|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaką masz grupę krwi? | |||
| A RH- |
|
48 | 8,33% |
| B RH- |
|
33 | 5,73% |
| AB RH- |
|
18 | 3,13% |
| 0 RH- |
|
79 | 13,72% |
| A RH+ |
|
129 | 22,40% |
| B RH+ |
|
68 | 11,81% |
| AB RH+ |
|
46 | 7,99% |
| 0 RH+ |
|
155 | 26,91% |
| Głosujący: 576. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaką macie grupę krwi?
dlaczego w linkach podanych przez Wisienki jest napisane że nie mogą oddawać krwi: osoby, które przebywały w okresie 01.01.1980 r. do 31.12.1996 r. łącznie przez 6 miesięcy lub dłużej w Wielkiej Brytanii, Francji, Irlandii
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już 17 lat żyję w niewiedzy
![]() trzeba będzie się kiedyś dowiedzieć w końcu ![]()
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chociaż nie lata 80 to chyba za wcześnie ta to chorubsko??? Może któraś pomoże nam rozwikłać tą tajemnice???
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#65 |
|
Moderatoreska
|
Ja mam grupe krwi A RH +. Do mojej ciazy myslalam, ze mam A RH -. tak mi mowila moja mama, a okazalo sie inaczej jak zrobili mi badania i bardzo sie z tego ciesze, ze nie mam minusowej bo bylby konflikt jak bylam w ciazy.
A moj synus ma grupe krwi AB RH +
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
AB Rh+ lub A Rh+
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
B Rh-
Ale miałam już dwa razy podawaną krew,więc nie jestem pewna co we mnie pływa
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam B RH+ mój TŻ 0 RH +
W książeczce zdrowia dziecka też miałam taką pieczątkę z grupą krwi, ale zawsze mi tłumaczono że jest to grupa krwi mojej matki. Nie wiem dlaczego. Ja swoją miałam oznaczoną bo byłam przygotowywana do zabiegu chirurgicznego no i teraz sprawdzę czy się zgadza z książeczką. |
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
0 RH+
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Moja książeczka zdrowia dziecka mówi, ze B Rh -
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem jaką mam grupę krwi. Wypadałoby się w końcu dowiedzieć. Ale na pewno Rh+
Za to moja siostra jako dziecko miała wbitą w książeczkę inną grupę niż w rzeczywistości - ja to odkryłam z kombinacją krwi rodziców takie coś wyjść nie miało prawa Po prostu ktoś zapomniał dopisać A do AB
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Ja całe życie byłam pewna , że mam B RH+ , a tu na badaniach w ciąży wyszło 0 RH+... byłam w szoku
U nas teraz już badają wszytskim dzieciom po urodzeniu, mój Kubutek ma B RH+, TŻ nie wie jaką ma grupę krwi...Wiecie co jest najśmieszniejsze? TŻ bardzo chciałby dowiedzieć się jaką ma grupe krwi, ale wszędzie, nawet w prywatnych laboratoriach mu odpowiedzieli, że nie można sprawdzić swojej grupy tak o, bo chcę. Muszą być ważne i udokumentowane odpowiednio powody, czyli np. możliwość konfliktu serologicznego I , że jak chce znac swoją grupę, to niech idzie do punktu krwiodawstwa, bo oni sprawdzają przed oddaniem krwi (tylko wtedy trzeba oddać krew). Uważam, że to bezsensu
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
..mam pytanie.. dlaczego krew moga oddawac tylko osoby pelnoletnie
i dlaczego po zabiegu gastroskopii czy endoskopii trzeba odczekac 6 miesiecy? oddawala ktoras z Was krew? na czym to dokladnie polega? ..z gory dzieki za odp ![]() |
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
0 Rh+
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam pobierana krew, ale na wynikach nic nie było o grupie krwi. Moze jednak da sie poprosic o to. Dla mnie to jest dziwne, że człowiek nie moze sie dowiedzieć jaka ma grupe krwi. Przecież ta wiedza jest bardzo ważna i może uratować komuś życie.
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
No to jak narazie przeważa 0 RH+ też taką mam
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam, ale raczej tylko w celach poznawczych, bo mimo iż moja krew A Rh - jest często poszukiwana, to raczej nie oddam, bo sama wyniki badań krwi mam zawsze przy dolnej granicy normy, jeśli chodzi o krwinki czerwone i coś tam jeszcze, nie pamiętam.
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale cóż zadzają się niekiedy takie rzeczy.
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to stary dowód można sobie zostawić, tylko trzeba mieć jakis stempelek czy cos. Albo można powiedzieć, że sie zgubiło i tyle.
Ja nie mam zamiaru nikomu oddawac mojego dowodu. Za bardzo sie do niego przywiązałam. A te plakietki dla mnie są jakieś takie bez sensu. :/
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
shem!
dalas mi do myslenia... bo ja nie mam pojecia jaka mam. nie robilam sobie badan na ten temat ![]() kurcze ,chwala tobie!!!
|
|
|
#84 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) dlatego wydaje je tatusiowi i bratu,oni zjedzą wszystko Cytat:
Bo tylko osoby pełnoletnie mogą decydowac o swoich organach i płynach ustrojowych Po wszelkich zabiegach, nawet przekłuciu ucha należy odczekac 6miesiecy bo po tym okresie da sie wykryc ewentualny wirus hiv.A jak wyglada? Najpierw rejestracja,pozniej pobierają próbki do badania, oględziny lekarskie a jesli pomyślnie przejdzie się te etapy pozostaje już tylko upust krwi. Zajmuje to ok godzinki bo biurokracja i ewentulane kolejki troche trwają
|
||
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
impersono!
ale jazda z tym sprawdzaniem krwi!! kurde nie wiedzialam ze sa takie problemy!!! brak slow.
|
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozniej z koleżanką stwierdziłyśmy ze taniej by było oddac krew a my w sumie oszczędne poznanianki
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
No dla mnie to jest zupełnie bezsensu, że nie chcą zbadać krwi, TŻ mówi, że pewnie faktycznie wymaga to od nich dużego nakładu pracy i im sie nie opłaca, ale tak czy siak to głupie. Zobaczę, czy u nas w punkcie krwiodawstwa mozna sprawdzić bez oddawania krwi
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
BRH+. Do niedawna też nie znałam swojej grupy, ale robiłam badania krwi i przy okazji zażyczyłam sobie, by podali również informację o grupie. Nie było z tym żadnych problemów
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

, chociaż nie lata 80 to chyba za wcześnie ta to chorubsko??? Może któraś pomoże nam rozwikłać tą tajemnice???
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)