![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Ja miałam tą lepszą gramaturę a i tak wyglądają jak harmonijka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#62 | |
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Moja mama jak wczoraj przyjechala to tylko uprasowala rzeczy do szpitala plus wlasnie te tetrowe. I bardzo dobrze sie je prasowało i zrobily sie takie fajne w dotyku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie pieluchy po praniu super - zarówno muślinowe, bambusowe i tetrowe. ![]() ![]()
![]() |
#64 |
💑🐱📚👶
|
Pojechałam dzisiaj na ten wymaz z kanału szyjki. Wydawałoby się, że proste badanie, a tu nic bardziej mylnego. Na początek wszystko bez problemu, byłam nawet nieco przed czasem. Prosi mnie do gabinetu położna. Wiadomo, najpierw miała multum pytań a który tydzień ciąży, a po co ten wymaz... Ogólnie bardzo miła babeczka. W końcu zaprosiła na samolot. Wdrapałam się zadowolona, że zaraz będzie po wszystkim. I się zaczęło. Nic mi nie mówiła co robi, a czułam, że raz wyjęła wziernik, coś tam poskrobała, a potem próbowała włożyć większy i znów skrobała. Nie było to przyjemne... I nagle ona do mnie z tekstem, że ona chyba nie pobierze, że ona za bardzo tej szyjki nie widzi, a nie chce za głęboko włożyć i żebym się ubrała a ona zadzwoni do lekarki, czy mnie przyjmie pomiędzy pacjentkami i ile czasu mogę zaczekać... Ja se myślę, jakieś jaja... Powiedziałam, że góra 30 minut. No bez jaj. Ale to jeszcze nie koniec. Bo owszem, lekarka się zgodziła, więc ta położna poleciała do rejestracji żeby mnie potwierdzić. Czekam pod gabinetem, w końcu wchodzę. A lekarka do mnie, że moja wizyta nie jest potwierdzona. Gdzieś tam dzwoniła, w końcu już myślę, udało się. A tu telefon do lekarki że nie mogą potwierdzić tej wizyty bo ja muszę dopłacić 20 zł
![]() ![]() Przy okazji zapisałam się na pobranie GBS na 18.01 na 7.50, ale już w innej placówce :P |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Ja suszyłam w suszarce to może dlatego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#66 |
Zakorzenienie
|
Paula, osz, ależ bym się wkurzyła.
![]() ![]() GBS też umówiłam, idę do LM za tydzień, ciekawe czy pójdzie sprawnie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#67 | |
💑🐱📚👶
|
Cytat:
A w którym będziesz tygodniu ciąży za tydzień? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale w takich sytuacjach zazdroszcze suszarki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Będę 35+2. Ginekolog chce wynik na kolejną wizytę, a tę mam 18.01. Mam nadzieję, że do tego dnia wynik już będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#70 | |
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() No ja właśnie taka nie jestem, żeby się kłócić. A zresztą było mi już wszystko jedno jak tyle się naczekałam to już mi najbardziej zależało, żeby w końcu stamtąd wyjść xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Aktogimka, jak u Ciebie okresowe bóle, są jeszcze czy sobie poszły?
![]() Paula, w mordęęę, ale bym się wkurzyła ![]() ![]() ![]() U nas pierwsze pranie wstawione, cieszę się jak nie wiem! Jeszcze nie wiem, co suszarka zrobi z pieluchami, wszystko przed nami ![]() ![]() Odebrałam dziś babybjorna, bo trafił się w akceptowalnej cenie z odbiorem bliziutko ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
U mnie gin powiedział, że pobierzemy na następnej wizycie, w przyszłym tygodniu (36+0). Tylko to znaczy, że wynik mam sobie zinterpretować sama, bo nie wiem, czy potem będę miała w ogóle jeszcze jakąś wizytę, czy już tylko ktg w szpitalu ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja jeszcze zostałam bez wypranego niczego?
![]() ![]() ![]() ![]() Paula współczuję nerwów, niby nic a jednak wiadomo jak to w ciąży ale już masz za sobą ![]() Ja gbs będę miała na wizycie 18.1 no i zobaczymy jak leży malutka, ale szczerze Wam powiem że nastawiłam się na cc i chyba nawet wolę? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#73 |
💑🐱📚👶
|
Ja już nie wiem jaki sposób porodu wolę
![]() ![]() ![]() Larysa - o to tego samego dnia będziemy miały pobierany gbs. Ja 18.01 gbs, w miedzyczasie jeszcze musze isc na pobranie krwi, 02.02 usg ciąży i 03.02 wizyta u mojego gina więc będzie mógł na wszystko jeszcze spojrzeć ![]() Fibrynogen miałyście badany? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Szoszo, okresowe bóle już poszły, ale za to Bobek jakiś nielitościwy dla mnie.
![]() ![]() ![]() Z wynikiem pewnie dasz radę, jak miałam ten wymaz z szyjki to było wszystko opisane, że wyhodowali dużo Lactobacillus, że to flora fizjologiczna, że nie wyhodowali gronkowców, grzybów itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja za nim zaszłam w ciaze to mowiłam ze tylko cc a teraz doszlam ze najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe i aby porod nie był mega dlugi i abym nie pękała to moge rodzić sn
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#76 | |
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Paula nie dziwie się ze się wkurzyłas. Możesz w Luxmedzie złożyć skargę wypełniając formularz na stronie internetowej. Ja tak zrobiłam dwa czy 3 mce temu (zapisali mnie do błędnego gabinetu na pobieranie krwi i weszłam 40 minut później niż moja zaplanowana godzina i to po upominaniu się) i dwa dni po zgłoszeniu skargi dostałam telefon z przeprosinami od szefowej pielęgniarek ze wyjaśni sytuacje i wyciągną wnioski. Niby nic ale jednak miłej się człowiekowi robi
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Dla mnie oba sposoby rozwiązania mają swoje plusy i minusy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#79 | |
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jasne dziewczyny oczywiście że nie ma co się nastawiać bo na prawdę może być różnie, tutaj się nie przewidzi
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja też będę miała gbs pobierany 18.01
![]() ![]() Ja chcialabym urodzić SN, ale im bardziej się do tego przygotowuje tym bardziej mnie to przeraża ![]() ![]() Spakowalam walizkę do szpitala! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
No właśnie chyba najlepiej nie nastawiać się na żaden scenariusz tylko zaufać personelowi medycznemu
![]() Ale w odpowiednim momencie odpuścić. Adhoc walizka spakowana to na pewno i lżej się czujesz ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Nie moge sie juz doczekac wizyty 7.01
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#86 |
💑🐱📚👶
|
A dziewczyny jak wasza waga się trzyma?
![]() Ja wczoraj osiągnęłam +11 kg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A robisz masaż szyjki? I jak Ci idzie picie liści malin? Ja wypilam jedną filiżanke z miodem i zapominam znowu zaparzyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz bedzie 36+3 ![]() ![]() Masaz dopiero od wczoraj zobaczymy ile wytrzymam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#89 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesiolka biore w sumie prawie od początku ciąży, bo mi lekarz zalecił ![]() ![]() Myślę o tym masażu... Chyba zaczne robić... od jutra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.