Rozwód o brak seksu w związku - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-12, 22:15   #61
Hultaj
BAN stały

Dot.: Rozwód o brak seksu w związku

Cytat:
Wstaje o 5.40 i biegam całe 40 min !! Później biorę prysznic ogarniam łazienkę robię śniadanie dziecia szykuje ubrania itd muszę ogranac młodego i straszego to nie jest hop siup minuta
A męża wiele razy prosiłam żeby chociaż swoje pranie zaniósł do pralni to nie zostawi na środku łazienki i nie tknie
Nie gotuje codziennie świeżego obiadu staram się raz zupę raz drugie tak na zmianę bo synek jest w domu wiec muszę mu dać przecież jeść
Mamy dość duży dom wiec codiznnie jest coś do roboty plus coś w ogrodzie dziś np się okazało ze mamy kapcia w aucie wiec kto z tym musi rano jechać ??? No wiadomo ja
Chyba mi się poprostu odechciewa nawet ze wzg na jego kiepska pomoc
Złe mi się napisało po jego pracy i obiedzie na spacer z dziećmi idę ja ! On zostaje bo musi odpocząć
Ja się nie dziwię że jesteś przemęczona.
Nie wypominam ci także tego, że chcesz biegać, i super, że ci się chce.
I to jest oczywiste że małe dzieci są absorbujące, fizycznie i jest przy nich sporo zachodu i pracy.
Ale żadna matka Polka się nie przyzna, że nie umie odpuścić, jest nadgorliwa albo przesadza.
Zakładając że wstajesz 5:40, niech będzie że o 7 rano jesteś po prysznicu. Dzieci pisałaś, że budzisz o 8. Przez godzinę czasu szykujesz sniadanie, ubranie.
I dalej jest właśnie kumulacja błędów.
Różnica wieku między dziećmi to 4 lata, wiedziałaś jaki jest mąż, zdecydowałaś się na drugie dziecko.
No mniejsza, dzieci są, tylko się cieszyć i niech rosną zdrowo.
Dalej kolejny standard czyli dom i ogrod. No to jak dom i ogród to i metraż do obrobienia większy.
Ale wiesz co, mnie by wisiało to że prysznic w łazience nie blyszczy, że coś jest brudne, że coś jest niepoukładane. To że masz dom i ogrod wcale jeszcze nie znaczy że musisz spędzać czas na obrabianiu tego domu. Jasne, kazdy by chciał by było super i wspaniale, ale czy wydmuchane podlogi są warte tego by być ciągle przemęczonym i nie ma się czasu dla siebie? Moim zdaniem nie warto.
Podział obowiazków masz fatalny, ja bym dostala szału a nie robiła kolejne dziecko z kimś kto zostawia majty na podłodze.
Ale skoro jest taki upierdliwy to może chociaż wstaw do łazienki bieliźniak? Też by mi się nie chciało z każdym praniem chodzić do pralni.
Podkreślone.
To jest właśnie samo sedno. Niech robi byle jak ale zrobi. Odpuść. Wyręczasz go więc nic dziwnego że on zadowolony korzysta a ty padasz na buzię.
A z samochodem bym nie pojechala, pisalaś że jeździsz też rowerem do tej szkoły lub wracacie pieszo. Ekstremalnie zamówiłabym pomoc drogową lub poprosiła sąsiada. Nie ugotowała męzowi obiadu (piszesz o drugim daniu; nic się nie stanie starszemu dziecku jak raz na obiad zje coś szybkiego choćby słynne parówki) a pojechała do tego warsztatu.
W ogóle co za parodia gotować dla kogoś kto w domu nic nie robi i nawet opony nie wymieni.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-09-12 o 22:20
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-13, 01:22   #62
ruda_beksa
Zakorzenienie

Jeśli jest duży dom, ogród i mąż syfiarz, to jest też opcja zatrudnienia kogoś do pomocy - w ogrodzie, w praniu, prasowaniu, sprzątaniu. Skoro jaśnie pan nie ma zamiaru ruszyć dupy, to niech chociaż portfelem ruszy.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-13, 03:37   #63
White_Dove
Zakorzenienie

Masz kolejne dziecko ktore obraza sie o brak seksu. Mnie tez seks z dxueckiem by nie krecil. Nie dxiwne ze nie masz ochoty. A maz buc że nie widzi tego ze padasz na twarz. Po prostu ma byc seks i juz. Nie wiem skad to wspolczucie dla meza... tupowy mąż...nic nie robi.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-13, 04:06   #64
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Masz kolejne dziecko ktore obraza sie o brak seksu. Mnie tez seks z dxueckiem by nie krecil. Nie dxiwne ze nie masz ochoty. A maz buc że nie widzi tego ze padasz na twarz. Po prostu ma byc seks i juz. Nie wiem skad to wspolczucie dla meza... tupowy mąż...nic nie robi.
Myślę że GdyKochamy odnosiła się do sytuacji autorki i jej męża. Autorka jest bezdzietna i - z tego co wiemy - na twarz nie pada.

Stary 2018-09-13, 11:59   #65
ponykrecja
Przyczajenie

Uważacie, że lepiej się rozstać czy mimo wszystko starać się to jakoś rozwiązać? Oczywiście pójdę do ginekologa jeszcze raz na wszystkie badania i sprawdzę to co radziłyscie, ale co w międzyczasie? Ja rozumiem że mój mąż ma swoje potrzeby, ale jest nas dwoje w tym związku i mam prawo odmówić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ponykrecja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-13, 12:07   #66
bozenowykotek
Raczkowanie

A on ma wtedy prawo Cię zostawić i znaleźć kogoś kto nie będzie mu odmawiał. Jesteś z człowiekiem i nie ma między wami spoiwa, bo seks jest spoiwem, nie jedynym, ale ważnym i czego Ty oczekujesz? Że relacja się ułoży?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Aaa czekaj, doczytałam. Chcesz rodziny, stabilizacji, ale z seksu nici? To właśnie chyba faceci nazywają szukaniem frajera..

Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy za wszelką cenę chcą utrzymać związek małżeński, mimo, że jak małżeństwo nie żyją, lub mają inne potrzeby. Znajdź sobie takiego co jemu też się nie będzie chciało i problem solved. A Ty zwodzilas faceta, pewnie mu naobiecywalas że po ślubie będzie lepiej, byle tylko dał się zawlec przed ołtarz, a jak już pierścionek na palcu to środkowy palec. Na miejscu faceta już bym Cie dawno kopnela w 4 litery. Nie za brak popedu. Za złożenie i oszukiwanie, mimo że od początku wiedziałaś, że nic z tego nie będzie.
bozenowykotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-13, 12:41   #67
ponykrecja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bozenowykotek Pokaż wiadomość
A on ma wtedy prawo Cię zostawić i znaleźć kogoś kto nie będzie mu odmawiał. Jesteś z człowiekiem i nie ma między wami spoiwa, bo seks jest spoiwem, nie jedynym, ale ważnym i czego Ty oczekujesz? Że relacja się ułoży?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Aaa czekaj, doczytałam. Chcesz rodziny, stabilizacji, ale z seksu nici? To właśnie chyba faceci nazywają szukaniem frajera..

Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy za wszelką cenę chcą utrzymać związek małżeński, mimo, że jak małżeństwo nie żyją, lub mają inne potrzeby. Znajdź sobie takiego co jemu też się nie będzie chciało i problem solved. A Ty zwodzilas faceta, pewnie mu naobiecywalas że po ślubie będzie lepiej, byle tylko dał się zawlec przed ołtarz, a jak już pierścionek na palcu to środkowy palec. Na miejscu faceta już bym Cie dawno kopnela w 4 litery. Nie za brak popedu. Za złożenie i oszukiwanie, mimo że od początku wiedziałaś, że nic z tego nie będzie.

Nie rób ze mnie takiej perfidnej. Ten problem nam się ciągnie od 5 lat co jakiś czas. To nie tak że obiecywałam i miałam to gdzieś bo chciałam ślubu. Obiecywałam mu bo naprawdę wierzyłam że będzie lepiej, że się poprawię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-13, 12:51   #68
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ponykrecja Pokaż wiadomość
Nie rób ze mnie takiej perfidnej. Ten problem nam się ciągnie od 5 lat co jakiś czas. To nie tak że obiecywałam i miałam to gdzieś bo chciałam ślubu. Obiecywałam mu bo naprawdę wierzyłam że będzie lepiej, że się poprawię.

Obiecanki cacanki zeby sie cos zmienilo musisz dzialac, samo sie nie zrobi.

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-13, 12:56   #69
GangstaBaby
BLACK&WHITE

Cytat:
Napisane przez bozenowykotek Pokaż wiadomość

Ale co tak atakujesz autorke posta? Facet dobrze wiedział, że żeni się z kobietą o dużo mniejszym libido niż on. Na siłe go do ołtarza nie zawlekła.

GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-13, 13:01   #70
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GangstaBaby Pokaż wiadomość
Ale co tak atakujesz autorke posta? Facet dobrze wiedział, że żeni się z kobietą o dużo mniejszym libido niż on. Na siłe go do ołtarza nie zawlekła.

No ale obiecala poprawe bosz, jak to brzmi

Stary 2018-09-13, 13:12   #71
GangstaBaby
BLACK&WHITE

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
No ale obiecala poprawe bosz, jak to brzmi

Obiecała, obiecała... bo się czuła i czuje zobligowana do tego. Są pewne cechy których nie da się ot tak zmienić. Dorosły facet powinien sobie z tego zdawać sprawę. A nie oczekiwać, że partnerce magicznie zachce się bardziej seksu. Na terapię też nie wykazuje chęci, twierdząc, że tylko w autorce jest problem. Jeśli mu zależy to niech też się ruszy i spróbuje coś z tym zrobić. Oboje muszą albo nad tym popracować, albo zadecydować, że jednak lepiej się rozstać.

GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-13, 14:32   #72
ponykrecja
Przyczajenie

Rozwód o brak seksu w związku

Cytat:
Napisane przez GangstaBaby Pokaż wiadomość
Obiecała, obiecała... bo się czuła i czuje zobligowana do tego. Są pewne cechy których nie da się ot tak zmienić. Dorosły facet powinien sobie z tego zdawać sprawę. A nie oczekiwać, że partnerce magicznie zachce się bardziej seksu. Na terapię też nie wykazuje chęci, twierdząc, że tylko w autorce jest problem. Jeśli mu zależy to niech też się ruszy i spróbuje coś z tym zrobić. Oboje muszą albo nad tym popracować, albo zadecydować, że jednak lepiej się rozstać.

Obiecałam poprawę bo naprawdę w to wierzyłam że się poprawie. Strasznie to brzmi według mnie bo uważam że nie powinnam być z tym sama i nie powinien mówić ze to tylko moja wina i że powinnam coś z tym zrobić bo on ma swoje potrzeby.

Edytowane przez ponykrecja
Czas edycji: 2018-09-13 o 14:38
Stary 2018-09-14, 01:42   #73
ruda_beksa
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie rozumiem tekstów o "poprawie". To nie tak, że robisz coś źle czy jesteś złą żoną. Masz libido takie a nie inne. Tego nie przeskoczysz, a zmuszanie się do seksu to wybitnie kiepski sposób na udane pożycie.

Wydaje mi się że z seksem jest trochę tak jak z apetytem na słodycze Niektórzy ludzie najchętniej codziennie jedliby ciastko albo czekoladę. Innym wystarcza raz na miesiąc gałka lodów i są przesłodzeni. To nie tak, że jedni są lepsi czy gorsi, po prostu mają inne potrzeby. Ci co chcą jeść słodycze raz w miesiącu mogliby się "postarać" i przymusić żeby np. jeść czekoladę co drugi dzień, ale to nigdy nie będzie tak naturalne i pełne entuzjazmu jak apetyt osoby, która codziennie marzy o czekoladowym torcie.

To, że masz ochotę na seks np. raz w tygodniu to nie twoja wina, tak samo jak nie widzę winy w twoim mężu, bo ci w tym nie pomaga. Jak mógłby pomóc? Moim zdaniem jedynym błędem jest to, że się pobraliście, bo w tak niedobranym seksualnie związku zawsze ktoś będzie się męczył.

Stary 2018-09-14, 05:17   #74
White_Dove
Zakorzenienie

Bozenowykotek. Czytając twój komentarz myślałam że to pisał facet. To ja dziekuje za takiego męża któremu nie mogę odmówić bo mnie zostawi. To facet strzelił sobie w kolano biorąc slub bo wiedział jak jest.
Stary 2018-09-14, 05:21   #75
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-18 o 16:19
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 05:25   #76
White_Dove
Zakorzenienie

Nie wiem skadrowane zawsze te gadki ze to kobieta ma sie poprawic bo facet ma potrzeby, a ona ma potrzebne miec mniejsza ochote i nie chciec sie zmuszac. Nie wiem czemu facet naiwnie myslal ze po slubie bedxie chciala prawie ciagle uprawiac seks. Moze myslal ze wtedy to bedzie jej obowiazek go zaspokajac wiec sie zmusi i bedzie git.
Stary 2018-09-14, 06:13   #77
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie rozumiem tekstów o "poprawie". To nie tak, że robisz coś źle czy jesteś złą żoną. Masz libido takie a nie inne. Tego nie przeskoczysz, a zmuszanie się do seksu to wybitnie kiepski sposób na udane pożycie.

Wydaje mi się że z seksem jest trochę tak jak z apetytem na słodycze Niektórzy ludzie najchętniej codziennie jedliby ciastko albo czekoladę. Innym wystarcza raz na miesiąc gałka lodów i są przesłodzeni. To nie tak, że jedni są lepsi czy gorsi, po prostu mają inne potrzeby. Ci co chcą jeść słodycze raz w miesiącu mogliby się "postarać" i przymusić żeby np. jeść czekoladę co drugi dzień, ale to nigdy nie będzie tak naturalne i pełne entuzjazmu jak apetyt osoby, która codziennie marzy o czekoladowym torcie.

To, że masz ochotę na seks np. raz w tygodniu to nie twoja wina, tak samo jak nie widzę winy w twoim mężu, bo ci w tym nie pomaga. Jak mógłby pomóc? Moim zdaniem jedynym błędem jest to, że się pobraliście, bo w tak niedobranym seksualnie związku zawsze ktoś będzie się męczył.
Ja tez nie rozumiem tych tekstow o "poprawie". Chyba, że autorka próbowała chociażby ziółek czy czegoś takiego na podniesienie libido.

Ale nie zgodzę się, że facet nie może zachęcić do seksu. Może. Ale musi się trochę postarać, pomóc się zrelaksować, może delikatnie nakręcać. Ale przede wszystkim nie może wywierać presji.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 08:34   #78
Misia452
Zakorzenienie

Ja tez nie wiem po co byly teksty o "poprawie". Jak chcesz sie zmienic jak Tobie taka czestotliwosc seksu pasuje? Masz sie zmuszac? Robic cos wbrew sobie. Albo ktos ma wysokie libido albo mniejsze i juz.

Stary 2018-09-14, 08:50   #79
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja tez nie wiem po co byly teksty o "poprawie".
Pewnie dlatego, że wciąż jeszcze dość popularne jest przekonanie, że jak ktoś ma ochotę na seks rzadziej niż częściej, to coś jest z nim nie tak i powinien się bardziej postarać, bo przecież partner ma swoje potrzeby.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-14, 08:59   #80
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego, że wciąż jeszcze dość popularne jest przekonanie, że jak ktoś ma ochotę na seks rzadziej niż częściej, to coś jest z nim nie tak i powinien się bardziej postarać, bo przecież partner ma swoje potrzeby.
Kurde o takich rzeczach sie w zwiazku rozmawia, a nie obiecuje "poprawe" jak dziecko w przedszkolu. Ja to bym od razu chciala wiedziec co jest nie tak gdyby moj partner odmawial seksu i mi by to nie pasowalo..

Stary 2018-09-14, 09:02   #81
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Kurde o takich rzeczach sie w zwiazku rozmawia, a nie obiecuje "poprawe" jak dziecko w przedszkolu.
Tak. Natomiast jeśli partner zadba o poczucie winy na starcie, to faktycznie do takiego przepraszania może dojść. "bo wcześniej ci pasowało" itd.

Nie każdy wie, że ma pełne prawo chcieć rzadziej. I potem jest jak jest.
Stary 2018-09-14, 09:22   #82
ponykrecja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Ja raczej nie złożę i myślę że na razie on tez nie będzie miał odwagi tego zrobić ale sam fakt że mówi o tym i że to może się wydarzyć przeraża mnie bo mimo wszystko kocham go, jesteśmy 6 lat razem i nie wiem jak miałoby by być bez niego

Stary 2018-09-14, 09:24   #83
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Czyli co planujecie dalej zrobić z tym związkiem, skoro nie rozstanie?
Stary 2018-09-14, 09:30   #84
Persel
Przyczajenie

Cześć, przepraszam, nie czytałam całego wątku. Mam pytanie: byłaś u specjalisty z tym problemem? Bo możliwe, że to problem na tle hormonalnym. Przyjmujesz antykoncepcję hormonalną?
Persel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 09:33   #85
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Persel Pokaż wiadomość
Cześć, przepraszam, nie czytałam całego wątku.
To przeczytaj, nie jest długi
Stary 2018-09-14, 09:36   #86
ponykrecja
Przyczajenie

Cytat:
Tak. Natomiast jeśli partner zadba o poczucie winy na starcie, to faktycznie do takiego przepraszania może dojść. "bo wcześniej ci pasowało" itd.

Nie każdy wie, że ma pełne prawo chcieć rzadziej. I potem jest jak jest.
Dokładnie tak było u mnie. Miałam poczucie winy że to przeze mnie wszystko jest nie tak i mąż jeszcze mnie w tym utwierdzał i kazał się zmienić.

Cytat:
Czyli co planujecie dalej zrobić z tym związkiem, skoro nie rozstanie?
Szczerze mówiąc to nie wiem. Obecnie mamy tzw ciche dni, rozmawiamy ze sobą tylko jeśli to konieczne. Śpimy w jednym łóżku ale nie dotykamy się. Mąż stwierdził że jak nic z tym nie zrobię to on chce rozwodu bo chce mieć kochająca żonę z która będzie mógł normalnie się kochać a nie taką zimną jak ja.

Cytat:
Napisane przez Persel Pokaż wiadomość
Cześć, przepraszam, nie czytałam całego wątku. Mam pytanie: byłaś u specjalisty z tym problemem? Bo możliwe, że to problem na tle hormonalnym. Przyjmujesz antykoncepcję hormonalną?
Kiedyś byłam u ginekologa i miałam jakieś badania pod katem hormonów, nie biorę tabletek anty. W poniedziałek mam zamiar zadzwonić do przychodni i bardziej podrążyć temat tego małego libido, suchości, bolesnych miesiączek itd.

Stary 2018-09-14, 09:39   #87
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Szczerze mówiąc to nie wiem. Obecnie mamy tzw ciche dni, rozmawiamy ze sobą tylko jeśli to konieczne. Śpimy w jednym łóżku ale nie dotykamy się. Mąż stwierdził że jak nic z tym nie zrobię to on chce rozwodu bo chce mieć kochająca żonę z która będzie mógł normalnie się kochać a nie taką zimną jak ja.
Kolejny szantaż. Brawo dla tego pana
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-14, 09:40   #88
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak było u mnie. Miałam poczucie winy że to przeze mnie wszystko jest nie tak i mąż jeszcze mnie w tym utwierdzał i kazał się zmienić.

Kiedyś byłam u ginekologa i miałam jakieś badania pod katem hormonów, nie biorę tabletek anty. W poniedziałek mam zamiar zadzwonić do przychodni i bardziej podrążyć temat tego małego libido, suchości, bolesnych miesiączek itd.

Wiesz, ja sie Twojemu mezowi nie dziwie. Kazdy ma swoje potrzeby, ale tez nie najezdzam na Ciebie, bo Ty tak samo mozesz miec wlasne ☺ po prostu nie dopasowaliscie sie i tyle. Bylo to wiadomo juz przed slubem, wiec sami jestescie sobie winni.

Stary 2018-09-14, 09:42   #89
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mąż stwierdził że jak nic z tym nie zrobię to on chce rozwodu bo chce mieć kochająca żonę z która będzie mógł normalnie się kochać a nie taką zimną jak ja.
Kochający dziubasek.
Stary 2018-09-14, 09:43   #90
Misia452
Zakorzenienie

W ogole slub to najwiekszy blad w waszym przypadku.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości