bardzo wygodny i świetnie się prowadzi zajrzyj na allegro na pewno coś znajdziesz. Ja kupiłam u KowalikAM-ta Pani ma wybór. Nie słuchaj bzdurek niezadowolonych - wszystkim nei dogodzisz
BEATAMYL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 16:20   #80
BEATAMYL
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sziszka Pokaż wiadomość

urban rider jest niepowtarzalny
Stary 2008-11-18, 16:31   #81
BEATAMYL
Przyczajenie

ja mam 4 rider- kupiłam na allegro. Składa się rewelacyjnie szybko i prosto kwestia wprawy. Ja się nauczyłam po tygodniu ale ćwiczyłam jeszcze przed urodzeniem dzidziusia
Stary 2008-12-10, 23:32   #82
sheryl
szeryfcio

Dziewczyny, ma któraś zdjęcie spacerówki ze śpiworkiem na nóżki?
Bo tak kombinuję i kombinuję z tym śpiworkiem, hehe i nie wiem jak go zaczepić? pod pałąkiem, nad pałąkiem, czy może bez pałąka ...
Stary 2008-12-15, 12:32   #83
BEATAMYL
Przyczajenie

Tak rozkłada się na płasko. Ja mam ten wózeczek (kupiłam używany u pani która ma ich sporo) i jestem baaaarrrrddzzzooo zadowolona
Stary 2009-01-10, 10:42   #84
Karolina30
Przyczajenie

Ja kupiłam Mutsy Urban 6 lat temu. Wózek "przeżył" w sumie 3 dzieci i teraz znów wrócił do mnie aby wozić moją drugą pociechę. Wymagał tylko naprawy rączki (koszt 100 zł). Pozatym jest w idealnym stanie. Składa sie, rozkłada, miści do kazdego auta. Pokonał kilometry plaż, a nawet górskie szlaki. Polecam!
Karolina30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 08:59   #85
Ev@
Raczkowanie

GG do Ev@

Ja zdecydowałam się na Mutsy Transporter w wersji głęboko spacerowej, mam nadzieję, że nie będę żałować
Ev@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 12:03   #86
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Witam
ja ogladalam mutsy transportera i slidera.

Bardziej jestem za transporterem bo jest lzejszy a dla mnie ma to ogromne znaczenie gdyz mieszkam na 3 pietrze bez windy.
Oba prowadza sie rewelacyjnie tylko:

transporter:
*ma bardzo waska gondole
*spacerowka nie ma podnoszonego podnozka
*spacerowka montowana na paskach, oparcie tez

slider:
*wazy ok 4 kg wiecej
* wizualnie mniej mi sie podoba...

dzidzius ma przyjsc w sierpniu wiec chce go przewozic przez zime w gondoli... a co jesli okaze sie mala lub zbyt plytka w transporterze???
albo paski spacerowki nie wytrzymaja???

kierowac sie funkcjonalnoscia czy gustem???
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 14:42   #87
joanna1616
Przyczajenie

Mam do sprzedania wózeczek MUTSY kolor sport 14 - gondolka, fotelik, spacerówka oraz wiele dodatków. Gliwice. Pytania na maila: aska.wolf@wp.pl
POLECAM bo warto

Edytowane przez joanna1616
Czas edycji: 2009-06-26 o 14:43
joanna1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 09:59   #88
aniahultaj
Przyczajenie

Ja posiadam Mutsy już 11 miesięcy i jestem bardzo zadowolona.
Ma tylko dwa minusy:
-ciężki
-duży
Do auta chowam go bez 2 kół, ale jeśli chodzi o składanie to jest tylko kwestia wprawy, trzeba go wyczuć. Na początku się męczyłam, ale teraz to jest tylko jeden rych
Jestem bardzo zadowolona z podstawy mutsy w której się tylkia część skręca, dzięki temu wózek się lekko prowadzi można nawet jedną ręką, fakt na początku się trzeba do tego przyzwyczaić.
Najważniejsze jest w mutsy, że ma wszystko co jest w wózkach najważniejsze:
- wszystkie części rozkładane, bardzo łatwo
- fotelik samochodowy wpinany do wózka
- spacerówka się obraca, bardzo prosto
- rączka regulowana
- duże koła!!!
- 5 punktowe pasy bezpieczenstwa

Osoby które chcą kupić mutsy muszą podjechać do sklepu i zobaczyć czy się zmieści w aucie. Ale pamiętajny, że wszystkie 4 kołą się zdejmują bardzo prosto i dzięki temu jest mniejszy.
W razie jeszcze jakiś pytań chętnie odpowiem dee-dee45@wp.pl
Zdjęcia też moge wysłać.
aniahultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 10:46   #89
misiaczka_81
Przyczajenie

My nabyliśmy Mutsy Transporter i jest to najlepszy wózek jaki moglismy kupic. Jest bardzo estetyczny, a najwazniejsze to , ze leciutki Nie ma problemu z wniesieniem go na wysokie pietro polecam wszystkim tą markę
misiaczka_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 10:34   #90
misiaczka_81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ma któraś zdjęcie spacerówki ze śpiworkiem na nóżki?
Bo tak kombinuję i kombinuję z tym śpiworkiem, hehe i nie wiem jak go zaczepić? pod pałąkiem, nad pałąkiem, czy może bez pałąka ...

Hej jeśli masz mutsy to radzę poszukać na youtube , tam są filmiki odnośnie użytkowania.
http://www.youtube.com/watch?v=Tg0KjpMGDu8

Ja znalazłam taki, ale jak poszukasz, to może coś więcej znajdziesz.
misiaczka_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości