![]() |
#1 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Narzeczone 2019
Hej!
![]() Założyłam ten wątek bo jakoś brakuje mi tutaj takiego. Wiem, że są wątki ,,Panny Młode 2019'', ,,Panny Młode 2020'' itd. ale dotyczą osób, które w tym czy w następnym roku biorą ślub. A ten wątek chciałam poświęcić dla osób, które w tym roku się zaręczyły (lub zaręczą, no bo mamy dopiero czerwiec ![]() ![]() Chciałabym, żeby ten wątek był miejscem, w którym możemy luźno pogawędzić o różnych kwestiach związanych z weselem, zainspirować się wzajemnie czy zaczerpnąć obiektywnych opinii. Możecie opowiedzieć też coś o swoich zaręczynach, zapraszam serdecznie ![]() Daty naszych zaręczyn:
leille - 26 czerwca Poli - 22 czerwca raspberry21 - 09 października (2018) aante_e - 09 marca Freya666 - 9 lipca _Dela_ - 21 czerwca Klusia91 - 5 lipca kapsw - 21 lipca Rapaszka - 8 września
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2019-09-17 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Narzeczone 2019
Gratuluję zaręczyn
![]() Ja co prawda już zaręczona (też w tym roku), ale nie planujemy jeszcze ślubu. Myślę, że jeszcze sporo czasu minie zanim zaczniemy.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda nie narzeczona (po cichu liczę na ten rok, ale nie wiadomo), więc myślę, że spokojnie możesz założyć wątek PM 2021
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() 💍30.01.2021💍 ![]() Edytowane przez Misia452 Czas edycji: 2019-07-05 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() Tobie również gratuluję ![]() Rozumiem. Nie macie jeszcze sprecyzowanego roku itd? ![]() Cytat:
![]() U nas jednak będzie 2021. Bo nam w sumie nie robi różnicy czy 2021 czy 2022, chcieliśmy się zorientować jak terminy odnośnie sali. Zależało nam na czerwcu, ale 2021 już zajęty, natomiast były wolne soboty w lipcu i sierpniu. Chyba ostatecznie zostanie początek sierpnia. ![]() ![]() Niewykluczone, że może pokuszę się na założenie takiego wątku. Najlepiej jakby w tym okazało się, że jest kilka osób z terminem ślubu na 2021. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, to młodzi jeszcze będziecie, ale w sumie masz rację, wtedy będzie na wszystko idealnie czas ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ja mam jeszcze niecałe 20 lat, a TŻ skończy w tym miesiącu 24 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 | ||
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() Ja zawsze chciałam się zaręczyć mając 23-24 lata i wziąć ślub mając 25-26, a dzieci to gdzieś przed trzydziestką. Zawsze uważałam, że po ślubie wcale nie trzeba od razu starać się o potomstwo. Fajnie gdzieś powyjeżdżać, podróże - małe i duże ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My jesteśmy w tym samym wieku (jak wyżej wspominałam) mamy po 23 lata. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- No i cały czas ostatnio mi chodzi taka myśl po głowie, że TŻ oświadczy się w tym roku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Misia, nie chcę Cię rozczarowywać, ale mi się wydawało i ciągle chodziło po głowie, że mój mi się oświadczy w 2017. Oświadczył się 2 lata później. Także nie zawsze to co czujemy się sprawdza. Masz jeszcze dużo czasu, bez spiny.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zaręczona od 22 czerwca. Ślub chciałabym wziąć w 2-3 lata więc możliwe że będziemy razem na wątku ale jeszcze wszystko może się zmienić ![]() A sam pomysł na wątek fajny - takie przejściowe miejsce bo wiadomo że nie wszyscy od razu planują ślub. Albo wybranie daty troszkę trwa. Piszesz, że twój tż Cię zaskoczył więc może opowiedz jak zaręczyny wyglądały u was ![]() Cześć Ireland, Misia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Takie pytanko. Widzicie może mój awatar? ![]() Edytowane przez _Poli_ Czas edycji: 2019-07-09 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Poli, hej
![]() ![]() No właśnie dziewczyny, piszcie relacje z zaręczyn. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę że nic nie stoi na przeszkodzie skoro nie ma narzeczonych 2018. Przygarniemy Cię ![]() Po jakim czasie związku były zaręczyny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Fajnoo
![]() Zaręczyny w sumie po niedługim czasie - 2 lata i 2 msc. Ale znaliśmy się wcześniej kilka lat i byliśmy dobrymi znajomymi ![]() A u Was po jakim czasie zaręczyny ? Edytowane przez raspberry21 Czas edycji: 2019-07-11 o 08:41 Powód: zle zacytowane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
28 dni po zaręczynach miną 4 lata
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie do mnie pytanie, ale ja trochę starocią zajeżdżam, bo my się zaręczyliśmy po 6 latach mojego naciskania. Także weteranka.
![]() |
![]() |
#18 | |||
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() Widzę, że zaręczona 4 dni przede mną - gratulacje! ![]() Super, że wątek przypadł Wam do gustu. Miał pełnić funkcję przejściową i mam nadzieję, że taki będzie. Możemy sobie rozmawiać o wszystkim co trapi zaręczone kobietki - np. organizacja ślubu i wesela. Możemy się radzić, inspirować itd. ![]() Tak. Mój narzeczony zaskoczył mnie totalnie. Wyjechaliśmy sobie po sesji na 3 dni do takiego siedliska. Wynajęliśmy sobie studio dla dwojga. Na dole toaleta, aneks kuchenny, stół i miejsce do siedzenia. Na górze łóżko, duże okrągłe okno. Bardzo klimatyczne miejsce, jakbyś spała w takiej drewnianej stajence. Zostałam obudzona o 4:00 rano ponieważ z tego okna było widać wschód słońca. Pamiętam, że byłam mega zaspana, ale chciałam ten wschód słońca obejrzeć - w końcu taka okazja. I tak sobie siedzieliśmy, oglądaliśmy, rozmawialiśmy i nagle jak się odwróciłam to zobaczyłam, że coś trzyma. Pudełeczko było małe, ja byłam piękna inaczej i taka niekumata o tej porze, że myślałam, że to łańcuszek ![]() ![]() ![]() A jak było u Was? ![]() Cytat:
![]() Skoro u Was wesele w 2021 to pewnie spotkamy się w wątku ,,Panny Młode 2021'', ponieważ u nas na 99% 2021 rok. W poniedziałek podpisujemy umowę odnośnie sali. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Leille, miałaś piękne zaręczyny! Nie ironizuję. Dużo bardziej podobają mi się takie w łóżku, bez makijażu niż wystawne restauracje, kolacje czy inne cuda. Ale w sumie każde są na swój sposób piękne, niezapomniane i mają nam się podobać, a nie innym
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() ![]() Mi było obojętne jak to się odbędzie. Chciałam tylko, żeby to była inwencja twórcza wtedy jeszcze mojego chłopaka no i żeby mi nawet przez myśl nie przeszło, że coś będzie się działo. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Leille piękne zaręczyny
![]() Jaką salę wybraliście? W jakim klimacie? Mnie tż zaskoczył na urlopie w górach. Tego dnia wybraliśmy się na morskie oko. Po drodze zaczęło okrutnie padać ale szliśmy dalej z przerwą na jedzonko w schronisku. Potem dalszą droga również w deszczu. Gdy doszliśmy okazało się że widoki przez deszcz i zamglenie nie są zbyt sprzyjające ale mimo wszystko było pięknie. Tak długo się tam kręciliśmy że przestało padać i wyszło słoneczko ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Leille jakie piękne zaręczyny
![]() Ja też zawsze marzyłam o zaręczynach tylko we dwoje, nawet w piżamie rano ale bez świadków. Mój narzeczony jednak lubi towarzystwo i zrobił to w drodze na wakacje. Mieliśmy przesiadkę w Paryżu i jeden dzień spędziliśmy zwiedzając. Wieczorem poszliśmy pod wieże Eiffla i robiliśmy sobie zdjęcia. Dodam że byliśmy z grupką znajomych, którzy o wszystkim wiedzieli i koniecznie chcieli zrobić nam zdjęcie we dwójkę na tle wieży. Stojąc i "pozując" on wyciągnął pudełeczko i uklęknął za mną (ja oczywiście w tym czasie dalej pozuje do zdjęcia ![]() ![]() Było pięknie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Wybraliśmy salę w moim rodzinnym mieście (miasto średniej wielkości, ok. 50 tys. mieszkańców). W okolicy to była jedyna sensowna sala. Chcieliśmy, żeby była fajną bazą na wesele w stylu rustykalnym, boho. Jest to sala po starej stoczni. Odremontowana, według mnie z klimatem. Przeważa tam drewno, troszkę cegły. W sali są dwa piękne żyrandole (nie takie w stylu zamkowym), tylko takie bardziej surowe, które można rewelacyjne ozdobić jakimiś roślinkami co mamy zamiar zrobić, ale zobaczymy jak nam to wyjdzie. ![]() Oświadczyny w górach, super! kocham góry! ![]() Ja to byłam na tyle w szoku, że potem spać nie mogłam, więc oczy jak pięć złotych od 4:00 rano. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() -- W ogóle to cieszę się, że zawitałyście do wątku! już myślałam, że się biedak nie rozrusza. ![]() Ktoś też już planuje ślub, coś załatwia czy tylko ja się tak wyrwałam jak łania przemierzająca łąki? ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
My na razie rozmawialiśmy o tym, że musimy policzyć gości i mniej więcej koszty ale nic w tym kierunku nie zrobiliśmy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja nic nie planuję
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnośnie planów to my może nie od razu ale zaczęliśmy planować. Zaręczyny były w październiku, sale zarezerwowaliśmy w lutym ![]() Umowa już podpisana, to samo z zespołem. Póki co tyle na ten moment, reszta pewnie jakoś za rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczęta
![]() ![]() ![]() Chciałam kiedys slubowac w 2020 bo taki ladny i okrągły no ale cóż...chyba nic z tego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm wątek czekających jest ale to chyba nie ten ![]() Nam trochę zeszło na znalezieniu odpowiedniej sali. Nie mieliśmy wcześniej nic upatrzone itp, więc wydzwaniałam wszystkie sale wokół ![]() W jaki miesiąc celujecie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.