Sąsiad mnie budzi o 5 rano - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-10-10, 08:41   #61
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: Sąsiad mnie budzi o 5 rano

Cytat:
Napisane przez Annapyskatka Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z koleżankami. Wszystkie przyznały, że nic na podłogę nie rzucają, a gdy już wstaną o 5, czy 6 starają się nie budzić innych.
Żadna nie ma pojęcia co ten facet wyprawia skoro dociera taki hałas - rzucania na podłogę i głośnego zachowywania.
(...)
czy ktoś oprócz Ciebie był kiedykolwiek świadkiem tych starsznych hałasów?
nie byłaś u niego więc nie wiesz co robi. a może zamyka szafki normalnie, a nie trzaska nimi, może odkłada rzeczy normalne, normalnie podnosi krzesło tylko Ty jesteś przewrażliwiona i/lub akustyka jest tragiczna. a Twoje przewrażliwienie i/lub zła akustyka to nie jego wina.

Cytat:
(...)
Sąsiedzi z dołu też podobno wstają wcześnie, a ich w ogóle nie słyszę. Jestem pewna że gdyby się tak rozbijali jak ten "wybudzacz" to również słyszałabym ich. A jednak nie robią zbędnego hałasu i jest ok. Za to pan z góry regularnie budzi mnie po godzinie 5.[(...)[/B]
nie, nie słyszałabyś. najwidoczniej nie wiesz jak się rozchodzi dźwięk i wibracje.

Cytat:
(...)
A ja uważam, że mam prawo do wypoczynku, nie mniejsze niż sąsiad do mieszkania. Odgłosy zamykania szafek są normalne o ile ktoś nie trzaska. Ja nie oczekuję skradania na palcach, tylko uszanowania tego że inni chcą spać. Trzaskanie, rzucanie na podłogę to nie są normalne dla życia dźwięki - one nie występują w naturze, ani w codziennym życiu - trzaskanie to nieprawidłowe użytkowanie przedmiotów, a na podłogę nie powinno się niczego rzucać.

To, że on wcześniej wstaje ode mnie, i to o godzinie 5, nie znaczy że musi mnie budzić i ja też muszę nie spać.
jak już wspomniałam nie byłaś tam, więc nie masz pojęcia co on robi w tym mieszkaniu. moze Ty jesteś tak samo uciążliwa dla sąsiadów z dołu, skoro macie takie cienkie sufity, chociaż Tobie sie wydaje, ze jestes cicho?

podsumowując... dalsze unikanie konfrontacji i wyrzucanie żalu na forum nic nie zmieni. idź i z facetem pogadaj. ale najlepiej w innym tonie niż tutaj, bo inaczej małe szanse, że coś zdziałasz.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 08:44   #62
Annapyskatka
BAN stały

Boje się rozmowy z sąsiadem bo on ma na oko 35 lat i chodzi ważny, z głową zadartą do góry. Jedna sąsiadka powiedziała o nim "bucowaty facet, udaje niewiniątko, a kawał k..y z niego"

Ja się boję niesympatycznych ludzi.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Mada no właśnie nie

Gdyby normalnie zamykał szafki to bym nie słyszała, zwłaszcza w zatyczkach

Gdyby nie rzucał na podłogę nie byłoby hałasów

Jako inteligentna osoba zgodzisz się ze mną, prawda?
Annapyskatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 08:45   #63
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 08:47   #64
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Boje się rozmowy z sąsiadem bo on ma na oko 35 lat i chodzi ważny, z głową zadartą do góry. Jedna sąsiadka powiedziała o nim "bucowaty facet, udaje niewiniątko, a kawał k..y z niego"

Ja się boję niesympatycznych ludzi.
¯\_(ツ)_/¯

no to się przyzwyczaj albo wyprowadź
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 08:47   #65
Annapyskatka
BAN stały

Powiedzcie od A do Z co mam mu powiedzieć? W jaki sposób poprowadzić rozmowę?

Koleżanka powiedziała, że koleś musi wiedzieć że hałasuje bo skoro ja słyszę to on również i ma świadomość tego że jest wczesna godzina.
Stary 2018-10-10, 08:51   #66
Konto usunięte

Cytat:

Koleżanka powiedziała, że koleś musi wiedzieć że hałasuje bo skoro ja słyszę to on również i ma świadomość tego że jest wczesna godzina.
post #22

jojczysz, to może niech ta koleżanka pójdzie i z nim pogada?

podejrzewam już słaby trolling...

co z tego, że slyszy, możę mu to nie przeszkadza?
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 08:54   #67
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
(...)
Mada no właśnie nie

Gdyby normalnie zamykał szafki to bym nie słyszała, zwłaszcza w zatyczkach

Gdyby nie rzucał na podłogę nie byłoby hałasów

jako inteligentna osoba (w ogóle jaka perfidna manipulacja), zdaję sobie sprawę, że:
1) istnieją ludzie przewrażliwieni na punkcie dźwięków, którzy nie zdają sobie z tego sprawy
2) istnieją ludzie, którzy nie umieją używać zatyczek lub jakimś cudem zatyczki na nich nie działają (chociaż tego drugiego osobiście nie spotkałam)
3) akustyka w bloku może być dramatyczna i zwykłe chodzenie w kapciach, może w mieszkaniu niżej brzmieć jak skakanie w glanach po podłodze
4) istnieją bloki, które mają wręcz papierowe ściany i słychać jak ktoś za ścianą oddycha

powtarzam. nie byłaś u faceta nie wiesz co on robi w mieszkaniu. możesz przypuszczać. ale dopóki tam nie pójdziesz i nie zobaczysz tego, to Twoje przypuszczenia są równie prawdopodobne jak to, że przesadzasz.

skoro już i tak się budzisz o tej 5 to weź wstań jednego dnia i idz na górę i poproś sąsiada o ciszę. nie wieczorem, nie innego dnia - na bieżąco.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 08:54   #68
Annapyskatka
BAN stały

No właśnie 5:30 wczesna godzina moglby pomyslec ze halas jaki tworzy moze przeszkadzac innym? Kiedy ja wtsawałam na 6 do pracy to zachowywałam się cicho, nie trzeskalam, nie rzucalam niczego na podloge.

W jaki sposob zaczac z nim rozmowe? Kolezanka radzila - ze to cham i prostak i ze z takimi trzea z grubej rury a nie prosic czy moglby pan laskawie o 5 rano nie trzskac i nie rzucac na podloge, radzila abym go z☠☠☠a....a
Stary 2018-10-10, 08:57   #69
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:

to wyślij tą koleżankę skoro sama się boisz.
Stary 2018-10-10, 08:59   #70
Annapyskatka
BAN stały

1 - nie jestem przewrażliwiona. Nie przeszkadzają mi samochody, ciężarówki i co tam jeszcze hałasuje za oknem.

2 - zatyczki są poprawie włożone

3 - akustyka jest ok, nie uważam że chodzenie w kapciach brzmi jak skakanie w glanach

4 - żadnego oddychaia nie słychać

5 - jeśli ja swoje szafki trzasnę powstaje dźwięk jak u sąsiada z góry, jesliby nie trzeskał w czasie gdy dookola panuje cisza nie byloby problemu

6 - na 100% rzuca coś na podłogę, bo potrafię powiedzieć z którym miejscu spadło, a akustyka nie ma z tym nic wspólnego, bo nawet zwykła łyżeczka rzucona z odpowiedniej wysokości może narobić "bigosu"
Stary 2018-10-10, 09:00   #71
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
No właśnie 5:30 wczesna godzina moglby pomyslec ze halas jaki tworzy moze przeszkadzac innym? Kiedy ja wtsawałam na 6 do pracy to zachowywałam się cicho, nie trzeskalam, nie rzucalam niczego na podloge.

W jaki sposob zaczac z nim rozmowe? Kolezanka radzila - ze to cham i prostak i ze z takimi trzea z grubej rury a nie prosic czy moglby pan laskawie o 5 rano nie trzskac i nie rzucac na podloge, radzila abym go z☠☠☠a....a

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 09:03   #72
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś do niego uprzedzona. Boisz się pójść porozmawiać i swoją frustrację przelewasz teraz na niego, że niby to nie jest tak, że Ty boisz się pójść do niego porozmawiać, tylko że to on jest taki paskudny i Ty masz rację nie idąc do niego.

Im dłużej będziesz się nakręcać, że on celowo hałasuje i że jest takim chamem, tym większa szansa, że jak już w końcu do niego się wybierzesz, to zamiast spokojnej grzecznej rozmowy wyjdzie Ci awanturka.

Cytat:
Rozmawiałam z koleżankami. Wszystkie przyznały, że nic na podłogę nie rzucają, a gdy już wstaną o 5, czy 6 starają się nie budzić innych.
Sorry, nie wierzę. Jak koleżanki wstają o 6 rano to po cichuteńku wyjmują bezszelestnie patelnię na jajecznicę? I na paluszka skradają się po mleko do lodówki?
Ja, nawet jak wstaję bardzo wcześnie, to normalnie korzystam z mieszkania -idę i wyjmuję patelnię, garnek, czy co tam jeszcze potrzebuję. Jeśli ktoś śpi w mieszkaniu, to jestem ciszej. Ale jak jestem sama, to naprawdę wyjmuję normalnie naczynia z szafek. Naprawdę wątpię, że ktoś wstając o 6 rano skrada się przy wyjmowaniu patelni przez wzgląd na spokojny sen sąsiadów.

Cytat:
Sąsiedzi z dołu też podobno wstają wcześnie, a ich w ogóle nie słyszę. Jestem pewna że gdyby się tak rozbijali jak ten "wybudzacz" to również słyszałabym ich. A jednak nie robią zbędnego hałasu i jest ok. Za to pan z góry regularnie budzi mnie po godzinie 5.
Najczęściej jest tak, że tych z dołu się nie słyszy, tylko tych z góry.
Zapytaj sąsiadów z dołu czy słyszą jakieś odgłosy z Twojego mieszkania -możesz się zdziwić.

Cytat:
Argument nie do zbicia . Chcesz, nie chcesz, trzeba przytaknąć. ;p

Mała szansa, że sąsiad rano specjalnie rzuca garnkami i naczyniami po podłodze. ;]
Może coś, co w mieszkaniu jest normalne, w Twoim jest wyjątkowo mocno słyszalne?

Edytowane przez elsene
Czas edycji: 2018-10-10 o 09:05
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 09:06   #73
Annapyskatka
BAN stały

Koleżanki na pewno nie trzaskają przez godzinę szafkami, nie rzucają przedmiotów na podłogę , a to już robi różnicę, którą zauważa nawet dziecko z przedszkola

To jak zacząć rozmowę i co mu powiedzieć?

Cytat:
Może coś, co w mieszkaniu jest normalne, w Twoim jest wyjątkowo mocno słyszalne?
eeeeee nieeeee, rzucanie na podłogę to nie jest normalne

Edytowane przez Annapyskatka
Czas edycji: 2018-10-10 o 09:07
Stary 2018-10-10, 09:09   #74
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Koleżanki na pewno nie trzaskają przez godzinę szafkami, nie rzucają przedmiotów na podłogę , a to już robi różnicę, którą zauważa nawet dziecko z przedszkola

To jak zacząć rozmowę i co mu powiedzieć?

eeeeee nieeeee, rzucanie na podłogę to nie jest normalne
jaki masz dowód na to, że on w ogóle coś rzuca o tą podłogę?
Stary 2018-10-10, 09:12   #75
Annapyskatka
BAN stały

Mam uszy i kiedy coś spada potrafię powiedzieć w którym miejscu

i to sporo razy coś rzuca

nie wiem może to nagram i wrzucę tutaj?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 09:14   #76
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Mam uszy i kiedy coś spada potrafię powiedzieć w którym miejscu

i to sporo razy coś rzuca

nie wiem może to nagram i wrzucę tutaj?
jesteś w stanie powiedzieć dokładnie w którym miejscu na podłodze upadł przedmiot?
Stary 2018-10-10, 09:14   #77
Annapyskatka
BAN stały

Z odkładnością do 1 metra
Stary 2018-10-10, 09:18   #78
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Z odkładnością do 1 metra
oj dziewczyno...

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2018-10-10 o 09:20
Stary 2018-10-10, 09:20   #79
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
jaki masz dowód na to, że on w ogóle coś rzuca o tą podłogę?
Trudno mi uwierzyć, że facet o tak wczesnej porze nie ma co robić tylko rzucać na podłogę rzeczami. Czym on mógłby rzucać? Garnkami? Zniszczy garnki i podłogę.
Już prędzej uwierzę, że ćwiczy tam z jakimiś hantlami itp. i stąd te odgłosy.
"Dzień dobry, nazywam się XY, mieszkam pod panem. Mam pewną prośbę do pana. Nie wiem dlaczego, ale bardzo głośno słyszę wszelkie odgłosy dochodzące z pana mieszkania. Bardzo mi to przeszkadza szczególnie rano ok. godz. 6, bo dźwięki dochodzące z góry mnie budzą i przez to codziennie jestem niewyspana. Słyszę jakby coś co chwilę spadało na podłogę. Czy moglibyśmy coś zrobić, żeby było trochę ciszej?"
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 09:23   #80
Konto usunięte

Dziewczyny szkoda Waszego czasu
Stary 2018-10-10, 09:26   #81
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elsene Pokaż wiadomość
Trudno mi uwierzyć, że facet o tak wczesnej porze nie ma co robić tylko rzucać na podłogę rzeczami. Czym on mógłby rzucać? Garnkami? Zniszczy garnki i podłogę.
Już prędzej uwierzę, że ćwiczy tam z jakimiś hantlami itp. i stąd te odgłosy.
(...)
może, ale wątpię, że rzucałby hantalami, bo porobiłby sobie dziury w podłodze. obstawiam dramatyczną akustykę lub trola
tak swoją drogą to pamiętam prawie identyczny wątek gdzie dziewczyna miała problem z tym, że sąsiedzi "coś rzucają" tylko, że wieczorem nie nad ranem. i też bała się iść pogadać, no i używanie zatyczek to była ujma na honorze.cały czas mam wrażenie, że to ta sama osoba

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;85971076]Dziewczyny szkoda Waszego czasu [/QUOTE]

wiem, ale mam do wyboru wziąć się za pracę albo odpisywać
praca się sama nie zrobi co prawda, ale prokrastynacja to moje drugie imię
Stary 2018-10-10, 09:26   #82
Konto usunięte

Cytat:
może, ale wątpię, że rzucałby hantalami, bo porobiłby sobie dziury w podłodze. obstawiam dramatyczną akustykę lub trola
tak swoją drogą to pamiętam prawie identyczny wątek gdzie dziewczyna miała problem z tym, że sąsiedzi "coś rzucają" tylko, że wieczorem nie nad ranem. i też bała się iść pogadać, no i używanie zatyczek to była ujma na honorze.cały czas mam wrażenie, że to ta sama osoba
co do szarego: o matko! mi tez się ta historia skojarzyła, dlatego dla mnei to troll
Stary 2018-10-10, 09:28   #83
Annapyskatka
BAN stały

Nie pisałam wczesniej o sasiadach
Stary 2018-10-10, 09:33   #84
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Nie pisałam wczesniej o sasiadach
standardowa odpowiedź trolla. niczego innego się nie spodziewałam
Stary 2018-10-10, 09:34   #85
Annapyskatka
BAN stały

Trolla hahahahahahahahaha odezwała się Trollica
Stary 2018-10-10, 09:38   #86
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 09:40   #87
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Trolla hahahahahahahahaha odezwała się Trollica
to nadal nic nowego... postaraj się bardziej

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

tak w ogóle autorko pisałaś, że boisz się konfrontacji z niesympatycznymi osobami. ja jestem zdecydowanie niesympatyczna a idzie Ci całkiem nieźle.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 12:34   #88
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Po tygodniu przypomniałas sobie o dyskusji i znów masz coś do mnie personalnie?
Co do pogrubionego- to nie ja powinnam się wyprowadzić (czytaj: ofiara) , tylko osoba, która nie potrafi uszanować innych mieszkańcow bloku (czytaj: sprawca). Tak się składa, że sąsiadka zakłóca nie tylko mój sen, lecz również innych osób, a najgorzej ma dziewczyna mieszkająca pod nią.
Po drugie, jest coś takiego jak regulamin wspólnoty mieszkańców i jest wprost napisane, że w godzinach od 22 do 6 obowiązuje cisza nocna.
Nie mam nic do Ciebie tylko twoje wymogi i narzucanie innym widzimisię są sztuczne i z dupy.
Kobita używa normalnych butów poruszając się po klatce schodowej, a że stukają, podkute buty na płaskim też mogą.

