![]() |
#61 | |||
BAN stały
|
Dot.: Sąsiad mnie budzi o 5 rano
Cytat:
nie byłaś u niego więc nie wiesz co robi. a może zamyka szafki normalnie, a nie trzaska nimi, może odkłada rzeczy normalne, normalnie podnosi krzesło tylko Ty jesteś przewrażliwiona i/lub akustyka jest tragiczna. a Twoje przewrażliwienie i/lub zła akustyka to nie jego wina. Cytat:
Cytat:
podsumowując... dalsze unikanie konfrontacji i wyrzucanie żalu na forum nic nie zmieni. idź i z facetem pogadaj. ale najlepiej w innym tonie niż tutaj, bo inaczej małe szanse, że coś zdziałasz. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Boje się rozmowy z sąsiadem bo on ma na oko 35 lat i chodzi ważny, z głową zadartą do góry. Jedna sąsiadka powiedziała o nim "bucowaty facet, udaje niewiniątko, a kawał k..y z niego"
Ja się boję niesympatycznych ludzi. ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Mada no właśnie nie Gdyby normalnie zamykał szafki to bym nie słyszała, zwłaszcza w zatyczkach Gdyby nie rzucał na podłogę nie byłoby hałasów Jako inteligentna osoba zgodzisz się ze mną, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no to się przyzwyczaj albo wyprowadź |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Powiedzcie od A do Z co mam mu powiedzieć? W jaki sposób poprowadzić rozmowę?
Koleżanka powiedziała, że koleś musi wiedzieć że hałasuje bo skoro ja słyszę to on również i ma świadomość tego że jest wczesna godzina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jojczysz, to może niech ta koleżanka pójdzie i z nim pogada? podejrzewam już słaby trolling... co z tego, że slyszy, możę mu to nie przeszkadza? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
1) istnieją ludzie przewrażliwieni na punkcie dźwięków, którzy nie zdają sobie z tego sprawy 2) istnieją ludzie, którzy nie umieją używać zatyczek lub jakimś cudem zatyczki na nich nie działają (chociaż tego drugiego osobiście nie spotkałam) 3) akustyka w bloku może być dramatyczna i zwykłe chodzenie w kapciach, może w mieszkaniu niżej brzmieć jak skakanie w glanach po podłodze 4) istnieją bloki, które mają wręcz papierowe ściany i słychać jak ktoś za ścianą oddycha powtarzam. nie byłaś u faceta nie wiesz co on robi w mieszkaniu. możesz przypuszczać. ale dopóki tam nie pójdziesz i nie zobaczysz tego, to Twoje przypuszczenia są równie prawdopodobne jak to, że przesadzasz. skoro już i tak się budzisz o tej 5 to weź wstań jednego dnia i idz na górę i poproś sąsiada o ciszę. nie wieczorem, nie innego dnia - na bieżąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
No właśnie 5:30 wczesna godzina moglby pomyslec ze halas jaki tworzy moze przeszkadzac innym? Kiedy ja wtsawałam na 6 do pracy to zachowywałam się cicho, nie trzeskalam, nie rzucalam niczego na podloge.
W jaki sposob zaczac z nim rozmowe? Kolezanka radzila - ze to cham i prostak i ze z takimi trzea z grubej rury a nie prosic czy moglby pan laskawie o 5 rano nie trzskac i nie rzucac na podloge, radzila abym go z☠☠☠a....a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
1 - nie jestem przewrażliwiona. Nie przeszkadzają mi samochody, ciężarówki i co tam jeszcze hałasuje za oknem.
2 - zatyczki są poprawie włożone 3 - akustyka jest ok, nie uważam że chodzenie w kapciach brzmi jak skakanie w glanach 4 - żadnego oddychaia nie słychać 5 - jeśli ja swoje szafki trzasnę powstaje dźwięk jak u sąsiada z góry, jesliby nie trzeskał w czasie gdy dookola panuje cisza nie byloby problemu 6 - na 100% rzuca coś na podłogę, bo potrafię powiedzieć z którym miejscu spadło, a akustyka nie ma z tym nic wspólnego, bo nawet zwykła łyżeczka rzucona z odpowiedniej wysokości może narobić "bigosu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Im dłużej będziesz się nakręcać, że on celowo hałasuje i że jest takim chamem, tym większa szansa, że jak już w końcu do niego się wybierzesz, to zamiast spokojnej grzecznej rozmowy wyjdzie Ci awanturka. Cytat:
Ja, nawet jak wstaję bardzo wcześnie, to normalnie korzystam z mieszkania -idę i wyjmuję patelnię, garnek, czy co tam jeszcze potrzebuję. Jeśli ktoś śpi w mieszkaniu, to jestem ciszej. Ale jak jestem sama, to naprawdę wyjmuję normalnie naczynia z szafek. Naprawdę wątpię, że ktoś wstając o 6 rano skrada się przy wyjmowaniu patelni przez wzgląd na spokojny sen sąsiadów. Cytat:
Zapytaj sąsiadów z dołu czy słyszą jakieś odgłosy z Twojego mieszkania -możesz się zdziwić. Argument nie do zbicia ![]() Mała szansa, że sąsiad rano specjalnie rzuca garnkami i naczyniami po podłodze. ;] Może coś, co w mieszkaniu jest normalne, w Twoim jest wyjątkowo mocno słyszalne? Edytowane przez elsene Czas edycji: 2018-10-10 o 09:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Koleżanki na pewno nie trzaskają przez godzinę szafkami, nie rzucają przedmiotów na podłogę , a to już robi różnicę, którą zauważa nawet dziecko z przedszkola
To jak zacząć rozmowę i co mu powiedzieć? Cytat:
![]() Edytowane przez Annapyskatka Czas edycji: 2018-10-10 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
jaki masz dowód na to, że on w ogóle coś rzuca o tą podłogę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
BAN stały
|
Mam uszy i kiedy coś spada potrafię powiedzieć w którym miejscu
i to sporo razy coś rzuca nie wiem może to nagram i wrzucę tutaj? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
Z odkładnością do 1 metra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2018-10-10 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Trudno mi uwierzyć, że facet o tak wczesnej porze nie ma co robić tylko rzucać na podłogę rzeczami. Czym on mógłby rzucać? Garnkami? Zniszczy garnki i podłogę.
Już prędzej uwierzę, że ćwiczy tam z jakimiś hantlami itp. i stąd te odgłosy. "Dzień dobry, nazywam się XY, mieszkam pod panem. Mam pewną prośbę do pana. Nie wiem dlaczego, ale bardzo głośno słyszę wszelkie odgłosy dochodzące z pana mieszkania. Bardzo mi to przeszkadza szczególnie rano ok. godz. 6, bo dźwięki dochodzące z góry mnie budzą i przez to codziennie jestem niewyspana. Słyszę jakby coś co chwilę spadało na podłogę. Czy moglibyśmy coś zrobić, żeby było trochę ciszej?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny szkoda Waszego czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() tak swoją drogą to pamiętam prawie identyczny wątek gdzie dziewczyna miała problem z tym, że sąsiedzi "coś rzucają" tylko, że wieczorem nie nad ranem. i też bała się iść pogadać, no i używanie zatyczek to była ujma na honorze.cały czas mam wrażenie, że to ta sama osoba ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- [1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;85971076]Dziewczyny szkoda Waszego czasu ![]() wiem, ale mam do wyboru wziąć się za pracę albo odpisywać ![]() ![]() praca się sama nie zrobi co prawda, ale prokrastynacja to moje drugie imię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Nie pisałam wczesniej o sasiadach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Trolla hahahahahahahahaha odezwała się Trollica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
to nadal nic nowego... postaraj się bardziej
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- tak w ogóle autorko pisałaś, że boisz się konfrontacji z niesympatycznymi osobami. ja jestem zdecydowanie niesympatyczna a idzie Ci całkiem nieźle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kobita używa normalnych butów poruszając się po klatce schodowej, a że stukają, podkute buty na płaskim też mogą. Tak po ludzku weź poprawkę na inną rzecz. ![]() Bywa że ludzie w związkach docierając się popełniają jakiś ''błąd'' częsciej niż raz. Umawiasz się z facetem że nie będzie ustawiał czegoś w przedpokoju, ustawia, i tak kilka razy nim się nauczy. ![]() Ty zwróciłaś uwagę raz i masz focha że kobieta zapomniała o tym jakiego to dla ciebie ważne, czy nie mysli o tobie. Może jest złośliwa, ale jej złośliwość zakładasz z góry. Możesz ją poprosić/przypomnieć częsciej niż raz (ważne by bez wyrzutów i pretensji), może to zrobić ktoś inny. Można napisać na tablicy karteczkę nawet w żartobliwym stylu że ''wspólnotowe śpiochy bardzo proszą by przy porannym wyprowadzaniu piesków nie stukać obcasem i nie szurać bamboszami ![]() ![]() Możliwe że nic byś nie ugrała ale wolisz kobiecie obrabiać tyłek, żalić się i budzić przedwcześnie. No to się męcz. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Nie wiem skąd ludzie mają pomysły, ze wrzaskiem i wyzwiskami coś osiągną? ![]() Przy okazji gratuluję kulturalnych koleżanek, skąd ona wie, że to cham i prostak? Bo nie chodzi na paluszkach? ![]() Poza tym czy ty masz 5 lat, że nie wiesz jak zacząć rozmowę z sąsiadem? Mówisz dzień dobry, mówisz kim jesteś i jaki jest problem. Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Mitsukki Czas edycji: 2018-10-10 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
BAN stały
|
Dzisiaj o 5:40 mimo zatyczek w uszach zbudził mnie hałas trzaskania szafek. Gdyby sąsiad zamykał szafki w sposób normalny z pewnością bym tego nie słyszała. Ale on kilkanaście razy trzaskał, co świadczy że pchał je ze sporą siłą, zamiast zrobić to delikatniej. A na podłogę rzucił kilka rzeczy. Słyszałam uderzenia o mój sufit jego podłogę i było ich kilka. Nie ma mowy o pomyłce bo potrafiłam podać lokalizację spadku przedmiotu.
I teraz pytania: skoro on trzaska to słyszy że to hałasuje? Po co to robi skoro wie że nie ma jeszcze nawet 6 ? Podobnie z rzucanieme na podłogę, dlaczego to robi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.