![]() |
#61 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Śnięta Mucha
|
To zależy. U niektórych pojawia się po miesiącach, u niektórych od 1 spotkania.
U mnie od 1 spotkania, nigdy nie pojawiła się z czasem.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2018-09-21 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
bardzo rzadko zdarza sie, ze chemia przychodzi z czasem. mnie owszem, zdarzylo sie poczuc chemie po jakims czasie, ale tylko jeden raz. we wszystkich pozostalych przypadkach bylo to przy pierwszym spotkaniu (a przynajmniej pierwszym w kontekscie "randkowym")
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;85896986]bardzo rzadko zdarza sie, ze chemia przychodzi z czasem. mnie owszem, zdarzylo sie poczuc chemie po jakims czasie, ale tylko jeden raz. we wszystkich pozostalych przypadkach bylo to przy pierwszym spotkaniu (a przynajmniej pierwszym w kontekscie "randkowym")[/QUOTE]
Dobrze napisałaś, pierwszym w kontekście randkowym. To nie było w kontekście randkowym, raczej zapoznawczym przed studniówką. Dziwne byłoby, żebym wylatywał z jakimiś tekstami zobowiązującymi, gestami itp. Mamy plany na najbliższe spotkanie, fajnie spędziliśmy czas, może za 2, 3 spotkaniu coś wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Gdyby chodziło w tym tylko o wyglad, to tylko najpiekniejsi ludzie świata byliby w zwiazkach -
Chodzi o to coś co się dostrzega w tej osobie No i gdy ta chemia jest to nie mowisz "z wygladu jest calkiem ok, sa ladniejsze ale jest w miare ok, mądra jest tez w przecietny sposób, sa mądrzejsi, ale coż.." tylko jestes bardziej entuzjastycznie nastawiony.. o to mi chodziło... Gdy ja mialam jakies znajomosci i myslalam "no jest ok, nie za brzydki, nie zbyt glupi" - to nigdy zwiazek z tego nie wychodził - musi byc to coś , magnetyzm Ja uważam, że żeby coś romznmatycznego wyszło ze znajomości - to od poczatku coś Cie musi ciągnąć do tej osoby - tak ze nie dasz rady zcekac 2 miesiace do nastepnego spotkania.. nie za bardzo wierze w inne przypadki - chyba ze takie wymuszone dlatego twierdze że nic związkowego z tego nie wyjdzie, chyba ze przyjaźć ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-09-22 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Też tak myślę. Może część wizażanek się ze mną nie zgodzi, ale w sytuacji, gdy dziewczyna płaci za studniówkę, to bez żadnego "ale" zapłaciłabym w tej knajpie i odwiozła do domu, by jeszcze chwilę z nią spędzić. "Bo to żaden kłopot, a wręcz przyjemność" - mogłeś powiedzieć. Chyba że naprawdę zaparła się wszystkimi czterema łapami. ![]() Ale w taki przypadku dystansowanie się bije po oczach i znajomość po studniówce się skończy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze proponuję,że zapłacę za siebie w początkowej fazie znajomości, nawet jeśli facet mi się podoba.
Nie chcę zakładać nowego wątku, dlatego napiszę tutaj. Mam wesele w październiku, nie miałam z kim iść, kolega zapytał kuzyna i się zgodził, chociaż się nie znamy. Kiedyś na fb tego kolegi pojawiło się zdjęcie z tym kuzynem i facet mi się jakoś mega spodobał, pierwszy raz takie coś mi się zdarza, żeby podobał mi się facet, którego widziałam tylko na zdjęciu. Z tego co mówił kolega, to ja na zdjęciach też mu się spodobałam i jego zdaniem chyba sobie robi nadzieje na coś. Nie mam nic przeciwko, o ile kolega ma rację, mówił, że widzi po nim, że jest podjarany. Napisałam do tego chłopaka na fb, żeby się spotkać przed weselem i się zgodził. Spotykamy się w poniedziałek, w weekend powiedział, że nie może bo robi imprezę dla rodziny z okazji urodzin, urodziny miał w piątek. I tak sobie myślę, bo czytałam taką poradę, żeby zainteresować faceta trzeba postępować nieszablonowo i wzbudzić emocje, żeby kupić jakieś czekoladki i mu dać z okazji tych urodzin, wiem, że nie muszę, ale to chyba byłoby miłe, a to taki niezobowiązujący prezent. Co myślicie? Edytowane przez sunny_days Czas edycji: 2018-09-22 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Jakich emocji ty doznajesz na widok czekoladek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
No i co jest nieszablonowego w czekoladkach? ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic nieszablonowego nie ma takim prezencie, ale nie znam go żeby wiedzieć co lubi, poza tym żeby wymyślać jakieś prezenty to trzeba z kimś być. Też tak myślałam, że to może przesada, gdyby to była randka to inaczej, a tutaj nie znam gościa rozmawialiśmy jedynie parę minut. Zaproponował, że podjedzie po mnie do pracy i wtedy gdzieś się wybierzemy czy to u nas w mieście czy gdzieś indziej, ale ja powiedziałam, że sama dotrę, nie sądziłam, że to można odebrać jako brak zainteresowania Edytowane przez sunny_days Czas edycji: 2018-09-22 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
lokalna gwiazda
|
U mnie jak nie zaiskrzyło na pierwszym spotkaniu, to wiedziałam, że nic z tego. Nawet jeśli była początkowa ekscytacja, to potem tylko równia pochyła.
No ale będą próby poloneza, będziecie trzymać się za ręce... Wtedy może coś się wyjaśni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Bo to czesto jest tak, że jak przed spotkaniem jestesmy nakręcone na faceta, zauroczone, to bardziej iskrzy. Ale jak się idzie na randke z myśla, że spoko ten Krzysiek z działu IT co mnie zaprosil, ale Maciek z księgowości to dopiero jest super, to watpie zeby coś wyszlo, chyba ze ktos szuka na siłe lub na spotkaniu wyjątkowo zaskoczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Gazela inteligencji
|
Ja mam wrażenie, ze z kimkolwiek autor nie wybrałby się na spotkanie, to miałby nadzieję, że coś z tego będzie. Tu nie chodzi o tę konkretną dziewczynę, tylko po prostu o dziewczynę. Jakąś. Żeby po nawet nie miesiącu rozmów wyłącznie przez internet mieć nadzieję na związek - to jest zwyczajna desperacja.
Nie mówię, że to coś karygodnego, bo w sumie może się okazać, że coś z tego będzie zakochają się, będą szczęśliwi - czemu nie? Ale autorze, nie musisz się tłumaczyć, ze nie jest „najpiękniejsza”, ale i tak ci się podoba - wiemy, najbardziej podoba ci się to, ze zgodziła się spotkać ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Ja miałam próby poloneza na lekcjach, tańczyli tylko uczniowie, a miałam męskie liceum i par było tylko tyle, ile dziewczyn w klasach maturalnych. W sobotę nie mieliśmy żadnych prób. Jedną próbę mieliśmy wyjazdową do miejsca studniówki w czasie lekcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;85901844]Ja miałam próby poloneza na lekcjach, tańczyli tylko uczniowie, a miałam męskie liceum i par było tylko tyle, ile dziewczyn w klasach maturalnych. W sobotę nie mieliśmy żadnych prób. Jedną próbę mieliśmy wyjazdową do miejsca studniówki w czasie lekcji.[/QUOTE]
Pewnie to zależy od szkoły. Ale Ona potwierdziła, że próby będą w sobotę ![]() Na spotkaniu powiedziała, że to ode MNIE zależy, czy będziemy tańczyć poloneza, ja jej powiedziałem, że to jest JEJ studniówka, i to Ona niech wybierze, a Ona na to " to jest nasz studniówka " - to było akurat miłe i dosyć wymowne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
Wspaniała historia 25ml
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Dziękuję.
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
A to ten od głaskania wlosów. To teraz jasne.. Jeśli wszystko będziesz tak rozbierał na czynniki pierwsze i się emocjonował byle g.. to nigdy nie znajdziesz dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- [1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;85903987]A to ten od głaskania wlosów. To teraz jasne.. Jeśli wszystko będziesz tak rozbierał na czynniki pierwsze i się emocjonował byle g.. to nigdy nie znajdziesz dziewczyny.[/QUOTE] Heh, racja. A przede wszystkim to chyba żadna normalna dziewczyna nie chce być na zasadzie "nawinęła się, może będzie chętna do związku". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Ogólnie nie jestem fanką dostawania prezentów na randkach, ponieważ wtedy mam poczucie, że ktoś próbuje mnie kupić, co jest dla mnie trochę upokarzające
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.