|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Narzeczone 2019
My na początku nie chcieliśmy, ale wszyscy jak to usłyszeli to zaczęli nas gorąco namawiać mówiąc że film to bardzo ważna pamiątka bo niewiele się pamięta z tego dnia, a oddaje lepiej niż zdjęcia.
Byliśmy sceptyczni bo kamerzyści liczą sobie dużo a tfurczość większości zupełnie nam się nie podoba. Jakieś artystyczne wizje, dziwne przejścia, filtry, pozowane sceny i przemowy, ble. Ale znalazłam takiego którego filmy trafiają w nasz gust i kosztuje <3k (a nie 5 - 8 o.O) więc będzie, niech mają
|
|
|
|
|
#62 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Niestety nie wiem jeszcze jak u nich dokładnie z cenami, bo zawsze im się to zmienia, więc dopiero jak kalendarz otworzą to wtedy będą mogli coś więcej powiedzieć, więc na razie jeszcze muszę poczekać te 4 miesiące.Niedługo jadę na spotkanie z facetem z zespołu, może uda się podpisać umowę
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My od początku wiedzieliśmy jakiego chcemy fotografa. To nasz kolega, mój współlokator ze studiów ale to nie dlatego go bierzemy - ma po prostu najpiękniejsze zdjęcia i już żadne inne nie podobają mi się aż tak dlatego tutaj nie było dyskusji, zapłacimy za te zdjęcia ile trzeba
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Udało się podpisać umowę. To było bardzo miłe spotkanie, fajny, konkretny facet, 18 lat w tej branży. Także oficjalnie - zespół już mamy
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Jestem narzeczoną od połowy lipca - znamy się nieco ponad 3 lata Mamy nadzieję, że uda nam się zorganizować ślub na 2020r. ale szczerze- jeszcze nic nie ustalaliśmy - więc jak tak Was czytam to się zastanawiam nad tym czy się uda to zorganizować tak jak chcemy. |
|
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaką uroczystość planujecie? Wszystko jest możliwe - znam parę która zorganizowała ślub i wesele w niecałe pół roku i to w sezonie więc można Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
wstępnie po zrobieniu listy gości wychodzi nam duże wesele na prawie 200 osób
![]() Ale jeżeli okaże się, że będzie duży problem zeznalezieniem wolnego terminu przy tej ilości gości to pewnie będziemy organizować coś mniejszego. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Akurat u mnie w okolicy jest problem z dużymi salami. No musicie popytać może będą jeszcze mieli terminy.
A my jutro zaczynali maraton po salach Do piątku codziennie jedną i jeszcze musimy się umówić do czwartej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry,
Jestem narzeczoną od 9 lipca 2019, ślub planujemy na wrzesień 2020. Na tą chwilę mamy tylko umowę z restauracją. Bierzemy ślub cywilny poza urzędem i trochę mnie przeraża papierologia z tyn związana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko albo aż Szybciutko wam poszło mimo wszystko. Nie macie może nikogo z rodziny czy znajomych którzy mieli taki ślub żeby się troszkę podpytać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Trochę nas rodzina nastraszyła, że może już nie być terminów na wrzesień, więc zabraliśmy się za to od razu. A że nie chcieliśmy typowej sali, tylko restaurację ze świetnym jedzeniem (w mieście, ale nie w ścisłym centrum) to zostały 2 typy. Restauracja którą wybraliśmy była pierwszym miejscem które oglądaliśmy i od razu wiedzieliśmy, że to to i nie chcemy szukać dalej. Jeśli jest tu ktoś z łódzkiego to mogę polecić, bo sala jest wyjątkowa.
Bierzemy tylko ślub cywilny, kościelnego nigdy nie braliśmy pod uwagę, chociaż rodzina próbuje do niego przekonywać. Wszyscy z otoczenia brali niestety śluby kościelne, więc pewnie czeka mnie sporo wizyt w urzędzie, żeby mieć pewność, że wszystko się uda zgrać. Edytowane przez Freya666 Czas edycji: 2019-07-30 o 23:41 |
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Freya na pewno sobie poradzicie
![]() A my byliśmy dziś na pierwszej sali i jestem zachwycona No ale też chce zobaczyć resztę która mamy w planach i zobaczymy może jeszcze któraś zrobi takie wrażenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
My niestety jesteśmy około 300 km od miejsca gdzie planujemy wesele więc kawałek jest - na razie napisałam do 2 miejsc z zapytaniem o tereminy zobaczymy co odpiszą
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Szukacie sali w konkretnym stylu czy po prostu czegoś co Was bajbardziej oczaruje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
My?
