|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Ja miałam tą lepszą gramaturę a i tak wyglądają jak harmonijka
może troszke mniej niż te cieńsze ale zawsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#62 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Moja mama jak wczoraj przyjechala to tylko uprasowala rzeczy do szpitala plus wlasnie te tetrowe. I bardzo dobrze sie je prasowało i zrobily sie takie fajne w dotyku ![]()
|
|
|
|
|
#63 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie pieluchy po praniu super - zarówno muślinowe, bambusowe i tetrowe.
|
|
#64 |
|
💑🐱📚👶
|
Pojechałam dzisiaj na ten wymaz z kanału szyjki. Wydawałoby się, że proste badanie, a tu nic bardziej mylnego. Na początek wszystko bez problemu, byłam nawet nieco przed czasem. Prosi mnie do gabinetu położna. Wiadomo, najpierw miała multum pytań a który tydzień ciąży, a po co ten wymaz... Ogólnie bardzo miła babeczka. W końcu zaprosiła na samolot. Wdrapałam się zadowolona, że zaraz będzie po wszystkim. I się zaczęło. Nic mi nie mówiła co robi, a czułam, że raz wyjęła wziernik, coś tam poskrobała, a potem próbowała włożyć większy i znów skrobała. Nie było to przyjemne... I nagle ona do mnie z tekstem, że ona chyba nie pobierze, że ona za bardzo tej szyjki nie widzi, a nie chce za głęboko włożyć i żebym się ubrała a ona zadzwoni do lekarki, czy mnie przyjmie pomiędzy pacjentkami i ile czasu mogę zaczekać... Ja se myślę, jakieś jaja... Powiedziałam, że góra 30 minut. No bez jaj. Ale to jeszcze nie koniec. Bo owszem, lekarka się zgodziła, więc ta położna poleciała do rejestracji żeby mnie potwierdzić. Czekam pod gabinetem, w końcu wchodzę. A lekarka do mnie, że moja wizyta nie jest potwierdzona. Gdzieś tam dzwoniła, w końcu już myślę, udało się. A tu telefon do lekarki że nie mogą potwierdzić tej wizyty bo ja muszę dopłacić 20 zł
Myślałam, że kogoś tam rozszarpię na miejscu...Przy okazji zapisałam się na pobranie GBS na 18.01 na 7.50, ale już w innej placówce :P |
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Ja suszyłam w suszarce to może dlatego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, osz, ależ bym się wkurzyła.
Ja miałam ten wymaz pobierany dwa razy (przez swojego prowadzącego i później przez lekarza LM, jak poszłam na wizytę, żeby mi aktywował skierowania na badania z karty ciąży) i to tylko smyr smyr i już było po pobraniu. W LM nic za to nie zapłaciłam. Może ta położna nie pobiera zazwyczaj takich rzeczy i nie umiała? Z drugiej strony jak miała coś tam przy szyjce naruszyć, że mogłoby to źle wpłynąć na Twój stan, to lepiej że odesłała do lekarza.GBS też umówiłam, idę do LM za tydzień, ciekawe czy pójdzie sprawnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#67 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
A w którym będziesz tygodniu ciąży za tydzień?
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na początku zawsze wszystko prasuje, swoje i dziecka. No i robiłam to na raty ale ja już jestem nauczona doświadczeniem, bo w pierwszej ciąży musiałam wszystko prasować w upały ![]() ale w takich sytuacjach zazdroszcze suszarki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie bym się burzyła, że nie zapłacę, że nie byłam przygotowana, że nie mam portfela i ani złotówki przy sobie. ![]() Będę 35+2. Ginekolog chce wynik na kolejną wizytę, a tę mam 18.01. Mam nadzieję, że do tego dnia wynik już będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#70 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
A kombinowałam kiedy się zapisać, bo w szpitalu chcą wynik GBS wykonanego po 35 tc No ja właśnie taka nie jestem, żeby się kłócić. A zresztą było mi już wszystko jedno jak tyle się naczekałam to już mi najbardziej zależało, żeby w końcu stamtąd wyjść xD |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Aktogimka, jak u Ciebie okresowe bóle, są jeszcze czy sobie poszły?
![]() Paula, w mordęęę, ale bym się wkurzyła ![]() ![]() 20 zł nie majątek, ale ogólnie sytuacja mega z dupy, Twoja niby wina, że nie umie pobrać?!U nas pierwsze pranie wstawione, cieszę się jak nie wiem! Jeszcze nie wiem, co suszarka zrobi z pieluchami, wszystko przed nami ja ogóle nienawidzę prasowania i w ogóle nawet nie rozważam możliwości prasowania wszystkich ubranek. W drodze wyjątku mogę poprasować pieluchy, tego nie jest tak dużo ![]() Odebrałam dziś babybjorna, bo trafił się w akceptowalnej cenie z odbiorem bliziutko odebrałam oliwkę i pampersy z Rosska, wzięłam też bambiboo na testy. Wciąż wisi nade mną zamówienie apteczne, nie umiem się jakoś do tego zmobilizować. I termometr! Dwie ostatnie rzeczy i mogę uznać, że jestem w miarę gotowa. W miarę. Mentalnie jestem wciąż w rozsypce ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
U mnie gin powiedział, że pobierzemy na następnej wizycie, w przyszłym tygodniu (36+0). Tylko to znaczy, że wynik mam sobie zinterpretować sama, bo nie wiem, czy potem będę miała w ogóle jeszcze jakąś wizytę, czy już tylko ktg w szpitalu ale zakładam, że odczytanie wyniku ogarnę, pewnie napiszą tam, czy gbs dodatni, czy nie, z tym powinnam sobie poradzic ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja jeszcze zostałam bez wypranego niczego?
![]() Ani jednego ciuszka? Ani pół pieluchy? 🤦☠♀️ zrobiłam dużo zamówień na vinted i czekam az poprzychodza i będzie prane ![]() Paula współczuję nerwów, niby nic a jednak wiadomo jak to w ciąży ale już masz za sobą ![]() Ja gbs będę miała na wizycie 18.1 no i zobaczymy jak leży malutka, ale szczerze Wam powiem że nastawiłam się na cc i chyba nawet wolę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#73 |
|
💑🐱📚👶
|
Ja już nie wiem jaki sposób porodu wolę
W sumie po prostu nie nastawiam się bardziej na żaden z nich, będzie co ma być Chciałabym tylko zeby porod nie trwal jakoś mega długo ![]() Larysa - o to tego samego dnia będziemy miały pobierany gbs. Ja 18.01 gbs, w miedzyczasie jeszcze musze isc na pobranie krwi, 02.02 usg ciąży i 03.02 wizyta u mojego gina więc będzie mógł na wszystko jeszcze spojrzeć ![]() Fibrynogen miałyście badany?
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Szoszo, okresowe bóle już poszły, ale za to Bobek jakiś nielitościwy dla mnie.
Co chwilę mi bulwy wyrastają na brzuchu, a to z jednej strony, a to z drugiej, mocno się dziś przeciąga. 🥰 I faktycznie wyskoczył, bo właśnie dostał czkawkę i czuję z prawej strony, a nie centralnie na samym dole jak poprzednio. ![]() Z wynikiem pewnie dasz radę, jak miałam ten wymaz z szyjki to było wszystko opisane, że wyhodowali dużo Lactobacillus, że to flora fizjologiczna, że nie wyhodowali gronkowców, grzybów itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za nim zaszłam w ciaze to mowiłam ze tylko cc a teraz doszlam ze najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe i aby porod nie był mega dlugi i abym nie pękała to moge rodzić sn
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#76 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Też tak uważam, najważniejsze żeby porod w miare szybko się odbył i bez komplikacji
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Paula nie dziwie się ze się wkurzyłas. Możesz w Luxmedzie złożyć skargę wypełniając formularz na stronie internetowej. Ja tak zrobiłam dwa czy 3 mce temu (zapisali mnie do błędnego gabinetu na pobieranie krwi i weszłam 40 minut później niż moja zaplanowana godzina i to po upominaniu się) i dwa dni po zgłoszeniu skargi dostałam telefon z przeprosinami od szefowej pielęgniarek ze wyjaśni sytuacje i wyciągną wnioski. Niby nic ale jednak miłej się człowiekowi robi
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Dla mnie oba sposoby rozwiązania mają swoje plusy i minusy CC byłoby dla mnie o tyle fajne ze jest zaplanowane a nie takie nieprzewidywalne. Nawet jak jedziesz z akcją to wiesz kiedy się skonczy. A najcięższe dla mnie w porodzie psychicznie jest właśnie to ze nie da się nic przewidzieć, taki brak poczucia kontroli Chyba to mnie najbardziej stresuje....Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po ostatnich rozmowach z połozna i przemysleniu pewnych spraw doszłam do wniosku ze nie ma co sie w pewnych spraw spinac skoro nie mamy na nie wpływu. Co z tego ze bede miala napisany piekny plan porodu jak zycie to wszystko zweryfikuje. Tak samo mowilam ze ja na pewno nie podam mm w szpitalu ale po poniedziałkowej rozmowie zmieniłam zdanie jesli bedzie trzeba to podam. Nie chciałabym sie zajechac i wpasc w jakas depresje a wiem ze jesli za duzo sobie narzuce to zle sie to moze skonczyc.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#79 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne dziewczyny oczywiście że nie ma co się nastawiać bo na prawdę może być różnie, tutaj się nie przewidzi
moim zdaniem najważniejsze to podejsc do tego zadaniowo i że trzeba to zrobić i byle wszystko było dobrze i nie bać się tylko z pozytywnym nastawieniem iść! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Ja też będę miała gbs pobierany 18.01
będę chyba 37+5 Ja chcialabym urodzić SN, ale im bardziej się do tego przygotowuje tym bardziej mnie to przeraża z drugiej strony miałam już cc i nie wspominam dobrze bycia zależną od kogoś. I to jest dopiero brak kontroli ale co ma być niech będzie, bylebysmy całe i zdrowe z tego wyszły. Spakowalam walizkę do szpitala! od razu wyklarowalo mi się czego jeszcze brakuje, dopisalam do listy i powiem Wam, ze jeszcze sporo rzeczy mogę do niej upchnac a mam 65l no ale ja dla dziecka niczego nie biore![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam sporo miejsca w torbie a torba na porod od mamyginekolog naprawde jest mega pojemna to bedzie moja ulubiona torba na wyjazdy z maluchem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie chyba najlepiej nie nastawiać się na żaden scenariusz tylko zaufać personelowi medycznemu
być świadomą tego co się dzieje, rozumieć etapy porodu, co się dzieje i dlaczego.Ale w odpowiednim momencie odpuścić. Adhoc walizka spakowana to na pewno i lżej się czujesz 18.01. to jakiś mocno wizytowy dzień, tez mam wtedy wizytę i zamierzam jakos po niej się spakować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge sie juz doczekac wizyty 7.01
mam nadzieje ze wtedy ginekolog pobierze gbs i ciekawe ile moj maluszek wazyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#86 |
|
💑🐱📚👶
|
A dziewczyny jak wasza waga się trzyma?
![]() Ja wczoraj osiągnęłam +11 kg ![]() ![]()
|
|
|
|
#87 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aż dziwne... Ale z drugiej strony jak sobie myślałam o tym, że odeszłyby mi wody i musialabym na hurra się pakować to taki stres lapal ![]() Cytat:
A robisz masaż szyjki? I jak Ci idzie picie liści malin? Ja wypilam jedną filiżanke z miodem i zapominam znowu zaparzyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz bedzie 36+3 liscie malin pije regularnie 1 filizanke od swiat i biore wiesiołka Masaz dopiero od wczoraj zobaczymy ile wytrzymam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#89 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale od dwóch tygodni mam zwiększoną dawkę letroxu, więc waga mogła poszybowac... Cytat:
![]() Wiesiolka biore w sumie prawie od początku ciąży, bo mi lekarz zalecił miałam przerwę, bo zapominalam go brać, ale od jakiegoś czasu znowu lykam ![]() Myślę o tym masażu... Chyba zaczne robić... od jutra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

może troszke mniej niż te cieńsze ale zawsze 

ale nie rodze dzisiaj na pewno xD

Z drugiej strony jak miała coś tam przy szyjce naruszyć, że mogłoby to źle wpłynąć na Twój stan, to lepiej że odesłała do lekarza.

na początku zawsze wszystko prasuje, swoje i dziecka. No i robiłam to na raty 

ale zakładam, że odczytanie wyniku ogarnę, pewnie napiszą tam, czy gbs dodatni, czy nie, z tym powinnam sobie poradzic 

Chciałabym tylko zeby porod nie trwal jakoś mega długo 

zrobiłam dużo zamówień na vinted i czekam az poprzychodza i będzie prane 

ale co ma być niech będzie, bylebysmy całe i zdrowe z tego wyszły. 

liscie malin pije regularnie 1 filizanke od swiat i biore wiesiołka