Tak po ludzku weź poprawkę na inną rzecz.
Bywa że ludzie w związkach docierając się popełniają jakiś ''błąd'' częsciej niż raz. Umawiasz się z facetem że nie będzie ustawiał czegoś w przedpokoju, ustawia, i tak kilka razy nim się nauczy.
Ty zwróciłaś uwagę raz i masz focha że kobieta zapomniała o tym jakiego to dla ciebie ważne, czy nie mysli o tobie. Może jest złośliwa, ale jej złośliwość zakładasz z góry.
Możesz ją poprosić/przypomnieć częsciej niż raz (ważne by bez wyrzutów i pretensji), może to zrobić ktoś inny.
Można napisać na tablicy karteczkę nawet w żartobliwym stylu że ''wspólnotowe śpiochy bardzo proszą by przy porannym wyprowadzaniu piesków nie stukać obcasem i nie szurać bamboszami ''. ().
Możliwe że nic byś nie ugrała ale wolisz kobiecie obrabiać tyłek, żalić się i budzić przedwcześnie. No to się męcz. Ale nie nazywaj własnych potrzeb ogólnie przyjętą kulturą.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
a najgorzej ma dziewczyna mieszkająca pod nią.
i pójść porozmawiać to się nie da ?

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Kolezanka radzila - ze to cham i prostak i ze z takimi trzea z grubej rury a nie prosic czy moglby pan laskawie o 5 rano nie trzskac i nie rzucac na podloge, radzila abym go zâ˜☠â˜☠â˜☠a....a
znakomity pomysł, jego koncerty a twoje słuchowiska zaczną się o 4 rano.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 12:50   #89
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
W jaki sposob zaczac z nim rozmowe? Kolezanka radzila - ze to cham i prostak i ze z takimi trzea z grubej rury a nie prosic czy moglby pan laskawie o 5 rano nie trzskac i nie rzucac na podloge, radzila abym go zâ˜☠â˜☠â˜☠a....a
Gdyby przyszedł do mnie sąsiad lub sąsiadka i zaczęła drzeć na mnie morde, to zamknęłabym drzwi przed nosem i wróciła do swoich zajęć Za to gdyby ktoś przyszedł i grzecznie poprosił, to bym się faktycznie zastanowiła czy jednak nie hałasuję za bardzo.
Nie wiem skąd ludzie mają pomysły, ze wrzaskiem i wyzwiskami coś osiągną?

Przy okazji gratuluję kulturalnych koleżanek, skąd ona wie, że to cham i prostak? Bo nie chodzi na paluszkach?

Poza tym czy ty masz 5 lat, że nie wiesz jak zacząć rozmowę z sąsiadem? Mówisz dzień dobry, mówisz kim jesteś i jaki jest problem.

Cytat:
A skąd wiesz? Nie mieszkasz pod nimi.

Cytat:
standardowa odpowiedź trolla. niczego innego się nie spodziewałam

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.

Edytowane przez Mitsukki
Czas edycji: 2018-10-10 o 12:51
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-11, 07:49   #90
Annapyskatka
BAN stały

Dzisiaj o 5:40 mimo zatyczek w uszach zbudził mnie hałas trzaskania szafek. Gdyby sąsiad zamykał szafki w sposób normalny z pewnością bym tego nie słyszała. Ale on kilkanaście razy trzaskał, co świadczy że pchał je ze sporą siłą, zamiast zrobić to delikatniej. A na podłogę rzucił kilka rzeczy. Słyszałam uderzenia o mój sufit jego podłogę i było ich kilka. Nie ma mowy o pomyłce bo potrafiłam podać lokalizację spadku przedmiotu.

I teraz pytania:

skoro on trzaska to słyszy że to hałasuje? Po co to robi skoro wie że nie ma jeszcze nawet 6 ? Podobnie z rzucanieme na podłogę, dlaczego to robi?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości