|
|
#61 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.
Dostałam nazwę konta, z którego będą wystawione aukcje. To ta sama, co na stronie http://www.martynka.wroclaw.pl/allegro.php, czyli
Już rozumiem, czemu allegro nie chce zrobić dla Martynki aukcji charytatywnych. Znalazłam na stronie artykuł z "Gazety Wyborczej" Cytat:
Wklejam zdjęcie, które dostałam prawie miesiąc temu, jak pytałam o konkurs z kartką. Przeoczyłam je wtedy i przeczytałam tylko treść
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
eklerka
mozesz jakos to zebrac co i jak w koncu i na czerwono duzymi literami napisac, bo ja jakas zamotana jestem i nadal nie wiem co i jak. |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko napisałam na kolorowo.
Zdjęcia, opisy aukcji (przekazanych przedmiotów) wysyłamy na mejla liptonka11@wp.pl . Piszemy tam również swój numer konta bankowego, aby Pani Agnieszka mogła zwrócić pieniądze za przesyłkę. Same przedmioty wysyłamy bezpośrednio do kupujących. Aukcje zostaną wystawione z konta andrzej_xxl. Jeśli ktoś z jakiś powodów typu wyjazd chce wysłać od razu do Martynki - podaję adres na PW. (Jeśli ktoś odbierał osobiście koraliki z aukcji liptonki11 na ulicy Pereca - to właśnie ten adres). My z Wrocławia możemy albo też wysyłać bezpośrednio, albo nasze prace zawieźć (Opisy aukcji i zdjęcia oczywiście tak samo mejlem).
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
nie czytalam tu calego wątku, bo czytalam wszystko na biżuteryjnym
w kazdym razie ja wlalabym wyslac to rodzicom Martynki albo wrocławskim biżuteryjkom, jeśli się zbierzecie jakoś i będziecie razem zanosić rzeczy dla Martynki jeszcze mi powiedzcie jak najlepiej to wysłać ( w kopercie bąbelkowej, oprócz tego każda sztuka w woreczku strunowym, listem poleconym, moze byc? ) no i czym mogę komuś do Wrocławia czy jednak od razu Rodzicom Martynki...
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
List polecony jest najlepszy, bo jak przesyłka zaginie, to dostaje się większe odszkodowanie Do tej pory, jak wysyłałam gdzieś bizu, to wkładałam w bąbelki i jakieś pudełko po kosmetykach, znalezione w domu, żeby dodatkowo zabezpieczyć. (Szkoda by było, jakby pani na poczcie stemplem walnęła).
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc to jeszcze nic nie mam, bo przez ostatnie 3tygodnie byłam w rozjazdach
(ledwie wrocilam do domu w nocy w sobote to znow we wtorek rano wyjechalam i wrocilam dzisiaj), ale wlasnie sie biore do pracy. postaram sie zrobic jakies ciekawe rzeczy z drobnicy bo jej mi akurat nie brakuje, a chyba wiele bizuteryjek nie robi takich "azurkowych" plecionek moze zalozymy nowy watek, do ktorego dziewczyny beda wklejac co przeznacza na aukcje dla Martynki?? lecę tworzyć
|
|
#67 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Martynka wygrała Toyotę Yargo
Cytat:
|
|
|
#70 |
|
Joanna d'Moder
|
bardzo się cieszę
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
to ja rownież czekam na odpowiedz od mamy Martynki,ale wydaje mi sie ze bedą pieniązki jeszcze potrzebne bo 20 000 to nie 2 000 i szybko sie je nie nazbiera.....
bardzo lubie robić biżu ale ostatnio z funduszami na koraliki cieniutko jest więc ew. wyslałabym coś po mojej córeczce(i tak oddałabym komuś zadarmo..) |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze! Dwa dni mnie nie było, a tu takie rewelacje!
Myśłę, że moje książki w tej sytuacji raczej byłyby problemem a nie pomocą. Czekam na info, książki nadal są (coś ok. 77 egzemplarzy) i czekają na kolejną akcję. Jeśli ktoś chce wiedzieć có to za periodyki to niech napisze na priva
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że Mama Martynki szybko odpisze, bo ja wyjeżdżam w sobotę i już mam młyn z przygotowaniami
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Pomoc bedzie napewno potrzebna, bo nie wierzę, że udało im sie dozbierać 20 tys... Ja zrobię ze 2 komplety dna morskiego na kabiny prysznicowe, kumpel obiecał dac jakies perfumy Bossa, mama koleżanki robi na szydełku etui na komórkę, dalej szukamy chętnych
Dużo osób obiecało też, że jak będą już aukcje, to cos kupi
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przekonana, że potrzeba. Opisy aukcji i zdjęcia wysłałam. Nie dziwne, że mało odpisują. W sierpniu będzie operacja. Pewnie maja pełno rzeczy na głowie.
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, za tamtego posta... jakoś tak bezdusznie zabrzmiał... mam gotowe 3 wisiorki, jeszcze cos wydłubię. po prostu jak tylko coś zrobię to patrzę na to krytycznie i mi się wydaje, że to jest brzydkie, że robie na szybko, żeby "było ze pomoglam" a ja naprawde chce pomóc, ale mam takie straszne obawy, że nikt tego nie kupi i nie zdam sie na nic...
![]() EDIT: ale naprawde super, ze juz w sierpniu będzie operacja
|
|
#78 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam pytając się, czy jak Martynka wygrała samochód, to czy pomoc dalej potrzebna. Wydaje mi się, że Mama Martynki jest bardzo dumna. Że szuka pomocy dla dziecka, a jednocześnie jak sprzedaje koraliki, to nie zgadza sie, żeby jej zapłacic choćby złotówkę więcej. Myślę, że nie zadajemy zbędnycj pytań, tylko wysyłamy prace i już. Jak myślicie dziewczyny? Możliwe, że nie odpisuje chwilowo, bo załatwia formalności z samochodem i szuka osoby, która go odkupi. Dobra już więcej nie gdybam, bo to bez sensu.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
wysylamy, wysylamy. nie ma co sie zastanawiac. Tych 20 pozostalych tysiecy nie wyczaruja sobie.nie przejmuj sie. co sie stalo to sie nie odstanie.Teraz moze wyslij nastepnego maila, ze prace w toku, coraz wiecej osob sie angazuje i pozdrow od nas.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
4 wisiorki, 2 bransoletki, 1 para kolczyków
raczej proste, i takie trochę "inne" od tych najczęstszych na wizazu tzn mam nadzieję robimy wątek z naszymi pracami dla Martynki??
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz mam zdjecia, tylko je troszke obrobie i zakladam watek
na "Zrob to sama"
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)
oto moje
ten wisiorek... niebieski... namordowałam się z robieniem go, ale tak patrz i widzę, że jest chyba brzydki... możecie mi pomóc go ocenic? dalabym tu sondę, ale to ma być wspólny wątek, więc nie będę tylko swoich spraw załatwiać ![]() wrzucajcie tu fotki dzieł, które przekazujecie na aukcję, śmiało! ja tam nie zrobiłam jakichs przepięknych rzeczy, bo ostatnio weny nie mam, ale naprawdę się starałam...jeśli uważacie, że czegoś nie ma sensu przekazywac na aukcję, bo jest ewidentnie np źle wykonane, powiedzcie o tym delikatnie autorce - lepiej, żeby dowiedziała się na forum, a nie, żeby śledziła z zapartym tchem aukcję, na której jej rzecz nie zostanie sprzedana... ja zrobiłam: wisiorek czarny na lince stalowej, wisiorek z brązowych kamiennych kulek (podobny już kiedyś zrobiłam), wisiorek "aztecki" , ten nieszczęsny niebieski, którego pokażę w nastęonym poście, oraz dwie bransoletki - prostą niebieską na lince i zieloną z drewnianych korali i dratwy i 1 parę kolczyków z cloisonne mam nadzieję, że nie jest jakoś tragicznie...?
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)
no i ten niebieski
... napiszcie co o nim sądzicie [a/ bardzo tragiczny, b/ trochę tragiczny
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=131349 wchodźcie tu!!
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)
Hej Ola, a cóż to za nastrój????? Twoje wyroby są śliczne. Najbardziej podobaja mi się te drugie kolczyki, ale cała reszta ma drugie miejsce. Naprawdę, bardzo to wszystko ładne. Jak się nie sprzedadzą na allegro/bo to zawsze loteria/, to może na jakieś inne akcje trafią np licytacje na koncercie jakimś czy coś takiego.
Wisiorek wcale nie jest tragiczny, bardzo ładny jest...... naprawdę. Pozdrawian i życzę lepszego humorku!!!!! |
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam napisać, że ja jutro postaram się umieścić zdjęcia tego co zrobiłam
|
|
|
|
|
#89 |
|
Joanna d'Moder
|
Olu ten naszyjnik "aztecki" sama bym kupiła,więc dawaj go na aukcję.Skąd masz takie fajne monety?Co do wisiorków,to ja bym chyba dorobiła po jednym i wystawiła jako kolczyki,ale może dlatego że ja za wisiorkami nie przepadam
).Więcej się nie wymądrzam,bo ja (aż wstyd się przyznać) zrobiłam jak narazie jednego kolczyka
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
ola_gie wszystko bardzo ładne
a najbardziej spodobało mi sie: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1153245604 takie w moim stylu
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

(Opisy aukcji i zdjęcia oczywiście tak samo mejlem).