![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Pomocy...Specyficzny problem w sieci (cyberbullying)
Ale ty wiesz, że ten koleś nic ci nie zrobił i możesz po prostu przestać tam pisać czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
uparta chmura
|
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
Gość chwalil mi się, że nikt w Internecie go nie znajdzie, bo on ma obsesję na punkcie prywatności i nawet jeżeli poda mi swoje dane, więc imię i nazwisko, prawdziwą datę urodzenia, adres, to i tak nikt go nie znajdzie, pozostanie anonimowy. To zabrzmialo zlowieszczo... Wiążąc to co powiedział z pomysłem zgłoszenia tego na policji nasuwa to bardzo prosty wniosek. I trochę przeraża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ten caly watek i problem jest tak abstrakcyjny ze brak slow mysle ze autorka ma jakas manie przesladowcza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
no własnie najbardziej abstrakcyjne jest to, że nic się w zasadzie nie wydarzyło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dobra, to troll. Nic nie chce zrobić z sytuacją tylko podrzuca strzępki informacji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż i tak obstawiam, że jesteś trollem, bo udzielasz informacji wyłącznie wybiórczo, tak żeby pasowały do Twojej teorii i stawiały Cię w roli ofiary. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Co za abstrakcja XD
Po co Ty z nim w ogóle dalej rozmawiasz? Masz syndrom sztokholmski czy jak? Przestajesz typowi odpisywać i elo, koniec problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Odciął mnie od innych i stopniowo pokazywał inną perspektywę, używając różnych technik manipulacji. Bierz pod uwagę, ze mówimy o kimś z innego kraju, więc dochodzi pewna bariera komunikacyjna, bariera wieku. Tak łatwiej kimś manipulować, a biorąc pod uwagę tematykę forum... No cóż - może przyciągać osoby z sekciarska misja i potrzebą bycia guru, jeśli rozumiecie o co mi chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
BAN stały
|
to idz do specjalisty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Normalny, dorosły człowiek olałby takiego dziada, a ty nam wciskasz, że łatwiej kimś manipulować, gdy jest bariera językowa. Jakim cudem?! Od kogo cię odciął przez internet? W jaki sposób? Skąd wiesz, ile lat miał ten facet? Pokazał ci dokumenty, czy uwierzyłaś na słowo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
Cytat:
No jasne, ze łatwiej manipulować. Tak mnie wciągnął w konwersacje z nim, że reszta (inni ludzie, czyli userzy na tym forum) poszła na bok. Sam mi powiedział, ze potrafi łatwo zdominować otoczenie i narzucać ton dyskusji. Więc wrodzone umiejętności przywódcze, dzięki którym może sterować i grupa i pojedynczymi jednostkami. Uważam, ze to było jego celowe i świadome działanie - wybrał sobie mnie jako "łatwy cel", odciął i odizolowal od innych na portalu, bo tak skupił na sobie moją uwage, że większość prywatnych wiadomości zaczęłam po czasie wymieniać wlasciwie tylko z nim - w ten sposób w kontakcie 1:1 mógł mną swobodnie manipulować, jak i kontrolować. A potem włamał mi się na konto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Tak, oczywiście kwestia jego wieku była dyskysyjna. Czasem się zastanawiałam czy nie kłamie, bo sprawiał na mnie wrażenie starszego, ale to odczucie pojawiało się w rozmowach z nim tylko w pewnych momentach. Weźcie pod uwagę, że on ma wokół siebie grupkę swoich pochlebcow płci żeńskiej i męskiej, więc oni też mogliby powatpiewać w jego wiek, a raczej mu wierzą. Jest tam też osoba z jego rocznika i raczej nie mam powodu, żeby nie wierzyć, że to rówieśnicy. On mi też podał nazwisko kobiety, z którą chodził do szkoły...Nie wiem czy mu się to wymsknelo, ale wątpię - on rzadko robi cos przypadkowo. Może zostawił mi ślad do siebie. Sprawdzilam osobę o takich danych w Internecie i pokrywa się to w 80% z jej wygladem na zdjęciu, wiekiem a nawet datą urodzenia i miejscem zamieszkania oraz profesja... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Ale dziewczyno odnieś się w końcu do tego co Ci piszemy - skończ udzielac na tym forum, zmień hasła i finito. Nie będzie nikt się emocjonowal Twoja zgaga, serio serio. Nie no to musi nic troll lub osoba z problemami i lepiej żeby to był troll.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Tytuł wątku brzmiał poważnie, a tu się okazuje, że to tylko jakaś dziwny problem z niczego. Mam wrażenie, że autorka wygląda mi trochę na attention seeker, jakby schlebiało jej to całe zamieszanie. A teraz kombinuje, jak mieć ciastko i zjeść ciastko, bo wcale nie ma zamiaru z tego forum odchodzić, co rozwiązało by wszystkie problemy.
Autorko, jakiego może powiedz wprost, jakiego typu rady potrzebujesz? Pomocy technicznej z tym jak zadbać o bezpieczeństwo kont i prywatność w sieci? Pomocy prawnej? Pomysłów jak poprawić Twoją reputację na forum, żebyś ciągle mogła być gwiazdą mimo żenujących fotek z młodości? A może rad jak rozwijać znajomość ze starszym jegomościem, żeby było jeszcze bardziej ekscytująco? Bo serio nie wiem czego oczekujesz po tym wątku. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2021-12-27 o 21:19 Powód: Słownictwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie ze to jednak osoba z problemami bo troll czegos takiego chyba by nie wymyslil? Bo ani ten problem nie jest szokujacy ani zabawny ani zaden?
Ale autorko czego ty sie boisz ze on te twoje zdjecia z glupia mina i opis zgagi wysle do twoich rodzicow pracodawcy czy co |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89050629]Ale dziewczyno odnieś się w końcu do tego co Ci piszemy - skończ udzielac na tym forum, zmień hasła i finito. Nie będzie nikt się emocjonowal Twoja zgaga, serio serio. Nie no to musi nic troll lub osoba z problemami i lepiej żeby to był troll.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]To wy się bardziej ekscytujecie tą zgaga... Podlapaliscie ten temat, ze hej ! Ja sama też nie mam z tym takiego problemu, z resztą nie mam zgagi... Nie boli mnie zbytnio temat tego nieszczęsnego refluksu - raczej zniesmacza fakt, że ktokolwiek (a już zwlaszcza facet) może o tym czytać i wyciągać takie rzeczy z internetu !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
uparta chmura
|
To w końcu pali cię, czy nie pali? Reenie nie pomaga? Może ciepłe mleko?
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
BAN stały
|
Cytat:
No niestety, ale mam wrażenie, że większość będzie wiedzieć, że to ja, a nie jakiś sfabrykowany tekst. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
O ja... Jakaś większość będzie wiedzieć, że coś opisalas w internecie. Szok. Jak żyć?
Czy Ty się tam w kimś zabujalas, że tak uparcie trzymasz się tego miejsca? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rozumiem tej historii w ogóle. Jak facet z internetu mógł ciebie odciąć od znajomych? Dlaczego zależy ci na dobrej opinii jakichś nieznajomych z netu? Zamierzasz kandydować na prezydenta, że tak bardzo wstydzisz się głupich fotek z młodości? I przede wszystkim: jakiego typu rady oczekujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
BAN stały
|
Zaraz odpisze szerzej na Wasze pytania.
Z ciekawości - co byście pomyslaly, gdyby kto wam powiedział, że Wszechświat ma spotkania z nami wszystkimi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Rada, której szukam to jak go zastopowac? Czuję, że chce ze mnie zrobić kozła ofiarnego na tle innych. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Nie chcę aby ludzie, którzy kiedyś ze mną tam rozmawiali czytali jakieś paszkwile na mój temat. Mogę usunąć konto, ale to nie jest bezproblemowe - z tyłu głowy mam wciąż to, że inni będą czytać jakieś bzdury na mój temat, których nie będę mogła sprostować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2021-12-27 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Możesz próbować zwrócić się do administratora strony i na podstawie GDPR zwrócić się o usunięcie danych (nawet jeśli to strona ze stanów, to jeśli mają odwiedzających z UE ciągle podpadają pod to prawo). W polityce prywatności znajdziesz dane do kontaktu i powołaj się na odpowiednie paragrafy. Oczywiście o ile to co tam udostępniono można jakoś podpiąć pod dane osobowe, w co raczej wątpię.
Albo proces o zniesławienie, jeśli naprawdę taakie straszne rzeczy tam o Tobie wygadują ![]() A tak serio, co to kogo obchodzi, kto coś napisze o jakimś zmyślonym nicku w jakimś maluteńkim kawałku internetu, jakie to ma znaczenie w skali całego, prawdziwego życia. Jeszcze żebyś tam była z imienia i nazwiska podpisana, to prędzej by szło zrozumieć problem. To tak jak w prawdziwym życiu, masz koleżankę plotkarę to zrywasz kontakt, nic jej więcej nie mówisz, a jeśli znajomi w to wierzą to cóż, po co komu tacy znajomi. Jeśli to miejsce pracy to ewentualnie można próbować podpiąć to pod mobbing, ale w praktyce i tak lepiej zmienić pracę. Tak samo tutaj - najprostsze wyjście to po prostu zapomnieć o tym forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
[1=794223bc1851dab5ec7b06d 8fd71564d3001e1e8_6223fec 174efc;89051276]Pewnie w nieskończoność. Niestety nawet po usunięciu konta nick pozostaje widoczny w cytatach, i w ten sposób można przez gogle znaleźć wątki z usuniętego konta .
[/QUOTE] Nie, w cytatach też pojawiają sie numery zamiast nicku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.