Generalnie to szukamy czegoś co pozwoli w miarę komfortowo to ogarnąć może być i elegancko i swojsko i pałacyk i dom weselny choć nie powiem najbardziej ( moja) wymarzona opcja to taka, żeby była ładna sala - nie urządzona jakoś w bardzo określonym stylu- raczej pozwalająca na swobodę w dekoracjach, z zapleczem noclegowym na przynajmniej 30 osób ( a im więcej tym lepiej) i w ładnym otoczeniu- niestety w moich okolicach większość jest tuż przy samej drodze -więc jak się wchodzi z sali to od razu masz widok na auta |
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
My nie szukamy konkretnego stylu, raczej to co nam się spodoba A czy będzie drewno, marmur czy tam inne rzeczy to bez różnicy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#78 |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
My mamy już salę. Szukaliśmy takiej, w której będzie można urządzić wesele w konkretnym stylu jaki nam się podoba.
A ogólnie dziewczyny wszystkie bierzecie ślub konkordatowy? (no oprócz Freya666, bo wiemy, że u Was tylko cywilny )
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Konkordatowy.
My nie mieliśmy wybranego stylu, szukaliśmy sali która będzie po prostu ładna, bez kiczu i tandety. Znaleźliśmy - drewniana podłoga, białe ściany z dodatkiem cegły, belki pod sufitem, spore okna, zieleń dookoła. Najbardziej pasuje mi tu styl rustykalny i jego mniej więcej będziemy się trzymać, chociaż z tego co słyszałam i czytałam jest on już niemodny ![]() a w ogóle wypowiedziałam się już tutaj, a się nie przywitałam - jestem czerwcową narzeczoną (dalej nie mogę się do tego określenia przyzwyczaić :O), chociaż bardziej pasuję do Pm 2020 bo ślub planujemy na kwiecień. Cześć! ^_^ Edytowane przez _Dela_ Czas edycji: 2019-08-03 o 22:09 |
|
|
|
|
#80 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Może ten styl wyszedł już z trendów (chociaż pierwsze słyszę o tym), ale nie jest jakiś przestarzały. U nas chcielibyśmy trzymać się klimatu boho, bo nam się taki podoba i zawsze chcieliśmy wesele z takim motywem przewodnim. Ogólnie mam wrażenie, że do nas to pasuje, jakoś nie wyobrażam sobie siebie w sukience al'a princesska, z rozkloszowanym dołem i górą w formie gorsetu. Jestem za drobna i za delikatna do tego. Mam raptem 158 cm wzrostu i wyglądam na lat 16-18 max, a mam 23 Ten wątek jest dla dziewczyn, które zaręczyły się w 2019 roku (nieważne kiedy biorą ślub). Tutaj rozmawiamy sobie o przygotowaniach, załatwianiu różnych spraw związanych z tym wydarzeniem itd. Każda z nas równocześnie może dołączyć do odpowiedniego wątku z serii Panien Młodych. Ty wylądujesz w wątku Pm 2020, a ja w Pm 2021, ale rok naszych zaręczyn nie ulegnie zmianie Taki miałam zamysł na ten temat.Czy mogłabyś podać konkretną datę Waszych zaręczyn? chętnie wpisałabym Cię w pierwszy post, jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Musiałam sprawdzić . 21 czerwcaMnie się wydaje, że one są takie oklepane głównie w internecie. Jak ktoś siedzi na dwóch forach i pięciu grupach ślubnych, obserwuje hasztagi na instagramie i przerzucił setki inspiracji na pintereście to rzeczywiście rustykalny mógł mu się opatrzyć, bo tam tego dużo. Ale my z TŻ mamy co chwilę śluby, w zeszłym roku 5, w tym 4 i na żywo ani razu nie widziałam. Konkretne kolory przewodnie - tylko na jednym. leille filigranowe dziewczyny w sukienkach boho wyglądają fantastycznie! Ja tak nie mogę, bo chociaż nie jestem gruba to mam szerokie ramiona i biodra więc wyglądam jak kawał baby
|
|
|
|
|
#82 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
tym samym trzecia z czerwca ![]() Tak, masz rację. W internecie jest tego sporo, tak samo stylu boho, a na żywo nie byłam na żadnym weselu ani boho, ani rustykalnym. Wszystkie na jedną modłę, niczym się niewyróżniające, do zapomnienia. Oczywiście każdy robi według własnego gustu i tak jak mu koszta pozwalają, ale nie trzeba robić drogo, żeby było wyjątkowo, tylko trzeba trochę się wykazać, więc uważam, że z takim wnętrzem jakie macie, jeżeli chodzi o salę - róbcie w rustykalnym stylu, będzie pięknie Właśnie marzy mi się taka mega boho sukienka, mam już nawet upatrzoną krawcową z którą meilowałam trochę. Ja mam taką urodę bardzo dziewczęcą, delikatną. Nie mogę się przebrać tylko muszę się ubrać, a takie zwiewne, koronkowe sukienki wydaje mi się, że najbardziej pasują do takiego typu urody ![]() -- A tak jeszcze pytanie z serii ,,jestem ciekawa'' skąd jesteście? (możecie podać tylko województwo, jeśli Wam tak lepiej)
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Łódź
Też nigdy nie byłam na rustykalnym/boho weselu. Sama planuje styl industrialny, podążajac za klimatem miejsca. @leille, doskonale rozumiem, też często wyglądam jak przebrana, z tym że ja potrzebuję bardzo prostych, minimalistycznych form. Przejrzałam pół internetu i znalazłam tylko dwie projektantki, które tworzą suknie w takim stylu. Więc mam do wyboru suknie drogie i dostępne oraz bardzo drogie niedostępne w Polsce. Nie myślałam, że będzie z tym aż taki problem.Jaki budżet planujecie przeznaczyć na suknię ślubną? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Freya666 Czas edycji: 2019-08-05 o 16:29 |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Łoł, przygotowania u was pełną parą. Gratuluję ustalonych dat i podpisanych umów
U mnie nadal nic.
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam kilka e-maili i okazuje się, że jest szansa na ślub w 2020r.- zdarzają się pojedyńcze terminy w okolicy
My na codzień jesteśmy w Warszawie ale ogólnie jestem z południa i ślub będzie w moich okolicach. |
|
|
|
|
#86 | ||
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
No i super! dobrze mieć jakiś konkretny styl/motyw przewodni. Nie dość, że łatwiej w organizacji, bo wiemy co mniej-więcej chcemy i co do czego pasuje to jeszcze wszystko na koniec jest spójne ![]() Ja jestem z województwa Lubelskiego ![]() A jaki koszt takiej sukni jaka Ci się marzy w Polsce? Ja stwierdziłam, że nie chcę dawać więcej niż 4 tys. Najlepiej 3 tys. z haczykiem maksymalnie. Nie wiem czy to dużo czy nie ale jak widziałam takie po 6-7 tys. to chyba całkiem przyziemnie myślę. Już sobie odkładam pieniążki Ogólnie ta projektantka z którą rozmawiałam jest w stanie wykonać mi taki projekt jaki chcę nie przekraczając 4 tys. Z resztą przeglądałam jej suknie na stronie i przedział ma spory, także można wybrać coś co nam cenowo odpowiada ma projekty za 2 tys. i takie za 6. Kobitka cenowo elastyczna ![]() Cytat:
). Jeśli tak, to byłam w tym roku pierwszy raz i fajne miasto ![]() U nas teraz, a za jakiś czas u Ciebie, prędzej czy później - zobaczysz
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Leille, stricte z Białego nie jestem, ale studiowałam tam i teraz bardzo często bywam. Myślimy z Tż nad przeprowadzką tam
![]() Moja sytuacja w pracy i zdrowotna nie pozwala na organizowanie ślubu. U Tż też z pracą nadal brak pewności, a nie chcielibyśmy zaczynać, a później martwić się, że trzeba ślub planować, a my spłukani. W sumie bardziej zależy mi na kupnie mieszkania niż weselu, więc jak będzie to myślę, że baaardzo skromne.
Edytowane przez IrelandBreakfast Czas edycji: 2019-08-05 o 17:24 |
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
My z Gdańska, a wesele w Elblągu.
Freya666 a pokażesz przykładowe sukienki które Ci się podobają? Byłam już na kilku przymiarkach i z tego co widziałam nawet jeśli w salonach przeważają księżniczki czy kroje A to zawsze są do wyboru jakieś prostsze formy. |
|
|
|
|
#89 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pracuję w Gdyni A mieszkamy w miastach obok Gdyni A co do sukienki - w tym roku siostra brała ślub i mama jako częściowy prezent jej sfinansowała więc myślę że u mnie będzie podobnie. Nie chciałam żeby była droższa niż 3500 zł. Mi się bardzo granat podoba jako kolor przewodni A stylu raczej konkretnego nie będziemy planować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Początkowo chcieliśmy, później dostałam oferty z cenami 4/4,5k 
Niestety nie wiem jeszcze jak u nich dokładnie z cenami, bo zawsze im się to zmienia, więc dopiero jak kalendarz otworzą to wtedy będą mogli coś więcej powiedzieć, więc na razie jeszcze muszę poczekać te 4 miesiące.

Do piątku codziennie jedną i jeszcze musimy się umówić do czwartej. 

No ale też chce zobaczyć resztę która mamy w planach i zobaczymy może jeszcze któraś zrobi takie wrażenie. 

Nie myślałam, że będzie z tym aż taki problem.
ale jak widziałam takie po 6-7 tys. to chyba całkiem przyziemnie myślę. Już sobie odkładam pieniążki 
Ja pracuję w Gdyni A mieszkamy w miastach obok Gdyni